Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Δεν ξεχνάμε, ότι και τότε η Ελλάδα ήταν "ασθενής".

9 σχόλια:

snowblind είπε...

anarwtiemai, tin imerominia tis mauris epeteiou tis xountas tou mnimoneiou ti thumatai kanenas? toulaxiston auti den exei kanenan upostirixti peran apo autous pou tin eferan, se antithesi me ti xounta tou 67 pou ti latrepse kosmos kai kosmos... eimaste aksioi tis moiras mas gia oles tis xountes. autes pou irthan ,autin pou exoume kai autes - tis pio sklires - pou tha erthoun. euxomai ta didagmata tou Xristou, ta pathi kai i anastasi na mas deiksoun to dromo gia mia pio alithini zwi gemati agapi kai eleutheria. kalo pasxa!

GeorgesGlass είπε...

Άκυρη τελείως η σύνδεση μεταξύ δικτακτορίας και τωρινής οικονομικής βοήθειας από τους διεθνής οργανισμούς.

άλλο νέο;

kostas είπε...

@GeorgesGlass
συγνωμη,αυτο που ζουμε(και θα υποστουμε για πολλαααα χρονια ακομα)εσυ το αντιλαμβανεσαι σαν διεθνη οικονομικη βοηθεια?
Χαρας στην αισιοδοξια σου...
Γιατι εμενα αλλιως μου φαινεται αλλα λογω των ημερων,δεν μπορω να το εκφρασω ελευθερα...

Ας μην γελομαστε,θα ζησουμε και μεις την δικτακτορια μας-οικονομικη βεβαια-αλλα ισως πολυ χειροτερη απο την προηγουμενη...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο φίλος George Glass είτε είναι φανατικός της Χούντας η φανατικός με το ΔΝΤ.
Χωρις ελευθερία πνευματική, οικονομική και σωματική κανένας λαός δεν μπορεί να επιζήσει

Ανώνυμος είπε...

Neosgiatros,

Το ότι είσαι νέος μισοδικαιολογεί την έφεσή σου να χαρακτηρίσεις άδικα τον GeorgesGlass, ενώ είναι φανερό ότι δεν κατάλαβες καθόλου αυτό που έγραψε.

Ωραία τα υπόλοιπα που μας γράφεις, αλλά θα πρέπει να συμπληρωθεί ότι οι ελευθερίες έχουν κάποια τιμήματα, που οι νεοέλληνες αρνήθηκαν πεισματικά να καταβάλλουν, ώστε τώρα τις χάνουν.

Μερικά κακοαναθρεμμένα "σκατόπαιδα" μπορεί τώρα να κλαίγονται για σκλαβιές και δικτατορίες, αλλά δεν τολμούν βέβαια να αναγνωρίσουν το ρόλο που έπαιξαν για την εγκαθίδρυσή τους, ως επί δεκαετίες βολεμένοι ψηφοφόροι και κλακαδόροι αυτών που τώρα υποκριτικά και άνανδρα φτύνουν, ενώ κι εκείνοι συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στην καταστροφή, όσο έτρεχαν τα δανεικά...

Είμαι σίγουρος ότι θ' ακούσουμε κι άλλες πολλές τέτοιες σκατοκλάψες, η μεγάλη κατρακύλα αυτού του εντελώς διεφθαρμένου κι αποβλακωμένου τόπου ούτε καν έχει αρχίσει.

Αλίμονο στους νέους.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Λάσκα συγχαρητήρια για την γλώσσα που μιλας...φαντάζομαι το επίπεδο σου είναι πάρα πολύ ΥΨΗΛΟ.
Μες στα σκατά ζούνε όσοι ψηφίζουν επιλογές που φέρνουν την Ελλάδα σε αυτό το κατάντημα.
Οι πολιτικές του ΠΑ.ΣΟΚ αλλά και της ΝΔ έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι, το μνημόνιο είναι η χούντα με οικονομική μορφή.
Αν έχεις την ευγενη καλοσύνη μπορεί να τσεκάρε την παρακάτω ανάρτηση στο ιστολόγιο μου
http://neosgiatros.wordpress.com/2011/04/19/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B1/

Είσαι άξιος συνεχιστής του Πάγκαλου με την γλώσσα που έχεις και σίγουρα καταλαβαίνει και ένα μικρό χαζό παιδί τι πολιτικές και τι απόψεις έχεις...

Ανώνυμος είπε...

Neosgiatros,

Θα σου αναγνωρίσω το ακαταλόγιστο, επειδή ως νέος είσαι πιο παρορμητικός απ' ό,τι ίσως θα ήθελες κι ο ίδιος. Το επίπεδό μου δεν το θεωρώ υψηλό, αλλά ούτε και χαμηλό, αν με κατανοείς. Επιστήμων, πάντως, δεν είμαι.

Όμως, μάλλον εσύ δεν έχεις διαβάσει άλλες αναρτήσεις μου κι έχεις βγάλει λάθος συμπεράσματα, διότι θα έβλεπες ότι λέμε σχεδόν τα ίδια (με την τελευταία ανάρτησή σου).

Αν εσύ θέλεις να χαϊδεύεις αυτιά, δικαίωμά σου να το κάνεις, εγώ τα "σκατόπαιδα" (κι έχω εξηγήσει τι σημαίνει αυτό) τα λέω με το όνομά τους, όπως αρμόζει. (Η πολιτική ορθότης μας μάρανε σ' αυτή την άκρως διεφθαρμένη χώρα...)

Για ξαναδιάβασε: "Μερικά κακοαναθρεμμένα "σκατόπαιδα" μπορεί τώρα να κλαίγονται για [οικονομικές] σκλαβιές και δικτατορίες, αλλά δεν τολμούν βέβαια να αναγνωρίσουν το ρόλο που έπαιξαν για την εγκαθίδρυσή τους, ως επί δεκαετίες βολεμένοι ψηφοφόροι και κλακαδόροι αυτών που τώρα υποκριτικά και άνανδρα φτύνουν, ενώ κι εκείνοι συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στην καταστροφή, όσο έτρεχαν τα δανεικά..."

Πού ακριβώς διαφωνείς;

Ανώνυμος είπε...

Με την διευκρίνιση σου Laska είμαι ικανοποιημένος...πάντως καλό είναι να κρατάμε κόσμιες εκφράσεις για να μην το καταντήσουμε το επίπεδο σαν το Περιφερειακό Συμβούλιο...

Ανώνυμος είπε...

Neosgiatros,

Όταν η "κοσμιότητα" καταντά να κρύβει την πραγματικότητα, θεωρώ ότι πρέπει να αίρεται, διότι τότε κάνει κακό.

Έχει γίνει δυστυχώς καθεστώς στην Ελλάδα, ο κλέφτης λόγω "κοσμιότητας" να μη λέγεται κλέφτης, ο ψεύτης να μη λέγεται ψεύτης, ο καταχραστής, ο απατεώνας, ο επίορκος, ο κάθε άνθρωπος που αυθαιρετεί εις βάρος των συνανθρώπων του να προστατεύεται από αυτό το ιδιότυπο καθεστώς "ασυλίας".

Ακόμα και οι κακοαναθρεμμένοι οπλοφόροι καταστροφείς που πυροβολούν και βασανίζουν ζώα για διασκέδαση, αυτοαποκαλούνται "κυνηγοί" ενώ δεν έχουν καμία σχέση, και τους κακοφαίνεται πολύ να αποκαλύπτεται η πραγματικότητα σχετικά με τη διαστροφή τους για αφαίρεση ζωής προς διασκέδαση.

Έτσι, έφθασε ο Έλληνας να θεωρεί πάντα κάποιους άλλους υπαίτιους για την κακοδιαχείριση και καταστροφή της πατρίδας του, ενώ ο "κακός νοικοκύρης", που δίνει τα πάντα για να βολευτεί εις βάρος των άλλων, ασεβής, υβριστής και αλαζόνας, δεν είναι παρά ο καθένας από εμάς, που πρώτα γλείφουμε δουλοπρεπώς τα λερωμένα χέρια πολιτικών όσο μας ταΐζουν με δανεικά και κλεμμένα και μετά τους "κατηγορούμε", για να καθησυχάσουμε τη συνείδησή μας. Γι' αυτό και ο αρμόζων χαρακτηρισμός "σκατόπαιδα".

Πολύ δύσκολο να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας, αλλά είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξει κάποτε κάτι προς το καλύτερο...

Δυστυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες φθάνουν να κατηγορούν ακόμα και τους ...εξωγήινους για τα χάλια της πατρίδας τους, αλλά δεν κοιτούν ποτέ στον καθρέφτη, που βρίσκεται και πολύ πιο κοντά τους...