Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

H βαθιά "εκτίμηση" των θρησκειών για τη Γυναίκα.

Η Aisha, 18 ετών, που κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ (9 Αυγούστου 2010) παρουσιάζει με τον πιο ανατριχιαστικό και παραστατικό τρόπο την εκτίμηση και τη μεταχείριση που επιφυλλάσσουν οι θρησκείες για τη Γυναίκα. Συγκεκριμένα, η Aisha συνελήφθη και δικάστηκε πέρσι από τους φονταμενταλιστές Ταλιμπάν επειδή έφυγε από το σπίτι του συζύγου της, όπου την χτυπούσαν και την κακομεταχειρίζονταν τα πεθερικά της, και καταδικάστηκε να της αποκοπεί η μύτη και τα αυτιά της προς παραδειγματισμό, ποινή που εξετέλεσε ο ίδιος ο σύζυγός της με το μαχαίρι του. "Πρώτα της έκοψε τ' αυτιά. Κατόπιν, άρχισε να της κόβει τη μύτη. Η Aisha λιποθύμησε από τον πόνο, αλλά ...η συνέχεια εδώ.
... σύντομα ξύπνησε πάλι ενώ πνιγόταν στο ίδιο της το αίμα. Οι άνδρες την παράτησαν σε μια βουνοπλαγιά να πεθάνει". Η Aisha όμως επέζησε και κρύβεται σε ένα μυστικό καταφύγιο γυναικών, στην Kabul. Δεν θα σχολιάσουμε εδώ το θέμα της παρουσίας των Δυτικών στο Αφγανιστάν, που θίγεται στο άρθρο, είναι πολύ μικρότερης σημασίας για την Ανθρωπότητα από εκείνο της γενικής καταπίεσης της Γυναίκας από τις ανδροκρατούμενες και γυναικόφοβες "επικρατούσες θρησκείες". Στους λιθοβολισμούς, ακρωτηριασμούς και βασανιστήρια που επιβάλλουν οι θρησκευτικοί κανόνες στις γυναίκες του μουσουλμανικού κόσμου ακόμα και για ασήμαντα "παραπτώματα" (π.χ. η έστω τυχαία επίδειξη γυμνού αστραγάλου από μια γυναίκα τιμωρείται με μαστίγωση), στις 6000 καθημερινές κλειτοριδεκτομές της υποσαχάριας Αφρικής και στην κάθε είδους καταπάτηση των δικαιωμάτων της Γυναίκας από το μωαμεθανισμό, ο χριστιανισμός ανταποκρίθηκε επάξια με εξίσου σκληρή ψυχολογική και σεξουαλική καταπίεση, διανοητικό ακρωτηριασμό από τα γενοφάσκια κιόλας, υποβάθμιση της Γυναίκας ως ακάθαρτο και μιαρό ον και βασική αιτία της κάθε αμαρτίας και πτώσης του ανδρός, κάψιμο στην πυρά για "μαγεία", αποκλεισμό από τη μόρφωση και τα ιερατικά ΄"αξιώματα" και, το χειρότερο, συστηματική "εκπαίδευση" των ανδρών σ' αυτές τις μισογυνικές "αξίες". Αμέτρητα τα μισογυνικά χωρία στις Γραφές: "Αι γυναίκες σας ας σιωπώσιν εν ταις εκκλησίαις. διότι δεν είναι συγκεχωρημένον εις αυτάς να λαλώσιν, αλλά να υποτάσσωνται, καθώς και ο νόμος λέγει. (Α΄ Κορινθίους ιδ΄ 34-35) - «εις γυναίκα όμως δεν συγχωρώ να διδάσκη μηδέ να αυθεντεύη επί του ανδρός, αλλά να ησυχάζει. Διότι ο Αδάμ πρώτος επλάσθη, έπειτα η Εύα, και ο Αδάμ δεν ηπατήθη. αλλ΄ η γυνή απατηθείσα έγινε παραβάτις.». (Α΄ Τιμόθεον β΄ 9-5) - "Αι γυναίκες, υποτάσσεσθε εις τους άνδρας σας ως εις τον Κύριον. διότι ο ανήρ είναι κεφαλή της γυναικός καθώς και ο Χριστός κεφαλή της Εκκλησίας..." και πολλά, πολλά ακόμα. Πέρα από το μίσος, τη δια βίου δυστυχία και το θάνατο που απλόχερα σπέρνουν στους πιστούς τους, οι "επικρατούσες" θρησκείες έχουν καταδικάσει τη μισή κυριολεκτικά Ανθρωπότητα, τις Γυναίκες, σε μια καταπιεσμένη, μελαγχολική, λειψή, αδικημένη και υποβαθμισμένη ύπαρξη, ως το μοναδικό αίτιο κάθε κακού και αμαρτίας δια του επινοήματος του "προπατορικού αμαρτήματος".
Post: ΑΗΤΟΜΑΧΟΣ
Bookmark and Share

14 σχόλια:

kostas είπε...

Παναγια μου,τι αλλο θα ακουσουμε...

Δύ-στιχος είπε...

Αυτά να βλέπουν μερικές,
που βγάνουνε και γλώσσα,
που ζούνε στον παράδεισο
και θέλουν μύρια όσα.

Αν θέλουμε να έχουμε
γυναίκα και υγεία,
κάπου-κάπου να ρίχνουμε
καμμία Παναγία.

Δύ-στιχος

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Το post δεν είναι ούτε καν η κορυφή του παγόβουνου, παρόλο που κάποιοι πολλά θεοσεβούμενοι άνδρες ήδη σταυροκοπιούνται συγκλονισμένοι (όταν όμως σκοτώνουν ζώα για τη διασκέδασή τους, όλα είναι ΟΚ). Ούτε ένα μικρό σχόλιο αποδοκιμασίας για αυτό που έκαναν οι θρησκόληπτοι στην κοπέλλα!! Βέβαια στη χώρα μας, η "ορθόδοξη" (εδώ γελάμε) παραλλαγή του χριστιανισμού μαθαίνει τους δυστυχείς ευσεβείς έλληνες να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως όντα δ΄ κατηγορίας, πράγμα που αντικατοπτρίζεται ακόμα και στους κρατικούς μισθούς τους και την ανέλιξή τους σε δημόσιες θέσεις. Ενώ τα "παιδιά" είναι "ευλογία", τα "θηλυκά" προκαλούν ακόμα και σήμερα τη συμπόνοια για τον "άτυχο" πατέρα με τη γέννησή τους - νοοτροπία που οφείλεται κυρίως στην ορθόδοξη πλύση εγκεφάλου σχετικά με την αξία της γυναίκας. Η είσοδος των "μιαρών" γυναικών απαγορεύεται στο ιερό των εκκλησιών, ενώ έστω και ως πιστές και ιερωμένες δεν μπορούν να ανέλθουν ποτέ σε υψηλά ιερατικά σκαλοπάτια. Η κατάσταση αυτή βέβαια βολεύει τους πολλά βαρείς πατριαρχικά γαλουχημένους άνδρες του μεγάλου κυβισμού όρχεων, που αφού σταυροκοπηθούν ευλαβικά και δουλικά μπροστά σε κάποια εικόνα, φέρονται άσχημα ή καταπιεστικά στη γυναίκα τους και τα παιδιά τους, αρέσκονται σε χυδαία σεξιστικά ανέκδοτα και αιματηρά "σπορ" για να τονώσουν τον προβληματικό ανδρισμό τους και θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους ακόμα και να χτυπούν τις γυναίκες (η χώρα αυτή έχει πρωτεία στην ενδοοικογενειακή βία με θύματα τις γυναίκες, καταγγελλόμενη και γι'αυτό μεταξύ πολλών άλλων από τη Διεθνή Αμνηστεία). Μόλις τον Ιανουάριο του 2008 τέθηκε σε ισχύ ο Νόμος 3500/06 κατά της ενδοοικογενειακής βίας - και η εφαρμογή του είναι ελάχιστη. Η φιλότιμη συμβολή της Εκκλησίας σε όλες αυτές τις τραγικές καθυστερήσεις της ελληνικής κοινωνίας είναι ανυπολόγιστη, ούτε καν Κτηματολόγιο δεν ήθελαν οι άγιοι πατέρες!

Γεια σου λοιπόν ελλαδάρα αθάνατη με τους πολυάριθμους άντρακλές σου, αυτούς που δεν πάτησε ακόμα το τραίνο του πολιτισμού, που ξέρουν τον τρόπο να βάζουν τις γυναίκες στη θέση τους! Ευτυχώς, δεν τους επιτρέπεται να κόβουν αυτιά και μύτες στις ανυπάκουες (απλώς τις μαυρίζουν τακτικά στο ξύλο)! Να ξέρουν, όμως, αυτοί οι θεοφίλητοι λεβέντες, ότι όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότερα θα ακούνε για το γενικότερο θλιβερό χάλι τους (ήδη την "άκουσαν" ωραία από το ΔΝΤ, οι εκλεκτοί δούλοι του θεού και μυξοκλαίνε ολημερίς), ενώ η Παναγία (τι ειρωνεία) μάλλον θα βαρεθεί να την επικαλούνται συνεχώς βαθιά συγκλονισμένοι!

Τσιάο, αγορίνες!

kostas είπε...

Περασμενες καλες εποχες :):):)

http://www.youtube.com/watch?v=1jSRAHRKDPw

Ανώνυμος είπε...

...που συνεχίζονται και σήμερα!

"Αντάρτες Ταλιμπάν μαστίγωσαν δημόσια και εκτέλεσαν μια Αφγανή την οποία κατηγόρησαν για μοιχεία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της αστυνομίας.

Η 48χρονη χήρα μαστιγώθηκε δεκάδες φορές πριν εκτελεστεί με σφαίρα χθες Κυριακή στην απομακρυσμένη περιφέρεια Καντές, στη βορειοδυτική επαρχία Μπαντγίς, δήλωσε ο Αμπντούλ Τζαμπάρ, ανώτερος αστυνομικός αξιωματούχος της επαρχίας.

«Συνέβη ενώπιον κοινού ... μολονότι ουδείς διαμαρτυρήθηκε, η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για το συμβάν», δήλωσε ο Τζαμπάρ τηλεφωνικά από το Μπαντγίς.

Ο άνδρας που υποτίθεται ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τη γυναίκα διέφυγε, διευκρίνισε ο Τζαμπάρ.

Όταν βρίσκονταν στην εξουσία στο Αφγανιστάν, από το 1996 ως το 2001, οι Ταλιμπάν οργάνωναν δημόσιους λιθοβολισμούς και μαστιγώσεις γυναικών που διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου.

Ωστόσο ο Κάρι Μοχάμαντ Γιουσούφ, ο κύριος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε πως η οργάνωση δεν βρίσκεται πίσω από την εκτέλεση στο Καντές.

«Είναι μία κακή πράξη και την απορρίπτουμε. Όποιος το έκανε δεν είναι μέλος των Ταλιμπάν και προσπαθεί να μας δυσφημήσει», δήλωσε ο Γιουσούφ τηλεφωνικά από αδιευκρίνιστη τοποθεσία."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1852935

kostas είπε...

Kαι, επειδη περα απο τους αστεισμους(που αναφερονται σαφως στις τις μπακαλιστικες συγκρισεις που επιχειρουνται),
ρωταω:
Στις 10 εντολες της θρησκεια μας, που ειναι η πεμπτουσια του χριστιανισμου,αναφερεται πουθενα,οτι πρεπει να κανουμε τετοιες (η παρομοιες)πραξεις ,εναντιον συνανθρωπων μας???
Και φυσικα οχι αλλα και φυσικα γινονται καθημερινα αποτροπαιες πραξεις...
Αυτες οφειλονται καθαρα στον παραγοντα ανθρωπο και δεν εχουν να κανουν με θρησκεια,κομμα,ομαδα,δραστηριοτητα η οτιδηποτε αλλο...
Αν και η ιστορια εχει δειξει οτι πολλες φορες το θρησκευτικο συναισθημα(οπως και αλλα) χρησιμοποιηθηκε για μαζικες εξοντωσεις...
Τωρα περι της ηθικης της αθειας ,ας συμβουλευτουμε "τα εργα και τις ημερες" διαφορων αθεων πχ του Σταλιν...
Και θα καταλαβουμε αρκετα απο τα κατορθωματα τους, που ομοια τους σημερα ,δικαιως, καταδικαζονται...

Ανώνυμος είπε...

"Μπακαλίστικες" αναφορές δεν είναι αυτές οι τεκμηριωμένες που σε στενοχωρούν τόσο, Kostas, αλλά το να επιχειρεί κάποιος να υποστηρίξει ότι οι "δέκα εντολές", που προϋπήρχαν ενσωματωμένες σε πάμπολλους αρχαίους νομικούς κώδικες και σε άγραφους νόμους κοινωνιών παγκόσμια, είναι "ιδιοκτησία" και άθλος του χριστιανισμού. Η πανανθρώπινη Ηθική υπέστη σοβαρή βλάβη από τον υποκριτή χριστιανισμό, δεν ωφελήθηκε πουθενά.

Μπορεί να υπάρχει ελπίδα να δεις κάποτε την πραγματικότητα χωρίς παρωπίδες, αφού ορθά αναφέρεις τον "ανθρώπινο παράγοντα". Βέβαια, αυτοαναιρείσαι (όπως συνηθίζεις) αμέσως μετά, προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσεις με τα "έργα αθέων όπως ο Στάλιν". Kostas, που να ήξερες αγαπητό μου, αθώο και παραπλανημένο παιδί!

Η κόρη του Στάλιν, Svetlana Alliluyeva, είχε δηλώσει στη ρωσική τηλεόραση (το 2003) ότι ο Στάλιν πίστευε στην ύπαρξη του Θεού και του Χριστού και είχε θρησκευτικούς τόμους στη βιβλιοθήκη του.
Επίσης, ο Στάλιν επέμεινε το 1939 το Politburo να σταματήσει τους διωγμούς πιστών, ακυρώνοντας επίσης την ίδια χρονιά την οδηγία του Λένιν 13666-2 "Περί του αγώνα αναντίον της θρησκείας και των ιερωμένων", δίνοντας επίσης στη NKVD εντολή να απελευθερώσει όσους ιερείς κρατούσε, "αν δεν αποτελούσαν κίνδυνο για τη Σοβιετική Αρχή". Ο "αντίθεος" Στάλιν το 1951 έδωσε το "Βραβείο Στάλιν" στον Άγγλο κληρικό Hewlett Johnson και διάφορα άλλα βραβεία σε άλλους ιερείς. Κατά συνέπεια, τα εγκλήματά του διεπράχθησαν μάλλον από ένα κρυφά θρησκευόμενο πρόσωπο που απλά φοβόταν την εξουσία της Εκκλησίας ως αντίπαλο στη "μοιρασιά". Εξάλλου περίπου τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση του Χίτλερ, που χρησιμοποιούσε το σύνθημα "Ο Θεός μεταξύ ημών", θεωρούσε την φυλετική επιμειξία ως "αμαρτία εναντίον της θέλησης της αιωνίας Πρόνοιας" και βέβαια είχε την αμέριστη υποστήριξη του χριστιανισμού, που αγαλλίαζε και έχαιρε (τόσο ο "ορθόδοξος" όσο και ο καθολικισμός) για την επιχειρούμενη εξόντωση των Εβραίων! (Εδώ αν μπεις στον πειρασμό να πεις ότι άλλος χριστιανισμός ο δυτικού τύπου και άλλος ο "ορθόδοξος" αθώος δικός σας, καλύτερα απόφυγέ το, υπάρχουν ιστορικές πληροφορίες που μάλλον θα σε στενοχωρήσουν πολύ περισσότερο, αν επιμείνεις).

Και για να έρθουμε στο προκείμενο, το post πολύ σωστά υποστηρίζει ότι οι θρησκείες μισούν τη γυναίκα και δημιουργήθηκαν αποκλειστικά από άνδρες για τον έλεγχο των γυναικών μέσω της πλύσης εγκεφάλου και της ωμής βίας, όταν η πλύση δεν είναι αρκετή. Ο χριστιανισμός εν συνόλω, μέσα στα υπόλοιπα ειδεχθή εγκλήματα που τον βαραίνουν, συγκαταλέγει και τη συστηματική καταπίεση των γυναικών, την οποία συνεχίζει και σήμερα με πολλούς τρόπους, απλά τώρα πια δεν φθάνει στα δημόσια βασανιστήρια και εκτελέσεις του μουσουλμανισμού.

Βέβαια, δεν ήταν πάντα έτσι. Στην περίπτωση της Υπατίας της Αλεξανδρινής, όπως και στις εκατοντάδες χιλιάδες καύσεις και βασανισμούς "μαγισσών" του Μεσαίωνα, έδειξε καθαρά το πραγματικό του φρικτό πρόσωπο.

kostas είπε...

Πολυ μπλα-μπλα ,αλλα για ακομα μια φορα, για την ταμπακιερα τιποτα....
Μεσες -ακρες αντιλαμβανεσαι και συ(οι υπολοιποι ολοκαθαρα.. ) ,οτι πουθενα στις 10 εντολες ,δεν αναφερεται, οτι "ευλογειται" η βια εναντιων των συνανθρωπων μας...
Ακριβως το αντιθετο...

Η ειδηση βεβαια ειναι, οτι,μετα το κορυφαιο επιχειρημα για τον Σταλιν,οι αναφορες της κορης του στην τηλεοραση....,
θα ξαναγραφτει η παγκοσμια ιστορια....
Τωρα τι σοι δημοκρατια και ελευθερια πρεσβευεις, εσυ,που δεν σεβεσαι τις προσωπικες επιλογες (που δεν σε αφορουν στο κατω κατω...)των συνανθρωπων σου,παραμενει μυστηριο...
Οχι οτι μας ενδιαφερει κιολας...

Εχε τις αποψεις σου αλλα μην προσβαλλεις για τις επιλογες τους,οσους διαφωνουν με σενα.
Τα εχουμε ξαναπει αυτα,αλλα μυαλο δεν βαζεις...
Χειροτερευεις...

Ανώνυμος είπε...

Νεαρέ μου Kostas,

Η Ιστορία είναι κάτι ρευστό - και ίσως έχεις ακούσει ότι τα νέα δεδομένα την αλλάζουν τακτικά (βέβαια, αυτό είναι αδύνατο να το καταλάβει ένας άνθρωπος με κλειστό μυαλό, που πιστεύει σε δόγματα - όπως εσύ περίπου).

Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι σε βόλευε πολύ να πιστεύεις ότι ο Στάλιν ήταν άθεος - αυτό σου είπανε, αυτό βολεύει τους ποιμένες σου, άρα αυτό είναι. Κλείσε τα μάτια σε οποιαδήποτε άλλη πιθανότητα - εσύ ξέρεις γι'αυτά περισσότερα από την ίδια την κόρη του Στάλιν!!! Αλλά για τα βραβεία Στάλιν σε κληρικούς και την αποτροπή αντιθρησκευτικών ενεργειών δεν μας λες τίποτε, κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο. Αυτά δεν είναι Ιστορία; Η χριστιανική υποκρισία στο φουλ.

Η Wikipedia αναφέρει: "Η μητέρα του Ιωσήφ Στάλιν ήταν βαθιά θρησκευόμενη και το 1888 κατόρθωσε να του εξασφαλίσει μία θέση στην τοπική εκκλησιαστική σχολή. Παρά τα προβλήματα υγείας του, σημείωσε καλή πρόοδο στο σχολείο και κέρδισε τελικά υποτροφία στη θεολογική σχολή της Τιφλίδας." Εσύ λοιπόν συμπεραίνεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν θρησκευόμενος; Το ότι κυνήγησε σε ένα βαθμό τη θρησκεία ήταν για λόγους που εσύ συμπεριλαμβάνεις στον όρο "ανθρώπινος παράγοντας", σαφέστατα χωρίς να αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει.

Στο μέλλον σε συμβουλεύω να διαβάζεις λίγο πριν μας αραδιάσεις διάφορα ανυπόστατα, δεν θα πάθεις τίποτε, το πολύ ν'ανοίξουν τα μάτια σου (πολύ κακό τελικά αυτό για χριστιανό!!).

Το ότι στις "δέκα εντολές" (που ίσως ξέρεις ότι υποτίθεται πως δόθηκαν στους ανθρώπους πριν "έρθει" ο Χριστός) δεν γίνεται ρητή προτροπή για βία εναντίον συνανθρώπων δεν απαλλάσσει το χριστιανισμό (που τάχα τις υιοθετεί) από τις τόσες άλλες μισαλλόδοξες και μισάνθρωπες δοξασίες του, που έχουν αιματοκυλίσει την Ανθρωπότητα αμέτρητες φορές και συνεχίζουν και σήμερα.

Δικαίωμά σου να πιστεύεις χωρίς λογική ό,τι θέλεις, η επιλογή ναρκωτικού είναι ελεύθερη για τον καθένα, εξάλλου ο τρόπος διασκέδασής σου μας έχει πείσει ότι επιλέγεις πάντα το καλύτερο, το πολιτισμένο, το ήπιο και το λογικό. Μπράβο σ'εσένα και τους ομοίους σου.

Αν προσβάλλεσαι, το έχω ξαναγράψει, είναι απλά επειδή σου παρουσιάζεται η πραγματικότητα που καθόλου (φτωχέ Kostas!) δεν σε βολεύει. Δικαίωμά σου και αυτό, αλλά δεν θα περιορίσεις κανέναν εκεί όπου θέλεις εσύ και τα δόγματά σου, δογματικέ "δημοκράτη"! Γράφε παρακαλώ τις απόψεις "σου", για μένα είναι εξαιρετικό δείγμα οπισθοδρομικού πατριαρχικού δογματισμού που με εξυπηρετεί απόλυτα για να προβάλλω εδώ εκείνα που θέλω, κι ο νοών νοείτω, όπως είπε κάποιος ωραίος τυπάκος.

kostas είπε...

Επαψες πλεον να με εκπλησσεις....
Στο ιδιο μηκος κυματος παντα...
Πρεπει να εχεις πολυ βαθιες πληγες μεσα σου...
Δεν μπορω να σε βοηθησω...
Πως μπορεις και μισεις ,τοσους πολους ανθρωπους και για τοσα πολλα πραγματα,αραγε ?
Υπομονη ....Θα τα καταφερεις...
Αρκει να το θελησεις....
Γεια...

Ανώνυμος είπε...

Νεαρέ μου Kostas,

Μέσα στην ιδιόμορφη "λογική" σου, όλα είναι δυνατά... Το κακό είναι πως περιορίζονται μόνο στο μυαλό σου.

Εγώ υποτίθεται ότι "μισώ", εσύ όμως είσαι που σκοτώνεις ζώα για να διασκεδάσεις - και μάλιστα είχες το απίστευτο θράσος να γράψεις ότι για τα πληγωμένα ζώα που υποφέρουν "η φύση έχει προνοήσει την αστοχία"!!!

Εγώ υποτίθεται έχω "πληγές", εσύ αντιδράς σαν πονεμένο κουταβάκι, μη μπορώντας να αντιτάξεις λογικά επιχειρήματα, ενώ καταρρέει κάθε συλλογισμός σου από το βάρος της πραγματικότητας.

Εγώ υποτίθεται ότι είμαι "μη δημοκράτης", αλλά εσύ είσαι που υποστηρίζεις αντιδημοκρατικά δόγματα όπως ο χριστιανισμός.

Βλέπεις λοιπόν... κάπου δεν μας τα λες καλά. Χάνεις τον ειρμό σου.

Θα σου πρότεινα, τη βοήθεια που προτίθεσαι να προσφέρεις, να την προσφέρεις πρώτα στον εαυτό σου.

Διότι αυτό που βιώνεις, και θέλεις να το ονομάζεις "ζωή", είναι κατά προφανή τρόπο τόσο φτωχό και λίγο από διανοητικής άποψης, που μου προκαλείς τη βαθιά συμπόνοια.

kostas είπε...

Γεια...

rouf είπε...

@ALL

Asxolithike ligo akoma me oti poylaei sta proinadika....kai o Oktomvrios einai konta.

Kalhmera