Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ποιος λέει αλήθεια αναφορικά με τη ρύπανση στις παραλίες; Λιμεναρχείο ή Δ/νση Υγείας;

Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες «τα ημερόπλοια που κάνουν περιηγήσεις γύρω από τη Ζάκυνθο διαθέτουν τα λύματά τους στη θάλασσα τα οποία φτάνουν στις ακτές των λουομένων. Δηλαδή φανταστείτε μια ακτή με εκατοντάδες επισκέπτες να βλέπουν να έρχονται από ανοιχτά της θάλασσας, φυσαλίδες με επιπλέοντα στερεά σκούρου καφέ χρώματος, σε μήκος 200-300 μέτρων παράλληλα με την ακτή, οι λουόμενοι να δυσφορούν και να εξέρχονται από τη θάλασσα και να κάνουν τηλεφωνικές καταγγελίες στις υπηρεσίες». Αυτά υποστηρίζει, σε μια 3σέλιδη αναφορά της η Δ/νση Υγείας, η οποία μετά από ελέγχους διαπίστωσε ότι τα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων που διαθέτουν τα ημερόπλοια ΔΕΝ είναι σύμφωνα με τις κρατικές διατάξεις περί μέτρων και όρων επεξεργασίας λυμάτων! Από την άλλη πλευρά ο Λιμενάρχης Ζακύνθου είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «το πρόβλημα δεν είναι τα ημερόπλοια, αλλά άλλοι είναι οι λόγοι της ρύπανσης, όπως τα ξενοδοχεία και τα κρουαζιερόπλοια». Τελικά ποια υπηρεσία έχει δίκιο; Ποιος φταίει για την ρύπανση στις παραλίες Λαγανά, Καλαμακίου, Γέρακα και Βασιλικού;

5 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

κάθε σκάφος (ferry, ταχύπλοο σκάφος ημέρας, yacht) πρέπει να φέρει τα πρόσφατες αποδειξεις με τις ημέρες που επισκέπτονται και τα ποσά που καταβάλλονται στις εγκαταστάσεις αποχετευσης λυμάτων. Εάν και όταν αποτυγχάνουν να παρέχουν την τεκμηρίωση πρεπει να πληρώνουν πρόστιμο.

antreas είπε...

Τελείως συμπωματικα φαντάζομαι όταν περνάει ημεροπλοιο απο Τσιλιβι μετά από λίγο επιπλέουν κακακια

16xronos είπε...

μην τρελαθουμε και στο πορτο ροξα ή στον λιμιωνα 3ενοδοχεια μολυνουν την θαλασσα οταν εντελως τυχαια περνανε ημεροπλοια??

Ατσάραντος είπε...

Ο youlia olomplava μπορεί να γράφει διάφορες "φιλοσοφίες" αλλά άμα έχει όρεξη δίνει και ειδήσεις!!!
Μερσί.

rouf είπε...

@Atsa
Gia rota ton limenarxi giati pote den exei ypoloimata stis voreies aktes toy nhsioy p.x. Volimes, Makris gialos ktl.

Gia rota ton limenarxi prin apo 3 xronia pou toy phgane to video apo to hmeroploio poy adeiaze ston marathia tis deksamenes toy giati to prostimo htan toso mikro?

Kai telos rota ayton [ odigo vitioforoy ] poy paralamvanei se kathimerini vasi apo ta hmeroploia ta loimata ean einai tosa osa adeiazei ston viologiko h einai mono sta xartia oi posothtes .