Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Περί ανακύκλωσης στη Ζάκυνθο.

Αφού κάποιοι φτάνουν στο σημείο να μας επισημαίνουν και με μαρκαδόρο πάνω στους κάδους ανακύκλωσης, τι ακριβώς πρέπει να πετάμε, φανταστείτε πόσο πίσω είμαστε και σε αυτόν τον τομέα. Αυτά για κάποια άλλα κράτη -πολιτισμένα- είναι αυτονόητα και δεν χρειάζονται μαρκαδόροι. Εδώ γιατί; Πάντως ακόμα και έτσι, ας προσπαθήσουμε να το τηρήσουμε.
Post: Kostas

9 σχόλια:

rouf είπε...

AKOMA EKEI EISAI?????

http://www.djbilly.ch/azor.jpg

Akoma me thn anakyklosh asxolise?

km είπε...

Poso piso eimaste san kinonia...
Oyte ta aytonoita den katalabenoyme.
File thali den se lipi esena ayti h katastasi?
Afoy blepoyme oti oi politikoi mas ta exoyn kani sk..a se ayto to nisi as kanoyme toylaxiston emeis oti pernaei apo to xeri mas oste na mazepsoyme oti mporoyme kai na beltiosoyme tin kathimerinotita mas.

rouf είπε...

@Popolaros

MILAME GIA TOYRISMO, GIA DHMOKRATIA, GIA KOULTOURA....KOULTOURA TOY KOLOU.

DEN SAS KANEI PERIERGIA OTI EINAI GRAMMENO STON KADO STA ELLHNIKA????

DHLADH AYTOS POU TO EGRAPSE TO EGRAPSE MONO GIA TOYS ZAKYNTHINOUS???

EXOUNE TON KOLO KAI MILANE MERIKOI GIA TOYRISTIKES EKTHESEIS ME AYTA TA XALIA?

OSOI APO AYTOUS POY EKANAN [KAI THA KANOUN ] DIAKOPOULES ME TA LEFTA TON TOYRISTIKON EKTHESEON DEN EMATHAN TIPOTA????

TI NA MAZEPSEIS????
OYTE KAN ISTOSELIDA DEN EXEI TO NHSI. TO WWW.ZAKYNTHOS.GR EINAI DIAFIMISTIKO ERGALEIO TOY ZANTEHOTELS.GR

TI NA ALLAKSEIS MORE ANTHROPE???

DEN KSERO AN KAPOIOS APO TOYS DIOIKOUNTES EXEI TIS GNOSEIS AKOMA NA DIAVASEI TA EMAIL MONOS TOY KAI ZHTAS ALLAGES SE PRAGMATA POY TOYS FENONTE EKSOPRAGMATIKA?

KARAKITSARIO ME LIGA LOGIA ME TIN SHMASIA THS LEKSHS.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αναρωτιέμαι για ποιους πολιτικούς του νησιού μιλάτε, που τους κατηγορείτε τώρα ότι "τα έχουν κάνει σκατά"...

Μήπως τους ίδιους ακριβώς πολιτικούς που όλοι σπρωχνόμαστε έξω από την πόρτα του γραφείου τους για να τους φιλήσουμε τρυφερά και με τη γλώσσα τον βρωμόκωλό τους, για να μας κάνουν το ρουσφετάκι μας, να μας διορίσουν τον τεμπέλη κανακάρη σε μια αργομισθία να τον ταΐζει το Δημόσιο, να κάνουν τα στραβά μάτια στις όποιες μικροπαρανομίες μας, να μας στρώσουν κάποια ιδιωτική μπασία με έξοδα και μηχανήματα του Δημοσίου, να μας "αφήσουν" να αυθαιρετήσουμε πολεοδομικά ή να βρωμίσουμε τον τόπο, να μας ευνοήσουν αδικώντας κάποιον άλλο συμπολίτη μας, να μας καλύψουν για την μαζική κλοπή χρημάτων των επιδοτήσεων από τους κουτόφραγκους για να πάρουμε πολυτελές αμάξι, και άλλα πάρα πολλά τέτοια, και μετά βέβαια με τη σειρά μας κάναμε πολύ πρόθυμα σε ανταπόδοση τα στραβά μάτια όταν άπλωναν κι εκείνοι τη χερούκλα στο ταμείο ή αδιαφορούσαν για τις ευθύνες τους και τους ξαναψηφίζαμε δαγκωτά ξανά και ξανά και ξανά, επειδή είχαμε τους "λόγους" μας και επειδή ως υπεύθυνοι πολίτες δεν αξίζουμε τίποτα;

Αν δεν λέτε για εκείνους, παρακαλώ να μου το ξεκαθαρίσετε, να το ξέρω... και μετά πείτε μου για ποιους ακριβώς μιλάτε.

rouf είπε...

@Laska
EGO MILAO GIA TOYS ALLOUS, GIATI AYTOI POY ANAFEREIS DEN MPOROYN NA PLHSIASOUN OYTE THN SKEPSH MOY.

AYTOI POY ANAFEREIS ESY EINAI AYTOI POY EFTASAN TO NHSI SE AYTO TO SHMEIO MAZI ME OSOYS SYNERGASTIKAN [ FANERA/KRYFA].

Ανώνυμος είπε...

Thalis,

Αυτούς τους "άλλους", μην παραξενευτείς πολύ αν δεν καταφέρεις να τους βρεις, όσο κι αν ψάξεις.

Αυτό το λέω επειδή είναι γνωστά τα κριτήρια με τα οποία η Ζακυνθινή (αλλά και γενικότερα η Ελληνική) Κοινωνία ανεβάζει ανθρώπους σε αξιώματα.

Θεωρώ λοιπόν ότι είναι άδικο να κατηγορούνται οι άνθρωποι αυτοί, τη στιγμή που αποκάτω υπήρχαμε εμείς, που για κάποιο λόγο τους βάλαμε σε θέσεις και στηρίζαμε με κάθε τρόπο το "έργο" τους, με κύριο οδηγό όχι το δίκαιο και το κοινωνικό συμφέρον, αλλά το δικό μας μικροσυμφεροντάκι και μόνο.

Το πρόβλημα δεν είναι των πολιτικών, είναι γενικότερα βαθύ πρόβλημα νοοτροπίας μιας κοινωνίας που έχει ανάγει σε υπέρτατη αξία κάθε ψέμα, αδικία, υποκρισία, φαντασίωση, έξη και πάθος.

Οι πολιτικοί δεν έρχονται από το Διάστημα. Προέρχονται ακριβώς από την (τοπική) κοινωνία μας, και καταδεικνύουν το πόσο στραβός, κουτσός κι ανάποδος είναι ο προσανατολισμός της.

Η διόρθωση των πολιτικών θα γίνει αυτόματα, μετά από τη διόρθωση των πολιτών. To αντίθετο είναι αδύνατο να γίνει, το έχει αποδείξει η Ιστορία.

Βέβαια, πολλοί απ'αυτούς τους πολίτες που μετείχαν με χαρά στις διάφορες απάτες των πολιτικών μυξοκλαίνε τώρα και προσποιούνται τα θύματα, ότι δεν ήξεραν τίποτα και ότι για όλα φταίνε πάντα άλλοι... και την ίδια στιγμή πετάνε τα σκουπίδια τους στην αυλή του γείτονά τους.

Γι' αυτό θα τους τρώει η κακομοιριά τους μέχρι να πεθάνουν, αγκαλιά με τα κλεμμένα.

rouf είπε...

@Laska

Ta eipes ola....Den exo na prostheso tipota.

Elpizo mono na katalavoun kai oi ypoloipoi giati milame [ poy den to vlepo, alla leme tora ]

rouf είπε...

@Laska
Gia na katalavei kapoios ti paizei den exei para na parakoloythei ta post edomesa.

Arxisame me to kynhgi, tha synexisoume me to kynhgi kai se 3 mhnes poy arxizei h toyristikh periodos tha synexisoyme me to kynhgi alla tote [ maio, ioynio ] tha einai to kynhgi toy toyrista mhpos kai plhrothoun tipota akalyptes apo perisi.

Kata ta ypoloipa oloi exoun sxedio [ eidika merikoi fosthres poy tolmoun kai exoun kai gnomh alla kai prospathoun na tin epivaloun se tritoys]

Kata ta ypoloipa sto IDIO ERGO THEATES kai PESE VRE GAMHMENH PITA NA SE FAO.

Ανώνυμος είπε...

Thalis,

Παρόλο που σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, πρέπει να τονίσω ότι σε μια κοινωνία όλα ανεξαιρέτως έχουν τη σημασία τους.

Και το κυνήγι, ως κοινωνικό φαινόμενο, καθώς και αυτά που δείχνει για την κοινωνία μας, πρέπει να μας απασχολήσουν.

Διότι, το να θεωρούν μερικοί αποδεκτό το να σκοτώνουν και να βασανίζουν ζώα για να διασκεδάσουν και να "τιμήσουν τη Φύση", κι αυτόν τον απίθανο παραλογισμό να τον προστατεύει ο νόμος (που παρόλα αυτά πολύ σπάνια τηρείται από τους κυνηγούς, κι όλα αυτά για να παίρνει το "κράτος" πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο από τις άδειες και να δημιουργείται ο τεράστιος τζίρος της κυνηγετικής βιομηχανίας), κάτι δείχνει κι αυτό για τη νοοτροπία που επικρατεί και μας έχει φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση.

Τα πάντα είναι πρόβλημα Παιδείας. Δυστυχώς, στην υποβαθμισμένη διανοητικά και μορφωτικά Ελληνική πραγματικότητα, όπου κάθε στραβό κι ανάποδο βαφτίζεται αξία, όπου ο παραλογισμός κυριαρχεί και όπου έχουν αναποδογυρίσει οι προτεραιότητες, δεν πρόκειται σύντομα ν' αλλάξει κάτι. Μάλλον όλο και χειρότερα θα βλέπουμε, διότι θαύματα δεν γίνονται.

Άνθρωποι που δεν διδάχθηκαν να σέβονται, με αυτοκαταστροφική ανατροφή, που πιστεύουν σε απίθανα παραμύθια, που δεν σκέφτονται και παραμένουν δια βίου αμόρφωτοι, που διαθέτουν αναίτια διογκωμένο εγωισμό, που διασκεδάζουν με βαρβαρότητες και αγριότητες, δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα σημαντικό, ούτε ως άτομα, ούτε ως Κοινωνία.

Το πολύ να σκοτώνουν και να βασανίζουν ζώα για να διασκεδάσουν... και να ανεβάζουν απατεώνες και τενεκέδες σε θέσεις εξουσίας με την ψήφο τους.