Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΣΕΙΣΜΟΣ: Το Τρίγωνο της Ζωής.

Θυμάστε που μας λέγανε μικροί στον σεισμό. «Καθήστε κατω από την πόρτα» «Μπείτε κάτω από το τραπέζι, το θρανίο κλπ;» Αν είναι να πέσει το κτίριο ή η πλάκα, τότε καλύτερα είναι να είμαστε ΔΙΠΛΑ σε πράγματα γερά όχι από κάτω. Δίπλα σε αυτοκίνητο, καναπέ, κρεβάτι, γερό γραφείο, αρχεία από χαρτί, χαμηλές ντουλάπες, οτιδήποτε αρκετά ογκώδες και γερό. Δείτε τα τρίγωνα της Ζωής στις εικόνες.

Αν είστε μέσα σε αυτοκίνητο, βγείτε έξω και καθίστε ή ξαπλώστε δίπλα του. Αν κάτι πέσει πάνω στο αυτοκίνητο, αυτό αφήνει έναν άδειο χώρο πλευρικά.

Post: Dio.Sem.

4 σχόλια:

dimi είπε...

Μπράβο Διονύση που μας δείχνεις χρήσιμα πραγματα.

dimi είπε...

Μπράβο Διονύση ωραία αυτά που στέλνεις είναι πολύ έξυπνα.

ΠΕΙΡΑΤΗΣ είπε...

Να ενημερωθούν οι Δάσκαλοι διότι άλλα λένε (από όσο μπορώ να γνωρίζω) στα παιδιά (τους λένε να μπαίνουν κάτω από τα τραπέζια ..)

kostas είπε...

Και επειδη ειναι ενα σοβαροτατο θεμα και δεν πρεπει να συμβουλευουμε λαθος πραγματα,εχω να πω οτι στην σελιδα του
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ,
σε περιπτωση σεισμου ,προτεινουν τα εντελως αντιθετα πραγματα.

Οι παρατηρησεις αυτες που αναρτηθηκαν εδω ,αφορουν ενα αρθρο του Doug Copp στο "Triangle of Life" το 2004.
Αυτο το αρθρο,ποτε δεν ηταν αποτελεσμα επιστημονικης μελετης ουτε και συστηνεται πουθενα στον κοσμο απο επισημο φορεα.

Αντιθετως, η απαντηση ηταν αμεση τοτε και απο τον Αμερικανικο Ερυθρο Σταυρο
,σύμφωνα με τον οποίο,
"η θεωρία και οι παραινέσεις του Doug Copp οφείλονται σε παρατηρήσεις κατάρρευσης κτηρίων κυρίως από σεισμούς στην Τουρκία (εξου και τα βιντεο που περιλαμβάνονται στην επίσημη ιστοστελίδα της American Rescue Team ) όπου οι πολεοδομικές προδιαγραφές κατασκευής των κτιρίων είναι διαφορετικές από αυτές της Αμερικής ή και άλλων χωρών και συνεπώς δεν μπορούν να αποτελούν ένα γενικό οδηγό για όλες τις χώρες. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, πολυ λίγα κτίρια καταρρέουν πλήρως ("pancake")στην αμερική και γενικότερα στον "δυτικό" κόσμο μετά απο ενα μεγάλο σεισμό, ενώ η θεωρία του "τριγώνου" μπορεί να έχει αποτελεσματική εφαρμογή μόνο στις περιπτώσεις πλήρους κατάρρευσης. Κάθε χώρα αποτελεί και διαφορετική περίπτωση και οι οποιεσδήποτε συστάσεις δεν μπορούν να εχουν καθολική εφαρμογή."
http://www2.bpaonline.org/Emergencyprep/arc-on-doug-copp.html

Για αυτο λοιπον ας πρσεχουμε περισσοτερο,ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ(πριν και μετα τον σεισμο) Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ και ας μην αναπαραγουμε αθελα μας,ατεκμηριωτους επιστημονικα,τροπους αντιμετωπισης σεισμεικων γεγονοτων.

Δεν ξερεις καμμια φορα την γινεται..