Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Χωρίς κυβερνητική εκπροσώπηση ο εορτασμός του Αγίου;

Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Η κυβέρνηση ΔΕΝ έστειλε εκπρόσωπό της στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της Ζακύνθου, ενώ και ο Βουλευτής αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Αθήνα! Για την αποχώρηση του Βουλευτή η επίσημη θέση είναι ότι πρέπει να παραβρεθεί στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Για την απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου, ακούγεται ότι ο Ζακύνθου δεν τους έστειλε καν πρόσκληση! Όμως, η παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και συμπατριώτη μας Ναυάρχου Κωνσταντίνου Σούλη, δείχνει να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου. "Φιλικοί κύκλοι" του Μητροπολίτη σχολίαζαν σκωπτικά την παρουσία εικοσιτριών Μητροπολιτών, λέγοντας ότι μόνο τέσσερις εξ αυτών έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ιερά Σύνοδο! Πάντως, η παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου της ΕΡΤ έρχεται να επιβεβαιώσει την σύμπνοια των Επτανησίων!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους τους Ζακυνθινούς και χρόνια πολλά .
Ο Άγιος Διονύσιος να είναι βοήθεια όλων μας .
Σήμερα που Πανηγυρίζουμε τον Άγιο της Συγνώμης ας μην βγάλουμε κακίες.
Υπάρχουν άλλες μέρες και στιγμές που μπορούμε να το κάνουμε αυτό .
Αλλά για την ιστορία να ξέρετε ότι:
1 ) Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος είναι ό μόνος επίσημος προσκεκλημένος από τον Δεσπότη μας
2 ) ΌΛοι οι Αρχιερείς που ήρθαν φέτος στη Ζάκυνθο για να τιμήσουν τον Άγιο μας ήρθαν εξ ιδίων χωρίς έγγραφες η προφορικές προσκλήσεις και ουδεμία σχέση έχει αυτό με την εκ προ πολλού αναγγελία της Παραιτήσεως του Δεσπότη μας αλλά και
3 ) Η Παρουσία τους στο νησί μας αλλά και απλών ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο αποδεικνύει περίτρανα την Οικουμενικότητα της φυσιογνωμίας του ΄Αγίου μας αλλά και την εκτίμηση και το σεβασμό στο πρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ζακύνθου κου Χρυσοστόμου του Β ΄

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε
όλους

Ανώνυμος είπε...

Επίσης να γνωρίζετε ότι βάσει πρωτοκόλλου , η εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στέλνει εκπρόσωπό της στις εορτές του Αγίου μας .

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει πια ούτε στα θαύματα...:-)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?30776e862d56494c95cbcb9128d51b00

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?30776e862d56494c95cbcb9128d51b00

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει να κρατήσουμε και Κορέτο που δεν θα υπάρχει Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Λιτανεία του Αγίου μας ;
Καλά σοβρακολογείς η Κυλωτάρεις ;
Θα τα βάψει μαύρα η Ζακυνθινή Κοινωνία

TZORTZIS είπε...

Μακάρι να σταματήσει η γελοιότητα της παρουσίας "επισήμων" σε πανηγύρια, γάμους,βαπτίσεις κλπ.
Μην το παίρνετε προσωπικά, ωρέ συμπατριώτες....

almirokolos είπε...

εγω να ευχηθω χρονια πολλα σε ολουσ και να κανει ο αγιοσ το θαυμα του να βρουν οι τυφλοι ζακυνθινοι το φωσ τουσ για να παρει κανενα επιδομα καποιοσ που αληθηνα το εχει αναγκη.

ΠΕΙΡΑΤΗΣ είπε...

Και του χρόνου !
Και του χρόνου, με λιγότερη βρωμιά, λιγότερο μπάχαλο, λιγότερους δεσποτάδες,ακόμη λιγότερους επισήμους, λιγότερα "τσαντήρια", λιγότερη "ανατολή", λιγότερη τσίκνα...,κλπ, κλπ και...περισσότερη ευσέβεια, μεγαλύτερο σεβασμό προς τον Άγιό μας !

The kid είπε...

Καλυτερα που δεν ηρθε κανενας τους! Σιγα τις προσωπικοτητες! Τοσα πληθη στον Αγιο και στις εορτες που πιστευουν αληθινα ειναι αρκετα! Οι υπολοιποι που πιστευουν στο χρημα ας μεινουν εκει που ειναι!