Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Αντίο Σωκράτη, καληνύχτα Ελλάδα.

Πληρωμένοι δολοφόνοι σκότωσαν με 20 σφαίρες σήμερα νωρίς το πρωί τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Ο Σωκράτης ήταν ο ιδρυτής και δημιουργός του μπλογκ troktiko και κατάφερε να ανατρέψει εκ βάθρων τις καταστημένες δομές των παντοδύναμων Αθηνοκεντρικών Μέσων Ενημέρωσης, αφού η επισκεψιμότητα και η αναγνωσιμότητα του μπλογκ καθημερινά έσπαγε όλα τα ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, η πληροφόρηση και η ενημέρωση είναι στα χέρια των απλών πολιτών, αφού ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει τη θεματολογία του μπλογκ. Στο πρώσωπο του Σωκράτη αποδείχθηκε ότι η "δημοσιογραφία" των πολιτών μπορεί να νικήσει τη δημοσιογραφία των αφεντικών των ΜΜΕ. Ο Σωκράτης είναι ο τελευταίος σύγχρονος μάρτυρας της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας. Καλό ταξίδι φίλε.
Bookmark and Share

6 σχόλια:

kostas είπε...

Δυστυχως,απο οτι φαινεται,η δολοφονια του Σωκρατη ,ηταν ενα ηχηρο μηνυμα με πολλους αποδεκτες...

Κακα τα ψεμματα,μετα απο αυτην την εκτελεση,κανενας που ασχολειται ενεργητικα με την μπλογκοσφαιρα,δεν μπορει, παρα να μην σοκαριστηκε και προβληματιστηκε...

Ο στοχος,φαινεται να ειναι, προφανης:
Η πληροφορηση του κοσμου(εγω την αποκαλω διαμορφωση της κοινης γνωμης)πρεπει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να περναει, απο ορισμενα *καναλια*...
Με οποιδηποτε τροπο και κοστος...

Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει...

Unknown είπε...

Πολύ μεγάλο σοκ ήταν αυτό, για όλους μας. Εντός κι εκτός μπλογκόσφαιρας!

Καλό ταξίδι στον Σωκράτη!

The kid είπε...

Μηπως η δημοσιογραφια ανηκει σε ορισμενους πληρωμενους (μεταφορικα & κυριολεκτικα) δημοσιογραφους που χειραφετουν τον κοσμο σαν αναδροι τρομοκρατες! Σωκρατη αν και δεν σε ηξερα.....μου εμαθες πολλα....ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!!

The kid είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παναγιώτης Γ. είπε...

ο να ''σκοτώνεις'' ό,τι σε χαλάει και δεν συμπαθείς ειναι στοιχείο φασισμού και ανελευθερίας.

Ελεύθερη δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν υπάρχει γιατί βρίσκεται κάτω από επιχειρηματικές ''σκεπές'' που δεν επιτρέπουν
να θιγούν οι όποιες παρατυπίες τους όσο σοβαρές και να είναι.

Άρα υπάρχει ευνουχισμένη και ανώδυνη δημοσιογραφία που στην ουσία δεν προσφέρει τίποτα στην παρουσίαση της πραγματικής και ανόθευτης αλήθειας.

Το ''τρωκτικό'', πέρα από αδιάφορες ειδήσεις, ''τσίγκλαγε'', ''ενοχλούσε'', παρουσίαζε και μιλούσε για πράγματα που δεν τολμούν να μιλήσουν τα ''καπελωμένα'' ΜΜΕ [κανάλια και εφημερίδες].

Ο καθένας από μας αν θέλει να λέγεται σοβαρός και υπεύθυνος πολίτης, οφείλει να έχει κρίση και να ξεχωρίζει και να καταλαβαίνει τι ''γίνεται γύρω του'' και να μην καταπίνει όλα όσα του σερβίρουν.

Ατσάραντος είπε...

@snowblind
Η προσβολή νεκρών είναι ανήθικη πράξη. Σε παρακαλώ να αποσύρεις τους χαρακτηρισμούς, αλλιώς θα αναγκαστώ να διαγράψω όλοκληρο το σχόλιό σου.

Υ.Γ. Ελπίζω στην κατανόηση όλων για την ανοχή ακόμη και προσβλητικών εκφράσεων, που δεν αρμόζουν μετά από μια δολοφονία.