Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ζακυνθινός ο νέος μητροπολίτης Μοζαμβίκης.

Ο Ιωάννης είναι ο νέος επίσκοπος Μοζαμβίκης, που χειροτονήθηκε σήμερα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από τον Πατριάρχη Θεόδωρο. Ο βουλευτής Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος, μαζί με τον επίσκοπο Ζακύνθου Χρυσόστομο, βρέθηκαν και φώναξαν το "Άξιος" στον επίσκοπο Μοζαμβίκης Ιωάννη, ένα ακόμη Ζακυνθινό που φέρει με τιμή την καταγωγή του.
Bookmark and Share

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω! Πω! Πόσο εύγλωττη και αλληγορική εικόνα!! Δυο στρουμπουλοί μειδιώντες ρασοφόροι (ο νέος μάλιστα στ' αριστερά έχει πολύ ωραία πόζα, σαν να μας κλείνει πονηρά το ματάκι) και στη μέση, στριμωγμένος, με μια έκφραση αμηχανίας πρόδηλη στο πρόσωπό του, ο μυστακοφόρος πολιτικός άνδρας, ο οποίος πήγε να φωνάξει "άξιος", με ποια ιδιότητα, αναρωτιέμαι.

Εκτός και αν το ταξίδι στην Αλεξάνδρεια (την ξακουστή βιβλιοθήκη της οποίας έκαψαν οι χριστιανοί που δολοφόνησαν άγρια την Υπατία) αποτελεί το δικό του "Ταξίδι στα Κύθηρα"!

Αυτή η εικόνα λέει χίλιες λέξεις για την μεσαιωνική θεοκρατία της Ελλάδας, όπου οι πονηροί ρασοφόροι εμπλέκονται κρυφά και φανερά σε πολιτικές αποφάσεις, θέτοντας την πιο επιζήμια τροχοπέδη στην πρόοδο της χώρας και διαιωνίζοντας δια της αποβλάκωσης και ποδηγέτησης των προβάτων (και της ψηφοθηρικής οσφυοκαμψίας των πολιτικών γυμνοσαλιάγκων) τα σκανδαλώδη προνόμια, τον αήθη πλουτισμό και την προκλητική ατιμωρησία για τα μύρια ανομήματά τους.

Και όσο για το "ιεραποστολικό έργο" τους στην Αφρική, έχει περιγραφεί γλαφυρότατα από τον Jomo Kenyatta, τον πρώτο Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Κένυα: "Όταν έφθασαν εδώ οι ιεραπόστολοι, οι Αφρικανοί είχαν την γη και οι ιεραπόστολοι είχαν τη Βίβλο. Μας δίδαξαν να προσευχόμαστε με τα μάτια μας κλειστά. Όταν τα ανοίξαμε, εκείνοι είχαν τη γη και εμείς είχαμε τη Βίβλο".

AΞΙΟΙ! AΞΙΟΙ! AΞΙΟΙ!

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/10/blog-post_19.html

ΛΙΘΑΚΙΩΤΗΣ είπε...

ΝΤΡΟΠΗ!!! ΣΤΟΝ κ.LASKA
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ (π.ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΦΤΑΡΙΔΗΣ).
ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ "σαν να μας κλείνει πονηρά το ματάκι"
ΝΤΡΟΠΗ!!!!

rouf είπε...

@Lithakiotis

EINAI LIGOTERO NTROPI AYTO POU EGRAPSE O LASKA.

ME AYTA TA DYO KREMAMENA EPI TOY LAIMOU TON PAPADON....

FTIAXNONTE 3 PAIDIKES XARES STO NHSI.

ALLA OPOS ANAFERE KAI O LASKA
Όταν τα ανοίξαμε, εκείνοι είχαν τη γη και εμείς είχαμε τη Βίβλο".

ΛΙΘΑΚΙΩΤΗΣ είπε...

ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΚΡΕΜΑΜΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.100 ΜΕ 1.200 ΕΥΡΩ!!!
ΕΑΝ ΜΕ 1.200 ΕΥΡΩ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ 3 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ,ΤΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ?
ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΡΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.
ΜΑ ΚΑΙ ΑΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΤΩ ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ. ΠΕΣ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!!!
ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!

rouf είπε...

@ Lithakiotis

Peire vathmo gia kati poy den yparxei???? Ayto mou les???

Gia mena den yaprxei theos, agios , diaolos ktl ktl.
Opote an katalava kala mou les oti peire vathmo gia kati poy den mou leei tipota .

http://www.djbilly.ch/bless.jpg

Y.G. Kalo esperino teknon mou

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λιθακιώτη: Παρεξηγήσατε. Δεν γνωρίζω τον κ. Τσαφταρίδη και δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά. Δεν είχα καμμία πρόθεση να τον θίξω με τον τρόπο αυτό, το σχόλιό μου αναφερόταν μόνο στην έκφραση των προσώπων των φωτογραφιών και, όπως βλέπετε δεν γίνεται πουθενά αναφορά σε κανένα "σημάδι".

Βέβαια, θα περίμενε κανείς, ένας τόσο ευαίσθητος άνθρωπος όπως εσείς, να φωνάζει πρώτα απ' όλα "ντροπή" για τα πράγματι επαίσχυντα έργα αυτής της παρασιτικής κάστας. Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας έχει πλούσιο ρεπερτόριο οικονομικών και άλλων σκανδάλων, που απασχόλησαν κατά καιρούς τον Τύπο και κουκουλώθηκαν επιμελώς από την ιεραρχία. Θα έπρεπε να φωνάζετε πρώτα "ντροπή" για τα 7 εκατομμύρια ευρώ των σάπιων κοτόπουλων "βοήθειας" της "Αλληλεγγύης", για την κοροϊδία της "βοήθειας" προς τα θύματα του τσουνάμι, για την αποφυλάκιση του Παντελεήμονα, για τα συνεχή κουκουλώματα υποθέσεων ιερατικής παιδεραστίας, για τις αισχρότητες στην Ιερουσαλήμ, για τα χρυσοφόρα λείψανα, για τις ιερές υπεράκτιες εταιρείες, για... για... για...

Η δε δράση αυτών των κυρίων (κάθε δογματικής απόχρωσης του χριστιανισμού) στη Μαύρη Ήπειρο αποσκοπεί κυρίως στον προσηλυτισμό των εντόπιων Αφρικανών και την εξαφάνιση του δικού τους πολιτισμού, εγκαθιδρύοντας μια μορφή ύπουλης θρησκευτικής αποικιοκρατίας, η οποία μεταξύ άλλων οδήγησε και στα ανατριχιαστικά γεγονότα γενοκτονίας στη Rwanda και αλλού.

Να τους χαίρεστε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λιθακιώτη: Και μια παρατήρηση για την αναφορά σας στην αξία των "κρεμάμενων" - αν αυτοί οι κύριοι πίστευαν αυτά που μας αραδιάζουν έστω και στο ελάχιστο, δεν θα κατείχαν τίποτε πάνω στη γη αυτή, πόσο μάλλον πρόχειρα χαϊμαλιά αξίας 1200 ευρώ (ΔΥΟ μισθοί νεοπροσλαμβανομένου!) και ράσα μοντελάκια άλλης τόσης τουλάχιστον αξίας (και να 'ταν μόνο αυτά...)!

Δεν σας κάνει καμμία εντύπωση ότι οι Εκκλησίες είναι οι μόνοι οργανισμοί που βρέξει - χιονίσει έχουν πάντα τρομερή οικονομική δύναμη; Πώς συνάδει ο πλούτος τους με εκείνα που κηρύττουν (για τους άλλους);

Πώς συνάδει με την ταπεινότητα η προκλητικά χλιδάτη ζωή των αρχιερέων και η καταστροφική πολιτική τους επιρροή σε μια χώρα που κρατούν βυθισμένη στη θεοκρατία προς ζημία του αποβλακωμένου ρωμιού;

Πώς συνάδουν με τη "χριστιανική αγάπη" οι σκυλοκαβγάδες των αρχιερέων σε άπταιστη γλώσσα του λιμανιού;

Γιατί δεν μας γράφετε τίποτε σχετικά, αφού θεωρείτε τέτοιο κατόρθωμα που έγινε ο κ. Τσαφταρίδης μητροπολίτης;

rouf είπε...

@Lithakiotis

Den ksero an ta 1200 (poy les) an ftanoun gia 3 paidikes xares sto nhsi ....Alla ta 9.500.000 Euro poy tha pane gia anastilosi toy Monasthrioy sta strofadia eftanan gia polles paidikes xares ana tin Ellada.

ΛΙΘΑΚΙΩΤΗΣ είπε...

ΕΓΩ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ...
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.
ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ Η ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ Η ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ (ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ) ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ.
ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο π.ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΙΝΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΛΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ Η ΠΕΡΝΑΓΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΗ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΑ?
ΓΙΑΥΤΟΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ PC ΜΑΣ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ.(ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ -ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ!!!.)

ΛΙΘΑΚΙΩΤΗΣ είπε...

Α!!! ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ-ΓΑΜΟ Η ΒΑΦΤΙΣΗ!!!!!!!!!

Ατσάραντος είπε...

Ο Γιάννης Τσαφταρίδης πάλεψε από μικρό παιδί για τη ζωή, όταν έμεινε ορφανός από μάνα -παρασύρθηκε από αυτοκίνητο έξω από το φτωχόσπιτό τους στον Αγγερικό- και ο πατέρας του από τη στεναχώρια έπεσε σε κατάθλιψη και δεν μπόρεσε να ξαναδούλεψει πότε. Είναι θαύμα πως αυτός και τα αδέλφια του επιβίωσαν, μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια. Ίσως η θρησκεία να ήταν το μοναδικό καταφύγιο για αυτό το παιδί. Γιάννη, να είσαι σίγουρος ότι οι γονέοι σου είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για σένα.

kostas είπε...

Πραγματικα ΑΞΙΟΣ.

Θα συμφωνησω απολυτα με τον Atsa,και θα προσθεσω οτι,τετοιες προσωπικες πορειες ζωης,πρεπει να επαινουνται και να ειναι παραδειγμα προς μιμηση,για οποιον δρομο εχει διαλεξει ο καθενας στην ζωη του...

Ας απαλλαγουμε λοιπον απο τις παρωπιδες και απο τον φανατισμο,και ας συμφωνησουμε ολοι στο αυτονοητο:
Σε πολλα πραγματα μπορουμε να διαφωνουμε με τους συνανθρωπους μας,σε ενα ομως πρεπει να ειμαστε παντα επαινετικοι:Στην Αξιοσυνη...

Παραθετω ενα αποσπασμα ,απο τον λογο του,στον οποιον-εκτος απο τους μικροψυχους και τους κακεντρεχεις-μπορει ο καθενας ,να διακρινει στοιχεια του χαρακτηρα του :

"Ξέρετε, παίζοντας μικρό παιδί τον Ιερέα και μάλιστα τον Επίσκοπο, στο χωριό μου, τον Αγκερυκό της Ζακύνθου, είχα κάποτε ρωτήσει τη μακαριστή μητέρα μου: «Τι πρέπει να κάνω, για να γίνω Δεσπότης;». Κι εκείνη, με την αθώα της σοφία, μού απάντησε: «Θα γένεις Δεσπότης, εάν κάνεις τα θελήματα της γειτονιάς»!!!... Πέρασαν τα χρόνια, ήρθαν οι θύελλες της ζωής κι εν τω μεταξύ αξιώθηκα να γίνω Νεωκόρος (Νόντσολος, κατά την ζακυνθινή διάλεκτο), αφενός μεν στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζακύνθου, αφετέρου δε στην περιώνυμη Μονή Πεντέλης, υπό την στοργή και την αγαπητική θαλπωρή τού τότε Ηγουμένου και σημερινού Ποιμενάρχου της «φιλτάτης πατρίδος» [Κάλβος, Ο φιλόπατρις] και γενέτειράς μου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄. Έκτοτε, όπου και αν βρέθηκα, ό,τι και αν είχα εμπρός μου προς διεκπεραίωσιν, αυτός ο ρόλος μού φαινόταν ο πλέον ταιριαστός και ειλικρινής: Ο ρόλος του Νόντσολου, τουτέστιν του Νεωκόρου!… Μάλιστα δε πολλοί εκ των πολυσεβάστων Πατέρων και Αδελφών, χαριτολογώντας, ακόμη με ονομάζουν «Νόντσολο»! Εε, λοιπόν, αυτό πρεσβεύω και υπόσχομαι για τον ευλογημένο λαό της Μοζαμβίκης: Επιθυμώ να αναδειχθώ ο Νόντσολος των μελών του Κυριακού Σώματος, που παροικεί στη χώρα αυτή. Εκείνος, ο οποίος θα ανάβει τα καντήλια της Πίστεώς τους, θα θερμαίνει το ζέον της Ελπίδας τους, θα ευπρεπίζει δώρα και αντίδωρα της Εσταυρωμένης Αγάπης (ουράνιας και ανθρώπινης), θα γυαλίζει τα τιμαλφή των καρδιών τους, θα καθαρίζει το ιερό Βήμα των ψυχών τους, θα σημαίνει την καμπάνα για τις Ευχαριστιακές Συνάξεις μας. Εκείνος, εξάλλου, ο οποίος θα «κάνει τα θελήματα των γειτόνων» του Θεού – αναφορά στον Θρόνο της μεγαλωσύνης Του, αλλά και θα εκλαϊκεύει το Θείο Θέλημα προς εκείνους."


Η συνεπεια εργων και λογων,μεχρι στιγμης που τον διακρινει,θεωρω,οτι εγγυαται,την πραγματοποιηση των λεγομενων του...

Και παλι ΜΠΡΑΒΟ ..

rouf είπε...

@ ATSA KOSTA ktl ktl

MIA APOREIA EXO MONO KAI AN MPOREI KAPOIOS AS MOU DOSEI MIA APANTHSH.

EXOUME ZAKYNTHINOUS STO/STH:

NASA, CERN, UNICEF, INSARAG, GALILLEO, BASF, NOVARTIS, ROCHE, SYGENTA, IFAP, BSA KTL KTL KTL

GIATI POTE KANENAS POLITIKOS DEN VRETHIKE EKEI NA TOYS PEI AKSIOS???

TON APLO ZAKYNTHINO POY EKANE KATI GIATI POTE DEN TON EPIVRAVEYSAN???

GNORIZETE OTI YPARXEI ZAKYNTHINOS STIN ZIRIXI TIS ELVETIAS POY TRAGOUDAEI SE DYO ESTIATORIA KANTADES???? AYTOS DILADI O ANTROPOS DEN AKSIZEI EPENO APO KANENAN POLITIKO ESTO KAI GIA TIN METADOSI TIS MOUSIKI MAS KLIRONOMIAS???

GIA NA KSEKATHARISO KAI KATI. EGO DEN EIPA OTI DEN EINAI AKSIOS ALLA EPIDI DEN PISTEYO SE TIPOTA KAI SE KANENAN , GIA MENA EINAI ENAS VATHMOS POU DEN ANTISTIXEI SE TIPOTA ( GIA TOYS EKLISIAZOMENOYS SIGOURA KATI EINAI ).

KALHMERES.

Ατσάραντος είπε...

@ Dj Billy
Ή θα μου κάνεις τα εισιτήρια να έρθω στη Ζυρίχη να φωτογραφήσω τον κανταδόρο, ή θα μου στείλεις εσύ τις φωτογραφίες. Διάλεξε.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, εγώ άλλα εξαρχής σχολίασα κι αλλού (όπως συνήθως) το πάνε κάποιοι.

Με αφορμή την πολύ αστεία εικόνα του αμήχανου πολιτικού ανάμεσα στις τουρλωτές κοιλιές των μειδιώντων παπάδων, αναφέρθηκα εξαρχής στην καταστροφική σχέση της θρησκείας - θεοκρατίας με την Πολιτεία στην Ελλάδα, καθώς και τα μεγάλα σκάνδαλα της ιεραρχίας που μένουν ατιμώρητα και κουκουλώνονται.

Γι' αυτά (που είναι και το ζουμί) δεν βλέπω να σχολιάζει κανείς (εκτός ίσως από τον DJ Billy), αλλά το γυρίσαμε βιαστικά στην προσωπική ιστορία του συγκεκριμένου ατόμου, που τυχαίνει να είναι και πονεμένη.

Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος επέλεξε το επάγγελμα του παπά και παίρνει βαθμούς, μπράβο του, λέω κι εγώ. Ποιος ξέρει τι ...τράβηξε για να τους πάρει!!

Μερικοί παπάδες ίσως πιστεύουν στ' αλήθεια και ίσως προσπαθούν να προσφέρουν κάτι - αυτοί είναι το καλύτερο προπέτασμα καπνού που καλύπτει τα αμέτρητα αίσχη των υπολοίπων.

Αν τα φτωχά παιδιά της χώρας αυτής έχουν ως μόνη διέξοδο το σκοτάδι της "ιερωσύνης", αντί για την Επιστήμη και τη Γνώση, αυτό είναι μια τρομερή αποτυχία της κοινωνίας μας.

Όσο για το "ιεραποστολικό έργο", "μηδένα προ του τέλους μακάριζε". Η γεμάτη σκάνδαλα πορεία της ορθόδοξης ιεραποστολής δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ακόμα κι αν κάποιος παπάς είναι αρχικά ειλικρινής.

rouf είπε...

@Laska

Stin Ellada einai san tin Rossia....Giati?? ( Ksereis alla gia toys ypoloipoys )

Stin Ellada apagoreyete na krineis tin ekklhsia kai tin politiki

Stin Rossia apagoreyete na krineis tin Gasprom kai ton Poutin ;)

rouf είπε...

@Atsa
Milisa simera me ton Kosta sto Tilefono alla kai meso internet.

Dyo fores milisa me to palikari (Kantadoro) einai apo to Romiri, einai diasimos sygrafeas mythistorimaton stin Elvetia, Germania, Belgio, Aystria kai paei kai tragoudaei kantades se dyo kentrika estiatoria tis Zyrixis AFILOKERDOS ta teleytaia 11 xronia 3 fores tin evdomada. Na simioso oti ta magazia den einai ELLHNIKA alla oute exoun Ellhnes idiokthtes.

Me tin proti eykeria tha prospathiso na ton rotiso merika pragmata OnCamera kai tha sta steilo.

Den einai mono aytos....Yparxei kapoios allos me RIZES apo ton AGALA, aytos didaskei 5 fores ton xrono DOREAN se Eidikes evdomadiees diorganoseis, EPTANHSIAKOYS XOROUS.