Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωινή ενημέρωση με ...περιεχόμενο, ή η δύναμη της θεοκρατίας στην Ελλάδα του 2010

Κι ενώ η πτωχή πλην ορθόδοξη Ελλάς βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο οικονομικό τέλμα που δημιούργησε η στραβή ανατροφή και καταστροφική νοοτροπία των κατοίκων της (άραγε, γιατί είναι έτσι;), η (καρα-σοσιαλιστική!!) Κρατική Τηλεόραση, απτόητη, συνεχίζει να δαπανά μεγάλα ποσά για να προβάλλει τακτικά λειτουργίες, καμπαναριά και λιβανίσματα, φαιδρά παραληρήματα και διδαχές μισαλλοδοξίας εκ μέρους χρυσοποίκιλτων αρχιερέων, και, όπως έγινε σήμερα το πρωί, παρουσιάζει επίσης εξαιρετικής σημασίας για την ευημερία μας ζητήματα όπως "Τι έγινε στα Σόδομα και τα Γόμορα" και το βαρύγδουπον "Τα Μυστικά της Βίβλου" (αυτού του απίθανου συνονθυλεύματος ασυναρτησιών, μισαλλοδοξίας, βλαβερών μύθων, φρίκης, σφαγών, απανθρωπιάς, μίσους, βλακείας). Εν έτει 2010, ένας ΚΡΑΤΙΚΟΣ οργανισμός, χρηματοδοτούμενος από τον ΚΡΑΤΙΚΟ προϋπολογισμό και άρα τον φορολογούμενο, αφιερώνει σημαντικό ποσοστό του χρόνου του σε θεολογικές αναζητήσεις άνευ περιεχομένου και απροκάλυπτα προπαγανδιστική προβολή του κολοσσιαίου "έργου" (χα χα χαααα!) της Εκκλησίας, υποκύπτοντας στις ασφυκτικές πιέσεις του μονίμως ευημερούντος, πνιγμένου στο χρήμα και στην (πολιτική) δύναμη ιερατείου και στο φόβο των εκάστοτε κομματικών μηχανισμών για απώλεια της "κουτάλας". Ο ασφυκτικός εναγκαλισμός Κράτους - Εκκλησίας, πέρα από την οπισθοδρόμηση και διαχρονική καταστροφή που έχει προκαλέσει στη χώρα, επιβάλλει καταστάσεις όπως την άδικη απαλλαγή της Εκκλησίας από κάθε οικονομικό χρέος της, τη σκανδαλώδη αδιαφανή χρηματοδότησή της, αλλά και την κρατική μισθοδοσία του παραγωγικότατου (ναιαιαιαι, σας λέω!) κλάδου των ιερέων (400 εκατομμύρια ευρώ φέτος!). Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι, ως πότε επιτέλους η Ελλάδα θα είναι η τελευταία και δακτυλοδεικτούμενη θεοκρατία της Ευρώπης, η καθυστερημένη, το αντιπαράδειγμα, ο ουραγός, ο πτωχός συγγενής, η χώρα που καταδιώκει τους νέους επιστήμονές της, η αναξιοκρατούμενη, αποβλακωμένη και πάντα οικονομικά κατεστραμμένη; Ας συμβουλευτούμε το Άγιον Όρος, ίσως ο φαντασμαγορικός (φάντασμα + αγορεύων) σοφότατος γέρων Παΐσιος ή το χαμογελαστόν πτώμα Ιωσήφ έχουν κάποια εμπεριστατωμένη προφητεία προς τηλεοπτική προβολή! Παρακαλούμε θερμά να μας πουν επίσης, πότε το Σύνταγμα θα απαλλαγεί από ορισμένα μεσαιωνικά - θεοκρατικά άρθρα που έχουν σταθεί το σημαντικότερο εμπόδιο για την πρόοδο και ευημερία των δυστυχούντων ρωμιών!

Post: ΑΗΤΟΜΑΧΟΣ

18 σχόλια:

rouf είπε...

Mias kai anaferete h Ellhnikh Thleorash.

Apo ayrio stamata tin Metadosh ston ELLHNIKO DORYFORO HELLASAT 39'( poy 11.000.000 ) malakaes plirosan kapoia dis ) kai metaferete ston HOTBIRD 6 stis 13'.

KATA TA ALLA, EKANAN PERIKOPES SE KAPOIES XILIADES EURO APO MISTHOUS.....ALLA TA PAKETA EINAI ALLOU.

Kante kana tama mpas kai glitosoyme
apo to ' Gia ERT plhronete.... '

rouf είπε...

@ AHTOMAXOS

Gia rota ton Mitropoliti mias kai exeis prosvasei....POSO KOSTIZEI H ONLINE METADOSH THS THEIAS LEITOYRGEIAS APO TON AG. DIONISAKI....OPOTE GINETE.

AN DEN SOY PEI...THA SOU PO EGO....APO TORA ME TO KOSTOS 5 METADOSEN LINAME TO PROVLIMA TON PROVLIMATIKON SOLINESEON YDREYSIS STO NHSI MIAS KAI H ZEYKSI GINETE MESO HOTBIRD ( WHAT ELSE??? )

rouf είπε...

@ AHTOMAXOS

EPIDI TO KSEXASA....GIA RIKSE MIA MATIA STA PROEDRIKA DIATAGMATA.....KAPOS PERIERGA FETOS EXOUN GINEI KAI PSIFISTI PANO APO 400 NEES EKLHSIES ANA THN ELLADA.

ENO TA TELEYTAIA 11 XRONIA EIXAME MONO 47 NEES EKLHSIES.

FILIA VREEEEEEE

kostas είπε...

Με τα 50 εκκατομυρια που ευρω ,που συνολικα,ειναι "μεσα" η ζακυνθινη τοπικη αυτοδιοικηση,να δεις Βασιλη ,τι θα φτιαχνοταν...

Και σε αυτα ,οπως και σε πολλα αλλα,
μου φαινεται,οτι δεν φταιει αγ.Διονυσακης....
Για την προκλητικη συμπεριφορα ,μερικες φορες της Εκκλησιας,δεν γινεται λογος βεβαια...
Δεν μπορει να διαφωνησει κανεις...
Αλλο το ενα ομως και αλλο το αλλο..

kostas είπε...

Σκεψου,οτι ζεις σε ενα κρατος, που το 90% ειναι θρησκευομενοι...
Η θρησκευτικη τους ιδιοτητα λοιπον ,δεν τους εμποδισε να δημιουργησουν,εναν αρτιο κοινωνικο ιστο,οπου μεσα σε αυτον, ο καθενας εχει τον ρολο του....

Ουτε η πιστη στον Θεο λοιπον ,ουτε η πιστη σε κανενα Αγιο, δεν εμποδισε αυτους τους ανθρωπους,να δημιουργησουν μια"ανθρωπινη" κοινωνια,οπου για μας τους υπολοιπους, φαινεται σαν "παραδεισος"...
Και προφανως,ουτε η θρησκευτικοτητα τους,ηταν το μεγαλο τους Οπλο...
Η λογικη ναι...

Ετσι, ποιος, θα τολμουσε, να προσπαθουσει,να τους πεισει,οτι
δεν μπορει να συνυπαρχει η Λογικη με την θρησκεια?

Αληθεια θα τολμουσε κανεις να αποδωσει σε αυτους τους πολιτες,μειωτικους,ανηθικους,προστυχους,κτλ χαρακτηρισμους για τα θρησκευτικα τους "πιστευω",απο μερικους ταχατες "πολιτισμενους και ανοιχτομυαλους"?
Φυσικα και οχι.

Αρα,μαλλον κατι αλλο συμβαινει...
Το οποιο καποιοι,αδυνατουν η φοβουνται,να αποδεχτουν...

Εννοω,οτι η προκοπη ή η ανικανοτητα,του καθε ανθρωπου,του καθε τοπου,δεν μπρει να εξαρτηθει απο τον οποιοδηποτε Θεο η Αγιο(αναφερομαι σε πολιτισμενες καταστασεις)...

Ας απαλλαγουμε λοιπον ,απο την φοβια του Θεου(οποιος και αν ειναι)και ας παραδειγματειστουμε...
Το ενα δεν αναιρει το αλλο...

Εδω βεβαια στην Ελλαδα,ολοενα και πιο πολυ ,αναδεικνυεται το θεμα, κατα ποσο ειναι ωφελιμη και για ποιον, η στενη σχεση Εκκκησιας και Κρατους...
Ο καθενας εχει τα επιχειρηματα του,αλλα προσωπικα πιστευω,οτι χωρις παλικαρισμους και προκαταληψεις,ενθεν και ενθεν,πρεπει να "απαγκιστρωθουμε"κατα ενα μερος...

Αυτο βεβαια δεν εχει να κανει καθολου με το αδιαπραγματευτο δικαιωμα,να πιστευει ο καθενας οπου θελει και να το σεβεται ο αλλος...
(Προσωπικα πιστευω ,οτι τωρα που δεν αναγραφεται το θρησκευμα στις ταυτοτητες,δεν νιωθουμε λιγοτερο χριστιανοι...
Αντιθετως,αν δεν υπαρξουν τεκμηριωμενες κατγγελιες,οτι οι εικονες και τα συμβολα του χριστιανισμου,δημιουργουν ανισσοτητες και αδικιες,σε διαφορους τομεις,πχ δικαστηρια ,δεν βλεπω τον λογο να απομακρυνθουν...).

Ανώνυμος είπε...

Kostas:

1)Oι πληροφορίες σου για την Ελβετία είναι άσχετες με την πραγματικότητα, αναρωτιέμαι ποιες ακριβώς είναι οι πηγές σου...
Από τη σελίδα του "Ελβετικού Κόσμου" http://www.swissworld.org/en/people/religion/religious_landscape/ , διαβάζουμε:
"Membership of Christian churches has shrunk in recent years. In a wideranging poll of Swiss attitudes taken in 2000, only 16% of Swiss people said religion was "very important" to them, far below their families, their jobs, sport or culture. ... the number of regular church goers had dropped by 10% in 10 years . . . . Only 71% of the total of those asked said they believed in God at all."
Με λίγα λόγια, οι Ελβετοί είναι κατά 16% θρησκευόμενοι (πριν δέκα χρόνια!), όχι κατά 90%. (Ίσως ακριβώς για το λόγο αυτό προοδεύουν, αντί να οπισθοδρομούν όπως εμείς.)

2) Θρησκεία και λογική δεν έχουν και εξ ορισμού δεν θα έχουν ποτέ καμμία δυνατότητα συνύπαρξης.

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος λογικά να δεχθεί ότι ο θεός δημιούργησε πριν έξι χιλιάδες χρόνια τον κόσμο, ότι ο γιός του θεού γεννήθηκε με τον κρίνο από μια παρθένο, ότι αναστήθηκε εκ νεκρών, ότι γίνονται αναρίθμητα θαύματα, ότι οι προσευχές φέρνουν αποτελέσματα, ότι οι γυναίκες είναι δευτεροκλασάτα όντα κτλ. κτλ;

Όλες οι θρησκείες ξεχειλίζουν από παράλογα δόγματα, τα οποία καμμία σχέση με τη λογική δεν έχουν, ίσα-ίσα είναι η πιο τρανταχτή αντίθεσή της.

3) Στην Ελλάδα η "επικρατούσα θρησκεία" προσηλυτίζει συστηματικά με κρατικά κεφάλαια ανθρώπους, στους οποίους περνάει μια καταστροφική νοοτροπία, υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την αξιολύπητη κατάντια τους.

Τους μαθαίνει από παιδιά να είναι "δούλοι", να μην σκέφτονται, να μην αμφισβητούν δόγματα, να προσκυνούν είδωλα, να φιλούν χέρια, να περιφέρουν λείψανα, να δέχονται "θαύματα" και μύθους ως πραγματικότητα, να φοβούνται την γνώση ως αίτιο να πάνε στην "κόλαση", να αφιερώνουν τάματα, να ανάβουν κεριά και καντήλια, να σταυροκοπιούνται σαν αυτόματα, να ψέλνουν μηχανικά κακόηχους ύμνους, να γονατίζουν, να υποκρίνονται, να συμπεριφέρονται, με δυο λόγια, σαν να μην υπάρχει μυαλό και λογική στο κεφάλι τους.

Εσύ αυτά τα βλέπεις ως παράγοντες προόδου, ανάπτυξης, ελευθέρωσης, ολοκλήρωσης, υπευθυνότητας, Μάλλον μέσα υποδούλωσης και καταστροφής της ικανότητας σκέψης μοιάζουν, με όλες τις γνωστές συνέπειες που βλέπεις γύρω σου.

4) Αν βρισκόσουν σε μουσουλμανική χώρα και δικαζόσουν σε ένα δικαστήριο γεμάτο θρησκευτικά μουσουλμανικά σύμβολα, θα ένιωθες ότι οι δικαστές θα σε κρίνουν με βάση ένα πανανθρώπινο δίκαιο ή με βάση τον μισάνθρωπο και σκληρό μουσουλμανικό νόμο; Θα σου άρεσε να ήσουν γυναίκα σε μουσουλμανική χώρα, π.χ. στο Αφγανιστάν; Μάλλον όχι.

Καμμία λοιπόν από τις κρατικές λειτουργίες μιας προοδευμένης κοινωνίας - δεν πρέπει να έχει σχέση με θρησκευτικές αντιλήψεις - και περισσότερο απ'όλες η Εκπαίδευση, που στη χώρα μας, αντί να φτιάχνει ολοκληρωμένους νέους ανθρώπους, φτιάχνει τυφλούς ηλιθίους με απολυτήριο Λυκείου.

5) Ο "Αγ." Διονύσιος δεν φταίει για την εκμετάλλευση που γίνεται στ'όνομά του - κι αν υπήρχε μετά θάνατον ζωή, θα είχε επιστρέψει οργισμένος για τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται στον "ιερό ναό" του. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε ιδιαίτερα αξιόλογο χαρακτήρα, αλλά "άγιο" δεν τον ανακήρυξε κανένας θεός, το παπαδαριό το έκανε, για να έχει να εισπράττει. (Πιθανότατα νομίζεις, ότι η "αγιοποίηση" ενός προσώπου σε καθένα από τα κύρια νησιά του Ιονίου ήταν θέλημα θεού - ε, λοιπόν ήταν θέλημα του παπαδαριού, για να έχουν τον αποβλακωμένο κοσμάκη υπό τον έλεγχό τους - και πέτυχαν διάνα.)

6) Αν θέλεις να πιστεύεις σε δόγματα, πίστευε, δεν στο απαγορεύει κανείς, τη δική σου ζωή κάντην ό, τι θέλεις.

Η όποια πίστη σου όμως δεν πρέπει να έχει καμμία επαφή με το κράτος, την εκπαίδευση, την υγεία, και την κοινωνική πρόνοια. Αυτά χρειάζονται λογική και συνέπεια για να λειτουργήσουν. Γι'αυτό, εξάλλου, στη χώρα μας κάθε τι που απαιτεί λογική και υπευθυνότητα πάει κατά διαόλου, για να χρησιμοποιήσω έναν δικό σας όρο.

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

1) Οι πληροφορίες σου για την Ελβετία είναι άσχετες με την πραγματικότητα. Στη σελίδα του "Ελβετικού Κόσμου", http://www.swissworld.org/en/people/religion/religious_landscape/ , διαβάζουμε: "Membership of Christian churches has shrunk in recent years. In a wideranging poll of Swiss attitudes taken in 2000, only 16% of Swiss people said religion was "very important" to them, far below their families, their jobs, sport or culture. ...the number of regular church goers had dropped by 10% in 10 years... Only 71% of the total of those asked said they believed in God at all. The demand for church baptisms, weddings and funerals has fallen sharply in the last 30 years."
Δηλαδή, (δέκα χρόνια πριν!) μόνο 16% του πληθυσμού ήταν θρησκευόμενοι (μήπως είναι ένας σημαντικός λόγος που προοδεύουν, αντί να οπισθοδρομούν, όπως εμείς;).

2) Θρησκεία και λογική είναι εξ ορισμού αδύνατο να συμβιβαστούν. Η θρησκεία βλάπτει σοβαρά τη λογική!

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να δεχθεί λογικά ότι ο θεός έφτιαξε την (επίπεδη) γη πριν από 6000 χρόνια, ότι ο γιός του γεννήθηκε με τον κρίνο από μια παρθένα, ότι ο γιος αναστήθηκε, ότι γίνονται θαύματα, ότι οι προσευχές φέρνουν αποτελέσματα, ότι υπάρχει κόλαση, ότι οι γυναίκες είναι δευτεροκλασάτα πλάσματα κτλ. κτλ.;

Οι θρησκείες ξεχειλίζουν από τέτοια παράλογα παραμύθια, αν είσαι ομως πιστός, πρέπει να τα δεχθείς. Έτσι, εκπαιδεύεσαι.

3) Αν εσύ δικαζόσουν σε μουσουλμανικό δικαστήριο γεμάτο θρησκευτικά σύμβολα, θα ένιωθες ασφάλεια για την αμεροληψία και την κρίση των δικαστών; Θα σου άρεσε να ήσουν γυναίκα στο Αφγανιστάν; Μάλλον όχι.

Η δικαιοσύνη δεν πρέπει λοιπόν να έχει καμμία επαφή με θρησκευτικές αντιλήψεις, όπως κι όλες οι υπόλοιπες κρατικές λειτουργίες - και κυρίως η Εκπαίδευση.

4) Η "ανικανότητα των ανθρώπων" μπορεί να έχει σημαντικές θρησκευτικές ρίζες. Παράδειγμα, στη χώρα μας, η "επικρατούσα θρησκεία" προσυλητίζει συστηματικά νέους ανθρώπους, τους μαθαίνει να πιστεύουν σε παράλογα δόγματα, να φιλούν χέρια, να σκύβουν το κεφάλι, να υποκρίνονται, να φοβούνται τη γνώση, να μη σκέφτονται, να σταυροκοπιούνται σαν ρομποτάκια, να μισούν το φυσιολογικό, να γονατίζουν, να προσκυνούν είδωλα, να λένε "Κύριε ελέησον", να περιφέρουν λείψανα, να είναι μοιρολάτρες, μισαλλόδοξοι και να μην αμφισβητούν την εξουσία, όσο παράλογη κι αν είναι.

Αυτά σου φαίνονται παράγοντες προόδου; Υπευθυνότητας; Αξιοπρέπειας; Ειρήνης; Ομόνοιας; Αξιοκρατίας; Ορθολογισμού; Δικαιοσύνης;

5) Ο "άγιος" Διονύσιος μπορεί να ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος, αλλά "άγιο" τον έκανε το παπαδαριό και όχι κάποιος θεός. Αν υπήρχε μετά θάνατον ζωή, θα επέστρεφε οργισμένος για τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται στ'όνομά του και την εκμετάλλευση των πιστών.

6) Πίστευε ό,τι θες, δικαίωμά σου. Η όποια πίστη σου όμως, σε ένα σωστό κράτος, δεν πρέπει να έχει καμμία σχέση με τις κρατικές λειτουργίες, αυτές χρειάζονται ορθολογισμό για να λειτουργήσουν. Ίσως για το λόγο αυτό στη χώρα μας κάθε τι που απαιτεί λογική πάει κατά διαόλου, όπως λέτε κι εσείς.

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

1) Οι πληροφορίες σου για την Ελβετία είναι άσχετες με την πραγματικότητα. Στη σελίδα του "Ελβετικού Κόσμου", http://www.swissworld.org/en/people/religion/religious_landscape/ , διαβάζουμε: "Membership of Christian churches has shrunk in recent years. In a wideranging poll of Swiss attitudes taken in 2000, only 16% of Swiss people said religion was "very important" to them, far below their families, their jobs, sport or culture. ...the number of regular church goers had dropped by 10% in 10 years... Only 71% of the total of those asked said they believed in God at all. The demand for church baptisms, weddings and funerals has fallen sharply in the last 30 years."
Δηλαδή, (δέκα χρόνια πριν!) μόνο 16% του πληθυσμού ήταν θρησκευόμενοι (μήπως είναι ένας σημαντικός λόγος που προοδεύουν, αντί να οπισθοδρομούν, όπως εμείς;).

2) Θρησκεία και λογική είναι εξ ορισμού αδύνατο να συμβιβαστούν. Η θρησκεία βλάπτει σοβαρά τη λογική!

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να δεχθεί λογικά ότι ο θεός έφτιαξε την (επίπεδη) γη πριν από 6000 χρόνια, ότι ο γιός του γεννήθηκε με τον κρίνο από μια παρθένα, ότι ο γιος αναστήθηκε, ότι γίνονται θαύματα, ότι οι προσευχές φέρνουν αποτελέσματα, ότι υπάρχει κόλαση, ότι οι γυναίκες είναι δευτεροκλασάτα πλάσματα κτλ. κτλ.;

Οι θρησκείες ξεχειλίζουν από τέτοια παράλογα παραμύθια, αν είσαι ομως πιστός, πρέπει να τα δεχθείς. Έτσι, εκπαιδεύεσαι.

3) Αν εσύ δικαζόσουν σε μουσουλμανικό δικαστήριο γεμάτο θρησκευτικά σύμβολα, θα ένιωθες ασφάλεια για την αμεροληψία και την κρίση των δικαστών; Θα σου άρεσε να ήσουν γυναίκα στο Αφγανιστάν; Μάλλον όχι.

Η δικαιοσύνη δεν πρέπει λοιπόν να έχει καμμία επαφή με θρησκευτικές αντιλήψεις, όπως κι όλες οι υπόλοιπες κρατικές λειτουργίες - και κυρίως η Εκπαίδευση.

4) Η "ανικανότητα των ανθρώπων" μπορεί να έχει σημαντικές θρησκευτικές ρίζες. Παράδειγμα, στη χώρα μας, η "επικρατούσα θρησκεία" προσυλητίζει συστηματικά νέους ανθρώπους, τους μαθαίνει να πιστεύουν σε παράλογα δόγματα, να φιλούν χέρια, να σκύβουν το κεφάλι, να υποκρίνονται, να φοβούνται τη γνώση, να μη σκέφτονται, να σταυροκοπιούνται σαν ρομποτάκια, να μισούν το φυσιολογικό, να γονατίζουν, να προσκυνούν είδωλα, να λένε "Κύριε ελέησον", να περιφέρουν λείψανα, να είναι μοιρολάτρες, μισαλλόδοξοι και να μην αμφισβητούν την εξουσία, όσο παράλογη κι αν είναι.

Αυτά σου φαίνονται παράγοντες προόδου; Υπευθυνότητας; Αξιοπρέπειας; Ειρήνης; Ομόνοιας; Αξιοκρατίας; Ορθολογισμού; Δικαιοσύνης;

5) Ο "άγιος" Διονύσιος μπορεί να ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος, αλλά "άγιο" τον έκανε το παπαδαριό και όχι κάποιος θεός. Αν υπήρχε μετά θάνατον ζωή, θα επέστρεφε οργισμένος για τα καραγκιοζιλίκια που γίνονται στ'όνομά του και την εκμετάλλευση των πιστών.

6) Πίστευε ό,τι θες, δικαίωμά σου. Η όποια πίστη σου όμως, σε ένα σωστό κράτος, δεν πρέπει να έχει καμμία σχέση με τις κρατικές λειτουργίες, αυτές χρειάζονται ορθολογισμό για να λειτουργήσουν. Ίσως για το λόγο αυτό στη χώρα μας κάθε τι που απαιτεί λογική πάει κατά διαόλου, όπως λέτε κι εσείς.

rouf είπε...

Kosta

Edo poy zo....
1) IN GOLD WE TRUST
2) In UBS WE TRUST
h thriskia einai se trith moira.

Katse na ftiakseis esy me ta triskeytika paidikes xares, dromoys, ktl ktl.

:)

Ανώνυμος είπε...

DJ Billy,

Μια έστω πρόχειρη εξέταση των δεδομένων σχετικά με την ευημερία των λαών δείχνει ότι όσο περισσότερο έχει απαλλαγεί από τη θεοκρατία και το δογματισμό μια κοινωνία, τόσο υψηλότερο είναι το βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων της, ενώ όσο πιο θεοκρατική είναι, τόσο μεγαλύτερα τα προβλήματά της.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της μιας πλευράς η Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ην. Βασίλειο, Γερμανία, ο Καναδάς.

Στην Ελλάδα ανήκουμε στην άλλη πλευρά (δυστυχώς).

kostas είπε...

Laska,
δεν επιθυμω πλεον καμμια ανταλλαγη αποψεων μαζι σου,για αυτο σε παρακαλω,να μην ξανααπευθυνθεις σε μενα...
Προσπαθουμε να κρατησουμε την
κουβεντα,σε ενα επιπεδο...και οπου ανακατευεσαι εσυ εχουμε ,παντα μα παντα ,τα ιδια θλιβερα αποτελεσματα...
Παρεπιπτοντως,
Eνοτητα θρησκειας...

Βασιλη,γραφω:

"Η θρησκευτικη τους ιδιοτητα λοιπον ,δεν τους εμποδισε να δημιουργησουν,εναν αρτιο κοινωνικο ιστο,οπου μεσα σε αυτον, ο καθενας εχει τον ρολο του...."

Και συμφωνω απολυτως με σενα:
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ,ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΟΦΥΡΙΑ κτλ ,οπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
Αν και επικουρικα,θα ηταν μια πολυ καλη πραξη...

Ας κοιταξουμε λοιπον τι μπορουμε να διορθωσουμε στον τοπο μας,και ας σταματησουμε επιτελους να τα ριχνουμε ολα αλλου...

Προσοχη:Ξαναλεω οτι, αναφερομαι στην θρησκευτικη πιστη του καθενος νοημoνα ανθρωπου σαν δικαιωμα και σαν απαιτηση σεβασμου απο τον αλλον,και οχι στις προκλητικες,μερικες φορες,αναμειξης/οικονομικης επιβαρυνσης,επιλογες της Εκκλησιας...
Πιστευω μαλιστα,οτι, και, καπου εκει ειναι το ουσιαστικοτερο σημειο,που δειχνει να πασχουμε,σαν κρατος ,εναντι των αλλων προοδευτικων κρατων(χωρις αυτο ,να ειναι το σημαντικοτερο αλλωστε...).

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

Λυπάμαι, αλλά θα σου απευθύνομαι όποτε επιθυμώ και το κρίνω σκόπιμο για την αποκατάσταση της πραγματικότητας που προσπαθείς συστηματικά να παραποιήσεις.

Εσύ μπορείς εύκολα να με αγνοείς, όπως φανερά τείνεις να αγνοείς και πολλά άλλα πράγματα.

Δεν θα γράφεις όμως ό,τι αυθαιρεσία σου κατέβει, χωρίς κάποιον αντίλογο.

Φιλάκια πολλά.

kostas είπε...

Δικο σου προβλημα,οπως και πολλα αλλα αλλωστε,το τι θα κανεις εσυ....
Εγω απλα,ενημερωνω για την σταση μου...περα απο προκλησεις και επιθεσεις....
Αν και δεν νομιζω να με τιμα ,η αποφαση σου, να ασχολεισαι με τα οσα υποστηριζω,αφου δεν δεν γινεται σεβαστη η επιθυμια μου απο σενα,τοτε ,οπως λες, παρακολουθα με και σχολιαζε με...
Σιγουρα αυτο,εσενα, σε τιμα ιδιατερως...
Τουλαχιστον εγω,δεν εχω σκοπο,να ξανασχοληθω αλλο μαζι σου...
Αυτα προς αποφυγη παρεξηγησεων...

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

Παρεμπιπτόντως, πάλι φαίνεσαι να μην καταλαβαίνεις τι διαβάζεις...

Στη Wikipedia που με έστειλες να δω, λέει: "Το 42% του πληθυσμού ασπάζονται το ρωμαιοκαθολικισμό και το 35% είναι Προτεστάντες. Με την εισροή μεταναστών στη χώρα ζουν και περί το 4% Μουσουλμάνοι, ενώ υπάρχουν και άλλα χριστιανικά δόγματα και μειονότητα Εβραίων. Το 11% ήταν άθεοι το 2000."

Τα ίδια περίπου ποσοστά μεταξύ δογμάτων αναφέρει και η δική μου πηγή.

Άλλο όμως "είμαι θρησκευόμενος", για το οποίο νομίζω μιλούσαμε, και άλλο "είμαι καθολικός", ορθόδοξος", "προτεστάντης" κτλ.

Για να καταλάβεις καλύτερα το λάθος σου, η ταυτότητά μου (δυστυχώς) γράφει φαρδιά - πλατειά "χριστιανός ορθόδοξος". Στατιστικά, φαίνεται ότι ανήκω στο δόγμα αυτό. Μήπως υποστηρίζεις ότι αυτό με κάνει "θρησκευόμενο";

Εκείνο λοιπόν που έχει σημασία, είναι ότι η θρησκεία παίζει κάποιο ουσιαστικό ρόλο ρόλο μόνο για ποσοστό 16% του πληθυσμού των Ελβετών, για τα άλλα ποσοστά η θρησκεία είναι απλώς αυτό που τους βάφτισαν όταν ήταν ανήμπορα νήπια, αυτό που θα έγραφε η ταυτότητά τους (κι αυτό πριν δέκα χρόνια, τώρα θάναι ακόμα πιο μικρό, ενώ οι άθεοι μάλλον περισσότεροι - ο κόσμος ξυπνά και προοδεύει απορρίπτοντας το δογματισμό των θρησκειών).

Όσο για τα άλλα, αν δεν φύγει η μίζερη πατριαρχική, βυζαντινοκρατική, σκοταδιστική, παράλογη θρησκευτική νοοτροπία από τη δημόσια ζωή μας, θαύματα θα βλέπεις μόνο σε εκκλησίες, μέσα στα βαθιά παγκάρια. Σ' αυτό νομίζω, συμφωνείς.

Και, μια και είσαι λιγουλάκι θυμωμένος, πάλι πολλά φιλάκια.

kostas είπε...

"Το 42% του πληθυσμού ασπάζονται το ρωμαιοκαθολικισμό και το 35% είναι Προτεστάντες. Με την εισροή μεταναστών στη χώρα ζουν και περί το 4% Μουσουλμάνοι, ενώ υπάρχουν και άλλα χριστιανικά δόγματα και μειονότητα Εβραίων. Το 11% ήταν άθεοι το 2000."

Και εσυ μας λες,οτι,ΕΠΕΙΔΗ,ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ,...ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ....ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ...ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΣΕΝΑ !!!!!
Το τι θεση καταλαμβανει στην ζωη των ανθρωπων η θρησκεια(ποτε δεν υποστηριξες ,οτι αυτο ηταν το ΜΕΙΖΟΝ προβλημα σου), ειναι αλλο πραγμα και εκει μπορουν να γινουν ,μη αντικειμενικες αναφορες,απο την μια πλευρα η απο την αλλη...

Ομως η αναφορα ειναι σαφης:
Το 42% του πληθυσμού ασπάζονται το ρωμαιοκαθολικισμό και το 35% είναι Προτεστάντες...Το 11% ήταν άθεοι το 2000.

Αυτο δεν μπορει να αλλαξει,εκτος αν το αλλαξουν αυριο ,μεθαυριοι οι ιστορικοι,μετα απο την "λογικη" επιχειρηματολογια σου...

Το 90% περιπου εχει αποδεχτει την θρησκεια ...και ενα αλλο κομματι την Αθεια...
Και αυτους τους ανθρωπους ,δεν τους εποδισε ,αυτη η "παραλογη" ,κατ εσενα επιλογη ,να πανε μπροστα...

Εσυ δεν εισαι εναντια στην ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ,η απλα διαφωνεις στην θεση προτεραιοτητας,που θεωρεις οτι πρεπει να εχει η οποιαδηποτε θρησκεια στην ζωη του ανθρωπου, εισαι εναντιον ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ και αποκαλεις ολους οσους εχουν κανει τις θρηκευτικες τους επιλογες,με τουλαχιστον βλακωδεις χαρακτηρισμους....
Νομιζω γινονται αντιληπτος απο εσενα...

Ειπα να μην απαντησω,
αλλα ελεος πια,εκτος του οτι εισαι αγενης και εμπαθης,εχεις καναντησει και πιστος κλωνος του Γκαίμπελς...

Ανώνυμος είπε...

Κostas,

Eίσαι πάρα πολύ γλυκούλης άμα θυμώνεις, αλλά επειδή κάνεις συνέχεια λάθη, θα σε παρακαλέσω να κατεβάσεις στροφές και να δεχθείς τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του 2000 στην Ελβετία που παρέθεσα, τα οποία σου μεταφράζω για να μην κουράζεσαι:

"H συμμετοχή σε χριστιανικές εκκλησίες έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια." (Ωραίοι "θρησκευόμενοι"!)

"Σε μια ευρέως φάσματος δημοσκόπηση των απόψεων των Ελβετών που έγινε το 2000, ΜΟΝΟ 16% ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΩΝ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΗΤΑΝ "ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ" ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΑ ΣΠΟΡ Ή ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ." (Αυτοί είναι οι "θρησκευόμενοι" Ελβετοί για τους οποίους μιλάς.)

"Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός των ατόμων που πηγαίνουν τακτικά σε εκκλησία μειώθηκε κατά 10% σε δέκα χρόνια." (Άλλο δείγμα "θρησκευόμενης" κοινωνίας. Αν ξέρεις Στατιστική, καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι σημαίνει αυτό.)

"Μεταξύ των Καθολικών, 38.5% είπαν ότι δεν πηγαίνουν στην εκκλησία, ενώ μεταξύ των Προτεσταντών το ποσοστό ήταν 50.7%." (Πάρε παράδειγμα για "θρησκευόμενους"!)

"Μόνο το 71% όσων ερωτήθηκαν είπαν ότι πιστεύουν σε Θεό." (Πριν δέκα χρόνια - τώρα οι άθεοι είναι περισσότεροι!)

"Η ζήτηση για βαπτισμούς, γάμους και κηδείες σε εκκλησία, έχει πέσει πολύ τα τελευταία 30 χρόνια." (Να πάλι οι "θρησκευόμενοί" σου! Και που είσαι ακόμα! Θα κλείσει κάποτε το μαγαζάκι του θεού!)

"Η απογραφή του 2000 έδειξε ότι τόσο η Ρωμαιοκαθολική όσο και η Προτεσταντική Εκκλησία (η ανασχηματισμένη Ευαγγελική) έχουν ΧΑΣΕΙ, ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ (ΑΡΙΘΜΟ ΠΙΣΤΩΝ) ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ (στο μερίδιό τους στον ολικό πληθυσμό)" - (κι αυτά, ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!).

Αυτή είναι κατά την άποψή σου η "θρησκευόμενη" κατά 90% κοινωνία των Ελβετών; Έτσι ερμηνεύεις εσύ τα δεδομένα;

Μάλλον λοιπόν τότε εσύ γνωρίζεις καλύτερα την κατάσταση στην Ελβετία απ' ό, τι οι δικοί τους οργανισμοί και ο "Ελβετικός Κόσμος"! Το έχουμε κι άλλοτε διαπιστώσει, είσαι πιο ενήμερος από τους επίσημους οργανισμούς! Επιφοίτηση θα 'ναι!

Απέτυχες δυστυχώς να καταλάβεις το παράδειγμα που σου έγραψα, δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά αν το ξαναδιαβάσεις προσεκτικά, ίσως αντιληφθείς ότι εκείνο που θέλω να δείξω είναι ότι η στατιστική ταμπέλα "ορθόδοξος", "καθολικός" κτλ. δεν είναι απαραίτητα και απόδειξη ότι τα άτομα είναι ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ.
Απλά, έχουν από βρέφη την "ταμπέλα", και σου παρέθεσα όλα τα στοιχεία για να το καταλάβεις επιτέλους ότι άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.

Στα γράφει καθαρά και ξάστερα κι ο DJ Billy που ΖΕΙ εκεί, εσύ το χαβά σου, να βγάλεις τους Ελβετούς θρησκευόμενους με το ζόρι!!

Η πραγματικότητα είναι, βέβαια, ότι δεν είσαι σε θέση να απορροφήσεις πληροφορίες που αντίκεινται στις δογματικές απόψεις σου. Μπλοκάρεις. Έτσι είναι όλοι οι υπόδουλοι πνευματικά, τα δυστυχή προϊόντα των θρησκειών. Δεν είσαι μόνος σου, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά όσο περνά ο καιρός, θα είσαι όλο και πιο μόνος.

Θα αφυπνιστείς κάποτε; Φοβάμαι πως όχι. Μάλλον θα επιμείνεις να εθελοτυφλείς. Έχεις άλλωστε εκπαιδευτεί γι' αυτό τόσα χρόνια, φίλε μου Kostas!

kostas είπε...

Οσο και να προσπαθεις να "ερμηνευεις" τους αριθμους,με την δικια σου "λογικη",η πραγματικοτητα, ειναι μια:
Η συντριπτικη πλεοψηφια των κατοικων,επελεξε μια θρησκεια...
Θρησκεια και Λογικη,κατ εσενα,δεν μπορουν να υπαρξουν...
Τωρα πως προοδεψαν,ακομα να το αντιληφθεις...

Μα ειναι τοσο απλο:
Τοποθετησαν την επιλογη τους αυτη,στο μετρο ,που δεν τους εμποδιζε στην προοδο τους και αυτο ηταν ολο...
Εκαναν τους διαχωρισμους τους,για να μην υπαρχουν τριβες και αποκλεισμοι ,και προχωρησαν....



Εσυ ελεγες απο την αρχη οτι εισαι κατα των θρησκειων γενικα (σεβαστο) και αποκαλουσες ,οσους επελεγαν να πιστεψουν...με διαφορα κοσμητικα επιθετα...(Βλακωδες...)

Ελεγες οτι, ΓΕΝΙΚΑ οποιος επιλεξει να πιστευει καπου,ανεξαρτητως εντασης,δεν μπορει να προοδεψει...
Μα καλα πιστευες οτι,η προοδος ενος ανθρωπου η τοπου,(εκτος εξαιρεσεων),μπορει να "τιαθασευτει",απο το αν πιστευει καπου η οχι?
Αφελης,ακουγεσαι..

Χθες,διαβασαμε με εκπληξη τα νοοτερα ,οτι, "νομιζα οτι μιλουσαμε για θρησκευομενους...",ενας νεος διαχωρισμος,
προσπαθωντας να διορθωσεις τα αδιορθωτα...

Σημερα διαβαζουμε ,οτι ναι μεν ισχυουν τα ποσοστα αυτα κατα ενα μερος,αλλα δεν ειναι και πολυ "θρησκοι",αρα για αυτο προοδεψαν..
(Δεν μιλω για τους αθεους,αυτοι κατ εσενα ειναι a priori ...αξιοι)...

Οποτε λοιπον ξεκαθαρισεις,εννοιες ,συλλογισμους,"πραγματικοτητες","λογικες" και διαχωρισμους...ενημερωσε τους ενδιαφερομενους....

Για μενα θα παραμενεις παντα,αγενης,εμπαθης και αμετανοητος...
Μεχρι αποδειξεως του αντιθετου,εννοειται...

Προσπαθω να μην ασχοληθω αλλο μαζι σου,αλλα δεν με βοηθας....

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

Πάλι τα ίδια! Δεν μπορείς τελικά να μελετήσεις αντικειμενικά, το λέω ακόμη μια φορά!

Mπορείς βέβαια να γράφεις ό, τι θέλεις, εκείνο που ήθελα να παρουσιαστεί εδώ έχει ήδη παρουσιαστεί πάρα πολύ καλά και όσοι επρόκειτο να το διαβάσουν το διάβασαν. Ο σκοπός μου είναι αυτό, κι όχι να αντιπαρατίθεμαι χωρίς λόγο με σένα.

Σου είπα, εκείνο που θέλω είναι να παρουσιάζεται ο αντίλογος στις αυθαίρετες και δογματικές απόψεις που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Το πολυεπίπεδο κακό που κάνουν οι θρησκείες στην Ανθρωπότητα δυστυχώς σε έχει μετατρέψει στον ιδανικό "συνεργάτη" μου για να προβάλλω τον παραλογισμό τους!

Κατά τα άλλα, οι Ελβετοί είναι θρησκευόμενοι, επειδή όταν ήταν βρέφη, τα έσυραν σε μια "βάπτιση"!

Τα υπόλοιπα που διαβάζεις, δεν σου λένε τίποτα!

Και μετά, ξύπνησες!

Φιλάκια!