Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο "Μανδραγόρας" από τη θεατρική σκηνή Ζακύνθου.


Πριν από 20 χρόνια η Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου "πατούσε σανίδι" με το έργο του Νικολό Μακιαβέλι "Μανδραγόρας". Ποιός να το περίμενε ότι 20 χρόνια μετά, εκείνη η πεισματάρα θεατρική ομάδα θα συνέχιζε να "πατά το σανίδι" σε ένα δικό της, μεγαλοπρεπές θεατρικό χώρο, τον πρώτο στη Ζάκυνθο μετά τους σεισμούς του 53 και μετά. Και σίγουρα χρειάζεται πολύ πείσμα και πολύ θάρρος για να καταφέρεις να επιβιώσεις στο απολίτιστο και νεόπλουτο περιβάλλον της Ζακύνθου, στα χρόνια της τουριστικής "ανάπτυξης". Σήμερα η ίδια ακούραστη ομάδα παρουσιάζει το ίδιο έργο. Αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία Τώνη Λυκούρεση, ενώ στους θεατρικούς ρόλους εμφανίζονται οι ηθοποιοί Γιώργος Γκίγκας, Γιώργος Σεμιτέκολος, Μαρία Μαλεβίτη, Ιωάννα Φραγκούλη, Νίκος Ζώντος, Κώστας Μάνθος, Κωνσταντής Μουζάκης και η Ελεονόρας Ρωσιάδου.
Η Άντα Κορφιάτη έχει κάνει τα σκηνικά και τα κοστούμια, η Αθηνά Σαραντίδη είναι βοηθός σκηνοθέτη, η Μαρία Γκιβέτση έχει κατασκευάσει τα κουστούμια και ο Χαράλαμπος Καρυδάκης έχει κατασκευάσει τα σκηνικά. Η μουσική επιμέλεια είναι του Μιχάλη Τσαούση, η κίνηση της Ανδριανής Μαρούλη, ο Διονύσης Νέγκας έχει την τεχνική επιμέλεια και ο Σπύρος Κάρδαρης έχει κάνει το φωτισμό. Η πρεμιέρα είναι σήμερα το βράδυ και οι παραστάσεις καθημερινές, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, στις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρου Σαρακινάδου. Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 26950 63780

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σε ποια πραξη του εργου η γρια ξεδοντιαρα αρχοντισσα Μ προφητευει οτι ο μορφονιος θα τση κλεψει τσι θυγατερες και διαταζει να του μαχαιροσουν την παρια την αφρατη και οτι η κοπελουλα ειναι ποιο ε3υπνη απο τσι θυγατερες τσι και διαταζει να την κεντρισουν με μολυβδο? .....αχ...αυτα ειναι ιστορικα γεγονοτα!