Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ανεπανάληπτη απάντηση του Βουλευτή, στη ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ανεπιθύμητος στη Ζάκυνθο.

Μετά την απαγόρευση εισόδου μου στη Ζάκυνθο από τον αυτοαναγορευθέντα Στρατιωτικό Διοικητή Ζακύνθου κ. Αντώνιο Κασσιμάτη, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, συνεννοήθηκα μαζί του και συμφωνήσαμε να αρθεί η απαγόρευση με τους εξής όρους:
1) Θα εμφανίζομαι κάθε πρώτη και δεκαπέντε του μήνα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
2) Θα ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα πάντα σε συνεννόηση μαζί του.
Post: Δημήτρης Βαρβαρίγος
Βουλευτής Ζακύνθου.

17 σχόλια:

Ατσάραντος είπε...

Μήπως θα ήταν χρήσιμη και μια ανακοίνωση για το πρόγραμμα του Βουλευτή, ώστε όσοι "αγανακτισμένοι" ενδιαφέρονται, να γνωρίζουν που θα πάνε για να τον δείρουν, λιντσάρουν ή έστω γιαουρτώσουν;

Moik είπε...

kai esy τι ρολο παιζεις? της τσατσας? ια στο διαολο πρασινοφρουρε

Bobos είπε...

ασε,,εχουμε γεμισει ρουφιανους και γλυφτρονια...

Ανώνυμος είπε...

ο Ελληνικός λαός αγαπητέ κύριε Βαρβαρήγε που σας εκτιμώ και σας είχα και καθηγητή δεν ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ και δεν ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ
Δεν ανήκω στο ΣΥ.ΡΙΖΑ αλλά μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας...ο κόσμος έχει φτάσει στα ΟΡΙΑ του
Η βία της ανεργίας, της εξουσιαστικής σας μανία του ΠΑ.ΣΟΚ και φυσικά και η θεωρία μαζί τα φάγαμε...θα φέρουν αντιδράσεις
Σας προτείνω φιλικά να μείνετε στο σπίτι σας...διότι ο κόσμος έχει ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ τα όρια του...

http://www.youtube.com/watch?v=cHPcu-VeQmQ&feature=fvwrel

Eίμαι εδώ είπε...

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί βλακωδώς να τους κάνει όλους ΣΥΡΙΖΑ.

(αναλυτικό ρεπορτάζ στο Enet.gr )

Δεν το χωράει το μυαλό τους! Τα κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν να χωνέψουν πώς είναι δυνατόν να μην μπορούν κυκλοφορήσουν στο δρόμο, να μην μπορούν να παραστούν σε εκδηλώσεις, να δυσκολεύονται να κάνουν ακόμη και δημόσιες εμφανίσεις. Όταν το επιχειρούν, αντιμετωπίζουν εκδηλώσεις αποδοκιμασίας, άλλοτε κόσμιες κι άλλοτε οργισμένες, χωρίς να λείπουν και περιστατικά βίαιων αντιδράσεων.
Αγανακτισμένοι πολίτες πολιορκούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λαμία Οι άλλοτε λαοπρόβλητοι υπουργοί και βουλευτές (του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως, αλλά και της ΝΔ, στο βαθμό που μετείχαν σε
κυβερνητικές αποφάσεις της προηγούμενης περιόδου) δεν τολμούν όχι μόνο να ξεμυτίσουν, αλλά –τελευταία- το σκέφτονται ακόμη και να επισκεφθούν τα γραφεία τους, αφού –σε πολλές περιπτώσεις- γίνονται κι αυτά στόχος επιθέσεων.
Δεν μπορούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που είχε προβλέψει ο Γιώργος Παπανδρέου (και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ως πρωθυπουργός) συμβαίνει ήδη: «Αν δεν λάβουμε μέτρα για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες», είχε δηλώσει από του βήματος της Βουλής και στις 4 Ιουνίου 2010.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, κορυφώθηκαν αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Σε πολλές ελληνικές πόλεις οργανώθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες προς κομματικά γραφεία, κυκλοφόρησαν αφίσες με ονόματα βουλευτών που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, ένας βουλευτής προπηλακίσθηκε, κάποια πολιτικά γραφεία υπέστησαν φθορές.
Σ’ αυτό συνετέλεσε ασφαλώς και η βιαιότητα με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση τις μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, κατά το απεργιακό διήμερο Τρίτης – Τετάρτης. Μέχρι και ομάδες ακροδεξιών παρακρατικών κουκουλοφόρων επιστράτευσε η ΕΛ.ΑΣ., για να συνδράμουν τα ΜΑΤ στην επίτευξη του... παγκόσμιου ρεκόρ ρίψης δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, «σε τόσο μικρό χώρο, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», σύμφωνα και με εκτιμήσεις ανταποκριτών και απεσταλμένων από ξένα ΜΜΕ.
Αλλά, όχι. Για τους φωστήρες του κυβερνώντος κόμματος, δεν φταίει η κυβερνητική πολιτική. Δεν φταίει το Μνημόνιο, ούτε το Μεσοπρόθεσμο, ούτε ο εφαρμοστικός νόμος. Δεν φταίει που όχι μόνο δεν αποκατέστησαν το «αίσθημα δικαίου» (κατά τη φράση του αρχηγού τους) αλλά το τραυμάτισαν ακόμη περισσότερο. Δεν φταίει τίποτε απ’ όλα αυτά.
Όμως...κάποιος έπρεπε να φταίει. Κι έτσι βρέθηκε ο συνήθης εύκολος στόχος: Ο... ΣΥΡΙΖΑ! Τις προάλλες ο (συνήθως σώφρων, μια και είναι ο μόνος βουλευτής που εκλέγεται συνεχώς από το 1974) Απόστολος Κακλαμάνης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μια ανακοίνωση (σε έντονο ύφος) της οργάνωσης Μαγνησίας κατά των κυβερνητικών βουλευτών Κ. Καρτάλη και Ροδούλας Ζήση, επειδή το ίδιο βράδυ, εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στα γραφεία τους. Χωρίς να σημειωθούν επεισόδια!
Τις προηγούμενες ώρες τη σκυτάλη πήρε το επίσημο ΠΑΣΟΚ δια του γραμματέα του Μιχ. Καρχιμάκη. Με τη βοήθεια και ορισμένων φιλοκυβερνητικών τηλεοπτικών καναλιών και άλλων ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ως θέμα της ημέρας αναδείχθηκαν (όχι οι δηλώσεις σοκ του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για περιορισμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, αλλά) οι... ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τον προπηλακισμό του βουλευτή Τσώνη στη Λαμία, το σπάσιμο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά, τις αφίσες με τα ονόματα των «μεσοπρόθεσμων» βουλευτών στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ακόμη και για το προ μηνών κράξιμο στον Θ. Πάγκαλο, στο Παρίσι!
αναλυτικό ρεπορτάζ στο Enet.gr

Μaria είπε...

Είναι πάντως χρήσιμο για τους πολίτες ,όσοι πολιτικοί ερμηνεύουν κατά περιόδους τον ρόλο του αυτόκλητου εισαγγελέα διατάζοντας τον αποκλεισμό ή όχι απο το νησί κάποιου πολιτικού προσώπου, με κατηγορίες περί οικονομικών εγκλημάτων κατά του λαού,για να αποδεικνύουν ότι,η γυναίκα του Καίσαρα και φαίνεται και είναι τίμια,να δημοσιεύουν και τις φορολογικές τους δηλώσεις τους,οι οποίες είμαι σίγουρος ότι θα αποδεικνύουν ότι δεν συνέβαλαν και αυτοί στην οικονομική κατάρρευση αυτού του τόπου,αλλιώτικα καλύτερα είναι να σιωπούν και να μην προκαλούν.
Επίσης είμαι σίγουρος οτι αυτή η πρόκληση θα γίνει αποδεκτή απο τους καταγγέλοντες αλλιώτικα κάποιος κακεντρεχής ίσως σχηματίσει την άποψη ,οτι φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Όσο για τον Βουλευτή,παρόλο που η εντιμότητά του και το ήθος του είναι γνωστά και δεν αμφισβητούνται,σε καθαρά πολιτικό επίπεδο,θεωρώ ότι έκανε λάθος και με την θετική ψήφο του για το μακροπρόθεσμο,αλλοίωσε την εντολή που κάθε πολιτικός ηθικά είναι υποχρεωμένος να τηρεί,δηλ.να εκφράζει τον κόσμο που τον εξέλεξε με συγκεκριμένες υποσχέσεις,να ακούει την κοινωνία και να βρίσκεται σε συμπόρευση μαζί της.

ddp είπε...

Ας κανει μια ανοικτη συγκεντρωση πολιτων ο κ. Βαρβαρηγος για να μας πεισει για την ορθοτητα της ψηφου του και του υποσχομαστε να μην τον γιαουρτωσουμε!!!!!! (αν μας πεισει)!!!!!!!

ΠΕΙΡΑΤΗΣ είπε...

@giorgos
Σωστή και ψύχραιμη η τοποθέτησή σου.
Συμφωνώ !
Όμως που ξέρεις ότι ο Δημήτρης ο Βαρβαρίγος με την απόφασή του να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο δεν εκφράζει τον κόσμο που τον εξέλεξε και δεν άκουσε την κοινωνία ; Πιστεύω ότι τα μυνήματα της ζακυνθινής κοινωνίας προς τον βουλευτή ήταν σαφή κατά της
ΜΗ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ! Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι δεν γουστάρουν αυτή την απροσδόκητη γι αυτούς αλήθεια καταφεύγουν στα γιαούρτια...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ είπε...

Δηλαδη, απο που προκύπτει ότι η ζακυνθινη κοινωνία έστειλε μηνυματα ενάντια στο μεσοπρόθεσμο; Μήπως απο τις λαοθάλασσες που συγκεντρωθηκαν στην πλατεία Αγίου Μάρκου; Μήπως απο τις απεργιακες κινητοποιησεις όπου συμμετείχαν μονο δημόσιοι υπάλληλοι; Μηπως από τα μέσα ενημέρωσης που χαιδευαν τα αυτια του κόσμου, χωρις ουσιαστικα να τους ενημερώνει;

katazitite είπε...

Καταρχήν δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ και από τους πρασινοφρουρούς που γραφούν εδώ όποιος θέλει το πιστεύει δεν με νοιάζει καθόλου.
Σίγουρα όμως ανήκω στη νέα γενιά των ελλήνων που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα που ενώ ευτυχώς έχω ακόμα δουλειά είδη αισθάνομαι με όλα αυτά που μου ζητάνε και θα μου ζητήσουν ότι βρίσκομαι σε προσωπική πτώχευση αφού ορισμένες φορές τα χρήματα μου δεν μου βγαίνουν ούτε για τα βασικά είδη διαβίωσης.( αυτό χωρίς να σημαίνει ότι παρόλο αυτά βρίσκομαι όλη μέρα ανάσκελα στα γνωστά ζαινθηνα καφέ μπαρ με τα ακριβά κινητά μου και μουράτα αυτοκίνητα.).
Αισθάνομαι σαν μια παραγωγική μονάδα όχι για τον εαυτό μου και την οικογένεια μου και για τη κοινωνία ευρύτερα ( εννοώ γονείς , αδέλφια όχι δικια μου οικογένεια που δεν θα κάνω ποτέ και θα γεράσω μαζί τους) αλλά για κάποιους ΛΙΓΟΥΣ που με είχαν προϋπολογίσει να με χρησιμοποιήσουν σαν εργάτη τους.
Και επειδή αυτό που μόλις ανέφερα που εγώ το ονομάζω μια σύγχρονη δουλεία θα γίνετε όλο και πιο έντονο και θα αγγίζει ανθρώπους που δεν το φανταζόντουσαν ούτε στα χειρότερα όνειρα τους, δηλαδή θα δουλεύουν για να ξεπληρώνουν χρέη και ευθύνες άλλων θέλω να πω στον βουλευτή Ζακύνθου, ότι ΝΑΙ!! ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!!! και να μη πατήσει το πόδι του ξανά στη Ζάκυνθο, δεν τυγχάνει ποια εδώ πολίτικης και κοινωνικής υπόληψης από τους ζακυνθινούς, επειδή επέλεξε να ακολουθήσει το δρόμο των ΛΙΓΩΝ!!!!!!!!!

mpakaliko είπε...

Οι φασίζουσες νοοτροπίες της μειψηφίας του 3% που προσπαθεί με προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς να επιβληθεί στην κοινή λογική, δεν θα περάσουν. Η δημοκρατία θα νικήσει γιατί είναι το μόνο πολίτευμα που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του λαού στη λήψη των αποφάσεων. Αν δεν σας αρέσει ο Βαρβαρίγος και ο κάθε Βαρβαρίγος, εσείς το 3%, μην τον ψηφίστετε. Είναι δικαιωμά μας, όπως είναι και δικαίωμα 6500 Ζακυνθινών να τον στηρίζουν με την ψήφο τους, ως παράδειγμα τιμιότητας και ακεραιότητας. Τις στρατιωτικές διαταγές να τις κρατήσετε για τα σοβιέτ, που κάποτε λατρεύατε.

Unknown είπε...

ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Αγαπητέ φίλε Δημήτρη.
Επειδή σε γνωρίζω πριν γίνεις βουλευτής και ήμουν ένας από αυτούς που χάρηκαν για την προσωπική σου νίκη στις εκλογές, πέρα από ιδεολογικές διαφορές και πολιτικές αντιθέσεις (αυτό δηλαδή αφορά το πρόσωπο, εσένα το Δημήτρη και όχι το ΠΑΣΟΚ) αισθάνομαι την ανάγκη να σου εξηγήσω τα..... αυτονόητα.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο οποιοσδήποτε Βαρβαρίγος, αλλά το μέλος της κυβερνητικής, κοινοβουλευτικής ομάδας. Η ιδιότητά σου είναι αυτή που σου έδωσε δυνατότητα ψήφου στο κοινοβούλιο. Άλλωστε, ο Δημήτρης Βαρβαρίγος προϋπήρχε του βουλευτή. Παραδέχομαι βέβαια, ότι σε εποχές με έντονες αντιπαραθέσεις τα όρια καμιά φορά γίνονται δυσδιάκριτα και είναι εύκολο να παραβιαστούν και το γεγονός ότι η Ζάκυνθος είναι μονοεδρική κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
Αν αυτό σε ικανοποιεί εγώ δε διστάζω να ομολογήσω δημόσια ότι στο Δημήτρη Βαρβαρίγο, όπως εγώ τον είχα γνωρίσει σε ανύποπτο χρόνο, κυρίως μέσα από το κοινό εργασιακό περιβάλλον, άξιζε μια πολύ καλύτερη τύχη. Αλλά έτσι, στο όνομα του πολιτικού βιογραφικού σου, μήπως πιστεύεις ότι στηρίζοντας μονεταριστικές πολιτικές υπηρετείς το όραμα της ειρηνικής μετάβασης της κοινωνίας στο σοσιαλισμό; Από όσο σε θυμάμαι μου είχες δώσει την εικόνα έξυπνου ανθρώπου.
Σου θυμίζω φίλε Δημήτρη το ΠΑΣΟΚ μιας εποχής «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και τις τελευταίες δηλώσεις του Γερμαναρά, μετά τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, για τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας («Τ’ ακούς πατέρα...»). Για να μη σου θυμίσω τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, την αποχώρηση του συντρόφου Χαραλαμπίδη, ενός από τους βασικούς της συντάκτες (αποχωρήσαμε την ίδια μέρα ξέρεις), το ξεπούλημα των οραμάτων της αλλαγής και την παράνοια του εκσυγχρονισμού. Άλλωστε αυτά φαντάζουν προνήπιο μπροστά στα τωρινά, ιδίως σε αυτά που έρχονται.
Τώρα μια και μίλησες για Στρατιωτικούς Διοικητές καλό θα είναι εδώ να θυμηθείς τον όρο «παράπλευρες απώλειες» που καθιέρωσε η «νέα τάξη» πραγμάτων, στην οποία είναι φίλα προσκείμενη η κυβέρνηση που εξακολουθείς να υποστηρίζεις. Δες τον εαυτό σου κάπως έτσι, σαν μια παράπλευρη απώλεια. Τα ΜΑΤ ανοίγουν κεφάλια για να ψηφιστούν τα εκτρώματα, εμείς αντιδρώντας πιέζουμε, επειδή θα πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι καμία πολιτική καταστολής και κρατικής – παρακρατικής βίας δεν μπορεί να μας καταβάλει και να σταματήσει τον αγώνα μας, ευελπιστώντας παράλληλα σε εναπομείναντα δημοκρατικά αντανακλαστικά, ιδίως κάποιων «παλιών» όπως εσύ. Μπόρα είναι, ελπίζω να περάσει. Αλλά εδώ θα σου θυμίσω ότι κάποιοι από τους άνδρες των ΜΑΤ που συμμετείχαν στα επεισόδια, απηυδισμένοι προσπαθούν να φύγουν με μεταθέσεις κ.λ.π. Και φυσικά δεν κρύβουν την αηδία που αισθάνονται, από τον τρόπο που τους χρησιμοποίησε η πολιτεία στην πλατεία Συντάγματος.
Τώρα και με όλο το θάρρος, αφού αποκαταστάθηκε και ο Κασιμάτης στην ιεραρχία του στρατεύματος, μήπως θα ήταν χρήσιμο για τον τόπο, εσύ και κάποιοι σαν εσένα αν υπάρχουν ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, να πείτε έτσι πολύ απλά στους δικούς σας στρατηγούς, ότι δε σας έστειλαν αυτοί στη Βουλή, αλλά ο κοσμάκης, που πάτε να τον σώσετε λιώνοντάς τον; Ένας κόσμος εγκλωβισμένος στο ένδοξο παρελθόν και στα σύμβολα, που τελικά, παρά την πατροκτόνα ψυχολογία του, δεν τόλμησε να τα αγγίξει ο ηγεμονίσκος αρχηγός σου, κόσμος δημοκρατικός, αηδιασμένος ανεξάρτητα που ψηφίζει. Εμένα βέβαια, ως ΣΥΡΙΖΑΙΟ τρομοκράτη γράψε με εκεί που δε χωράει μελάνι, αλλά υπολόγισε το χωριανό και το γείτονά σου που όσο και να προσπαθείς να τον «σώσεις», αυτός θα σε ψηφίσει ξανά και ξανά, μόνο και μόνο επειδή είσαι ο Δημήτρης και σε γνωρίζει πολύ περισσότερο και καλύτερα από εμένα.
Συγνώμη, ειλικρινά αισθάνομαι άσχημα να κάνω υποδείξεις, αλλά ας μου επιτραπεί η κατάθεση της ταπεινής μου γνώμης, με το θάρρος της προσωπικής γνωριμίας και μιας παλιάς, κοινής, πολιτικής αφετηρίας και πορείας, παρόλο ότι εκείνη την εποχή δεν σε είχα γνωρίσει ακόμη.
Φιλικά, μέχρι την επόμενη κόντρα μας.
Ηλίας Β. Μακρής

ΠΕΡΙΚΛΗΣ είπε...

Ρε τι εχει κανει κ αυτος ο κοπριτης για το νησι?Ξυπνηστε νιονιοιδες ας ακολουθησουμε το παραδειγμα κ αλλων νομων που τους γιουχαρουν ,γιαουρτονουν.....

katazitite είπε...

Θα ήθελα να απαντήσω στο μπακάλικο της ψαροκωστουλας ότι ας έρθει πάλι σε εκλογές υποψήφιος και θα δεις τι θα πάρει??? Να μην τα ονοματίσω!
Και επειδή σίγουρα είσαι ένας από τους βολεμένους αυτό του παρακράτους θα έρθει η ώρα σου και σένα σίγα σίγα να ξεβολευτείς, που θα μου μιλήσετε μερικοί σαν εσάς για δημοκρατία που την κάνατε σαν τα μούτρα σας, και επειδή χουμε σίγουρα διαφορά ηλικίας αρκετή θέλω να σου πω ότι είχατε όλοι χρέος να παραδώσετε μια πραγματικά δημοκρατική κοινωνία, ισονομίας και πάνω από όλα αξιοκρατίας και όχι αυτό το έκτρωμα της λαμογιάς, αυτό που περιμένω ποια δεν είναι τα σοβιέτ μην τα χ………σω και αυτά αλλά την παραδειγματική τιμωρία σας και να είσαι σίγουρος ότι ήρθε η ώρα αυτη!!!!

DIONISIS L MARGARIS είπε...

o βουλευτής ορκίζεται να υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και όχι να υποκύπτει στην κομματική πειθαρχία.Αρκετά πιά 37 χρόνια με την κομματική πειθαρχία.Δεν είναι σωστό όμως να απειλούν τις οικογένειες τους.Όταν γίνουν εκλογές να τους καταψηφίσουν και όχι να γίνονται συνέχεια "κοψοχέρηδες".

eve είπε...

ΠΡΟΣ «ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ». ΕΝΤΑΥΘΑ
Κατ’ αρχήν επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω συνάμα, για την επιλογή του ψευδωνύμου σας. Εκφράζει με σαφήνεια και ειλικρίνεια την αντίληψή σας περί του «πολιτεύεσθαι»: Ανοίγεις ένα μπακάλικο με διακριτικό τίτλο «Πολιτικό Γραφείο», βάζεις και μια φωτεινή επιγραφή με υπότιτλο «Κόμμα Εξουσίας» και αρχίζεις το αλισβερίσι με τη γειτονιά: προτιμήστε τον γείτονα, κουμπάρο, συμπέθερο, καλό παιδί, με καλές τιμές, βερεσέδια, delivery και όποια άλλη εξυπηρετησούλα δύναται να προσφέρει το μαγαζί. Κι αν θέλει ο θεός -και οι γείτονες- και πάνε καλά οι δουλειές, το μπακάλικο γίνεται –ή έστω μετονομάζεται σε- super market και ύστερα σε πολυκατάστημα …. Συγχαρητήρια λοιπόν για το ψευδώνυμο, αλλά -κυρίως- για την επιχείρηση που ανοίξατε στο νησί – γειτονιά μας.
Πέραν αυτών όμως κύριε Μπακάλη, επειδή συμβαίνει να είμαι μεταξύ αυτών (της μειοψηφίας) που χωρίς κομματική ταυτότητα, αλλά από συνειδητή πολιτική επιλογή (και όχι από κουμπαριά ή αλισβερίσι ως οι πλείστοι της πλειοψηφίας) στήριξα με την ψήφο μου και εξακολουθώ να στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ, ως μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες αξιοπρεπείς παρουσίες στο καταρρακωμένο ελληνικό κοινοβούλιο, σας ερωτώ και απαιτώ να έχω την απάντησή σας:
Με ποίο δικαίωμα αποκαλείτε εμένα και όσους στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ φασίστες? (Επειδή αγράμματος δεν είστε, μήπως η αδιέξοδος πορεία που ακολουθείτε, σας έχει οδηγήσει σε πλήρη σύγχυση?)
Με ποία τεκμήρια μας αποδίδετε τραμπουκισμούς? (Μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια?)
Περί ποίων στρατιωτικών διαταγών ομιλήτε? (Μήπως αυτοπεριοριστήκατε στο μπακάλικο και χάσατε κάθε επαφή με την πραγματικότητα, ακόμα και με τους ίδιους τους πελάτες σας?)
Πάνω απ΄ όλα όμως κύριε Μπακάλη, με ποία νομιμοποίηση χαλκεύετε την έννοια της Δημοκρατίας? (Μήπως συγχέετε τους όρους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ? Διότι αν πράγματι συμμετείχε ο λαός στη λήψη αποφάσεων, όπως θα συνέβαινε σε μία αληθινά δημοκρατική πολιτεία, τότε όχι μόνο θα είχαν κλείσει τα μπακάλικα, αλλά και πολλοί μπακάληδες -και όχι απαραίτητα εσείς- θα βρίσκονταν στη φυλακή)
Υγ.
Μήπως είναι καιρός να μετρήσετε πόσοι πελάτες σας έμειναν?

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα πλάκα βλέπω ότι κατάφερε για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιηθεί την κοινωνική διαμαρτυρία συμβάλλοντας με τον τρόπο του στον ιδεολογικό διαχωρισμό των πολιτών, ακόμα και μέσα από ένα κίνημα όπως αυτό των αγανακτισμένων, που είχε εξαρχής διαχωρίσει τη θέση του από τα κόμματα ακριβώς για να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο...
Τις μούντζες των πολιτών από τη πλατεία που κατευθύνονταν και προς τα έδρανα των δικών του βουλευτών έκανε φαίνεται πως δεν τις πρόσεξε...