Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μεγαλοφυές το σχέδιο του Γ.Α.Π!

Bookmark and Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με το φράχτη δε βλέπω κι εγώ να γίνεται δουλειά, αλλά με τα στυλιάρια του, κάτι μπορεί να γίνει!!

rouf είπε...

@Laska
Skepsou kati diaforetiko....Mipos o fraxtis mpenei giati perimenoun kati allo????
Den einai periergo pou kai oi Servoi ksekinisan to idio ergo me mikos ekei 75 kati xiliometra.

Se evala se skepseis e???

Kai tin Giougkoslavia kapos etsi tin dialisan.....Ptoxeysi, katareysi, diamelismos ;)

Ανώνυμος είπε...

@Thalis o Milisios

Λένε ότι όποιος δεν σχεδιάζει το μέλλον του, αναγκάζεται να ζήσει το μέλλον που σχεδιάζουν άλλοι γι' αυτόν, όχι πάντα με το συμφέρον του ως κριτήριο.

Τα Βαλκάνια αποτελούν την απόδειξη. Οι λαοί τους ξέρουν να μισούν ο ένας τον άλλο για λόγους που ξεκινούν (κυρίως) από τις ισχυρότατες θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, οπότε τους είναι συλλογικά αδύνατο να δουν πιο πέρα από το δάχτυλό τους και να αντιληφθούν το συμφέρον τους. Ζουν, σφαγιάζουν και σφαγιάζονται για το συμφέρον άλλων, οι κακόμοιροι.

Κι ενώ τα Βαλκάνια έχουν όλες τις γεωπολιτικές προϋποθέσεις να εξασφαλίσουν μια πολύ καλή ζωή για τους λαούς τους, αυτό δεν παρατηρείται στην πράξη...

Όποτε ο καθένας μας αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει προοπτική καλής ζωής, όταν αυτή είναι εις βάρος του δικαίου και των γειτόνων του, πολλά θα φτιάξουν αυτόματα.

Όποτε υποχωρήσει ο μυθομανής θρησκευτικός (και πολιτικός) προσηλυτισμός που κατατρέχει και φανατίζει από τα παιδικά τους χρόνια τους άτυχους κατοίκους των Βαλκανίων, θα δουν ίσως "άσπρη μέρα" και προοπτικές πραγματικής ευημερίας, κι όχι πρόσκαιρης "ευημερίας" με δανεικά, όπως π.χ. οι αποχαυνωμένοι κάτοικοι της Ελλάδας.

Μόνο που τουλάχιστον εγώ δεν βλέπω σύντομα να χαλαρώνει η ματωμένη αρπάγη της μισαλλοδοξίας... Να μισείς με κάποια δικαιολογία είναι πολύ εύκολο, να καταλαβαίνεις όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο, απαιτεί καθαρό κι ελεύθερο μυαλό, που δυστυχώς σπανίζει στους δυστυχισμένους κατοίκους των Βαλκανίων.