Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Αρχίζει η κυνηγετική περίοδος...

...το Σάββατο 20/8/2010, σύμφωνα με την νέα τροποποιημένη ρυθμιστική που εκδόθηκε. Στην νέα ρυθμιστική εκτός των άλλων γνωστών (ευρωπαϊκών και μη) μελετών και νομοθετημάτων, για πρώτη φορά επιτέλους, αναφέρονται και τα αποτελέσματα επίκαιρων μελετών ,που αφορούν το κυνήγι, σήμερα και την επίπτωση του στο γενικότερο οικολογικό σύστημα. Λεπτομέρειες εδώ.
Post: Kostas
Bookmark and Share

12 σχόλια:

kostas είπε...

H νεα ρυθμιστικη εδω

Unknown είπε...

είναι ακριβώς ίδια με την περσυνή. Που την είδες την τροποποίηση;

kostas είπε...

Καταρχην πριν την αποφαση,το υπουργειο ειχε καλεσει τις εξης οργανωσεις ,για να ακουσει και να κρινει αποψεις:

"ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ στη σύσκεψη:
1. Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
2. WWF Ελλάς
3. ΑΝΙΜΑ- Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής
4. Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
5. Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων
6. Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία
7. Πανεπιστήμιο Αθηνών –Τμήμα Βιολογίας / Έδρα Ζωολογίας
8. Καλλιστώ
9. Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος
10. Πανελλήνια Ένωση Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Κυνηγετικών Ειδών (ΠΕΒΕΚΕ)"

Μειωνονται τα τελη υπερ των κυνηγετικων οργανωσεων και αυξανονται υπερ της "πρασινης"αναπτυξης.

Για πρωτη φορα λαβανονται υποψην επικαιρες επιστημονικες μελετες(για να παψουν πλεον και οι "επιχειρηματολογιες του καφενειου"),σχετικα με την επίδραση της θήρας στους
πληθυσμούς των θηρευσίμων και μη ειδών.(Παρ.16,17α,17β)

Αλλα θεματα ασφαλειας(εντατικοποιση ελεγχων για την ενδυμασια των κυνηγων κατα την ασκηση κυνηγιου ορσιμενων θηραματων),μειωση επιτρεπομενου αριθμου θηραματων σε καποια ειδη,σαφεις οδηγιες για τις καμμενες περιοχες,κτλ...

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι οι κυνηγοί θα τηρήσουν κατά γράμμα όλες αυτές τις διατάξεις στη "ρυθμιστική", όπως κάνουν άλλωστε με ευλάβεια κάθε χρόνο, κυνηγώντας εκτός εποχής (π.χ. ο αισχρός Απρίλιος στην Ζάκυνθο), με παράνομα και ανήθικα μέσα, κτυπώντας μη επιτρεπόμενα είδη και ό,τι βρουν μπροστά τους, ενοχλώντας τους άτυχους κατοίκους αγροτικών περιοχών, δίνοντας αρνητική εικόνα στους τουρίστες και πλήττοντας έτσι τον τουρισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα άλλων (και τη δική τους), και κυρίως διασκεδάζοντας αθώα, σκοτώνοντας και βασανίζοντας μικρά ζώα τα οποία δεν έχουν βέβαια ανάγκη να φάνε.

Το κυνήγι πρέπει σύντομα να απαγορευθεί δια παντός στις ανεπτυγμένες χώρες. Ας όψονται όμως τα συμφέροντα της κυνηγετικής βιομηχανίας, που κυκλοφορούν κάτω από τραπέζια πολιτικών, όπως και το δυστυχώς χαμηλό διανοητικό επίπεδο μιας μικρής μερίδας συμπολιτών μας, των αυτοαποκαλούμενων "κυνηγών" (στην πραγματικότητα πρόκειται για "χομπίστες" με αντικείμενο τη φρικτή εκτέλεση ζώων με άνανδρο τρόπο).

kostas είπε...

Aποψεις, ΠΑΡΑμορφωμενων, "ανωτερου" πνευματικου επιπεδου,προκλητικων,προσβλητικων,χωρις σοβαρη πλεον επιστημονικη επιχειρηματολογια,αναρθρα κραυγαζωντων, διποδων,αναξιες σχολιασμου....

Ξυδακι...

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

Παρόλο που είσαι πολύ διασκεδαστικός, μέσα στην παραζάλη σου, δεν δικαιούσαι να κρύβεις την αλήθεια λόγω του λυπηρού και αιμοσταγούς πάθους σου...

Ο Απρίλιος στη Ζάκυνθο μιλά πολύ καθαρά και λέει την αλήθεια για το κυνήγι, αλλά είπαμε, εσύ έχεις επιλεκτική όραση και βλέπεις και οράματα (με γειά το νέο ωραίο άβαταρ, το είδε ένας γνωστός μου ψυχολόγος και θέλει επειγόντως να σε γνωρίσει...)

Φιλάκια.

kostas είπε...

Aπο καιρο, εδω μεσα ειχε διαφανει,οτι εχεις κολλητους ψυχολογους( ηταν ολοφανερο,στο ειχα αναφερει αλλωστε)...

Συνεχισε αυτην την σχεση σου με τους γιατρους και αν ολα πανε καλα...

Θα ξαναγυρισεις παλι στην "προτερα" κατασταση,οπου, σαν πολιτισμενοι ανθρωποι θα διασταυρωνουμε τις αποψεις μας,ευγενικα και πολιτισμενα...οπως γινεται σχεδον παντου...
Αν βεβαια υπηρξε ποτε για σενα,"προτερα" κατασταση...

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

Σαν πολύ περίεργο είναι, ένας πολιτισμένος και ισορροπημένος άνθρωπος με τόσο λεπτά αισθήματα (σαν κι εσένα) να διασκεδάζει βασανίζοντας και σκοτώνοντας ζώα...

Δεν ταιριάζει, νεαρέ μου φίλε.

Πρέπει λοιπόν επιτέλους κάποιος να σου μιλήσει για το Ρεξόνα...

Φαίνεται, έχεις την πλάνη ότι όποιος σε δει να σκοτώνεις μικρά ζώα για να διασκεδάσεις, θα σε θεωρήσει αμέσως λογικό και ανώτερο άνθρωπο, με ανδρισμό και αξίες... Μπορεί κιόλας να το κάνεις για να εντυπωσιάσεις επιτέλους καμμια κοπέλλα, ποιος ξέρει δυστυχισμένε μου τι σε βασανίζει κι εσένα, για να ξεσπάς έτσι σε άκακα ζωάκια σκοτώνοντάς τα... Έχεις τη συμπόνοιά μου.

Ξύπνα όμως Kostas, μόνο σαν καθυστερημένος, ανόητος και αιμοχαρής βάρβαρος φαντάζεις πυροβολώντας ζώα για διασκέδαση. Περηφανεύεσαι κιόλας για τα ωραία "κατορθώματά" σου!

Θα μου πεις, στο δικό σου περίεργο κόσμο αυτό ίσως αντιπροσωπεύει κάποιου είδους αξία...

Εδώ θα συμφωνήσω αμέσως μαζί σου! Στον περιορισμένο μικρόκοσμό σου, η αιμοσταγής βαρβαρότης της βασανιστικής εκτέλεσης ζώων για διασκέδαση πιθανότατα είναι σημαντική αξία!

Πάντως, πίστεψέ με, κοπέλλα δεν θα βρεις έτσι, λεβέντη μου! Θα παρακαλέσω τον φίλο μου τον ψυχολόγο, ίσως να σου γράψει σχετικώς, μου είπε ότι έχει βοηθήσει κι άλλους στην κατάστασή σου στο παρελθόν ν'απαλλαγούν από τη μανία τους!

Φιλάκια!

kostas είπε...

Oλοι μας πλεον καταλαβαμε τι "πετρια" κουβαλαει ο καθενας μας,μεσα του...
Και στα λεμε εμεις ,που δεν ειμαστε ψυχολογοι....
Οι "κατοικουντες την Ιερουσαλημ" αντιλαμβανονται, τι εννοω...

Υγ1.Με μετρο τα φιλακια,γιατι θα μας παρεξηγησουνε....
Αν ισχυει μαλιστα,οτι εκει που υπαρχει μεγαλος μισος,υπαρχει και....,θα μας παρουν στο ψιλο....

Υγ2.Aκομα στο Rexona του Αναστοπουλου εχεις μεινει?

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

Δεν θεωρώ βέβαια τον εαυτό μου υπόδειγμα ψυχικής υγείας, αλλά τουλάχιστον δεν πυροβολώ εναντίον μικρών ζώων για να διασκεδάσω σκοτώνοντάς τα και βασανίζοντάς τα. Το πολύ να "βασανίσω" καμμια μακαρονάδα με το πηρούνι.

Μια μικρή διόρθωση, αν μου επιτρέπεις: Η σωστή έκφραση είναι "οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ" και όχι οι "κατοικούντες".

Τα φιλάκια στα στέλνω, παρότι είμεθα άνδρες (εγώ βέβαια όχι τόσο γενναίος ώστε να πυροβολώ πουλιά), επειδή αντιλαμβάνομαι ότι έχεις μεγάλη ανάγκη στοργής, ανάγκη η η οποία σε ωθεί σε σαφώς παρεξηγήσιμους τρόπους για να τραβήξεις την προσοχή. Σε θεωρώ ως θύμα μιας γενικότερης κακής κατάστασης και δεν σε μισώ καθόλου, αντίθετα μου είσαι πολύ συμπαθής - γι'αυτό και ασχολούμαι με τις απόψεις σου.

kostas είπε...

Σε γενικες γραμμες ,τα πηγες καλυτερα αυτην την φορα....

Ατσάραντος είπε...

Επιτέλους να ανάψουν λίγο τα "αίματα" γιατί είχα αρχίσει να απελπίζομαι...