Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο πρόεδρος από πίσω...

...με την καρέκλα να πατάει πάνω σε πακέτα χαρτιού!!!

Photos: M.S

34 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΕΙΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΜΙΧΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΕΡΓΑΛΙΑΚΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΟΝΤΟΣΤΟΘΠΙΔΕΣ!

ΠΕΙΡΑΤΗΣ είπε...

Χάρτινες οι βάσεις της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης...
Χωρίς Διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει Αποκέντρωση...
Να το δείτε ο θεσμός αυτός θα εξελιχθεί χειρότερα και από αυτόν της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης...

Ατσάραντος είπε...

Η αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου αποδείχθηκε παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για τις συνεδριάσεις του Π.Σ. Ας όψεται όμως ο Αντιπεριφερειάρχης Διον. Μυλωνάς, που στην αγωνία του και το άγχος του, να μην τον ξεσπιτώσει η Κτηματική Υπηρεσία από το κτήριο της Νομαρχίας, ήταν ικανός να κάνει τη συνεδρίαση ακόμη και στα σκαλιά της εισόδου! Βέβαια, όπως λέγανε οι Ζακυνθινοί σύμβουλοι, ήταν σωστός οικοδεσπότης, αφού φρόντισε να υπάρχει και μπουφές με μεζεδάκια, αναψυκτικά και καφέ για όλους τους παρισταμένους, την ώρα που στις συνεδριάσεις στην Κέρκυρα τους ξεπετάνε με νερό και …παξιμάδι!

Rataplan είπε...

Και μέσα στο γενικότερο κλίμα, ο Πρόεδρος έψαχνε τον κατασκευαστή της καρέκλας - που την έκανε κοντή - για αποζημίωση !!!!
Α ρε Λαχανιώτη που σας χρειάζεται !!!!!!!!!

dennis είπε...

Αυτή η εικόνα είναι όλα τα λεφτά και όλο το μεγαλείο της αυτοδιοίκησης
Προτείνω να βγει σε δημοπρασία και τα κέρδη να διατεθούν για τον νέο ΧΥΤΑ
Αφού δεν μπορούν να βοηθήσουν με τις γνώσεις τους , ας βοηθήσουν με την εικόνα τους. ΧΑ.ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Φαινομενικά ασήμαντο, αλλά στην πραγματικότητα πολύ σημαντικό: Τα έξι (αν βλέπω καλά) πακέτα χαρτί που καταστρέφονται κάτω από τα πόδια της καρέκλας του κ. Προέδρου, κοστίζουν περί τα 20 ευρώ.

Μερικοί ωραίοι στρογγυλοκαθισμένοι Κώλοι είναι πολύ καλομαθημένοι στη σπατάλη του δημοσίου χρήματος... Κι αυτό το δείχνουν με κάθε δυνατή ευκαιρία!

Τρανό δείγμα συνετής διαχείρισης - αυτή αρχίζει εξάλλου από τα "μικροπράγματα" - φανταστείτε τι γίνεται όπου τα ποσά είναι μεγάλα!..

Χρήστος Άνθης είπε...

Το μπλοκ σας φιλοξένησε μια φωτογραφία μου η οποία βέβαια δεν τραβήχτηκε από κάποιο δημοσιογραφικό δαιμόνιο αλλά απλά κάλεσα κάποιο φωτογράφο - δημοσιογράφο την ώρα του διαλλείματος να φωτογραφίσει την καρέκλα μου . Αυτό το έκανα γιατί πιστεύω στην επτανησιακή αίσθηση της σάτιρας και στο Αριστοφανικό πολιτικό σχόλιο. Επειδή γράφτηκαν κάποια σχόλια από ορισμένους αναγνώστες σας έχω για αυτά κάποια απάντηση.
Το ότι υπάρχει αυτή η φωτογραφία οφείλεται στη δική μου θέληση και αυτό καταδεικνύει ότι δεν έχω προκαταλήψεις ούτε για τις καρέκλες αλλά ούτε και για τα ανθρώπινα μεγέθη. Αυτό πιστεύω κατά την άποψη μου οφείλεται στο ότι η πυραμίδα των αναγκών μου σύμφωνα με τον Maslow είναι απολύτως ικανοποιημένη. Για τα σχόλια τα συνειρμικά και τα υπονοούμενα ισχύει πάντα αυτό που σοφά λέει ο λαός « ότι έχει ο καθένας μοιράζει». Τα υπόλοιπα καλοδεχούμενα και πάντα τέτοια. Όσο για το χαρτί ήδη έχει χρησιμοποιηθεί και δεν επιβαρύνθηκε το δημόσιο ούτε ένα ευρώ. Κλείνοντας να πω ότι αξία έχει κάτι να λέγεται και να γράφεται όταν υπογράφεται για να μπορούμε και εμείς που το διαβάζουμε να ξέρουμε αν τα σχόλια γράφτηκαν από υπερφυσικούς σε μεγέθη, ομορφότερους, εξυπνότερους και καλλίτερους θεματοφύλακες του δημοσίου χρήματος. Δεν έχω κάτι άλλο μπορείτε να ρωτήσετε τον φωτογράφο για αυτό ή ας το πει μόνος του.


Χρήστος Κ. Άνθης
Πρόεδρος Π.Σ Ιονίων Νήσων

kostas είπε...

Kυριε Άνθη,
προσωπικη μου αποψη ειναι οτι,η πλειοψηφια των αναγνωστων εξελαβε την αναρτηση αυτης photo ,οπως ακριβως την ερμηνευετε και εσεις.

Ομως,εκμεταλλευομενος την παρουσιας σας σε αυτον τον χωρο,θα μπορουσαμε να σας ρωτησουμε,να μας πειτε την γνωμη σας,για θεματα που μας απασχολουν σαν πολιτες και ειναι σχετικα με τις αποφασεις που παρθηκαν στο προσφατο Περιφερειακο Συμβουλιο?

Αν δεχτειτε,θα παρακαλεσω, οσους,τυχον εχουν κατι αλλο στο μυαλο τους,να σεβαστουν αυτην την ενεργεια του κ.Ανθη...
Οσον αφορα τον τροπο αυτης της διαδικτυακης "συνομιλιας",ας τον καθορισετε εσεις...

Νομιζω οτι θα ειναι προς τιμην σας να αποδεχτειτε αυτην την προσκληση...

Ευχαριστω.

Ατσάραντος είπε...

Η απάντηση του φωτορεπόρτερ.

Ουδέποτε μου ζήτησε ο κ. Άνθης να φωτογραφίσω κάτι και ουδέποτε μίλησα με τον κ. Πρόεδρο κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Άλλωστε, κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης δεν θυμάμαι να έγινε κάποια διακοπή, ή αν έγινε δεν θα ήμουν εκεί. Εκτός και αν ο κ. Άνθης μίλησε με κάποιον άλλο δημοσιογράφο και αναφέρεται σε άλλη παρόμοια φωτογραφία. Όμως, αν όπως λέτε, εσείς με καλέσατε την ώρα του διαλλείματος να φωτογραφίσω την καρέκλα σας τότε πώς γίνεται να είστε εσείς πάνω στην καρέκλα;

Ίσως φαίνεται κάπως υπερφίαλο ένας απλός Ζακυνθινός να διαψεύδει κοτζάμ Πρόεδρο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Υ.Γ. Ο μόνος λόγος που απαντώ, είναι η αμφισβήτηση του “δημοσιογραφικού δαιμονίου μου” κ. Πρόεδρε. Αν δεν θέλατε να μου πάρετε τη δόξα τότε θα μπορούσα ακόμη και να συμφωνήσω μαζί σας. (Που λέει ο λόγος!)

Και για να σας ιντριγκάρω και λίγο ακόμη, ο τίτλος της φωτογραφίας ανήκει σε σύμβουλο της …πλειοψηφίας! Φυσικά, όλα στο πλαίσιο της ζακυνθινής μάντσιας δηλαδή της επτανησιακής αίσθησης της σάτιρας την οποία ως βλέπω διαθέτεται και εσείς και μακάρι να είχαν την ίδια αίσθηση και αρκετοί ντόπιοι αιρετοί.

Σας ευχαριστώ για το ενσταντανέ και αναμένω και σε ανανέωση της “συνεργασίας μας” σε ένα από τα επόμενα Περιφερειακά Συμβούλια.

Με εκτίμηση.

rouf είπε...

@Χρήστος Άνθης

MIA ERVTHSH EXO GIA ESAS KAI SAS PARAKALO NA MOU APANTHSETE.

POSO KAIRO KANETE POST SE BLOGS????

EYXARISTO EK TON PROTERON
VASSILIS TRIANTAFYLLIDIS

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Το ότι απαντάς εδώ είναι προς τιμήν σου, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ήταν παράλληλα και υποχρέωσή σου, όπως και όλων όσων έχετε αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης δημόσιου χρήματος.

Διάφοροι άλλοι, ψηλά και χαμηλά, κατηγορούνται για κακοδιαχείριση εκατομμυρίων και δεν "ιδρώνει το αυτάκι τους", αφού βέβαια δεν τιμωρείται ποτέ κανείς.

Το να μπαίνει στη διαδικασία λοιπόν κάποιος που βρίσκεται στη θέση σου να απαντήσει για 20 ευρώ είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο - μακάρι να το συνεχίσεις και μακάρι να μπορέσεις να εμπνεύσεις και τους υφισταμένους σου.

Διότι τα 20 ευρώ του δημόσιου χαρτιού δεν είναι δικά σου, αλλά όλων μας, και μας ενδιαφέρει πάρα, μα πάρα πολύ να μην σπαταλιούνται, όπως είναι η θλιβερή πραγματικότητα στην Ελλάδα. Ούτε ένα ευρώ δεν θα θέλαμε να σπαταλιέται, αλλά να πιάνει τόπο.

Βέβαια, παραξενεύτηκα λίγο διαβάζοντας ότι κατά Maslow είσαι πλήρως ικανοποιημένος. Αυτό, επειδή τα υπόλοιπα που μας γράφεις εδώ ("τα σχόλια τα συνειρμικά και τα υπονοούμενα", "για να μπορούμε και εμείς που το διαβάζουμε να ξέρουμε αν τα σχόλια γράφτηκαν από υπερφυσικούς σε μεγέθη, ομορφότερους, εξυπνότερους και καλλίτερους θεματοφύλακες του δημοσίου χρήματος"), θα έδειχναν πέρα από κάθε αμφιβολία, σύμφωνα με τον Maslow, ότι έχεις ακόμη κάποια κενά στο τέταρτο επίπεδο της πυραμίδας. Εύχομαι να μην επεκτείνονται και στο πέμπτο!

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τα έργα σας (ως διοικητών) για να σας κρίνουμε περαιτέρω, αν και διαπιστώνω εξαρχής ότι υπάρχουν καλά δείγματα από μέρους σου. Ένας άρχων που εκτιμά τη σάτιρα και τον Αριστοφάνη δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη αλλαγή στο γκρίζο τοπίο της Αυτοδιοίκησης.

Α, και την άλλη φορά παρακαλώ θερμά να προβλεφθεί κάποιο τούβλο ή τάκος για την καρέκλα, υπάρχει πάντα φόβος να καταστραφεί το δημόσιας ιδιοκτησίας χαρτί από την κεντρικά εντοπισμένη πίεση που ασκεί το πόδι της καρέκλας στο πακέτο!...

Με τιμή
Λαυρέντιος Σκαρίμπας

rouf είπε...

@Λάσκας

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΛΑΣΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΕΔΩ ΚΩΛΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙΣ "ΕΠΙΔΙΣ" ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΩΛΩΝΕΙΣ ΘΑ ΧΑΡΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΑΘΩΩΝ ΖΩΩΝ [ ONOMASTIKA ] .

Ανώνυμος είπε...

s2sinner,

Η πληροφορία που αναφέρεις προσωπικά δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια.

Αν όμως αληθεύει ότι είναι "κυνηγός", ισχύουν βέβαια στο ακέραιο ΟΛΑ όσα έχω γράψει στο παρελθόν για το συνάφι αυτό και είναι η απόλυτη αλήθεια, ότι ΟΙ "ΚΥΝΗΓΟΙ" ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

(Τα εισαγωγικά σημαίνουν ότι κανείς από αυτούς τους κακοαναθρεμμένους δεν είναι στην πραγματικότητα κυνηγός, οι πραγματικοί κυνηγοί κυνηγούν ΜΟΝΟ για επιβίωση, ενώ οι νεόπλουτοι ΥΒΡΙΣΤΕΣ του κυνηγίου απλά ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ τη δυστυχία τους ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΖΩΑ, προσβάλλοντας τη Φύση και τον Πολιτισμό και πλουτίζοντας την κυνηγετική βιομηχανία των δισεκατομμυρίων ευρώ).

Αν σήμερα θέλει να θρέψει πολιτισμένα την οικογένειά του κάποιος, υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι να το κάνει, χωρίς να ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΠΟΥΛΙΑ με τον απαίσιο τρόπο των νεόπλουτων καραμπινοφόρων, οπότε αν όντως έχει υποστηρίξει κάτι τέτοιο, απλά ψεύδεται πολιτικάντικα (εκτός κι αν ο άνθρωπος δεν έχει ανακαλύψει ακόμα τα κρεοπωλεία και τα super-market, μπορούμε όμως να τον βοηθήσουμε).

Άσε που αν είναι έτσι, ο άνθρωπος έχει σαφώς κενά και σ' άλλο επίπεδο της πυραμίδας του Maslow!!

Θα λυπηθώ όμως πολύ αν αληθεύει αυτό, ακόμα ένας αιρετός ν'ασχολείται με μια τέτοια άγρια, αναχρονιστική και καθόλα απολίτιστη δραστηριότητα, όπου η παρανομία οργιάζει, αλλά επαινείται και καλλιεργείται από κάποιους άλλους άμυαλους "προέδρους" ως "παράδοση"... Ωραίο παράδειγμα δίνουν στην κοινωνία!

ΔΙΟΤΙ ΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ" ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ) ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ "ΣΤΟΧΟΙ" ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ "ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ" ΤΩΝ "ΚΥΝΗΓΩΝ".

Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να τα (ξανα)γράψω, απ' ό, τι καταλαβαίνω έχεις αηδιάσει κι εσύ από αυτό το απαίσιο έγκλημα που καταχρηστικά αποκαλείται "κυνήγι", που ευτυχώς το διαπράττει λιγότερο από το 1% της κοινωνίας...

(Ακούτε, κύριοι πολιτικοί;)

Ανώνυμος είπε...

s2sinner,

Η πληροφορία που αναφέρεις προσωπικά δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια.

Αν όμως αληθεύει ότι είναι "κυνηγός", ισχύουν βέβαια στο ακέραιο ΟΛΑ όσα έχω γράψει στο παρελθόν για το συνάφι αυτό και είναι η απόλυτη αλήθεια, ότι ΟΙ "ΚΥΝΗΓΟΙ" ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

(Τα εισαγωγικά σημαίνουν ότι κανείς από αυτούς τους κακοαναθρεμμένους δεν είναι στην πραγματικότητα κυνηγός, οι πραγματικοί κυνηγοί κυνηγούν ΜΟΝΟ για επιβίωση, ενώ οι νεόπλουτοι ΥΒΡΙΣΤΕΣ του κυνηγίου απλά ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ τη δυστυχία τους ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΖΩΑ, προσβάλλοντας τη Φύση και τον Πολιτισμό και πλουτίζοντας την κυνηγετική βιομηχανία των δισεκατομμυρίων ευρώ).

Αν σήμερα θέλει να θρέψει πολιτισμένα την οικογένειά του κάποιος, υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι να το κάνει, χωρίς να ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΠΟΥΛΙΑ με τον απαίσιο τρόπο των νεόπλουτων καραμπινοφόρων, οπότε αν όντως έχει υποστηρίξει κάτι τέτοιο, απλά ψεύδεται πολιτικάντικα (εκτός κι αν ο άνθρωπος δεν έχει ανακαλύψει ακόμα τα κρεοπωλεία και τα super-market, μπορούμε όμως να τον βοηθήσουμε).

Άσε που αν είναι έτσι, ο άνθρωπος έχει σαφώς κενά και σ' άλλο επίπεδο της πυραμίδας του Maslow!!

Θα λυπηθώ όμως πολύ αν αληθεύει αυτό, ακόμα ένας αιρετός ν'ασχολείται με μια τέτοια άγρια, αναχρονιστική και καθόλα απολίτιστη δραστηριότητα, όπου η παρανομία οργιάζει, αλλά επαινείται και καλλιεργείται από κάποιους άλλους άμυαλους ως "παράδοση"... Ωραίο παράδειγμα δίνουν στην κοινωνία!

ΔΙΟΤΙ ΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ" ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ) ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ "ΣΤΟΧΟΙ" ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ "ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ" ΤΩΝ "ΚΥΝΗΓΩΝ".

Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία να τα (ξανα)γράψω, απ' ό, τι καταλαβαίνω έχεις αηδιάσει κι εσύ από αυτό το απαίσιο έγκλημα που καταχρηστικά αποκαλείται "κυνήγι", που ευτυχώς το διαπράττει λιγότερο από το 1% της κοινωνίας...

(Ακούτε, κύριοι πολιτικοί;)

dionisis είπε...

bravo proedre pou ekanes oti eprepe.
meta apo ton tsagkaropoylo theloune na pane kai alloi zakynthinoi politikoi fylaki.
mpravo pou akoysate ton kosmo kai ama den inai aksioi na kanoyne tipota sosto na ta fane ta skoypidia tous ke na min vrizoune sta radiofona kai stis tileoraseis pos toys ftaiei o enas kai o allos.
kai mpravo poy ise kinigos den koitane ta xalia tous to kinigi tous marane.
oyst sta lamogia.

'Ανθης Χρήστος είπε...

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΤΣΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ



Επιμένω ότι εγώ σε κάλεσα να με φωτογραφίσεις και μάλιστα γύρισα από την καρέκλα μου και σου είπα να το δημοσιεύσεις . Εκτός και ειδοποιήθηκες από τον συνάδελφό σου που κάλεσα ή πήρες την φωτογραφία και εσύ. Πάντως επιμένω ότι δεν ανακάλυψες την ΑΜΕΡΙΚΗ άλλος την ανακάλυψε .Όσον αφορά τις παραινέσεις σου για τις ελλείψεις μου στο 4ο και 5ο επίπεδο της πυραμίδας του Maslow να με συγχωρέσεις που δεν θα τις υπολογίσω καθόλου γιατί προέρχονται από κάποιον που δεν υπογράφει επωνύμως και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει την σοβαρότερη όλων των ασθενειών αυτή του ΥΠΑΡΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Όπως λοιπόν γνωρίζεις ως ασθενής οφείλεις πρωτίστως να καταβάλεις προσπάθεια να ιαθείς και ακολούθως να θεραπεύσεις εμένα, αν μετά την ίασή σου με νέα διάγνωση διαπιστώσεις ότι έχω αυτές τις ελλείψεις.
ΟΙ απόψεις μου είναι πάντοτε δημόσιες και με υπογραφή και απαντάω πάντοτε σε αυτούς που ονομαστικά με ερωτούν, με κρίνουν ,με απορρίπτουν, με κατηγορούν. Γιατί αγαπητοί μου μόνο έτσι αξίζει η Δημοκρατία να αποδεικνύεις σε κάθε στιγμή ότι μπορεί να διαφωνείς με αυτά που λέγονται για εσένα αλλά να υπερασπίζεσαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα να λέγονται. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δίνω μεγάλη σημασία στα λεγόμενα σας όταν αυτά υπογράφονται . Επίσης να σας πω ότι έχω και εγώ τα δικά μου πρότυπα στην ζωή και στον καθημερινό μου αγώνα και σας λέω ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα ,είναι καθημερινοί απλοί άνθρωποι σπουδαίοι και σημαντικοί κατά την γνώμη μου ,όχι για το οικόσημο τους ,ούτε για τις καταθέσεις τους, ούτε για τα πτυχία τους, αλλά με ένα όνομα και ένα επώνυμο, με ένα καθημερινό αγώνα ζωής, με απλότητα, πολύ σοφία, πολύ ιδρώτα για το μεροκάματο τους και πολύ αξιοπρέπεια . Όμοιοι με τον δικό μου πατέρα και την δική μου μάνα. Σε αυτά τα πρότυπα στηρίζω και τις δικές μου συμπεριφορές και αποτελούν για εμένα παραδείγματα προς μίμηση , για αυτό επιμένω να ζητάω την δική σας επώνυμη άποψη, γιατί μόνο έτσι θα διαλεχτούμε σε αυτό τον τόπο και θα αξιωθούμε τα πρότυπα μας να μην μας τα επιβάλλουν ούτε τα Μ.Μ.Ε , ούτε τι ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,ούτε τα ΛΟΜΠΗ , αλλά μόνοι μας να τα ορίζουμε.
Όσον αφορά για το κυνηγός θα σας το πω όσο πιο απλά γίνεται. Κατάγομαι από ένα χωριό της Β. Κέρκυρας η δική μου οικογένεια ήταν και είναι η πιο φτωχή σε κλήρο του χωριού .Ως παιδί μιας αγροτικής οικογένειας εποχής 1969 σε ηλικία 10 χρόνων έπαιρνα το ΜΠΡΟΣΤΟΓΕΜΙ ντουφέκι του παππού και έφερνα 5-6 κίχλες ή κοτσυφούς να συνοδέψουμε τα λάχανα μας. Έτσι έμαθα το κυνήγι έτσι βίωσα την καθημερινότητα μου έτσι περπάτησα όλη την ύπαιθρο και έτσι παραμένω. Τι να κάνουμε δεν γεννήθηκα σε φάρμες με καθαρόαιμα άλογα να κάνω ιππασία ούτε με έπαιρνε η μάνα μου στα χιονοδρομικά κέντρα για να συνηθίσω να τρώγω τον αστακό.
Η κριτική σας δεκτή αν αυτό μου το προσάπτετε ως ελάττωμα να σας απαντήσω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως πρότυπο ύπαρξης απαλλαγμένου ελαττωμάτων.
Μπορώ πάντως ευχαρίστως να συνυπάρχω και πιστεύω ότι έχουν πολλά να με διδάξουν και οικολόγοι και αθίγγανοι και πλούσιοι, αλλά όχι κλέφτες και εκμεταλλευτές και φτωχότεροι από εμένα και αμαρτωλοί και άγιοι. Αλλά μου είναι αδύνατο να συνυπάρχω με ανώνυμους θεούς που θέλουν να μου επιβάλλουν ότι πρέπει να γίνω κατ΄ εικόνα και ομοίωση τους ενώ κρύβουν και την εικόνα τους και την ύπαρξή τους. Παιδιά !!! τα συγχωροχάρτια και τα κυρήγματα από άμβωνος, όταν παράγονται από αυτοαποκαλούμενους ανώνυμους θεούς, απλά διαολίζουν το χριστεπώνυμο πλήθος.

Έχω και ΜΠΛΟΚ και γράφω τις απόψεις μου πάντα με υπογραφή και δέχομαι και σχόλια πάντα με υπογραφή. Σας στο στέλνω μπορείτε να το διαβάσετε μόνο που την διεύθυνση θα την βάλετε στην επάνω μπάρα του COOGL. http://pediapolitiki.blogspot.com/

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΑΝΘΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Σ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

rouf είπε...

Opote exete 2 logariasmous poy kanete post.

Sto proto sas post:
In Blogger seit Mai 2011

Sto deytero:
In Blogger seit Februar 2011

Gia emas toys agrammatous einai ligo periergo, kapoios na dhmhoyrgei account mono kai mono gia na kanei ena post se ena blog.

Opos kai na xei sas eyxaristo gia thn apanthsh.

Y.G. Sxetika me toys astakous poy anaferete, epidi zo sthn Elvetia kai exo farma me katharoaima alloga, kai kano ipassia, kai pao oso poio syxna mporo gia ski sta Elvetika xionodromika kentra enhmerotika na sas anafero oti den trome astakous alla liomeno tyri me krasi kai psomi, toys astakous toys trone alloi kai sigoura oxi aytoi poy anaferete.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πρόεδρε,

Για να μην σε κουράσω:

- Η αξία όσων γράφονται δεν υπολογίζεται από το ποιος τις υπογράφει, αλλά από το περιεχόμενο.

Αν κάποιος στη θέση που βρίσκεσαι δεν λαμβάνει υπόψη του κάτι σωστό, επειδή απλώς είναι "ανυπόγραφο", κάνει πολύ μεγάλο σφάλμα.

- Από επτανησιακή σάτιρα είσαι ακόμα πρωτάρης - μόνο στα λόγια την εκτιμάς... Διαφορετικά, δεν θα προσπαθούσες να μας αποδείξεις ποιος είσαι κι από πού προέρχεσαι, ότι ήσουν φτωχός κτλ.

Οι περισσότεροι εδώ εχουμε περίπου την ίδια κοινωνική προέλευση με σένα.

Εγώ λοιπόν δεν κρίνω καθόλου από το υπόβαθρο, αλλά από τα λόγια και κυρίως από τα έργα κάθε ανθρώπου. Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να μου αποδείξεις τίποτε, ούτε να απολογηθείς έμμεσα που κι εσύ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ σήμερα (που σίγουρα δεν χρειάζεται κίχλες το τραπέζι σας για να γεμίσει) να πυροβολείς ζώα για διασκέδαση.

- Το ότι όμως "έμαθες" το κυνήγι υπό άλλες συνθήκες στο παρελθόν δεν θα έπρεπε να σε εμποδίσει σήμερα να απέχεις και να το καταδικάσεις απερίφραστα όπως γίνεται με τις σημερινές συνθήκες, έχοντας καταντήσει μια χυδαία ύβρη στον Πολιτισμό.

Δεν σου προσάπτεται μόνο ως προσωπικό "ελάττωμα", οι ευθύνες σου είναι πολύ μεγαλύτερες απ' αυτό, αφού ως αιρετός άρχων πρέπει να προάγεις τον Πολιτισμό.

(Αλλά, όπως φαίνεται, για τους αιρετούς οι ψήφοι είναι ισχυρότερο κίνητρο από τη δικαιοσύνη και τον Πολιτισμό.)

Μακάρι να υπήρχε κάποιος με το σθένος να ενεργήσει διαφορετικά...

- Με όλο το σεβασμό: Αυτό εδώ στο οποίο γράφουμε δεν λέγεται "ΜΠΛΟΚ", αλλά "Blog", προερχόμενο από την έκφραση "web log".

- Αν δεν σε έχει "χαλάσει" η εξουσία που έχεις πια στα χέρια σου, θα σκεφτείς ότι υπάρχει η πιθανότητα όσα γράφω να τα γράφω επειδή πολύ απλά θέλω οι αιρετοί μας να είναι υποδείγματα και συντελεστές προόδου για την Κοινωνία - κι όχι για να σου επιτεθώ ή να σε προσβάλλω.

Δεν έχω τίποτα εναντίον σου, αντίθετα σέβομαι πολύ το γεγονός ότι έδωσες σημασία στο post και μας "άνοιξες" την καρδιά σου. Χρειάζεται δύναμη αυτό.

Ως αιρετός όμως, περιμένω ότι θα έχεις το θάρρος να κάνεις και κάτι παραπάνω: Να μην υπολογίσεις τις χαμένες ψήφους μπροστά στο σωστό και το δίκαιο.

Ακόμα κι αν το υπερασπίζεται κάποιος "ανώνυμα"...

Επειδή δεν νομίζω να διαφωνείς στο ότι το δημόσιο χρήμα απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή στη διαχείριση, ή ότι και τα ζώα πρέπει να προστατεύονται από τον Πολιτισμό των Ανθρώπων...

Καλή σου μέρα.

Ατσάραντος είπε...

ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ.

Αγαπητέ κ Πρόεδρε.
Και εγώ επιμένω ότι ουδέποτε μιλήσαμε ή ότι μου υποδείξατε να τραβήξω τη φωτογραφία. Αν δεν επέμενα σε αυτό, θα έπρεπε να παραδεχτώ ότι έχω αλτσχάιμερ και δεν ξέρω αν το ταμείο μου καλύπτει αυτή τη θεραπεία.
Όμως, θα ρωτήσω το ΤΕΒΕ και αν καλύπτει και το αλτσχάιμερ, θα παρεδεχτώ ότι έχετε δίκιο.
Δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για μια φωτογραφία, έστω και αν
χρειαστεί να πάω σε ψυχίατρο.

(Αρκεί να το καλύπτει και αυτό το ΤΕΒΕ)
Με εκτίμηση
Μ.Σ

Γ.Ι.Δ.Α. είπε...

"Όσο για το χαρτί ήδη έχει χρησιμοποιηθεί και δεν επιβαρύνθηκε το δημόσιο ούτε ένα ευρώ."
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε μάλλον μας κοροϊδεύετε ασύστολα και σαν πολίτικος που είστε μάλλον το έχετε κάνει επάγγελμα. Δεν λυπάστε καθόλου ούτε το δημόσιο χρήμα ούτε και τον Έλληνα πολίτη που τον φορολογείτε για να περνάτε εσείς καλά και να τρώτε εσείς οι πολιτικοί με χρυσά κουταλιά. Το χαρτί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ είναι συσκευασμένο και απλώς δικαιολογήστε . Μη παίζετε λοιπόν με τη νοημοσύνη μας και αν θα θέλατε θα μπορούσατε εκεί μπροστά σε όλους να τα βγάλετε και να πείτε σε όλους ότι αυτά τα χαρτιά τα έχει πλήρωση ο Έλληνας πολίτης και δεν είναι σωστό να καταστρέφονται. Αλλά εσένα και όλους σαν και εσένα σας ενδιαφέρει η προσωπική προβολή και πόσο ψηλά θα καθίσετε για να σας βλέπουν οι άλλοι ¨εφ’ υψηλού¨ .Όσο για τους αστακούς που γραφείς εγώ προσωπικά όταν ήμουν μικρός στο χωριό μου έφαγα πολύ ξύλο από τη μανά μου για να συνηθίσω να τρώω για πρωινό με χαβιάρι και να πίνω σαμπάνια.
Άστα πρόεδρε θέλει πολύ φιλότιμο και δυστυχώς οι Έλληνες το έχουμε χάσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

rouf είπε...

@Γ.Ι.Δ.Α

Για να χεις κάτι να ασχοληθείς μέχρι να ετοιμαστούν οι κεραίες ;)

Ο πρόεδρος εκάθισε επάνω στα χαρτόνια
και ο μαλάκας ο λάοs πληρώνει με καψώνια

20 euro εστοίχισε ετούτη η καρεκλα
μα την επομενη φορα θα του πετάξω πετρα

'Ανθης Χρήστος είπε...

ΛΑΣΚΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ


ΛΑΣΚΑ τους κάβους ΛΑΣΚΑ. Το πετραχήλι σου λείπει να μου δώσεις άφεση αμαρτιών . Άσε με φίλε μου να έχω και ελαττώματα μου όπως το κυνήγι, κοίταξε μόνο αν έχω σεβαστεί το δημόσιο χρήμα και αν είχα ή έχω αλαζονεία λόγω εξουσίας. Σε αυτά κατά βάση κρίνεται ο πολιτικός όσο για τα υπόλοιπα την ώρα της κρίσης του θεού άφησε με μόνο μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.
Επιμένω πάντως ότι δα δικά μου πρότυπα είναι ορατά και όχι αόρατα και άϋλα αν θέλεις να κρίνεις και να δίνεις συμβουλές περί ηθικής τιμιότητας και οικολογίας πρέπει πρώτα να το δείξεις με την δική σου στάση.
Για να δούμε υπάρχεις; είσαι υπαρκτό πρόσωπο; άντρας ή γυναίκα ;αμαρτωλός ή αναμάρτητος ;τρως ψημένες κίχλες ή στιφάδο λαγούς ή αγριογούρουνο;
Είμαι σίγουρος ότι όταν δηλώσεις το όνομά σου κάποιος μπορεί να βρεθεί να καταγγείλει ότι σου έκανε το τραπέζι ή σε είδε να τρως οπότε ΛΑΣΚΑ θα έρθεις στην κόλαση μαζί μου γιατί ο δικαστής θεός βασίζεται στους μάρτυρες και στις καταθέσεις τους .
Ξεκόλλα σταμάτα να φτιάχνεις καλούπια για τους άλλους. Μην χαλάς το μελάνι σου για εμένα να μου δίνεις οδηγίες, τα πρότυπα μου σου τα είπα και επί πλέον να σου πω ότι πολύ μου αρέσουν οι ΒΕΔΟΥΙΝΟΙ και η ζωή τους ,γιατί δεν σκέφτονται μόνο λεύτερα αλλά ζουν και λεύτερα. Όπως καταλαβαίνεις μου ανακατεύουν το στομάχι οι συμβουλές και τα παχιά λόγια και από αυτή την αλληλογραφία εισέπραξα πλήθος συμβουλών συμπερασμάτων και μια προσπάθεια τι πρέπει να είμαστε και τι όχι .
Τα κείμενα μου αν τα διαβάσεις αφορούν αποκλειστικά τις δικές μου απόψεις και την δική μου στάση ζωής δίχως να σημαίνει ότι αυτή είναι η καλλίτερη και των άλλων κατακριτέα. Ξεκόλλα ΛΑΣΚΑ ΛΑΣΚΑΡΙΣΕ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΣΟΥ και θα δεις ότι η διαφορετικότητα των ανθρώπων κάνει και την ποιότητα .Σε διαβεβαιώ ότι απολαμβάνω την ύπαρξή μου και όταν αποφασίζω να την διαπραγματευτώ ή να αλλάξω κάτι το κάνω μόνο όταν δω ότι κάποιοι βιώνουν διαφορετικά και μου δείχνουν άλλους δρόμους που δεν τους είχα σκεφτεί. Όπως σου είπα ΒΕΔΟΥΙΝΟΣ να συνταξιδεύω με τους ανθρώπους να συμβιώνω και να παίρνω και να δίνω με ίσους όρους να μην ακούω ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ . ΟΡΤΣΑ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΛΑΣΚΑ.


ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΑΝΘΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Σ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ(κυνηγός)

'Ανθης Χρήστος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

Γ.Ι.Δ.Α Μαθήματα φιλότιμου σε ένα που βιώνει την πολιτική 30 χρόνια και τα περιουσιακά του στοιχεία είναι μισό σπίτι που το χρωστάει στην τράπεζα σε δάνειο, μια μηχανή που πάει κάθε πρωί στο γραφείο και ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο 10 ετών μην κάνεις. Κοίταξε εσύ ποιους ψηφίζεις τόσα χρόνια και αν ήσουν εσύ στη θέση μου και ασκούσες εξουσία να βλέπαμε και τις δικές σου αντιστάσεις.
Όσο για το φιλότιμο των Ελλήνων να ξέρεις ότι δεν μπαίνουμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι υπάρχουν αρκετοί που έχουν φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Εκείνο το αφ΄ υψηλού νομίζω ότι κάνεις λάθος, την δουλειά μου ήθελα να κάνω όσο μπορώ ποιο σωστά .
Αν συγκρίνουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία και το ΠΟΘΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΣΧΕΣ του καθενός μας μην βάζεις στοίχημα μπορεί να χάσεις, θα έχω πολύ λιγότερα σου . Εγώ πάντως πολύ σύντομα θα τα δημοσιεύσω το πολύ σε δέκα μέρες με την κατάθεση της φορολογικής μου δήλωσης και για να δεις αν τηρώ το λόγω μου στείλε μου μια διεύθυνση να σου στείλω ένα επίσημο έγγραφο το οποίο έστειλα πριν 5 χρόνια στο γενικό λογιστήριο του κράτους και επέστρεφα στον κρατικό προϋπολογισμό 80000 ευρώ από διαχείριση υπηρεσίας αφού την είχα ξεχρεώσει πρώτα.


ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΑΝΘΗΣ

Πρόεδρος Π.Σ. Ιονίων Νήσων

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πρόεδρε,

Λυπάμαι που εμφανώς αναστατώθηκες, δεν υπήρχε λόγος.

Έχεις όμως μεγάλο σφάλμα. Ως πολίτης, έχω δικαίωμα και υποχρέωση να σε κρίνω (και εν προκειμένω να σε ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ) ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΖΩΑ. Εσύ είσαι το "δημόσιο πρόσωπο", όχι εγώ, και κρίνεσαι ΑΠ' ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα "δείγματα γραφής" κι όχι μόνο απ' αυτά που (αλαζονικά) θα μας υποδείξεις εσύ.

Εγώ λοιπόν προσωπικά ως πολίτης ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ!

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΕΛΩ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Δικαίωμά μου.

Δυστυχώς, επιλέγεις το παράδειγμά σου (ως πολίτης πρώτα κι αιρετός ύστερα) να είναι αυτό ενός αναχρονισμού, μιας βίαιας, βασανιστικής κι αναίτιας εξόντωσης ζώων για τη ...διασκέδασή σου.

Δικαίωμά σου κι εσένα, αλλά βάσει αυτών θα κριθεί αναπόφευκτα ο χαρακτήρας σου, ο οποίος, επαναλαμβάνω, σου επιτρέπει να ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ!

Κύριε Πρόεδρε, τα υπόλοιπα που γράφεις δείχνουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ κενά στην πυραμίδα του Maslow, (που τελικά πολύ ατυχώς ανέφερες για να μας εντυπωσιάσεις).

Άσε λοιπόν κατά μέρος τα πολιτικάντικα ...κηρύγματα και τους δεκάρικους περί ελευθερίας και Βεδουΐνων, ίσως δεν κατάλαβες ότι εδώ δεν βγάζεις λόγο στους υφισταμένους σου σε κομματικούς μηχανισμούς, αλλά συνδιαλέγεσαι (και) με πολίτες που εχουν την ικανότητα κρίσης αλλά και το δικαίωμα να κρίνουν συνολικά την εικόνα σου ως υπόδειγμα πολιτισμένου δημόσιου προσώπου, εκτός από το έργο σου ως αιρετός. Εκεί λοιπόν, στον πολιτισμό, δεν μας τα λες καθόλου καλά, ακριβώς επειδή ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ και ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΑΙ κιόλας!

Ούτε καν τα ζώα δεν σκοτώνουν άλλα ζώα ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

Βέβαια, αν κρίνω από το υπόλοιπο ξέσπασμα ρηχών συναισθηματισμών του παιδαριώδους τύπου "έλα να ...μετρηθούμε", σε "έτσουξε" κι εσένα να κατακρίνεται δημόσια η ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ κι ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ πρακτική σου, δηλαδή να ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ...

Αυτά επειδή όποιες και να είναι οι άλλες απόψεις σου, τις οποίες ακόμα δεν γνωρίζω καλά για να τις κρίνω κι αυτές, εγώ εκφράστηκα ΜΟΝΟ για το ότι ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι δείγμα ενός πολιτισμένου σύγχρονου ανθρώπου (κι ενός προοδευτικού αιρετού)!

Ας κριθώ λοιπόν κι εγώ ΜΟΝΟ από αυτά που γράφω, όπως κρίνεσαι κι εσύ ΜΟΝΟ από αυτά που γράφεις.

Ρωτάω τους αναγνώστες του blog:

Τέτοιους λοιπόν αιρετούς θέλουμε, μοντέλα κοινωνικών αναχρονισμών και πολιτισμικής υπανάπτυξης, οι οποίοι ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ;

Αυτοί εκφράζουν τον πολιτισμό μας ως κοινωνία, την ευαισθησία μας για τον αδύναμο, για τον ανυπεράσπιστο, για το ζώο;

Αυτοί έχουν τη νοοτροπία που χρειάζεται ο τόπος για να προοδεύσει κάποτε; Διότι, ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ από την οικονομική πρόοδο πηγαίνει ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!

Την επόμενη λοιπόν φορά μεγάλε "κυνηγέ" κ. Πρόεδρε που θα "απολαμβάνεις τη ζωή σου(!)" ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, είμαι σίγουρος ότι θα νιώθεις μέσα σου ΠΟΛΥ περήφανος για το πολιτισμένο "κατόρθωμά" σου...

Κάποιοι όμως άλλοι, ως πολίτες κι ως άνθρωποι, θα νιώθουν για λογαριασμό σου μεγάλη ντροπή για τις βίαιες πράξεις σου εναντίον ζώων, εσένα και των λίγων ευτυχώς υπόλοιπων δειγμάτων παρόμοιας νοοτροπίας, που προσβάλλετε βάναυσα τον πολιτισμό των Ανθρώπων, ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΑΣ.

Ελπίζω ως αιρετός να αποδειχθείς λιγότερο ανεπαρκής απ' όσο δυστυχώς αποδεικνύεσαι με τα ίδια σου τα λόγια και την "κυνηγετική έπαρση" ως πολιτισμένος ή ευαίσθητος άνθρωπος.

Τουλάχιστο φρόντισε ως Αρχή να εφαρμόζεται ο νόμος στο πολιτισμένο "χόμπι" σου κ. Πρόεδρε, επειδή υπάρχουν κάτι άλλοι καθ' όλα θλιβεροί τύποι που την καραμπινάτη και θρασύτατη παρανομία που οργιάζει στο "κυνήγι" την έχουν επαίσχυντα βαφτίσει "παράδοση", επειδή έτσι τους εξυπηρετεί...

'Ανθης Χρήστος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΣΚΑ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Σ.
ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΘΗ


ΕΚ ΚΟΡΑΚΟΣ ΚΡΑ και επειδή δεν είμαι λαθροθήρας μη φοβάσαι δεν πυροβολώ κόρακες γιατί ασχολούνται με ψοφίμια. Δεν με αφοράς.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πρόεδρε,

Αυτά μόνο έχεις να μας πεις;

Ορίστε κυρίες και κύριοι! Έχουμε λοιπόν εδώ φαρδύ - πλατύ τον κ. Πρόεδρο του Π.Σ. να με αποκαλεί "κόρακα", επειδή τόλμησα να τον κατακρίνω για την "πολιτισμένη" πρακτική του ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ!

Με ένα αξιοπρόσεκτο αυτογκόλ λογικής, μας δηλώνει επίσης εμμέσως πλην σαφώς ότι θεωρεί τον εαυτό του "ψοφίμι"... Κάτι θα ξέρει αυτός, αναμφίβολα!

Άλλο ένα ωραίο "δείγμα γραφής" του ευπροσήγορου πολιτικού ανδρός!!

Πολύ απογοητευτικό πάντως, αντί οι αιρετοί μας να είναι ως οφείλουν φορείς πολιτισμού, ανθρωπιάς, ευαισθησίας και προόδου να αποτελούν θλιβερά υποδείγματα βίαιων αναχρονιστικών πρακτικών και να κάνουν την ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ και ΒΑΡΒΑΡΗ επιλογή να ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ (ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ)!

Ωραίο υπόδειγμα σκεπτόμενου ανθρώπου, με ευαισθησίες!

Αν λοιπόν η τοπική αυτοδιοίκηση έχει να παρουσιάσει αυτό το λυπηρό επίπεδο "σκέψης" στην ίδια την "κορυφή" της, εξηγείται αβίαστα για ποιο λόγο έχει αποδειχτεί τόσο καταστροφική για τη χώρα!

Εδώ ο κ. Πρόεδρος μας δηλώνει ανοικτά ότι είναι σωστό κι ωραίο να πυροβολείς και να βασανίζεις ζώα για διασκέδαση!

ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ!

Μας αξίζουν και μας χρειάζονται επειγόντως καλύτεροι αιρετοί από την αφεντιά σας, κ. Πρόεδρε. Άνθρωποι που εκτός από το "κατόρθωμα" (εν Ελλάδι) της κατά νόμο διαχείρισης των οικονομικών, θα έχουν την πολιτισμένη ευαισθησία να μην ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ. Άνθρωποι που θα δίνουν περισσότερη αξία στη ζωή, αντί να την αφαιρούν βίαια από ανυπεράσπιστα ζώα για την πλάκα τους. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Ευτυχώς που ανήκεις στο λιγότερο από το 1% αυτής της κοινωνίας, που βλάπτει και προσβάλλει τον πολιτισμό με τα "χόμπι" του. Ελπίζω αυτή η κοινωνία να ενημερώθηκε τώρα καλύτερα για τις άλλες πλευρές του χαρακτήρα σου, κ. Πρόεδρε! Ο Πρόεδρος ΜΙΛΗΣΕ!!

Ακούτε, πολιτισμένοι συμπολίτες μου; Ακούτε, ψηφοφόροι; Ακούτε, εσείς που αγαπάτε τη ζωή και τα ζώα; Ακούτε, "Οικολόγοι - Πράσινοι"; Να γιατί η κοινωνία μας θεωρείται η πιο καθυστερημένη στην Ευρώπη!!

Λυπάμαι πολύ για λογαριασμό σου κ. Πρόεδρε, λυπάμαι επίσης που εκλέγονται σε θέσεις ευθύνης άνθρωποι που αποτελούν μοχλό πολιτισμικής οπισθοδρόμησης, επιλέγοντας ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Ξέρω, ξέρω κ. Πρόεδρε, μεγάλε "κυνηγέ", εσένα αυτά τα περί πολιτισμού κι ευαισθησιών σου φαίνονται "κορακίστικα"!...

Μaria είπε...

vre proedre,toylaxiston san ekpaideytikos eprepe na gnorizeis oti opoios anakateyetai me ta pitoura ton trone oi kotes.ti perimenes sobari sizitisi me aytoys tous mpozikikous edo mesa?aytoi einai oi perissoteroi lamogia kai ypeythinoi gia ta xalia toy nhsioy toys.pitoura proedre ,pitoura kai kotes-opos toys eipe kai o proin vouleytis toys-,as tous na bouliazoyn stin broma tous kai min asxoleisai allo.tous exei kapsei vlepeis oti dikaiothike 100% h apofasi toy periferiakoy symboylioy kai toys epese varia i sfaliara.na eisai sigoyros omos oti den einai oloi oi zakynthinoi etsi.an mporeis na voithiseis kapos to nisi boithise kai asta ta alla.tosa xronia pantremenos edo pane apo to to kako sto xeirotero kai mia zoi olo oi alloi toys ftaine.

Ανώνυμος είπε...

Αχ Πρόεδρε είσαι εκτός τόπου και χρόνου...πρώτα βάζεις μια φωτοτυπίες για να στερεωθεί η καρέκλα σου και δεύτερο προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν ανήκεις στο σύστημα και ότι όλα είσαι καθαρός ενώ ΟΛΟΙ γνωρίζουν και ιδιαιτερά στην Κέρκυρα την πολιτική σου ύποπτη διαδρομή.
Απο την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, το ΣΥΝ και μετά την ΝΔ.

Γιάννης απο Ζάκυνθο οπαδός της αληθειάς και όχι της απάτης

Ανώνυμος είπε...

Σάββα,

Δηλαδή επειδή γράφω το αυτονόητο, ότι είναι απολίτιστο, σκληρό και βλαβερό ως κοινωνικό παράδειγμα ο κ. Πρόεδρος να ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ (και είναι μάλιστα περήφανος γι' αυτές του τις αγριότητες εναντίον των ζώων), είμαι "μποζικικός", "λαμόγιο", και σου φταίει και η Ζάκυνθος και οι "περισσότεροι Ζακυνθινοί" από πάνω;

Πολύ ωραία τον "υποστηρίζεις", βρίζοντας έτσι το νησί όπου ζεις! Γιατί δεν πας στο δικό σου λοιπόν, που είναι πολύ καλύτερα, παρά κάθεσαι εδώ, που "βουλιάζουμε στη βρώμα μας";

Σώγαμπρο θα σε πήραμε, μάλλον!

Σε πληροφορώ ότι πέφτεις πολύ έξω, και για μένα και για τους άλλους Ζακυνθινούς! Έμπλεξες ρε Σάββα τα πίτουρα με τις ...κότες!!

Γ.Ι.Δ.Α. είπε...

prepei kyrie Anthi eseis oi politikoi otan kanete lathos, giati anthropoi eisaste kai seis, na zitate sygnomi kai ayto einai pou kanei ton politiko megalo kai oxi to psema kai i dikaiologia.

rouf είπε...

@Giannis
Agaphte file kala tha einai na anakaleshs to sxolio sou gia thn Politiki diadromi, Pisteyo oti egine kata lathos, dioti kai o Dhmarxos mas exei allaksei kommata kata kairoys.
Ektos kai ean to sxolio sou exei pollous apodektes.

Opote sympathame gia thn paremvash [ an kai o atsarantos tha eprepe na epemvei mias kai milame gia amesh sykofantia ] .

Stous ypoloipous edo mesa.
Kataferate na exoume edo ton proedro toy PS kai na ton ksaposteiloume xoris kan na rothsoume pragmata poy aforoyn to nhsi.
H ZAKYNTHINH KOYTOPONHRIA SE OLO THS TO MEGALEIO.

BRAVO

Ανώνυμος είπε...

Zanteleaks,

Μη στενοχωριέσαι καθόλου, δεν χάσαμε και τίποτε...

Ο άνθρωπος παρουσιάστηκε για να μας δηλώσει ότι το χαρτί κάτω από την καρέκλα του χρησιμοποιήθηκε μετά και δεν καταστράφηκε (εδώ θα πρέπει να πιστέψουμε δίχως άλλο ότι ολόκληρος Πρόεδρος παρακολουθούσε επί μέρες να δει τι θα γίνουν τα πακέτα το χαρτί που πάτησε!), να μας διατυμπανίσει την ταπεινή - πλην τίμια - καταγωγή του, την εξαιρετική διαχείρηση των οικονομικών εκ μέρους του, ότι κατά Maslow (WOW!) αισθάνεται (εσφαλμένα, όπως αποδείχτηκε) πλήρης και - το κυριότερο - ότι το "κυνήγι" λέει το έμαθε από μικρός, όταν με το παλαιό μπροστογιομί του παππού εσκότωνε κίχλες και "κοτσυφούς" για να συνοδέψει τα λάχανα!!

ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ, ΕΓΙΝΕ ΠΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΧΟΜΠΙ, ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟΣ!!!

Ο κ. Πρόεδρος κατόπιν υπέγραψε ...ως "κυνηγός", αυτό σαφώς τα λέει όλα για την υψηλή "κουλτούρα" και το απίστευτο πολιτισμικό επίπεδο του ανδρός! ΕΙΝΑΙ "ΚΥΝΗΓΟΣ"! Ωραίο προσόν, να ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Το ρεσιτάλ μεστού πολιτικού λόγου τελείωσε (κάπως απότομα) με τους "κόρακες" και το κορυφαίο χιτ πολιτικής ευπροσηγορίας "Δε με αφοράς!" (θα το ακούσωμε και από Πρωθυπουργό, να μου το θυμηθείτε!), που προσωπικά με ισοπέδωσε!! Ακόμα να συνέλθω! (Δεν ήξερε τι άλλο να πει!)

Φαντάσου λοιπόν να του έθετες και κάποιο θέμα σοβαρότερο από το χαρτί κάτω απ' την καρέκλα, τι ...αυτοδοξολογία θα άκουγες, τι ναρκισσιστικό χάιδεμα (ισχνής, αλλά σαφώς υπάρχουσας) γενειάδος, τι ταξικές φιλοσοφίες, τι αστακούς και καθαρόαιμα άλογα, τι κίχλες και κοτσυφούς, τι μπροστογιομί, τι Maslow, Αισχύλο, Αριστοφάνη και Freud!

Τέτοιος (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ πάνω απ' όλα) λόγος!

Εκτός κι αν τ' απολαμβάνεις κάτι τέτοια φαιδρότατα, οπότε ...συγγνώμη που σου "κυνηγήσαμε" τον μεγάλο "κυνηγό"!!

Ε, βέβαια, ο κ. Πρόεδρος ενόμισε πως έχει να κάμει με ...κίχλες!

rouf είπε...

@Laska
EGO PROSOPIKA EPIDIS AKOUO RADIOFONO THA ITHELA NA AKOUGA KAI THN GNOMH AYTOYNOY POY KRAZEI O EKASTOTE EKFONITIS SE AYTOYS TOYS PROINOUS RADIOFONIKOY MONOLOGOYS.

GIA TO THEMA TOY KYNHGIOY DEN XREIAZETE NA STO PO, EXEIS APOLYTO DIKIO, ALLA KALA EINAI AFOY TON EIXAME EDO NA TO "ANAKRINAME" GIA NA EXOUME GNOMH KAI OXI NA AKOUME TOY KATHE POLITIKA STIMENOY DHMOSIOGRAFISKOY THS IDEES.


AYTOS EINAI O LOGOS POY TO ANAFERA. ISOS VEVAIA NA EINAI KALYTEROS O MONOLOGOS ALLA OPOS EXEIS DEI AKOLOYTHO ALLO DROMO, OPOS EPISIS TON POLITIKO LOGO TON KRINO APO PRAKSEIS KAI OXI APO LOGIA.

AS TON AFINAME PROTA NA MAS APANTHSEI [ ME PRAKSEIS ]SE ALLA SOVAROTERA PRAGMATA KAI META AS TON KRINAME GIA AYTA POY THA ELEGE, OPOS EGINE TORA PISTEYO OTI MALLON THA TON KRINOUME GIA OSA DEN THA KANEI KAI OXI GIA OSA THA MPOROUSAME NA TON ANAGKASOUME NA KANEI

ELPIZO NA KATALAVES TON TROPO SKEPSI MOU ;)

Ανώνυμος είπε...

Zanteleaks,

Η τακτική σου μου είναι αρεστή, μια παραλλαγή της είναι που εφαρμόστηκε εξάλλου κι εδώ.

Το αρχικό ζήτημα που ετέθη ήταν φαινομενικά ασήμαντο (αυτό για το χαρτί), αλλά στην πραγματικότητα έχει πολύ σημαντικές προεκτάσεις, επειδή δείχνει τρόπο σκέψης και διαχείρησης.

Σε μια ιδιωτική επιχείρηση, δεν νομίζω κανείς να κατέστρεφε τόσα πακέτα χαρτί πατώντας τα με τα πόδια της καρέκλας, επειδή πολύ απλά θα σεβόταν και θα υπολόγιζε τα (έστω λίγα) χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν!!

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου, πέρα από αυτά που έγραψε εδώ (μπορεί ο άνθρωπος να περνά δύσκολη περίοδο), ας κριθεί από πράξεις και αποτελέσματα.

Θα χαρώ πολύ να επιτύχει κάτι για τον τόπο αυτό και θα τον επαινέσω.

Θα πρέπει όμως γενικά οι κύριοι αιρετοί να καταλάβουν ότι αποτελούν παραδείγματα για την κοινωνία, και ότι αναχρονιστικές, υπανάπτυκτες, απολίτιστες, κομπλεξικές συμπεριφορές είναι συνταγή για την καταστροφή.

Επίσης, θα πρέπει να καταλάβουν ότι απευθύνονται ΚΑΙ σε νοήμονα όντα, ώστε να μετρούν και να προσέχουν τις λέξεις τους. (Δυστυχώς, οι περισσότεροι έχουν εθιστεί σε κομματικά ακροατήρια χειροκροτητών και κλακαδόρων.)

Το πιο σωστό που θα μπορούσε να έχει κάνει ο κ. Πρόεδρος (κατά την άποψή μου) θα ήταν να γράψει το αυτονόητο: "Κύριοι, εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε άλλη λύση εκτός από το χαρτί. Λυπάμαι πολύ που έγινε αυτό, θα φροντίσω όμως να μην ξαναγίνει κάτι ανάλογο με κανέναν τρόπο."

Με τρεις κουβέντες, θα είχε κερδίσει το σεβασμό μας.

Όμως εκείνος επέλεξε να αποπειραθεί να μας πείσει ότι (α) η φωτογραφία τραβήχτηκε καθ' υπόδειξή του, (β) ότι το χαρτί χρησιμοποιήθηκε μετά (γ) ότι κατά Maslow είναι αναμφίβολα ΟΚ, (δ) ότι υπάρχουν δυσάρεστα υπονοούμενα στα σχόλια (μπρρρρ!), (ε) ότι δεν έχουν για κείνον αξία οι ανυπόγραφες απόψεις (έστω κι αν είναι σωστές).

Κατόπιν, με το "κυνήγι", έδωσε τα ρέστα του κατά τα γνωστά, προδίδοντας με τα γραφόμενά του έναν ανησυχητικό εγωκεντρισμό.

Γι' αυτό λέω, ότι η "ανάκριση" μάλλον δεν θα έβγαζε και τίποτε παραπάνω, αν κρίνουμε από όσα ήδη ξέρουμε...

Το ξαναγράφω, αν είναι πράγματι αυτό ένα δείγμα από το επίπεδο σκέψης και πολιτισμού που χρησιμοποιείται και για τη λήψη αποφάσεων στην Τ.Α., (και μάλιστα από τους "μορφωμένους" ανθρώπους), εξηγείται λογικά για ποιο λόγο η Τ.Α. έχει αποτελέσει ό, τι καταστροφικότερο ανέδειξαν τα τελευταία χρόνια, με την κομματικοδίαιτη φαυλοκρατία να έχει αντικαταστήσει τη δημοκρατία - με τα γνωστά αποτελέσματα.