Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

O "παιδικός οδηγός εξομολογήσεως".

Μνημείο πλύσης εγκεφάλου εκ μέρους της Εκκλησίας, η οποία κάθε παιδική αταξία την κατατάσσει ως "αμάρτημα", ταξινομημένη μάλιστα αξιοθαύμαστα ανά μέλος του σώματος, για να ζει από τα πιο τρυφερά του χρόνια ο κατηχούμενος μέσα στην ενοχή, την αυτοτιμωρία και την αγωνία της απώλειας της "αιώνιας ζωής", επειδή μπορεί να πήγε "στα θέατρα και στους κινηματογράφους"...
Post: ΑΗΤΟΜΑΧΟΣ
Bookmark and  Share

4 σχόλια:

kostas είπε...

Παλι καλα που δεν ρωταει:
Μηπως παρακολουθεις blogs(ιδιαιτερα τον Atsaranto)? ......

Γ.Ι.Δ.Α. είπε...

AYTO EINAI PALIO ALLA I KKLISIA TA XRISIMOPIOI AKOMA GIAYTO EXOUN MINEI TREIS O KOUNOUPAS KAI O GIANNIS O SPASMENOS.
FANTASOU OMOS NA EXEIS FANATIKI 8RISKOLIPTI MAMA KAI NA SE TREXEI OLI MERA STA KATIXITIKA KAI STOUS PAPADES.

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορούμαι ότι το να ντύνεται κανείς μασκαράς τις Απόκριες είναι αμαρτία. Αυτό παρακαλώ, μας το λένε οι παπάδες, που είναι μασκαρεμένοι όλο το χρόνο, με μίτρες, πετραχήλια, άμφια, ράβδους και χίλια χρυσά και παρδαλά λιλιά!!

Μπορεί όμως, με απευθείας επικοινωνία με τον Ύψιστο, τα τελευταία χρόνια μερικά από τα αμαρτήματα του καταλόγου να μην τα λαμβάνει πια τόσο υπόψη του! Τα παιδιά τώρα πάνε ακόμα και σε χορούς και πάρτυ (άκουσον - άκουσον!!)

Φαντάσου τι άνθρωπος γίνεται ένα παιδί που του βάζουν τέτοια καλούπια... Που δεν χαίρεται την παιδική του ηλικία, επειδή είναι ...αμαρτία! Που δεν γελά, δεν αστειεύεται, δεν τραγουδά, δεν ακούει μουσική, δεν χορεύει, δεν πάει σινεμά ή θέατρο, δεν αντιμιλά ποτέ... και πόσα άλλα.

Πράγματι, πρόκειται για "μνημείο πλύσης εγκεφάλου"!

Προσέξτε και κάτι άλλο: Τις πανανθρώπινες ηθικές αξίες και κώδικα συμπεριφοράς, η Εκκλησία τις παρουσιάζει κίβδηλα σαν να είναι αποκλειστικά δημιουργήματα του χριστιανισμού! Και τις ενσωματώνει στον "κώδικα αποφυγής αμαρτίας", για να ισχυροποιήσει την ολέθρια επίδραση των άλλων αποβλακωτικών οδηγιών της προς τα "πρόβατα", τα αθώα παιδιά.

Εγώ, πάντως, ποτέ δεν θα ξεχάσω πως ριγούσαμε από τρόμο ως παιδιά, όταν ο παπάς Κ...... στο δια ροπάλου υποχρεωτικό κατηχητικό μας περιέγραφε με πολύ παραστατικό τρόπο την καυτή κόλαση, με την αιωνιότητα των φρικτών βασανιστηρίων, με τις κραυγές πόνου των αμαρτωλών, με σάρκες να ξεσχίζονται και να καίγονται για πάντα!!

Η "αγάπη" του "θεού" πράγματι δεν έχει όρια...

rouf είπε...

ERXETE.....
http://public.web.cern.ch/public/

POIA EKKLHSIA MORE PAIDIA????
EISTE TOSO STENOMYALOI???

O THEOS EFTIAKSE TON KOSMO SE 7 HMERES.... PAPARIA MANTOLES.