Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Γύρω-γύρω όλοι στη μέση η ...καρέτα!

Μεσημέρι στο Λαγανά και 6-7 πλοιάρια σπεύδουν να περικυκλώσουν την ατραξιόν του κόλπου, μια χελώνα καρέτα-καρέτα. Σίγουρα οι αλλοδαποί τουρίστες θα έμειναν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τα 15 ευρώ που έδωσαν έπιασαν τόπο και είδαν την περιβόητη χελώνα. Σίγουρα και η κακομοίρα η χελώνα θα τα ..."είδε όλα"!
Photo: Vas.Trian.
Bookmark and Share

5 σχόλια:

16xronos είπε...

παντως και στο ωκεανογραφικο μουσειο τοσα πληρωσα για να την δω...τουλαχιστον εδω την βλεπωσ το περιβαλλον της και οχι φυλακισμενη...

Υ.Γ. καθε χελωνα γυριζει ξανα στην ιδια παραλλια μετα απο τριαντα χρονια...φανταστειτε οι κακομοιρες χελωνες που ερχονται φετος τι 8α βλεπουν...θυμαστε τον λαγανα τον 1980??εγω σε φωτογραφιες τον βλεπω και δν εχει καμια σχεση...φανταστειτε οι χελωνες τι θα χουν δει τα ματια τους///χεχ αλλαγες μεγαλεσ χαχα

rouf είπε...

LIMENARXEIO??????

POIOS TOTOS????

Kostas είπε...

Ένας από τους κανόνες του ΕΘΠΖ είναι ότι η παρακολούθηση χελώνας πρέπει να γίνεται από το πολύ 2 καραβάκια. Μερικές επιχειρήσεις έχουν συμφωνήσει να ακολουθούν αυτόν (και τους υπόλοιπους κανόνες) και είναι αυτές που φέρουν και το ειδικό σηματάκι. Βέβαια αρκετές φορές μερικοί αδηγοί αυτών δεν είναι πάντα σωστοί, αλλά σίγουρα υπάρχουν και σψστοί οδηγοί που δεν θα γινόταν το "8ο" πλοιο σε αυτή τη φωτογραφία.
Τι θα έκανα αν ήμουν τουρίστας:
- Αν ήμουν με γυναίκα με παιδιά, θα έπαιρνα ένα καραβάκι (με σηματάκι του πάρκου ή όχι αυτό είναι στης επιλογές του καθενός). Αν γινόταν αυτό το νταβαντούρι θα παραπονιόμουν έντονα στο καπετάνιο και θα του ζητούσα να φύγουμε από το σημείο. ΔΕ ΘΑ ΖΗΤΑΓΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΑΝ ΔΕ ΕΒΛΕΠΑ ΧΕΛΩΝΑ. Αυτή η νοοτροπία "εγω πλερώ και θέλω να δω άγρια ζωή είναι απαράδεκτη".

-Αν ήμουν μόνος μου, θα έπαιρνα μία μάσκα και βατραχοπέδηλα και θα έψαχνα να βρώ μία χελώνα ώστε να την παρατηρήσω μόνος μου. Η εμπειρία είναι μοναδική! Μπορεί να πάρει καμιά ώρα αλλά έχεις το μοναδικό προνόμιο (και δικαίωμα )να κολυμπήσεις με μία χελώνα η οποία (φυσικά αν της δείξεις το κατάλληλο σεβασμό) δε θα τρομάξει. Αν πάλι δεν έβρισκα καμία (ειδικά αν είναι Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) τότε θα εμπαινα στα καραβάκια.

Να σημειώσω ότι η "στανταρ" τιμή των καραβακίων αυτών είναι 10 ευρώ. Η παρατήρηση χελώνας δεν είναι κάτι κακό αρκεί να γίνεται με το σωστό τρόπο.

Θαλάσσια φύλαξη είναι απαραίτητη από πλευράς του πάρκου αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

rouf είπε...

@kONSTANTINOS
OLA TA KARAVAKIA EXOUN AYTO TO SHMA POY ANAFEREIS OPOS KAI DINOUN STO PARKO TO 1 EURO APO TO KATHE EISHTHRIO.

ANO TON 10 KORON DEN EINAI KARAVAKIA...ALLA PLOIA.
OLA TA PLOIA TIS FOTOGRAFIAS EINAI SE APOSTASH MIKROTERH TOY EPITREPOMENOU.

TO LIMENARXEIO POY EINAI??????

Kostas είπε...

Καλησπέρα,
Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχουν όλα τα καραβάκια-πλοία το ειδικό αυτό σηματάκι. Μιλάω για αυτό που λέει "Ειδικός συνεργάτης του ΕΘΠΖ- Endorded by NMPZ".

Επίσης το 10+1 ευρώ για το πάρκο ίσχυε μέχρι και το 2007. Από το 2008 και μετά είναι 10 ευρώ και δε νομιζω να είναι 9+1 τώρα.

Έχεις απόλυτο δίκιο για το λιμεναρχείο, ειδικά τώρα που θα απομείνουν λιγότερες χελώνες στον κόλπο, αυτές οι εικόνες θα είναι καθημερινές.

Φιλικά,

Κώστας