Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη.

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε σας απευθύνω δημόσια αυτή την επιστολή με την ιδιότητα του Ζακυνθινού Πολίτη και με το θάρρος του υποστηριχτή σας στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές. Αναφέρομαι στην επιχειρούμενη μεταφορά της Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών εκτός Πόλεως και στην ατολμία σας να αφήσετε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει επ’αυτού στην τελευταία του συνεδρίαση. Επιδιώκω με αυτή μου την επιστολή να δοθεί ένα τέρμα σε ένα θέμα που εσείς ανοίξατε αναίτια, δημιουργώντας μέτωπα με φίλους χωρίς να υπάρχει λόγος, κόντρα στο συμφέρον του πολίτη. Ουδέποτε ζητούμενο ήταν να φύγει η Πολεοδομία από την Πόλη αλλά να οργανωθεί σωστά, για να λειτουργήσει επιτέλους καλύτερα, όντας στην Πόλη, εκεί που είναι ο φυσικός της χώρος και εξυπηρετεί καλύτερα τους πάντες. Ο Δήμος έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λύσει και η συνέχεια εδώ ...
...κακώς προτάξατε το θέμα της μεταφοράς της Πολεοδομίας τόσο βιαστικά και αυταρχικά, προς απορία όλων. Κανένας δεν σας το ζήτησε και από πουθενά δεν προέκυπτε η αναγκαιότητα του. Σε κανένα Δήμο της Περιφέρειάς μας δεν συνέβη κάτι παρόμοιο. Αναλωθήκατε δύο μήνες τώρα δημιουργώντας αναστάτωση και μέτωπα με τη κοινωνία, άνευ λόγου και αιτίας, ακολουθώντας όχι νόμιμες διαδρομές. Κατά την συνεδρίαση λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Μαρτίου 2011 και στη συνέχεια του την επομένη 10.03.11 υπήρξε βαθύτατη περιφρόνηση της Δημοκρατικής διαδικασίας και του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την στιγμή που το θέμα της μεταφοράς της Πολεοδομίας εκτός Πόλεως και Έδρας του Δήμου είχε εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη και συζητήθηκε για δύο και πλέον ώρες, είναι ανεπίτρεπτο, τόσον ο Πρόεδρος όσον και σεις, να φιμώνετε την έκφραση του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποτρέπετε τη λήψη απόφασης. Η ενέργεια αυτή είναι πρωτοφανής και ο καθένας καταλαβαίνει πως χαρακτηρίζεται… Επικαλεσθήκατε κ. Δήμαρχε στην τοποθέτησή σας επί του θέματος, στη συνεδρίαση της 10.03.11 του Δημ. Συμβουλίου , ότι η μεταφορά της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών εκτός Πόλεως είναι απόφαση δική σας και είπατε πως αναλάβατε την ευθύνη. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι διότι καμιά ευθύνη δεν έχετε αναλάβει μέχρι σήμερα, απεναντίας αυτή θέλετε να αποφύγετε με την τακτική σας. Μην ξεχνάτε ότι με την από 07.01.11 και εν συνεχεία με την από 17.01.11 αιτήσεις μας, ως Ν.Ε./ΤΕΕ Ζακύνθου, ζητάμε αυτήν ακριβώς την απόφαση σας και ακόμη απάντηση δεν πήραμε. Που υπάρχει αλήθεια αυτή η απόφαση ;;; Ξέρετε κ. Δήμαρχε ο κάθε πολίτης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση του όποιου οργάνου της Διοίκησης αρκεί η απόφαση αυτή να μην παρεμποδίζεται τεχνηέντως στη λήψη της και να μην αποκρύβεται με Βυζαντινές μηχανορραφίες εφόσον υπάρχει. Η απόφαση κάθε οργάνου έχει ημερομηνία έκδοσης αριθμό πρωτοκόλλου και καταχωρείται σε αντίστοιχο βιβλίο αποφάσεων… Αφήστε τις υπεκφυγές κ. Δήμαρχε και αναλάβετε την ευθύνη είτε κοινοποιώντας μας εγγράφως την απόφασή σας άμεσα, εφόσον υπάρχει, είτε προχωρώντας στη λήψη απόφασης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο επί του θέματος μιας και η συζήτησή έχει ήδη ολοκληρωθεί. Δεν έχετε άλλη επιλογή. Η συνέχιση της μέχρι σήμερα τακτικής από μέρους σας προκαλεί και προσβάλει όχι μόνο εμάς σαν επιστημονικό κλάδο ή το Δημοτικό Συμβούλιο σαν ανώτερο όργανο του Δήμου αλλά και το κοινό αίσθημα. Δεν τιμά εξάλλου ιδιαίτερα την συμπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου η αποχώρηση της αντιπολίτευσης διαμαρτυρόμενης βάσιμα για έλλειμμα Δημοκρατίας, λόγω της πραξικοπηματικής απαγόρευσης της ψηφοφορίας που επιβάλατε στο Σώμα αγνοώντας τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί.
Post: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Πρόεδρος ΝΕ/ΤΕΕ Ζακύνθου

Bookmark and Share

2 σχόλια:

peter είπε...

Kύριε Πρόεδρε,
σταματήστε,σας παρακαλώ, επιτέλους ,να μας "βομβαρδίζετε" και σεις, με ανακοινώσεις κ.α ,κάθε τρεις και λιγο,με θέματα που αφορούν συντεχνιακά σας θέματα και μόνο.
Δεν δικαιούσθε να επικαλείσθε την νομιμοτητα,από την στιγμή, που χρόνια τώρα ,είσαστε συνδιαχειριστές-είτε με την ανοχή σας είτε με την συνεργασία σας-σε ένα άτιμο ,ανήθικο, και όχι μόνο, παραμαγαζο,που ονομάζονταν τάχα "Πολεοδομία Ζακύνθου" ,στο οποίο εξαναγκάζονταν οι συμπολίτες σας,να ταλαιπωρούνται ,να εμπαίζονται και, αφού πρώτα "φίλαγαν κατουρημένες ποδιές" ή συναλλάσσονταν σε κάποιο γειτονικό πολιτικό γραφείο,τότε ως δια μαγείας,προχωρούσε το θέμα τους .
Εσείς –σαν σύλλογος αλλά και σαν άτομο-παρόλο που γνωρίζατε αυτήν την εξαχρείωση ,ήσανταν ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ ΣΙΩΠΗΛΟΙ.
Αυτό μην το ξεχάσετε ποτέ,γιατί εξ αυτού, και όχι μονο,έχετε χάσει ,το μεγαλύτερο επιχείρημα που μπορούσατε να είχατε στην "διένεξή" σας με την Δημοτική αρχή:
Δηλ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.
Κύριε Προδρε,εμάς σαν πολίτες,
ποσώς μας ενδιαφέρει η μεταφορά της Πολεοδομίας στην βέλτιστη τοποθεσία ή, η απόφαση –ελεγχόμενη η όχι-της Δημοτικής αρχης,που αφορά το θέμα αυτό.
Εξάλλου, η διαφορά της απόστασης(χιλιομετρικά και χρονικά), από τα διάφορα σημεία που κατά καιρούς προτείνετε,μονο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.
Εμάς μας ενδιαφέρει η εύρυθμη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας,ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ..
Το αυτονόητο δηλαδή.
Αν ,επ αυτού,έχετε να μας επιδείξετε αρνητικές διαπιστώσεις ,μετά την μεταφορά της στο Βανάτο,τοτε με σοβαρότητα να σας ακούσουμε ,υποδεικνύοντάς μας, τρόπους αντίδρασης και διαμαρτυρίας.
Σε άλλη περίπτωση,σας πολύ φοβάμαι, ότι,"μόνοι σας θα τα λέτε και μόνοι σας θα τα ακούτε".
Θα σας παρακαλούσα λοιπόν ,να μην αναλώνετε όλη την δυναμική σας ,σε ήσσονος θέματα που αφορούν τον κλάδο σας και μόνο αλλά να πάρετε πρωτοβουλίες ,για την ανάδειξη και την επίλυση των μεγάλων θεμάτων που αφορούν όλους μας και τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων σας .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγνώμη για σκληρότητα των γραφομένων,αλλα,ξέρετε, είναι απογοητευτική η νοοτροπία που τείνει να εδραιωθεί,ότι ,ναι μεν πρέπει να κάνουμε αλλαγές,αρκεί αυτές να μην αφορούν εμάς.

ΑγΑρ είπε...

Μοναδικέ σχολιαστή μου ήδη έχουμε μείνει μόνοι όπως βλέπεις...αλλά οφείλω να σου απαντήσω καθότι δεν είσαι αντικειμενικός διότι 1)Και στο παρελθόν υπήρξαμε ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι αλλά τότε δεν είχατε αυτιά να μας ακούσετε 2)ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ δεν έχει εκείνος που για άλλα δεσμεύεται προεκλογικά για να μας πάρει την ψήφο και άλλα πράττει κατόπιν..3)ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ζητούσαμε κι εμείς αλλά στη ΧΩΡΑ οχι στο ΜΠΑΝΑΤΟ εκεί που βολεύει μόνο το Δήμαρχο και κανέναν άλλον.Ουδέποτε στο Μπανάτο δεν θα είναι ΕΥΡΥΘΜΗ διότι δεν εξυπηρετεί κανένα.Την ζημιά που γίνεται θα την καταλάβετε οταν είναι αργά πλέον...και θα την πληρώσουμε όλοι μαζί..Κοντός ψαλμός αλληλούια...Σε τίποτα δεν φταίνε τα ντουβάρια οι ασκούντες την διοίκηση φταίνε και στα στροφάδια να την πάνε η ίδια θά είνε το Μπανάτο θα την αγιάσει???