Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Βρήκα τρόπο να γλιτώσω την εισφορά για το σπίτι.

Με μια απλή προσθήκη.

11 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

kaloooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ έξυπνο .
Μπράβοοοοοο και των αλλωνώνε τίποτα .
Να σου δώσω ένα ματζούνι για τον κόπο σου να το σκεφτείς .
Η Ειρωνεία σε όλο της το μεγαλείο .
Όταν έχετε την ανάγκη της Εκκλησίας τότε τρέχετε σαν τις βρεγμένες γάτες.

Μaria είπε...

Αντισυνταγματική η επιβολή τέλους στα ακίνητα της Εκκλησίας

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες για το τέλος ακίνητης περιουσίας και διευκρινίστηκε πως, αν το τέλος δεν πληρωθεί, η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή ρεύματος και –ταυτόχρονα- θα γίνεται έξωση στον ιδιοκτήτη. Σάλος έχει ξεσπάσει με την εξαίρεση ναών και Ιερών Μονών από το τέλος.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα απαλλαγούν από το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας οι ναοί και τα μοναστήρια –επειδή εξυπηρετούν θρησκευτικούς και λατρευτικούς σκοπούς- και θα επιβληθεί τέλος στην ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας που προορίζεται για εμπορική εκμετάλλευση.

Βέβαια, εδώ υπάρχει ένας παραλογισμός, αφού και οι εκκλησίες και τα μοναστήρια είναι -κατεξοχήν- ακίνητα εμπορικής εκμετάλλευσης και βγάζουν εκατομμύρια.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως το ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, και πιο συγκεκριμένα μόνο μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Εκκλησία της Ελλάδος επισημαίνει πως όλη η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας –και όχι μόνο οι ναοί και τα μοναστήρια- θα πρέπει να εξαιρεθεί από το ειδικό τέλος, επειδή η περιουσία της Εκκλησίας ανήκει στον Θεό και δεν είναι δυνατόν να φορολογηθεί ο Θεός, ο οποίος είναι και αγνώστου διαμονής.

Μέλη της Ιεράς Συνόδου έκαναν προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τον Θεό και να τον ενημερώσουν για την εχθρική κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά δεν κατάφεραν να τον βρουν επειδή είχε πάει για ψάρεμα με το Άγιο Πνεύμα.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έβαλε ειδικό τέλος στις εκκλησίες επειδή θέλει να βλάψει την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, αν η κυβέρνηση έβαζε τέλος στους ιερούς ναούς, οι ιερείς δεν θα το πλήρωναν επίτηδες, με στόχο να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και να ξεσκίζονται οι πιστοί να ρίχνουν χρήματα στο παγκάρι για κεριά και λαμπάδες, ώστε να μην σκουντουφλάνε μέσα στο σκοτάδια πάνω στα στασίδια, τις εικόνες και τα μανουάλια, και να μην τους βάζει χέρι ο παπάς στην εξομολόγηση.

Σε αντίδραση στην εχθρική κίνηση της κυβέρνησης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως η Εκκλησία της Ελλάδος θα βάλει Wi-Fi σε όλες τις εκκλησίες, ώστε να έρχονται οι πιστοί με τα laptop τους στην εκκλησία και να βλέπουν τσόντες.

Για να μη γίνουν μπουρδέλο οι εκκλησίες, το hotspot για ελεύθερη σύνδεση στο διαδίκτυο θα είναι στο γυναικωνίτη.

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως η επιβολή τέλους στα ακίνητα της Εκκλησίας που είναι προς εμπορική εκμετάλλευση είναι αντισυνταγματική, αφού δεν έχει γίνει χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, από την στιγμή που φορολογούνται τα ακίνητα της Εκκλησίας, θα πρέπει να φορολογηθούν και τα κτίρια που ανήκουν στο Κράτος.

(Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία δεν έχει γίνει ακόμα χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας αλλά θα αποποινικοποιήσει τη χρήση ναρκωτικών. Χασίσι ήπιε κι ο Θεός και έκανε την πλάση, και το ‘δωσε στον Έλληνα κι αυτός να μαστουριάσει.)

ΠΗΓΗ Pitsirikos

Νικος είπε...

@petros Μεγιστη υπερβαση κατσε να δεις τωρα απο που θα σε περασουν

16xronos είπε...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_5916.html

Μaria είπε...

@Νικος
δεν πειράζει.
Οι νοήμονες αναγνώστες μπορούν να ξεχωρίζουν τα πράγματα.
Οι υπόλοιποι οχι.

youlia olomplava είπε...

@petros o pitsirikos tha sou thymise ton Synapsis kai tis e3omologisis sthn Kalamata sta 14a tou xronia....twra e3omologisoy se poia monasthria pas toys pelates kai an dineis noiki h an tseponeis ta nayla tou kathe pelath neta sketa! epishs e3omologisou se poio monasthri aresei toy adelfou sou perissotero.....

youlia olomplava είπε...

soy aresei h theoria toy xrwstas toy difimisth geliopoihs ton diafimisth, xrwstas toy papa geliopoihs ton papa, xrwstas sthn orfanh geliopoihs thn orfanh? ayth einai h theoria, h pitho thou arpaga! h adelfh sou pou einai? ekei pou pane oi arpages oi pseutes? oute martyres oute Osia Kallioph! 3egelase tous me pseudomartyres kai paramythia ths xalimas kian den to fane to paramythi ta koubadakia sou gia allh paralia! PLHRWSE TOUS FOROUS SOU STHN PATRIDA SOU TWRA!

youlia olomplava είπε...

POTH H MAFIA SOU SKEPAZEI TA NOTA ASE TOUS NA KLEBOUN OXI MONO THN XHRA KAI THN ORPHANH ALLA KAI TA FERETRA SOU APO TA MNHMATA SOU!

km είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ=ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.
Οσο κοιματε ο λαος θα επιβιωνουν τα λαμογια, οι κομπιναδοροι και οι πολιτικοι αλιτια.
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Μαίρη (Ginger) είπε...

ΝΆΣΑΙ ΚΑΛΑ γιά το γέλιο που μου χάρισες. Απ'το πάτωμα σου γράφω όπου χτυπιέμαι ακόμα. Θέλουν άγριο κυνηγήτό οι τύποι που μας φέραν σ'αυτή την κατάσταση.