Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αθώος ο Ανδρέας Ξένος....

...σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, που ελήφθη πριν από λίγα λεπτά, αναφορικά με την καταγγελία για ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής στο Βροντόνερο. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς ζητώ την καταδίκη σας, αλλά αυτό να μην σας πτοήσει και να συνεχίσετε το έργο που επιτελείτε στην καθαριότητα»! Με την απόφαση αυτή, που συμβαδίζει με την άποψη της ζακυνθινής κοινωνίας, μπαίνουν στη θέση τους οι αυτόκλητοι προστάτες που για προσωπικά συμφέροντα ή τάχα οικολογικά, έφεραν στο εδώλιο του κατηγορουμένου έναν άνθρωπο, που αν μη τι άλλο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ. Μπράβο και στη Δικαιοσύνη που απέδειξε ότι -όταν δεν δρουν παραδικαστικά κυκλώματα- ξέρει και μπορεί να απονέμει το δίκαιο.

9 σχόλια:

Ατσάραντος είπε...

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης Γιάννη Γιατρά, που "ανάγκασε" την εισαγγελέα να δευτερολογήσει, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικές νομικές διατάξεις που στην ουσία σήμαιναν μικρότερη ποινή σε περίπτωση καταδίκης. Όμως ο κ. Γιατράς ζήτησε να μην ληφθούν υπ' όψιν αυτές οι ελαφρυντικές διατάξεις ζητώντας την αθώωση ή την καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά.

kostas είπε...

Κοιτωντας το δασος και οχι το δεντρο,εχω να πω τα εξης:

Τα στραγγιδια εδω και χρονια ρυπαιναν,ρυπαινουν και πολυ φοβαμαι οτι θα ρυπαινουν ακομα, την περιοχη.
Τι δειχνει αυτο?

Δειχνει, οτι μεχρι σημερα(ας ελπισουμε),άλλα ελεγαν τα σχεδια και άλλα τελικα γινοταν στην πραγματικοτητα, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ(οπως και σε πολλα ακομα εργα).

Δικαιολογει μαλιστα,εως ενα σημειο,τις επιφυλαξεις που εχει αρκετος κοσμος ,οσον οφορα την επιλογη του νεου ΧΥΤΑ.

Καταδεικνυεται περιτρανα για αλλη μια φορα ακομα,οτι, περα απο τα "χαρτινα" σχεδια ,υπαρχει και η πραγματικοτητα που λεει,οτι για τα περισσοτερα εργα,ουτε ελεγχος σωστης λειτουργειας υπαρχει αλλα ουτε και εγκαιρος σχεδιασμος για το αυριο υπαρχει.
Τα παραλαμβανουν ημιτελη,τα διαχειριζονται ανευθυνοι οπως οπως και στο τελος τα εγκαταλειπουν στην τυχη τους.

Ποιος μπορει να δεσμευτει,οτι το ιδιο δεν θα γινει και στην σημαντικοτατη λογω και υδροφορου οριζοντα, Βραχιωνα?

Απο την αλλη ομως και εμεις πρεπει να σκεφτομαστε πολυ καλα ,πριν κανουμε τις επιλογες μας.

Και επειδη με "διαολιζουν" τα λογια του εισαγγελεα,οι δικαστικοι λειτουργοι,καλο θα ηταν,
αφου πρωτα ζητησουν συγνωμη απο την κοινωνια μας,
για την προκλητικα ,γεματη σοβαρες "αναπηριες",συμπεριφορα τους απεναντι σε εξωφθαλμες βοθρωδεις καταστασεις,
ας σταθουν επιτελους στο υψος τους,απεναντι στην πατριδα τους και στην αξιοπρεπεια τους.
Παντα βεβαια υπηρχαν και οι φωτεινες εξαιρεσεις αλλα δεν ηταν κανονας.
Πορισματα επι πορισματων ,καταγγελιες επι καταγγελλιων, εφταναν στα χερια τους,και η πραγματικοτητα ηταν ξεκαθαρη:
ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ η μαλλον γινοταν,αλλα προς οφελος των εγκαλουμενων...

Οσο για τον Αντρεα,δεν χρειαζεται "εγγυητικες" επιστολες απο κανεναν,αφου χρονια τωρα η πορεια του στα αυτοδιοικητικα εχει δειξει,το τι πρεσβευει...
Αν και ,ακομα και απο τον ιδιο τον πολιτικο του χωρο ,"περιθωριοποιηθηκε" για καποιο διαστημα...απλα γιατι δεν ηταν αρεστος...
Ελπιζουμε να μην μας τα χαλασει τωρα...

Ατσάραντος είπε...

@Kostas
Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο ΧΥΤΑ, για το χρονικό διάστημα που είχε σχεδιαστεί να λειτουργεί, δεν ρύπαινε το Βροντόνερο.
Άρα δεν ισχύει ότι άλλα έλεγαν -ως προδιαγραφές- και άλλα έκαναν -ως έργο. Αν ο ΧΥΤΑ είχε λειτουργήσει για τα χρόνια που ο σχεδιασμός προέβλεπε, και στη συνέχεια είχε αποκατασταθεί όπως προβλεπόταν τότε δεν θα υπήρχε θέμα να συζητάμε. Στο μεταξύ όμως, κανένας δεν τόλμησε να χωροθετήσει νέο ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ. Από τη μια οι προκαταλήψεις (διακαιολογημένες σε μεγάλο βαθμό αφού στην Ελλάδα τίποτα δεν γίνεται σωστά) από την άλλη η έλλειψη ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ που θα είχε σκοπό να λύσει το πρόβλημα, μας έφτασαν στο 2011 με κίνδυνο σοβαρό, όχι να μολυνθεί η θάλασσα (αυτό είναι το λιγότερο) αλλά να καταρρεύσει το τοιχίο στήριξης και να μετράμε νεκρούς εργαζόμενους μέσα στα σκουπίδια.
Σε ότι αφορά στο νέο ΧΥΤΑ, κάπου πρέπει να γίνει. Ας γίνει εκεί που θα υπάρχουν οι λιγότερες επιπτώσεις. Εκτός και αν όλοι συμπαραταχθούν με τη νέα προχώ πρόταση του μπλογκ, τα σκουπίδια της Ζακύνθου να τα εκτοξεύουμε στο διάστημα.

kostas είπε...

Αν ακους για πρωτη φορα,οτι με αλλες προδιαγραφες εγκρινονται τα περισσοτερα εργα και,στην πραξη, με αλλες παραλαμβανονται(οταν παραλαμβανονται),ειναι αλλο θεμα.
Σκεψου ο βιολογικος που προβλεπονταν,λειτουργησε ποτε?

Αλλα ας μεινουμε στη ουσια και θα συμφωνησω με την προταση του blog:
Tα σκουπιδια στο διαστημα(μαζι με τα γουρουνια?).

Εως τοτε ας ξαναθυμηθουμε την ανακυκλωση(Γιωργο ακους?),ας υπαρξει μια ολοκληρωμενη επιτελους πολιτικη, για την αποκομμιδη και την διαχειριση και ολοι οι φορεις και οι "κρατουντες" την τυχη αυτου του τοπου ας αναλαβουν τις ευθυνες τους.
Γνωμη μου ομως ειναι, οχι επι "τετελεσμενων"...

Οπως επισης και αισθηση μου ειναι,οτι καλως η κακως,η θεση του Βραχιωνα δεν περναει με τιποτα απο το περιφερειακο συμβουλιο,του οποιου η συμφωνη γνωμη ειναι απαραιτητη...

Εποπτης είπε...

TΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕS ΠΟΥ ΔΙΕΣΥΡΕS ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙSΝΑ ΠΕΙS ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΩΟΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ. TOΞΙΚΑ - ΡΥΠΑΝΣΗ-ΜΟΛΥΝΣΗ.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΙ ΛΕΤΕ;

Ατσάραντος είπε...

@Kostas
Αν κοιτάξεις τη ΜΠΕ θα δεις ότι από την Περιφέρεια έχει ήδη περάσει η θέση αυτή.

kostas είπε...

Mην επιμενεις.
Στο περιφερειακο συμβουλιο ακομα δεν εχει συζητηθει(αλλοι λενε μαλιστα οτι ψαχνονται τροποι να παρακαμφθει λογω της σχεδον σιγουρης αρνητικης του θεσης)...
Υπαρχει μονο μια προεγκριση απο το αρμοδιο γραφειο της περιφερειας,οπου επιλεχτηκαν αριθμητικα οι τοτε προτεινομενοι χωροι.
Και σε αυτην την προεγκριση,ο Βραχιωνας ηταν δευτερη επιλογη ,με αυτην του Σκοπου πρωτη και με διαφορα(75%),η οποια δεν περναει μονο για λογους Παρκου.
Μην το ψαχνεις ειναι μεγαλη ιστορια.
Το θεμα ειναι, οτι τοτε που καποιοι ετρεχαν και ενδιαφερονταν για αυτα τα πραγματα ,οι υπολοιποι φορεις "ελαμπαν δια της αδιαφοριας τους",ομως ερχονται σημερα και εχουν θεση επι των παντων...
Ειλικρινα δεν ξερω ,αν εχουμε χρονικα περιθωρια,για να ξανανοιξει το θεμα της επιλογης ,με προτασεις απο ολους τους φορεις(με καταληκτικες ημερομηνιες),ετσι ωστε να εκ των υστερων να μην κανουμε τους "καμποσους"...
Ισως θα ηταν η καλυτeρη εξελιξη...

Ατσάραντος είπε...

Απόσπασμα από την ΜΠΕ του ΧΥΤΑ.

Κατά την εκπόνηση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Π.Π.Ε.) από τη σύμπραξη των
γραφείων Α. Παρασκευόπουλος και Γρ. Τυπάδης το έτος 2005 είχαν εξεταστεί και αξιολογηθεί πέντε
(5) υποψήφιες θέσεις για τη χωροθέτηση του νέου Χ.Υ.Τ.Α. Ζακύνθου. Στις 23-07-08 εκδόθηκε από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση του νέου ΧΥΤΑ όπου γνωμοδοτεί θετικά για δύο
υποψήφιες θέσεις.
Μεταξύ των δύο υποψήφιων θέσεων προκρίθηκε, σύμφωνα με την απόφαση 33/23-11-2010 της Ε.Ε. του Συνδέσμου προκρίθηκε αυτή στην τοποθεσία Λίβα στον (νέο) Δήμο Ζακύνθου.


Ποιός θα είναι ο πολιτικός που θα πάρει την ευθύνη να ξεκινήσει από την αρχή τη διαδικασία και να πάμε 6 χρόνια πίσω; Ιδού η απορία!

kostas είπε...

Eχουμε σημαντικοτατες εξελιξεις και αποφασεις των αρμοδιων επι του θεματος(προς θετικη κατευθυνση).Βρεθηκε η χρυση τομη(εκτος απροοπτου)...
ΧΥΤΑ τελος.
Παμε για οριστικη λυση του θεματος,με αλλη μορφη...και αλλες μελετες και προυποθεσεις.
Αναφερομαι σε κατι ολοκληρωμενο και ουσιαστικο,που θα καλυπτει το θεμα απο την ωρα που τοποθετουμε τα απορριμματα μας στον καδο μεχρι το τελικο σταδιο.
Τις επομενες μερες,θα ανακοινωθουν και τα νεα δεδομενα.

Ειναι θετικο οτι οι νεες αρχες του τοπου συνεργαζονται πανω σε αυτα τα θεματα και με συζητησεις προχωρουν προς την καλυτερη δυνατη λυση.
Εμεις σαν πολιτες αυτο θελουμε και αυτο μας χαροποιει ιδαιτερως...