Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Μπράβο στον άξιο Τζαντιώτη.

Ομιλία νέου Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου κ. Σούλη Κωνσταντίνου:
Παραλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου και με πρότεινε ως Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και προς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκαναν. Επίσης, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Εμμανουήλ ΌΘΩΝΑ καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κο Αθανάσιο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ για την εκτίμηση με την οποία με περιβάλλουν. Παράλληλα, επιθυμώ να εκφράσω τον σεβασμό μου στον απερχόμενο Αρχηγό Ναύαρχο Αθανάσιο ΜΠΟΥΣΙΟ και να τον ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία μας, για το έργο του στο χρονικό διάστημα της Αρχηγίας του, αλλά και για τη στήριξη του στον ίδιο το θεσμό του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και του εύχομαι υγεία, οικογενειακή ευτυχία και κάθε επιτυχία στην καινούργια περίοδο της ζωής του. Τις ίδιες ευχαριστίες και ευχές εκφράζω και προς τον απερχόμενο Επίτιμο Α΄ Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη. Επιθυμώ επίσης να ...η συνέχεια εδώ.

...ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες, εν ενεργεία και εν αποστρατεία από το βαθμό του Ναυάρχου μέχρι και το βαθμό του Λιμενοφύλακα, το πολιτικό προσωπικό καθώς και το σύνολο των φορέων της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας με τη μεγάλη προσφορά τους στην ανάπτυξη της Χώρας, που κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου με περιέβαλλαν με την εμπιστοσύνη τους και με στήριξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων μου. Κύριε Υπουργέ, με τη βοήθεια του Θεού και τη συμπαράσταση του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι πιστός στον όρκο μου θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Λιμενικό Σώμα να ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες του Έλληνα πολίτη, στο πλαίσιο του ρόλου που μετά την ίδρυση Αρχηγείου η Πολιτεία θα του αναθέσει, σε συνεργασία με το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τους λοιπούς φορείς της Δημόσιας Διοίκησης. Επιπλέον υπόσχομαι ότι το Λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα εξακολουθήσει να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία προκειμένου η χώρα μας να συνεχίσει να εκπληρώνει επιτυχώς τις διεθνείς και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της. Κυρίες και Κύριοι, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω, αξιολογώντας τα υφιστάμενα δεδομένα και με σεβασμό στις παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος, έχοντας κατά νου τη ρήση “αρχή άνδρα δείκνυσι”, σας καλώ να συνεργαστούμε όλοι μαζί, αξιοποιώντας τα διατειθέμενα μέσα και με την επίδειξη της ίδιας αυταπάρνησης, του ίδιου ήθους και επαγγελματισμού που έχετε αποδείξει περίτρανα ότι σας διακρίνει για την υλοποίηση των σημαντικών εθνικών επιταγών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος σε τομείς όπως:
α) ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων μας που αποτελούν ταυτόχρονα τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,
β) η εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη,
γ) η διαφύλαξη του θαλασσίου περιβάλλοντος,
δ) η προστασία των πλοίων και των λιμένων από έκνομες ενέργειες
ε) η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα,
στ) η αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος στο πεδίο αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος,
ζ) η έρευνα και διάσωση, καθώς και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας

Προκειμένου το Λιμενικό Σώμα, μετά την ίδρυση του Αρχηγείου του, να αντεπεξέλθει στις δικαιολογημένα αυξημένες απαιτήσεις του Έλληνα πολίτη και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην πολυδιάστατη αποστολή του, θα επιδιώξουμε με μεθοδευμένο και λειτουργικό τρόπο την θωράκισή του σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και την αναβάθμισή της κατάρτισης του στελεχιακού δυναμικού. Παράλληλα όμως απαιτείται και η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο προσωπικό, καθώς και η άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης της διοικητικής μέριμνας και ορθολογικότερης διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων του Λιμενικού Σώματος, μέσω της διαρκούς επιμόρφωσης και περαιτέρω εξειδίκευσης προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της απόδοσης αλλά και της υπηρεσιακής και κοινωνικής ζωής του προσωπικού. Τονίζω ιδιαίτερα ότι το Γραφείο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος θα είναι ανοιχτό στο σύνολο των στελεχών του για την παροχή της βέλτιστης δυνατής συνδρομής σε υπηρεσιακό επίπεδο αναγνωρίζοντας έμπρακτα ότι η διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού είναι η σημαντικότερη αλλά και η δυσκολότερη πράξη ευθύνης. Αγαπητοί συνάδελφοι, έχω επίγνωση ότι μόνο με τη δική σας καθολική στήριξη και συμβολή θα μπορέσουμε να πετύχουμε στο έργο μας καθώς και στην αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των δομών και του νομικού πλαισίου της Διοίκησης, μέσω του υπό ίδρυση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Σε αυτό τον κοινό αγώνα, από τον οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς, σας υπολογίζω ως πολύτιμους συμπαραστάτες και αναμένω να δώσετε όλοι τον καλύτερό σας εαυτό. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και συμβάλλει καίρια στην ομαλή λειτουργία του, σημειώνω ότι το θεωρώ πολύτιμο μέλος της οικογένειας του Λιμενικού Σώματος και αναμένω την ενεργό συμβολή του στη διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας του Λιμενικού Σώματος. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης και ιδιαίτερα στους διαπιστευμένους ναυτιλιακούς συντάκτες, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την επί σειρά ετών συνεργασία και συμπαράστασή τους και να τους ευχηθώ την συνέχιση της άσκησης εποικοδομητικής κριτικής στο έργο του Λιμενικού Σώματος, αλλά και την παροχή ουσιαστικής αρωγής στο λειτούργημά του, με την προβολή των επιτυχιών, της προσφοράς και της προσπάθειας του προσωπικού του. Εκλεκτοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των υπόλοιπων φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, προσβλέπω στη θετική συνδρομή σας και στην εποικοδομητική συνεργασία μας για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας του πολίτη, αλλά και γενικότερα προς όφελος της Πατρίδας μας. Με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να στραφώ και να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, που με τίμησαν με τη φιλία και τη στήριξή τους στην διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας, καθώς και τη σύζυγο και το παιδί μου για την πολύτιμη συμβολή τους στην πορεία αυτή.
Post: ΛΙΘΑΚΙΩΤΗΣ