Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Eurobasket 2011.

Μπορεί οι Ελληνικές ομάδες να σηκώνουν τα κύπελα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ, αλλά οι δεκάδες ξένοι τουρίστες που πηγαίνουν στην Μπόχαλη δεν έχουν καλές επιδόσεις στο άθλημα και δεν μπορούν να πετύχουν τα καλάθια με τα σκουπίδια, που εδώ και ένα μήνα είναι παρατημένα στην πλαγιά του λόφου. Μήπως θα μπορούσαν οι αρμόδιοι να τα φέρουν λίγο πιο κοντά, για να μην απογοητεύονται και οι ξένοι άνθρωποι;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα σκουπίδια δεν κατέληξαν βέβαια μόνα τους σ' εκείνο το σημείο, τα πετάμε εμείς που πάμε για να ...θαυμάσουμε τη θέα!

Παρόλο που είναι απαράδεκτο το ότι ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί μετά από ένα μήνα που έχουν συλλεγεί, αν δεν σταματήσουμε όλοι να πετάμε παντού σκουπίδια, δεν θα φτάνουν ούτε οι μισοί κάτοικοι του νησιού για να καθαρίζουν τα σκουπίδια που θα πετάνε παντού οι άλλοι μισοί!

Κι αυτό, όπως κι άλλα πολλά σ' αυτό τον τόπο είναι καθαρά πρόβλημα νοοτροπίας... Αν δεν αλλάξει αυτή, κανένας "αρμόδιος" δεν θα μας "σώσει" ποτέ.

Η ..."σωτηρία" είναι υπόθεση του καθενός μας.

Tu Pedione είπε...

Συμφωνώ με Laska. Και το χειρότερο, δε φαίνεται φως στο σκοτεινό τούνελ της κάκιστης τρέχουσας νοοτροπίας της κοινωνίας μας. Πηγαίνετε σε ένα Δημόσιο σχολείο (Δημοτικό - Γ/σιο - Λύκειο) και δείτε τους δασκάλους - καθηγητές να πετάνε τη γόπα του τσιγάρου τους στο "μεγάλο τασάκι" το δρόμο (έχει απαγορευτεί να καπνίζουν εντός των τειχών των σχολείων τους). Τι παράδειγμα δίνουν (αυτοί και οι γονείς τους) στα παιδιά!
Όταν καταφέρουμε σαν κοινωνία και σαν άτομα να "ενοχοποιήσουμε" στις δικές μας συνειδήσεις κι αυτήν ακόμα την κίνηση της ρίψης της γόπας του τσιγάρου στα πόδια μας, τότε θα έχουμε κάνει πραγματικά ένα πρώτο μεγάλο βήμα.