Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Εμείς οι Ζακυνθινοί, στο πηγάδι κατουρήσαμε;

Χρειάζεται άλλη απόδειξη για το πως λειτουργεί η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου; Χρειάζεται άλλη απόδειξη ότι για τις τεράστιες ελλείψεις υποδομών φταίμε πρωτίστως εμείς οι Ζακυνθινοί που δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ ομοψυχία; Όπως είπε κάποιος "ξένος" που παρακολουθούσε το πρόσφατο Π.Σ που έγινε στη Ζάκυνθο: "Οι Ζακυνθινοί είστε 40 χιλιάδες ανθρώποι με 41 χιλιάδες διαφορετικές απόψεις!" Καλυνύχτα Τζάντε...

7 σχόλια:

Μaria είπε...

Μπράβο πάλι στο περιφερειακό συμβούλιο που είπε ξανα,ΟΧΙ ΣΕ ΧΥΤΑ.Αυτήν την φορά βέβαια είχε και το δημοτικό συμβούλιο κοντά του που και αυτό ομόφωνα είχε πει ΟΧΙ σε ΧΥΤΑ αλλά σε διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων τους(ΣΜΑ).Στην Ζάκυνθο αντιθέτως το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει ΝΑΙ σε ΧΥΤΑ και για αυτό,όχι μονο δεν ψηφίστηκε απο το περιφερειακό συμβούλιο αλλά απορρίφθηκε και απο το υπουργείο πρόσφατα.Αν είχαν αποφασίσει για ΧΥΤΥ θα ψήφιζαν θετικά για ΧΥΤΥ(που όπως τελικά θα γίνει).
Τα υπόλοιπα είναι απλές φαντασιώσεις και πολιτικές κλάψες για να δικαιολογήσουν κάποιοι τις λανθασμένες επιλογές τους.

mpakaliko είπε...

@ionios
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΕΧΕΤΕ ΑΡΙΣΤΑ. ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΝΕ ΧΑΛΠΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ, ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΜΑ = ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΟΙ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ:
Το σκεπτικό της απόφασης, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος είναι ότι μόνο μέσα από τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού μπορούμε να έχουμε και στο Μεγανήσι σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων μας.
Η λύση για το Μεγανήσι είναι η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης και μεταφοράς των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ ή εργοστάσιο επεξεργασίας που θα αφορά ολόκληρο το νομό.

ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΥΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ; ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ?

ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΥΣ.

Στέλιος Μποζίκης - Δήμαρχος Ζακύνθου είπε...

ο φίλος "ionios" μάλλον δεν βρισκόταν στην Ζάκυνθο οταν το Δ.Σ αποφάσιζε την λειτουργία Χ.Υ.Τ.Υ στην θέση Λίβας απο την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του. Για να σταματήσει η σπέκουλα και το παιχνίδι με τις λέξεις πρέπει να μάθουμε όλοι οτι δεν υπάρχει ούτε ΧΥΤΑ ούτε ΧΥΤΥ. Υπάρχει ΧΥΤ και μόνο. Το τι τελικά θα είναι αυτός ο χώρος εξαρτάται απο το τι εναποθέτουμε σε αυτόν. Ο Δήμος Ζακύνθου λοιπόν προχωρά σε ολοκληρωμένη διαχείριση με ανακύκλωση, κομποστοποίηση και όλα όσα συνιστούν μία ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μας ώστε όταν θα είναι έτοιμος ο χώρος να τον λειτουργήσουμε ως ΧΥΤΥ. Τώρα σε σχέση με την απόφαση του Π.Σ που αφορούσε την Ζάκυνθο, μήπως θα πρέπει να ψάξουμε και το ενδεχόμενο να ήταν απορριπτική γιατί αν η Ζάκυνθος ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για το έργο του Λιβα και της μηχανικής διαλογής των απορριμμάτων, θα εξαντλούσαμε το μέτρο του ΕΣΠΑ για τον σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα κανένας άλλος νομός της περιφέρειας να μην μπορούσε να εντάξει παρόμοιο έργο ; Σημ. Η Κέρκυρα έχει τεράστιο πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων!

Μaria είπε...

Δήμαρχε-αν ήσουν ο Δήμαρχος θα σε ρωτούσα ,στο υπουργείο που πήγατε, ο γενικός σας είπε να εφαρμόσετε την μελέτη που παρουσιάσατε στο δημοτικό συμβούλιο ακριβώς,η οποία μιλάει για ΧΥΤΑ ή άλλη(τροποποιημένη) που αφορά ΧΥΤΥ?
Και αυτό που λες-ευτυχώς-οτι θα γίνει,σε τι διαφέρει απο την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και απο αυτά που έλεγε η πλειοψηφία και ο Μυλωνάς?Προς αυτήν την κατεύθυνση δεν ήταν όλοι?
Και πώς θα βρεθούν τα λεφτά να γίνουν αυτά,αφού λες οτι σε πολεμάνε σχεδόν όλοι εντός και εκτός Ζακύνθου?Όσο για το τί πρέπει να ψάξει κάποιος είναι δουλειά δική σου και αν είχες κάτι να πεις να το έλεγες όταν ήταν ο Άνθης εδω μέσα.
Αλλά αν ήσουν ο Δήμαρχος και ήθελες πραγματικά να ενημερώσεις και εδώ,θα απαντούσες και σε όλα τα άλλα που σε ρωτάνε διάφοροι ,πχ τι έγινε στον Κοκκινο Βράχο,ποιοί είναι οι ειδικοί σύμβουλοι,πόσο θα τους πληρώσουμε και απο πού,πόσο θα πληρώσουμε το περιοδικό και απο πού,ποιοί και γιατί μπλοκάρουν sites που έπρεπε να λειτουργούν τα και να διαφημίζουν την Ζάκυνθο και πολλά άλλα.
Αν ήσουν ο Δήμαρχος θα σου πρότεινα να μην αναρρωτιέσαι απλά τι λέι και γιατί ο καθένας, αλλά να αλλάξεις ρότα γιατί δεν είναι στραβός ο γιαλός.
Επειδή πιστεύω οτι δεν είσαι ο Δήμαρχος για αυτό κάνω αυτές τις σκέψεις αλλιώτικα ίσως και να μην το έκανα για ευνόητους λόγους.

Ατσάραντος είπε...

@ionios
Μάλλον πίσω από την υπογραφή "Στέλιος Μποζίκης - Δήμαρχος Ζακύνθου" βρίσκεται ο ίδιος ο Δήμαρχος. Αν δεν ήταν, σίγουρα θα είχε βρει τρόπο να στείλει ένα email διαψεύοντας το σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στέλιο που σε γνωρίζω και σε εκτιμώ...γιατί πραγματικά δεν βρήκες την άκρη και δεν πήρες την κατάλληλη απόφαση σε συνεργασία με φορείς τοπικούς του κατασταριού και δεν έδωσες την δυνατότητε για την μεγαλύτερη συναίνεση και πήγες με τσαμπουκά στο Περιφερειακό να περάσεις την θέση του Λίβα?
Δεν είναι πιο σωστό και Δημοκρατικό να έχεις την μεγαλύτερη συναίνεση για μια θέση που θα εκφράσει την Ζάκυνθο και όχι μια μικρή μερίδα...
Γνωρίζεις ότι το κίνημα ενεργών πολιτών δεν ήταν πυροτέχνημα που ήθελε να σε πλήξει προσωπικά αλλά αποτελείται απο Εξέχων άτομα που έχουν αγωνιστεί για το καλό του νησιού, όχι για καρεκλές αλλά για το γενικότερο καλό.
Δυστυχώς αυτή η εξέλιξη ήταν μια ήττα δικιά σου,διότι ακόμα και μέσα στο ΠΑ.ΣΟΚ και ειδικά του Κατασταριου που σε στήριξε ήταν αντίθετο 100% με την θέση του ΛΙΒΑ.
Μην ψάχνουμε τώρα για κόντρες καλό είναι να δημιουργήσουμε μια ΠΑΝΖΑΚΥΝΘΙΝΗ πολιτική αλλιώς φοβάμαι ότι θα αποτύχουμε όλοι...

rouf είπε...

DHMARXE EAN EISAI PISO APO THN YPOGRAFH EXO MIA EROTHSH.

APO OLOUS AYTOUS TOYS SYMVOULOUS POY EXEIS PROSLAVEI DEN SOY MILISE KANEIS GIA HLEKTRONIKI DIAFIMISI?

KAI EAN NAI MHPOS MPOREIS NA MAS DOSEIS STHN DHMOSIOTHTA POIO EINAI TO SXEDIO GIA TIN PROVOLH TOY TOYRISTIKOU PROIONTOS?

EAN EINAI STA SXEDIA NA YPARKSEI HLEKTRONIKI DIAVOULEYSH GIA TO THEMA PROVOLIS TOY TOYRISTIKOU PROIONTOS?

KAI TELOS EAN TELIKA PISTEYETE STO ETHELONTIKO ANTHROPINO DYNAMIKO H APLA ANAFERATE PRIN APO KAIRO THN LEKSH ETHELONTISMOS GIA ALLOUS LOGOUS?