Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Για το παγκάρι ρε...


Bookmark and Share

9 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

otan brexei, rixnei kareklopodara! orthotatos o sylogismos, ephsis me tosoys aristoys pana3ioys diakonoys prepei oxi mono na apantoyn oolllaaa ta e-mail, alla na stelnoun pollaples prosklhseis via e-mail...ton dioxth exoun????

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβασμιοαγιοπεριλαμπροαιδεσιμολογιώτατος ας μη φοβείται κι ας μην τρέμει, πάντα θα υπάρχουν αποχαυνωμένοι πιστοί που θα γεμίζουν τα χρηματοκιβώτια της Εκκλησίας Α.Ε. με χρήματα (τον συμπονώ βέβαια βαθύτατα τον δυστυχή για τα δίλεπτα και τα πεντάλεπτα, αν και τα ράσα έχουν βαθιές και πολύ ανθεκτικές τσέπες από καραβόπανο - ο Κύριος προνοεί δια τους επί γης ταπεινούς υπηρέτες του).

Θα ήταν πολύ καλά ν' απαιτήσουν επιτέλους οι πολίτες της τελευταίας μεσαιωνικής βλακοκρατίας και θεοκρατίας της Ευρώπης να αρθεί ο στραγγαλιστικός (για το κράτος και την κοινωνία) εναγκαλισμός της παρασιτικής Εκκλησίας Α.Ε. Να πάψει ο ύπουλος προσυλητισμός των παιδιών στα σχολεία και από την κρατική τηλεόραση, που ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για μεταδόσεις λειτουργιών και την προπαγάνδα των ρασοφόρων.

Επίσης, να σταματήσει η παχυλή μισθοδοσία του σκοταδιστικού κηφηναριού των παπάδων από το κράτος, να δημευθεί και να αποδοθεί στους πολίτες η περιουσία μοναστηριών, ναών κλπ υποκαταστημάτων της κερδοσκοπικής εταιρείας αυτής και να φορολογηθούν αυστηρά όσα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα μείνουν στην κατοχή της.

Το δε "φιλανθρωπικό έργο" της αδίστακτης Εκκλησίας Α.Ε., που επιχειρεί εξώσεις οικογενειών για να τους πάρει το σπίτι, είναι πια παλιό ανέκδοτο. Ένας πνευματώδης κι έξυπνος άνθρωπος όπως είναι ο Σεβασμιοϋψηλοπανσοφολογιώτατος θα έπρεπε να βρει κάτι καινούργιο, αυτή η τετριμμένη ανοησία είναι πια καταγέλαστη, ακόμα και οι γριούλες κουνάνε το κεφάλι τους ακούγοντάς την...

rouf είπε...

@Laska
PANO POU EIXA ARXISEI NA ANHSHXO OTI STAMATHSES NA POSTAREIS.

TORA TELEYTAIA OTI EXEIS STAMATHSEI KI ESY NA ASXOLISE ME TA TOSA PROVLIMATA TOY NHSIOY [ OPOS KAI POLLOI ALLOI POU KSAFNIKA EKSAFANISTIKAN H MERIKOI ALLOI ANEVAZOUN ANTE KAI KALA KAMIA FOTOGRAFIA APO TIPOTA XOROYS KAI KANA PANHGIRI] FENETE OTI OLA PANE KALA.

AFOU LOIPON DEN YPARXEI PROVLHMA ME TA TOPIKA KAI ASXOLOUMASTE ME TA DEYTEREYONTA: PERI EKKLHSIAS,
AN O VOYLETHS HTAN H OXI STHS EFHMERIDES, AN O DOUGLAS POY EIXE EPISKEFTEI TO NHSI ME ENOIKIAZOMENO SKAFOS EINAI FTOXOMPINES KTL

GIATI OTAN PERNO THLEFONO STHN ELLADA OLOI KLAINE THN KATANTIA TOY NHSIOU KAI GIA THN AVEVEOTHTA TOY AYRIO????

KALH ERVTHSH E?

AN EXEIS APANTHSH THELO NA THN AKOUSO [ EITE EISAI APO TOYS VOLEMENOUS EITE OXI ]

KALHMERA.

Ανώνυμος είπε...

ZanteLeaks,

Προσπαθώ να παρακολουθώ τα συμβαίνοντα, όπως και οι υπόλοιποι αναγνώστες του blog, των οποίων τα σχόλια πολλές φορές με καλύπτουν.

Έχω τη γνώμη ότι βαθιά μέσα μας ξέρουμε όλοι την πραγματικότητα σχετικά με τις αιτίες όσων μας συμβαίνουν και πρόκειται να μας συμβούν στο κοντινό μέλλον.

Για την κατάντια, όπως πολύ σωστά το θέτεις, ενός νησιού που θα μπορούσε να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των υψηλής ποιότητας τουριστών, η "αιρετική" μου άποψη είναι ότι φταίμε όλοι οι Ζακυνθινοί, επειδή δεν σεβόμαστε τον τόπο μας και τον εαυτό μας.

Αρχίζοντας από τις εκτεταμένες παρανομίες κι αίσχος της αυθαίρετης, άναρχης, κακόγουστης και δωροδοκούσας δόμησης, που μετέτρεψε πολλές τουριστικές περιοχές του νησιού σ' ένα άθλιο συνονθύλευμα με γελοίες κιτς ταμπέλες, πηγαίνοντας στην απίστευτη για τουριστικό τόπο έλλειψη υποδομών (δρόμοι, ύδρευση, αποχέτευση, μυοκτονίες, αποκομιδή απορριμμάτων κτλ), περνώντας από τις καταστροφές, από το κάψιμο των δασών, από την απαλοιφή του παραδοσιακού χαρακτήρα του νησιού, μέχρι τις ρεμούλες, τις σπατάλες, τις απάτες, την κακοδιαχείριση, τους αργόμισθους, παντού βλέπουμε από πίσω τον κυρίαρχο χαρακτήρα του "πολίτη" της Ζακύνθου (και της Ελλάδας), που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε προκειμένου ν' αποκομίσει άνομα κέρδη (και να δει κατεστραμμένο τον συμπολίτη του, τον οποίο φθονεί).

Τέτοια είναι η παιδεία και η νοοτροπία με την οποία γαλουχήθηκαν οι δυστυχισμένοι κάτοικοι αυτού του τόπου, και τώρα αυτή τους καταστρέφει.

Βέβαια, στη διαμόρφωση της καταστροφικής νοοτροπίας αυτής, ένας από τους κύριους ενόχους είναι η αλλοπρόσαλλη θρησκεία που προπαγανδίζει (πάντα με κρατικά έξοδα) η ανθούσα επιχείρηση των μυρίων (10000!) ΝΠΙΔ, η διαβόητη Εκκλησία Α.Ε., με το καταστροφικό μίγμα δουλοπρέπειας, βλακείας και θρασύτητας που διαποτίζει τα μυαλά των ανθρώπων από την παιδική τους ηλικία, καθιστώντας τους ανίκανους να σκεφτούν...

rouf είπε...

@Laska
Opos ta les einai. Alla poios se akoyei?

rouf είπε...

@Laska
DE MOY LES MORE FILE ....

O DESPOTHS FTAIEI POY DEN YPARXEI FOTISMOS TO VRADY DIOTI DEN EXOUN ALLAKSEI AKOMA TSI LAMPES KAI O MHNAS EXEI 12 IOYLIOY?

O DESPOTHS FTAIEI POY TA SKOUPIDIA STO LAGANA KAI STO NHSI SYNOLIKA [ KAI TO KSEREIS POLY KALA ] EINAI TO MONADIKO DIAKOSMITIKO POY YPARXEI?

O DESPOTHS FTAIEI GIA TSI TOYALETES TSI PARALIES POY POTE DEN FTIAXTIKAN KAI POTE DEN THA FTIAXTOYNE?

O DESPOTHS FTAIEI POY MERIKOI YPOGRAPSAN KAI EFERAN THN EASYJET STO NHSI KAI TORA TA IDIA ATOMA KLEGONTE GIA TO ALL INCLUSIVE????

EAN TELIKA FTAIEI GIA OLA AYTA O DESPOTHS KAI H EKKLHSIA, GIATI VRE AGORI MOY OI AGANAKTISMENOI PANE STHN VOYLH KAI OXI STHN MHTROPOLH???

MIN VARAME TO SAMARI GIA NA AKOYSEI TO GAIDOYRI.

2.8 EURO KOSTIZEI MIA LAMPA XAMHLHS KATANALOSEIS

AS KOPSOYN 300 EURO APO TON KATHE SYMVOULATORA POY PEIRANE STHN DHMARXEIA KAI NA PANE NA FTIAKSOUN TA FOTA GIA NA VLEPOUN OI MALAKES POY ERXONTE KAI SAS AFHNOUN TA LEFTA TOYS, GIATI OPOS TO PANE OYTE MALAKES DEN THA EXEI SE LIGO.

Ανώνυμος είπε...

Zanteleaks,

Οι ερωτήσεις σου είναι μάλλον ρητορικές, απ' όσο καταλαβαίνω...

Δεν φταίει βέβαια ΑΜΕΣΑ ο δεσπότης για όσα συγκεκριμένα αναφέρεις. Ούτε έγραψα κάτι τέτοιο, αλλά έγραψα ότι η θρησκεία διαμορφώνει καταστροφική νοοτροπία.

Για τα στραβά αυτά ήδη είπαμε, φταίμε εμείς. Γιατί όμως έχουμε τέτοια καταστροφική νοοτροπία; Γιατί περιμένουμε κάποιος άλλος να κάνει αυτά που είναι δική μας υποχρέωση; Γιατί δεχόμαστε το παράλογο, την αυθαιρεσία; Γιατί είμαστε οι χειρότεροι μειοδότες του εαυτού μας;

Στην περίπτωσή μας, φταίει ΚΑΙ η καταστροφική δουλοπρεπής νοοτροπία που επιβάλλει η "επικρατούσα θρησκεία".

Το μερίδιο ευθύνης της θρησκείας (και των επί γης παχυλά αμειβόμενων ταπεινών "εκπροσώπων του θεού") είναι συγκεκριμένο, επειδή με δυο λόγια δημιουργεί ανθρώπους εξαρτημένους και εθισμένους σε ψέματα, βλακείες και φαντασιώσεις, μισαλλόδοξους, ανίκανους να σκεφτούν λογικά για τον εαυτό τους, γεμάτους χίλιες ενοχές από τα παιδικά τους κιόλας χρόνια, ανίκανους να χαρούν τη ζωή, έτοιμους να δεχθούν κάθε απίθανο παραλογισμό εκ των άνωθεν (αφού πρώτα έχουν μάθει στα δουλοπρεπή "κύρι' ελέησον", να προσκυνάνε εικόνες, κόκκαλα και πτώματα, να σταυροκοπιούνται σαν αυτόματα και να προσεύχονται σε φανταστικές οντότητες για να τους σώσουν, αντί να στέκονται στα πόδια τους και να ξέρουν την πραγματικότητα).

Τέτοιοι άνθρωποι ανέχονται χωρίς πρόβλημα οι μαυροφόροι "δούλοι του θεού" να θησαυρίζουν, κατά κραυγαλέα παράβαση της εντολής του θεού τους.

Τέτοιοι άνθρωποι ανέχονται δουλικά κάθε λογική κωλοτούμπα και ψέμα εκ μέρους των αξιωματούχων, επειδή έχουν μάθει να πιστεύουν σε "σωτήρες", "κυρίους", "δούλους" και "θαύματα".

Τέτοιοι άνθρωποι δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, περιμένουν κάποιος άλλος να κάνει αυτά που δεν τολμούν να κάνουν εκείνοι για τον εαυτό τους.

Τέτοιοι άνθρωποι ανέχονται τα παιδιά τους να μην έχουν σχολεία άξια της αποστολής τους.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι μαθημένοι στα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά.

Οι βαθιά θρησκευόμενες χώρες είναι οι τελευταίες και χειρότερες σε όλα, όσο μάλιστα πιο θρησκευόμενες είναι τόσο χειρότερα την περνούν οι (εκλεκτοί δούλοι του θεού) λαοί τους (φτώχεια, καταπίεση, έλλειψη κοινωνικών αγαθών, εγκληματικότητα, αναξιοκρατία, βία, χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, ναρκωτικά, πορνεία, καταπίεση των γυναικών)(http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article571206.ece).

Αντίθετα, οι λιγότερο θρησκευόμενες χώρες έχουν τους πιο υψηλούς δείκτες βιοτικού επιπέδου (αυτό δεν χρειάζεται να στο αποδείξω εσένα, νομίζω).

Μπορεί λοιπόν ο δεσπότης να μην φταίει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ που δεν αλλάζονται οι λάμπες ή που τα έργα είναι γιαλαντζί, αλλά η θρησκεία (που τον διατηρεί παχιό και στρουδάτο ενώ δεν πωλεί παρά αέρα κοπανιστό) δημιουργεί κοινωνίες που δεν βασίζονται στον ορθολογισμό, που το παράλογο το βαφτίζουν λογικό (πιστεύοντας πρώτα σε ανάσταση νεκρών, θαύματα, προφητείες, διαβόλους, αγγέλους, βασκανείες κι άλλες τέτοιες απίθανες θρησκευτικές ανοησίες), άρα είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε αποτυχίες επί αποτυχιών στην πραγματική ζωή. Δεν πετυχαίνεις στη ζωή (όχι μόνο οικονομικά) πιστεύοντας σε φαντάσματα και σωτήρες που δεν θα 'ρθουν ποτέ.

Αυτό λοιπόν θεωρώ πως είναι το σημαντικό ΜΕΡΙΔΙΟ ευθύνης της θρησκείας. Από την καταστροφική και παράλογη νοοτροπία που επιβάλλει η θρησκεία στα "πρόβατα" για να τα εκμεταλλεύεται προέρχονται πάρα πολλά κακά σε όλους τους τομείς της ζωής των "προβάτων", τόσο της ιδιωτικής όσο και της δημόσιας.

rouf είπε...

@Laska
TA IDIA PRAGMATA LEME, APLA DEN ME KATALAVES.

rouf είπε...

@Laska

THELO NA DO TO SXOLIO SOY GIA TO THEMA EDO

http://atsarantos.blogspot.com/2011/07/blog-post_6269.html