Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Θα μας κλάσεις τους Πάγκαλους.

Η κα. Χριστοφάκη, σύζυγος Παγκάλου, κατέθεσε αγωγή εναντίων μιας κατοίκου της Κερατέας, επειδή η τελευταία αποκάλεσε την κα Χριστοφάκη ως κα Παγκάλου! Αυτό έγινε στη διάρκεια της εκπομπής Αλ Τσαντίρι, όταν ο Λάκης Λαζόπουλος συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Με την αγωγή της ζητάει 300.000 ευρώ καθώς και τη 12 μήνη προσωποκράτηση της κας. Ψυχογιού. Η κα. Χριστοφάκη λέει στην αγωγή της, ότι η τιμή της προσβλήθηκε βάναυσα, και θίχθηκε η εν γένη προσωπικότητά της από τις χυδαίες, συκοφαντικές, ξεδιάντροπες και ψευδείς εκφράσεις. Δηλαδή θίχθηκε που την αποκάλεσε κυρία Παγκάλου! Προτείνουμε την έναρξη εράνου για να συγκεντρώσουμε τις 300.000€ έτσι ώστε η κα. Ψυχογιού να μπορέσει να καταδικαστεί και η λέξη Πάγκαλος να θεωρείται βρισιά, ξεδιαντροπιά, ψευτιά και βάναυση προσβολή του ατόμου.
Αν βρεθούμε 300 χιλιάδες Έλληνες με 1 ευρώ ο καθένας, θα αποκτήσουμε το δικαίωμα να βρίζουμε ως εξής:
Είσαι Πάγκαλος με πατέντα. Πάγκαλος είσαι και φαίνεσαι. Άντε ρε Παγκαλόπανο. Άντε Παγκαλίσου. Είσαι μεγάλος Πάγκαλος. Ίσα μωρή Παγκαλόπουστρα. Έξω Πάγκαλε από την παράγκα. Έγινε του Πάγκαλου το κάγκελο. Είσαι για τον Πάγκαλο καβάλα. Θα πάρεις τους Παγκάλους μου. Μου πρήξατε τους Πάγκαλους.

4 σχόλια:

kostas είπε...

Παρατίθεται η απάντηση της εναγόμενης κ. Ελευθερίας Ψυχογιού.

«Η σύζυγος του κ. Παγκάλου επέλεξε για τους δικούς της λόγους, παραφράζοντας τα λεγόμενα μου, υποθέτοντας ότι αναφέρομαι στο πρόσωπό της, να μου κάνει αγωγή ζητώντας μου το ποσό των 300.000 ευρώ και την προσωρινή μου κράτηση διάρκειας δώδεκα μηνών. Ο σύζυγος μουονομάζεται Βλαβιανός. Ουδέποτε θα θεωρούσα ότι θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπεια μου εάν με αποκαλούσε κάποιος κυρία Βλαβιανού.
Πέραν τούτου έχω κάθε δικαίωμα ως πολίτης να ισχυρίζομαι ότι δεν έφαγα τα λεφτά κανενός, ότι δεν συμμετείχα στην παράδοση του Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές και βεβαίως ότι δεν ευθύνομαι για το θάνατο κανενός παιδιού ή εμβρύου.
Σημειωτέον, την ημέρα της εκπομπής ήταν κι η μαύρη επέτειος της παράδοσης του Οτσαλάν, που σύμφωνα με δημοσιεύματα εδιώχθη από το σπίτι του Έλληνα Πρέσβη στο Ναϊρόμπι από τον κ. Μπόμπο που για μεγάλο χρονικό διάστημα ηγείτο των επιχειρήσεων των ΜΑΤ στην Κερατέα .

Η ελευθερία της έκφρασης καθώς κι η διεκδίκηση, η αγωνία κι ο αγώνας για μια καλύτερης κοινωνίας είναι δικαίωμα και καθήκον κάθε πολίτη.
Όσοι αρνούνται το δικαίωμα αυτό καταζητούνται απ ό την σύνεση, τη λογική και την δημοκρατία. Θα συνεχίσω λοιπόν με το ίδιο σθένος να συμμετέχω στα κινήματα εκφράζοντας ελεύθερα την γνώμη και την άποψη μου, σεβόμενη το Σύνταγμα ,αρνούμενη να συμβιβαστώ ή να υποκύψω σ εκβιασμούς, εκφοβισμούς και τακτικές που δεν τιμούν την δημοκρατία κι εκτρέφουν "τέρατα" όπως λέει κι ο Μ. Χατζιδάκης.

kostas είπε...

Πιο συγκεκριμένα ο Μάνος Χατζιδάκης είπε: «Από την ώρα που ο Φρανκεστάιν γίνεται στόλισμα νεανικού δωματίου, ο κόσμος προχωράει μαθηματικά στη εκμηδένισή του. Γιατί δεν είναι που σταμάτησε να φοβάται, αλλά συνήθισε να φοβάται.
Κι εγώ με τη σειρά μου δεν φοβάμαι τίποτα περισσότερο, απ' το μυαλό της κότας. Απ' το να υποχρεωθώ να συνομιλήσω με μια κότα ή μ' ένα σκύλο, ή τέλος πάντων, μ' ένα ζώο δυνατό που βρυχάται. Τι να τους πως και πώς να τους το πω. Και μήπως δεν είναι εξευτελισμός, αν επιχειρήσω να μεταφράσω ή να καλύψω τις σκέψεις μου, κάτω από φράσεις και ηλίθια νοήματα, για να καθησυχάσω τυχόν τη φιλυποψία μας κότας, που όμως έχει άνωθεν τοποθετηθεί για να μας ελέγχει και να μας καθοδηγεί;
Η υποταγή, ή ο εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη, ή συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πως πρέπει, του πως οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε και να μιλάμε;
Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να το ανεχόμαστε. Και η ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοηθά να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος, που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά.
Το τέρας είχε αρχίσει να κυκλοφορεί. Οι οδοκαθαριστές άρχιζαν την παράστασή τους με Σαίξπηρ, Σίλλερ και Αισχύλο , μιασ και ανήκουν δικαιωματικά στο υπουργείο Πολιτισμού. Χορός από τραβεστί, ψάλλει τα χορικά του Θεοδωράκη και αποσύρεται εις τας μικράς οδούς, χορεύοντας συρτάκι. Τουρίστες Γάλλοι, Άγγλοι κι' Ελβετοί παρακολουθούν κι ανατριχιάζουν μπρος σ' αυτό το παραδοσιακό μας μεγαλείο. Το τέρας γίνεται γελοίο και κυκλοφορεί ανενόχλητο από Ωδείο σε Ωδείο. Η κλασσική μας Μουσική γίνεται Μαγειρείο. Κι όλος ο κόσμος απαιτεί επιδόματα ειδικά από το Δημόσιο Ταμείο.
Το ερώτημα περνάει απ' τις ηλεκτρικές εφημερίδες της κεντρικής πλατείας. Πως θα αντιδράσουμε και πως δε θα συμβιβαστούμε με το τέρας;
Θυμάστε τι έγινε στην «Ερωφίλη». Ο κόσμος της είχε για βασικές αξίες, το ήθος, την αλήθεια και την ομορφιά. Κι έτσι όταν παρουσιαζότανε η μορφή του τέρατος, αναστάτωνε το κοινό αίσθημα, εκ βαθέων, και προκαλούσε απρόσμενη, άμεση και καθοριστική αντίδραση. Μόλις ο Βασιλιάς έβγαλε τον μανδύα του μεγαλείου και το προσωπείο του αγαθού αρχηγού πατέρα, κι εφάνη στο πρόσωπό του η μορφή του τέρατος, ο Χορός, από γυναίκες, ορμά πάνω του, τον ποδοπατά, τον θανατώνει και τον εξαφανίζει.
Αυτό σημαίνει πως ο χορός των γυναικών αυτών, και δεν φοβήθηκε, αλλά και πως δεν μπορούσε ποτέ να μοιάσει με το πρόσωπο του τέρατος."
Μάνος Χατζιδάκις Κυριακή, 30 Ιουλίου 1978

Υ.Γ :Δεδομένου ότι η ηλιθιότητα κι η βλακεία είναι απρόβλεπτες και έχουν την τάση να τείνουν στο άπειρο, ελπίζω η αναφορά μου στον αείμνηστο Μ. Χατζιδάκη να μην γίνει αφορμή για να μου επιδοθεί άλλη μία αγωγή. Αν και κάποιοι με την ανοησία , την αλαζονεία και το έλλειμμα τσίπας , που τους δέρνει δεν αποκλείεται να ζητήσουν τα «ρέστα» ακόμη κι από τον Χατζιδάκη»….

kostas είπε...

Προς καθε ειδους Παγκαλοπαιδα:
Απο την αγωγη της κ.Χριστοφακη(Παγκαλου):

"...Ακόμα η εναγόμενη επιχείρησε να ταυτίσει τις επιλογές και τις ενέργειές μου, με αυτές του συζύγου μου Θεόδωρου Πάγκαλου, με τελικό σκοπό να πλήξει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και να αμαυρώσει την εικόνα μου ως πολιτικού προσώπου που ασχολείται με τα κοινά του τόπου του».

Ανώνυμος είπε...

Προς κάθε είδους κακομαθημένα "σκατόπαιδα", πρώην φανατικούς ψηφοφόρους και χειροκροτητές του κάθε "Παγκάλου", ανάξιους επαίτες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος και όψιμα "καταγγέλοντες":

Ούτε 5000 Πάγκαλοι δεν σας φτάνουν για να εξαναγκαστείτε γίνετε σωστοί πολίτες και να επιλέγετε κυβερνήτες όχι με γνώμονα τα μικροκωλοσυμφεροντάκια σας (για τα οποία πανεύκολα ξεπουλιέστε), αλλά το καλώς εννοούμενο συμφέρον του τόπου.

Δουλοπρεπείς, άνανδροι και υποκριτές σε όλα, αφού έχετε ανεβάσει σε θέσεις εξουσίας τα θλιβερά είδωλά σας, τώρα τα φτύνετε, αλλά είναι δυστυχώς λίγο αργά... Σας έχουν πια ξεβρακώσει.

Με τις υγείες σας!