Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ένας Ζακυνθινός στο Champions League...

Ο Χάρης Μαυρίας, στα δεκάξι του, βρέθηκε από τις ακαδημίες του Στράτου Κουρούμαλου, στα σαλόνια της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης ποδοσφαίρου και κατάφερε να γίνει ο δεύτερος νεαρότερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενα ταλέντο, που τιμά τη Ζάκυνθο και την οικογένειά του. Μπράβο και παλι μπράβο...
Post: Kostas

8 σχόλια:

Tu Pedione είπε...

Καλό, δε λέω, να ασχολούνται τα Ζακυνθινόπουλα με τον αθλητισμό, ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Αλλά ας μας προβληματίσει λίγο, αν όλα τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν σε επίδοξους chef, ποδοσφαιριστές, μοντέλα και άλλα ..."ταλέντα", τι πρότυπα τελικά δίνουμε στα παιδιά του τόπου μας!
Δεν έχω δει ποτέ από το blog σας να προβάλετε με την ίδια εγρήγορση κάποιον συμπολίτη μας νεαρό για την επιτυχία του σε επίπεδο μόρφωσης και "πνευματικόύ" πρωταθλητισμού.
Ναι, συμφνωνώ: να μην γίνουν όλοι γιατροί, καθηγητές ή μηχανικοί! Αλλά ας μην παραφωτίζουμε πρότυπα "φούσκες" και αποπροσανατολίζουμε τη νέα γενιά.

Ατσάραντος είπε...

Αγαπητέ Tu Pedione, ψάξτε λίγο καλύτερα. Για παράδειγμα λίγες αναρτήσεις πιο κάτω. Εκτός και αν το παράδειγμα του Ιωάννη δεν είναι για σας δείγμα "σε επίπεδο μόρφωσης και "πνευματικόύ" πρωταθλητισμού."

kostas είπε...

Και δεν μπορω να καταλαβω,με ποια εννοια,καποιος που ξεκινησε σπο το μηδεν ,εργαστηκε σκληρα και δεν εχει δωσει το παραμικρο δικαιωμα,επειδη δεν εγινε "πνευματικος πρωταθλητης"-αλλα διεπρεψε καπου αλλου-,δεν μπρει να ειναι παραδειγμα προς μιμηση...
Ασε που η καθημερινοτητα,πολλες φορες,δεχνει το χαλι πολλων "πνευματικων πρωταθλητων"...
Γιατι αραγε αυτη η απαξιωση?
Θεωρω αστοχη την τοποθετηση...

Tu Pedione είπε...

Για μεν το παράδειγμα του Ιωάννη (στο οποίο αναφέρεται ο atsarantos) σας παραπέμπω στις θέσεις του Αϊτομάχου περί Εκκλησίας και γενικότερου φαρισαϊσμού στους κόλπους της. Θέσεις που επανειλλημένα φιλοξενείτε στο blog σας. Εν ολίγοις ΔΕΝ αποτελεί στα μάτια μου πνευματικό κατόρθωμα η διοικητική ανέλιξη στην ιεραχία της Eκκλησίας. (Ούτε βέβαια της Πολιτικής).
Σχετικά με το σχόλιο του Κώστα, ξεκαθάρισα ότι δεν απαξιώνω ούτε τον αθλητή προσωπικά (δεν τον γνωρίζω άλλωστε), ούτε τον αθλητισμό γενικότερα. Και επικροτώ τα παιδιά που αθλούνται, παράλληλα με την καλλιέργειά τους.
Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι να δημιουργούμε πρότυπα για τους συνομιλήκους του, υπάρχει απόσταση.
(Παρεμπιπτόντως, από πού κι ως πού, "Ακαδημία Ποδοσφαίρου"; Ας μου απαντήσει κάποιος τι εστι "Ακαδημία" !!!!! για να παίζεις το τόπι)
Αναρωτηθήκατε τι επίδραση στην ποιότητα της κοινωνίας μας είχε τις τελευταίες δεκαετίες η αντίληψη των νέων παιδιών ότι το χρήμα του τουρισμού βγαίνει εύκολα, αβίαστα, άκοπα;
Έχετε προβληματιστεί πόσο σημαντικό είναι να δίνονται σωστά πρότυπα στα παιδιά;
Καταλαβαίνετε ότι οι πιτσιρικάδες, που έτσι κι αλλιώς αποστρέφονται τα γράμματα, αποκτούν ένα ακόμη "ισχυρό" επιχείρημα απουσίας από το σχολειό;
Εύχομαι να μη δούμε τους νέους μας να εγκλωβίζουν τις επιλογές για το μέλλον τους μεταξύ σεφ-ποδοσφαιριστών-τραγουδιστών και άλλων τέτοιων ταλέντων.
Γιατί μας περιμένουν ακόμη χειρότερες μέρες στο Τζάντε.

kostas είπε...

Για να μην χαθουμε σε γενικολογιες,μπορεις να μας αναφερεις,συγκεκριμενες περιπτωσεις ζακυνθινων,που εσυ θεωρεις ως "προτυπα" ?
Mε χαρα ,θα τα δουμε,να εισαι σιγουρος.Απλα,οι αποκλεισμοι που κανεις ,στο τι θα πρεπει να θεωρειται "προτυπο",δεν φανερωνουν και τοσο, προοδευτικοτητα...
Εμεις αναφεραμε καποιες περιπτωσεις,αξιων ζακυνθινων, που προοδευουν και μπραβο τους...

Ατσάραντος είπε...

@ Tu Pedione
Στο πρώτο σου σχόλιο έγραψες ότι "Δεν έχεις δει ποτέ από το blog να προβάλεται με την ίδια εγρήγορση κάποιος συμπολίτη μας νεαρός για την επιτυχία του σε επίπεδο μόρφωσης και "πνευματικόύ" πρωταθλητισμού."
Σε παρότρυνα να ψάξεις καλύτερα, αλλά δεν το έκανες και συνέχισες στο ίδιο τροπάρι. Επειδή ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ αλλά ΠΑΝΤΑ με ΝΤΙΚΟΥΜΕΝΤΑ (που λέει κι ο Γάσπαρος) σου παραθέτω ορισμένα post. Φτάνουν ή να βρω κι άλλα;
http://atsarantos.blogspot.com/2009/07/zantejazz-festival.html
http://atsarantos.blogspot.com/2009/05/zante-wave-festival.html
http://atsarantos.blogspot.com/2010/08/blog-post_9229.html
http://atsarantos.blogspot.com/2010/09/blog-post_5036.html
http://atsarantos.blogspot.com/2010/10/blog-post_9789.html
http://atsarantos.blogspot.com/2010/07/zante-dilema.html
http://atsarantos.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html
http://atsarantos.blogspot.com/2010/06/blog-post_8625.html
http://atsarantos.blogspot.com/2010/05/blog-post_858.html
http://atsarantos.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
http://atsarantos.blogspot.com/2008/10/blog-post_29.html

Tu Pedione είπε...

Να μερικά «φωτεινά» πρόσωπα-πρότυπα για τους νέους της Ζακύνθου, για περισσότερα από τα οποία -στοιχηματίζω- δεν έχουν ιδέα:

Διονύσιος Ζήβας (Το Ε.Μ.Π. τιμά την «Πορεία» του σπουδαίου επιστήμονα Διον. Ζήβα - http://www.politismospolitis.org/archives/14787)


Ρόδη ΚΡΑΤΣΑ - ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Ευρωβουλευτής - http://www.rodikratsa.gr/default.asp)

Μιλώντας για αθλητισμό, πόσο συχνά προβάλετε τη σημαντική δουλειά του συμπατριώτη μας Δημήτρη Ράπτη, προπονητή από το 1992 του παγκόσμιου πρωταθλητή Βλάση Μάρα και ομοσπονδιακού τεχνικού υπεύθυνου της Εθνικής ανδρών;

Πότε αναδείξατε τον σπουδαίο συμπατριώτη μας παιδοκαρδιολόγο Ιωάννη Στήνιο, σήμερα Αναπληρωτή Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ; (http://www.onasseio.gr/Onaseio/default.asp?menuid=03&inc=di
http://www.eurocharity.gr/el/story/1074)

Πότε μιλήσατε για τη συνεχή συνεισφορά στον πολιτισμό μας της σπουδαίας σύγχρονης συμπολίτισσά μας ποιήτριας Μάχης Μουζάκη;

http://www.bibliohora.gr/40/1/books/?person=%CE%9C%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%2C+%CE%9C%CE%AC%CF%87%CE%B7

Θερινό Σχολείο Προηγμένες έννοιες της Σύγχρονης Φυσικής
http://www.eef.gr/happenings/view/164

Τιμητική διάκριση στο Μουσικό σχολείο
http://e-eleftheria.com/?p=245

Πότε ενημερώσατε τους αναγνώστες σας για τη μεγάλη απώλεια του Σωκράτη Καψάσκη;
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=129487

Ποιος ξέρει τον Ιωάννη Δ. Παντή, Αντιπρύτανη Οικονομικού προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή Τμήματος Βιολογίας, Σχολή Θετικών Επιστημών, ΑΠΘ http://www.auth.gr/univ/rector/index_el.html

Αναστάσιος Καλημέρης (Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ - Η δίκαιη ανάδειξη ενός νέου επιστήμονα - http://www.iskiosiskiou.com/2008/11/blog-post_21.html)

Διονύσης Σέρρας (συγγραφέας – ερευνητής)
Διονύσης Φλεμοτόμος (ποιητής)
Μαρία Ρουσέα (ζωγράφος)
Λούλα Βάλβη-Μυλωνά (ποιήτρια)
Διονύσης Παπαδάτος (εικαστικός)
Γιάννης Παπαδάτος (δικηγόρος -
Κατερίνα Δεμέτη (Αρχαιολόγος)
Φωτεινή Δάρρα (ερμηνεύτρια)
http://www.difono.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=1969&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=85
Παναγιώτης Μαρίνος (μουσικοσυνθέτης)
Αντώνης Κλάδης (μουσικός)
Μπάμπης Πυλαρινός (ζωγράφος)

Πέρα όμως από τα ομολογουμένως φωτεινά πρότυπα που μπορείτε να προβάλετε, εξίσου ωφέλιμο θα ήταν να παρουσιάζονται και «απλοί» καθημερινοί άνθρωποι, επαγγελματίες του μόχθου, του μεροκάματου, του ελεύθερου επαγγέλματος, τίμιοι και εργατικοί (εν είδει συνέντευξης – προσωπικής μαρτυρίας ζωής). Να μας πουν τι τους δίδαξε η ζωή, γιατί παρέμεινα άνθρωποι! Ακόμη και γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους αποκλειστικά στην ανατροφή των παιδιών τους και στο σπιτικό τους. Έχουν ανάγκη τα παιδιά μας από τέτοια μηνύματα.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι το blog σας, όντας το πλέον δημοφιλές στο ευρύ κοινό του νησιού, παίζει σίγουρα ρόλο Μέσου Μαζικού Επηρεασμού. Συνεπώς, κάθε φορά που προβάλετε ή καταγγέλλετε κάτι, ίσως αξίζει να προβληματίζεστε λίγο, τι αντίκτυπο μπορεί να έχει & τι μηνύματα μεταδίδει η κίνησή σας αυτή στα παιδιά, που (ως γνωστόν) επηρεάζονται πολύ πιο εύκολα.

Υ.Γ.1. Σχολιάστε παρακαλώ τον
όρο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ» ποδοσφαίρου!
Υ.Γ.2. Επιτρέψτε μου κατόπιν αυτού του σχολίου μου, να αποσυρθώ πλέον από τον παρόντα διάλογο, στον οποίο ανταλλάξαμε πολιτισμένα απόψεις. Δεν χρειάζεται να σας πείσω, δεν χρειάζεται να με πείσετε.

Ατσάραντος είπε...

@ Tu Pedione
Η συζήτηση ξεκίνησε επειδή ανέφερες ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κτλ. κτλ. κάτι το οποίο ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ.
Σχεδόν για όλους, όσους αναφέρεις, έχουν γίνει σχετικές αναρτήσεις.