Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ένα ΜΕΓΑΛΟ μάθημα.

Το κορίτσι στη φωτογραφία είναι η Katie Kirkpatrick, είναι 21 ετών. Δίπλα της βρίσκεται ο αρραβωνιαστικός της ο Νικ, 23 ετών. Η φωτογραφία πάρθηκε λίγο πριν τη γαμήλια τελετή τους που έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2005 στις Η.Π.Α. Η Katie είχε καρκίνο στα τελευταία στάδια και περνούσε πολλές ώρες τη μέρα παίρνοντας φαρμακευτική αγωγή. Στη φωτογραφία ο Νικ την περιμένει να τελειώσει μια από τις πολλές χημειοθεραπείες που έκανε.

Σε πείσμα όλου του πόνου που ένιωθε, του καταπονημένου οργανισμού της και των παρενεργειών της μορφίνης η Katie ετοιμάστηκε για το γάμο της και πρόσεξε την κάθε λεπτομέρεια. Το νυφικό της χρειάστηκε πολλές φορές να το τροποποιήσουν λόγω του βάρους που έχανε συνέχεια.

Ένα ασυνήθιστο αξεσουάρ στο πάρτι ήταν η φιάλη οξυγόνου την οποία χρησιμοποιούσε η Katie και κατά τη διάρκεια της τελετής και γάμου. Το άλλο ζευγάρι στη φωτογραφία είναι οι γονείς του Νικ, ιδιαίτερα συγκινημένοι που έβλεπαν το γιο τους να παντρεύεται τον έρωτά του από το σχολείο.

Η Katie, πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι με τη φιάλη οξυγόνου, ακούγοντας ένα τραγούδι από τον άντρα της και τους φίλους του.

Στη δεξίωση η Katie ξεκουραζόταν συνέχεια. Ο πόνος δεν την άφησε να σταθεί αρκετές φορές και αναγκαζόταν να κάθεται.

Η Katie πέθανε πέντε μέρες μετά τη μέρα του γάμου της. Παρακολουθώντας μια γυναίκα, τόσο άρρωστη και αδύνατη να παντρεύεται και να έχει ένα τόσο ωραίο χαμόγελο στο πρόσωπό της μάς κάνει να σκεφτούμε: η ευτυχία είναι εφικτή, χωρίς να έχει σημασία πόσο χρόνος θα χρειαστεί γι' αυτή.
Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τις ζωές μας πολύπλοκες. Η ζωή είναι σύντομη, σπάσε τους κανόνες, συγχώρα γρήγορα, φίλησε με πάθος, αγάπα αληθινά, γέλα ασταμάτητα, και ποτέ μη σταματάς να χαμογελάς όσο παράξενη και να είναι η ζωή. Η ζωή δεν είναι πάντα το πάρτι που περιμένουμε να είναι, αλλά όσο καιρό είμαστε εκεί, πρέπει να χαμογελούμε και να είμαστε ευχαριστημένοι.
Post: Dio.Sem.

3 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

ektws an oi mafia mas eklepse to bios kai oloi gelousan eis baros mas theorontasmas ana3iopatheis poy den eimetha tooosoo NOIKOKHREMENOI oso oi mafiozoi poy tsposan thn periousia mas kai mas katatrexoun me dysfhmhsh....isws an eixame erwmwnoys pantremenoys ieromenoys tha diaskedazame ton thymo mas!!!!!!!!!!!

limoskylo είπε...

Ατσαραντε!!
Ειλικρινα σε συνχαιρω ,για την σοβαροτατη, ευαισθησία που μεταφέρεις
θέματα που αφορούν και προβάλουν ηθικά
διδάγματα
κάτι πού .έχουν ξεχάσει πολλοί...ανθρωποι

-όσο αναφορά γιά τον σωματικό μα και ψυχικό πόνο της κοπέλας
ίσως να είμε απο ένας από τους ελάχιστους αναγνώστες σου
που μπορούν να την νιώσουν στην κυριολεξία!!
-θα το μεταφερω στο facebook και στο disabled.gr

Μaria είπε...

Να αναφερθεί επίσης για μια ακόμη φορά,οτι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, λόγω της μετάθεσης του Διευθυντή της Παθολογικής κ.Παπακωνσταντίνου,σταματά πλέον η δυνατότητα ασθενών τέτοιων περιπτώσεων να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους εδώ,αφου δεν προβλέπεται θέση ογκολόγου ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ του σημερινού νοσοκομείου αλλά και ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ του καινούριου νοσοκομείου.
Συγχαρητήρια λοιπόν στους αρμοδίους απο τους συνανθρώπους μας,οι οποίοι απο εδώ και πέρα θα είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στην Πάτρα η στην Αθήνα προκειμένου να υποβάλλονται στην επώδυνη και εξαντλητική αυτή δοκιμασία.