Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ω, ωραίο μου συντριβάνι!

Ένα συντριβάνι είναι αναμφίβολα ωραίο θέαμα, επιπλέον και μόνο να το βλέπεις δροσίζεσαι τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού. Βέβαια, αυτά δεν ισχύουν έτσι ακριβώς για το κακόμοιρο συντιβάνι που φτιάχτηκε στον Αγ. Παύλο! Ξερό και παραπονεμένο, έχει μεταβληθεί σε κάδο απορριμμάτων, παρασταίνοντας αλληγορικά την κατάσταση στο "Δήμο" Ζακυνθίων, όπως έχει καταντήσει τα τελευταία χρόνια... Ξεραΐλα και βρωμιά!
Post: ΑΗΤΟΜΑΧΟΣ
Bookmark and Share

2 σχόλια:

τους ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ είπε...

Για την αξιοποίηση των συντριβανιών είχα γράψει το παρακάτω σατυρικό άρθρο προκειμένου να δημοσιευτεί στην εφημερίδα που σκόπευε τότε να εκδώσει ο "Στίγμα" Τελικά δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου του 2007 του περιοδικού "Ραπόρτο".

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα σιντριβάνια της πόλης μας που βρίσκονται σε αχρηστία:


• Να τα μετατρέψουμε σε δημόσιους λινούς και να διοργανώνουμε εκεί Διονυσιακές γιορτές προς τιμήν του πολιούχου της πόλης με πάτημα σταφυλιών, κατά προτίμηση το μήνα Αύγουστο ώστε το κρασί που θα παράγουμε να είναι Αυγουστιάτης.

• Να γίνουν βωμοί και να γίνονται εκεί θυσίες προς τιμήν των θεών της Αυτοδιοίκησης (που μας έχουν ξεχάσει) παράλληλα δε να σφάζουμε και κάνα ζώο μέχρι να φτιάξουμε Δημοτικά σφαγεία.


• Να αξιοποιηθούν για να κάνουν οι τουρίστες τις ευχές τους, ρίχνοντας νομίσματα αλά φοντάνα ντει Τρέβι ,και με τα λεφτά αυτά να πληρώνονται οι εργαζόμενοι στους συνδέσμους.

• Να γίνουν Δημοτικές κολυμπήθρες ώστε να βαπτίζονται εκεί μέσα όσοι αισθάνονται ότι αυτή η Δημοτική αρχή τους «έχει αλλάξει …την πίστη» αλλά και για να… «νίπτουν τας χείρας τους» οι Πόντιοι Πιλάτοι της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης..

• Να τα εκμεταλλευτούμε για να πλένουμε κει μέσα τα «άπλυτα» της Δημοτικής και Νομαρχιακής μας Αρχής που βγαίνουνε κάθε τόσο στη φόρα…ενίοτε δε να χρησιμοποιούνται για το ξέπλυμα του « μαύρου χρήματος » που κυκλοφορεί στη πιάτσα…


• Να μαζεύουμε νερό της βροχής για να λουζόμαστε το καλοκαίρι περιμένοντας να ανοίξει το φανάρι τση λούμπας.

Περιμένοντας και τις δικές σας ιδέες καλό καλοκαίρι!

Κώστας Κιτσίκης

Υ.Γ. Το σατυρικό αυτό κείμενο είχε γραφτεί για την εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα που ετοιμάζουν οι φίλοι του «STIGMA radio»

Ανώνυμος είπε...

@ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ:

Στον γεμάτο εξόφθαλμα παράλογες καταστάσεις μικρόκοσμό μας, οι προτάσεις σας κλίνουν μάλλον προς το ορθολογιστικό. Μπαίνω στον πειρασμό να τις υποστηρίξω!