Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

2 καρπούζια 5 ευρώ.

Κοντεύω τα 45. Σήμερα είδα κάτι που δεν έχω ξαναδεί και με τρόμαξε. Η ώρα είναι περασμένες έντεκα το βράδυ. Έξω ησυχία και ακούω μια φωνή να έρχεται από μακριά, ανακατεμένη με το θόρυβο μιας μηχανής. Όταν η φωνή πλησιάζει ακούω έναν άντρα να φωνάζει «2 καρπούζια 5 ευρώ». Δεν έχει μεγάφωνο. Απλά φωνάζει όσο πιο δυνατά μπορούν τα πνευμόνια του, για να ακουστεί σε όλη τη γειτονιά. Η μηχανή, που άκουγα, είναι ένα μικρό τρακτέρ που σέρνει μια ρυμούλκα, φορτωμένη με καρπούζια και έναν πιτσιρικά που το πρόσωπό του φωτίζεται από το πίσω φως του τρακτέρ. Μάλλον θα είναι ο γιός του, όχι πάνω από τα 14. Ο άνδρας φωνάζει συνέχεια, όσο πιο δυνατά μπορεί, «2 καρπούζια 5 ευρώ». Έτσι με το στόμα, χωρίς ντουντούκα. Γυρίζει στα δρομάκια της γειτονιάς και φωνάζει. Και χωρίς να καταλάβω το γιατί, μου ήρθε η εικόνα που έχω δει σε κάποιες ασπρόμαυρες Ελληνικές ταινίες, που δείχνανε τις κακουχίες της κατοχής και κάπου-κάπου πέρναγε και κανένα χειρόκαρο με τον εμποράκο να φωνάζει την φτωχή πραμάτια του. 70 χρόνια πίσω.

2 σχόλια:

Μaria είπε...

Με αυτά που ψήφισαν ο βουλευτής και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του λαού(?), καλά θα κάνεις να συνηθίσες τέτοιες εικόνες και να μην τρομάζεις.
Το μόνο που θα διαφέρει κάθε φορά,θα είναι ο οδηγός.
Και όταν θα έρθει η ώρα να πάρεις την θέση του,τότε θα αναρωτηθείς για πολλά πράγματα.
Πάντως με την υστερία που έχει πιάσει την κατοχική κυβέρνηση με το γνωστό ,πας Έλλην διαμαρτυρόμενος βάρβαρος(η Σύριζα) δεν είναι απίθανο να υποστηρίξει οτι ο οδηγός ηταν στέλεχος του Σύριζα.

akispapas είπε...

ti papagos ti plastiras