Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Nεότερα πολεμικά ανακοινωθέντα.

Ζάκυνθος, Απρίλιος 2010. Από την εμπόλεμη ζώνη του Κερίου (και άλλων πολλών παρόμοιων), φθάνουν οι χαρμόσυνες ειδήσεις που αποδεικνύουν ότι η ανδρεία και ο ηρωισμός των νομολάτρεων κυνηγών δεν έχουν όρια! ΣΤΟΠ. Οι πυροβολισμοί ασταμάτητοι από το πρώτο φως της ημέρας!! ΣΤΟΠ. Τα πτώματα εκατοντάδων φοβερών εχθρών - τρυγονιών μεταφέρονται με καμάρι ως τρόπαια από τους νομοταγείς υπερασπιστές των ακριβοπληρωμένων πόστων, ενώ χιλιάδες είναι οι εχθροί - τρυγόνια που θα αγωνιούν με φοβερούς πόνους επί ώρες ή μέρες πριν πληρώσουν το υπέρτατο τίμημα για το απίστευτο θράσος τους, να περάσουν μεταναστεύοντας από την ένδοξη πατρίδα των καραμπινοφόρων αιρετών και των ανύπαρκτων Αρχών, την παραδοσιακή Ζάκυνθο. ΣΤΟΠ. Τζιπ κυνηγών με πλήρη εξοπλισμό πηγαινοέρχονται παντού ανενόχλητα, αφού οι Αρχές στη Ζάκυνθο είναι κατά διαβολική σύμπτωση όλες αναρμόδιες να εφαρμόσουν τους νόμους του Κράτους (εκτός από αόμματες και κουφές). ΣΤΟΠ. Αναμένεται ειδική πτήση του Πρωθυπουργού στο νησί, για να συγχαρεί τον ηρωικό Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου, που με τις σημαντικές και περισπούδαστες περσινές δηλώσεις του απέδειξε πόσο οι κυνηγοί στη Ζάκυνθο κόπτονται για νόμους και άλλα τέτοια χαζά. ΣΤΟΠ. Ο Πρωθυπουργός θα συγχαρεί επίσης τις τοπικές Αρχές, που κάνοντας εντέχνως τις κουφές και αόμματες βοηθούν σημαντικά στη διαφήμιση του νησιού μας στο εξωτερικό, ως τόπου ημιαγρίων και αιμοχαρών "χομπιστών" που δεν σέβονται κανένα νόμο μπροστά στο χούι τους και σ' ένα "αντέτι" από εκείνα για τα οποία θα πρέπει όλοι οι Ζακυνθινοί με μυαλό να ντρέπονται. ΣΤΟΠ. Αναζητούνται ως αγνοούμενες πολέμου οι τοποθετήσεις και ενέργειες επί του θέματος των Οικολόγων - Πράσινων και άλλων ενδιαφερομένων δυνάμεων. ΤΕΛΟΣ.
Post: ΑΗΤΟΜΑΧΟΣ
Bookmark and Share

38 σχόλια:

rouf είπε...

THA STATHO MONO STO TELEYTAIO SOY AGAPHTE AHTOMAXE:

Αναζητούνται ως αγνοούμενες πολέμου οι τοποθετήσεις και ενέργειες επί του θέματος των Οικολόγων - Πράσινων και άλλων ενδιαφερομένων δυνάμεων.

TO ALLO ME TON TOTO TO KSEREIS??

rouf είπε...

POIOS EXEI PAEI STROFADIA GIA TRIGONIA???

MIA MATIA EDO: http://syros-observer.aegean.gr/ais/

ONLINE: APLA GIA NA KSEKOUFATHOUNE MERIKOI KAI NA KSESTRAVOTHOUNE KAPOIOI ALLOI.

zoulapi είπε...

aetomaxe ela ayrio sto keri na mas ta peis apo konta kai meta na doyme ti tha grafeis......

kakiraxi είπε...

γραφε μη σταματας αιτομαχε γραφεεεε γιαυτο το κολοκρατος και τους ρουφιανους διαχειριστες του

kostas είπε...

Ωραια φωτογραφια,που δειχνει, ΠΟΥ πραγματικα γινεται η εξολοθρευση του τρυγονιου....

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για οποιον τολμησει να αμφιβαλλει,

http://jrloutdoors.com/?p=151

Τα συμπερασματα, τουλαχιστον για την δημιουργια εντυπωσεων,ας τα βγαλει ο καθενας μας...

kakiraxi είπε...

zoylapi na kalesis sto keri to ΔΝΤ na idoynegiati ueloyme danika

zoulapi είπε...

ayto sas peirakse se oli tin katastasi.ta trigonia poy skotonontai stin zakyntho.poy skotonontai anthropoi san ta kotopoyla den enoxli kanenan oyte poy ta narkontika kikloforoyn eleythera mesa sto nisi mas kai den toys pianei kaneis alla eseis den katalabenetai pos ola ta ypoloipa einai paraplanisi

Ανώνυμος είπε...

prwta na plenete to stoma sas me rodonero kai meta na milate gia to keri

rouf είπε...

@kakiraxi
ME NOMARXH KERIOTI THELEIS NA PEIS OTI DEN EGINE TIPOTA STO KERI?
APLA APO PERIERGIA ROTAO GIATI AKOUGETE KAPOS PERIERGO.

@ALL
TO LINK TO EVALA GIATI APLA O KATHENAS MPOREI NA DEI KAI TA SKAFOI TOY LIMENIKOU AN PLEOUN STHN PERIOXI :)

@ ZOULAPI
AGAPHTE FILE OPOS SIGOURA EXEIS KATALAVEI (MIA KAI APO AYTA POY GRAFEIS FENETE OTI EISAI APO TO KERI). DEN PREPEI NA ANHSYXEIS GIA TO TI GRAFEI O AHTOMAXOS, NA ANHSYXEIS GIA MERIKOUS XORIANOUS SOU POY OTI EXEI APOMEINEI KERIOTI TO POYLANE SE AIGYPTIOYS KAI ELVETIKES THYGATRIKES.

@KOSTAS
SIGOURA DEN EINAI APO ZAKYNTHO KOSTA H FOTO. PISTEYO OTI O AHTOMAXOS EKANE TO SXETIKO POST MONO KAI MONO GIA NA KATALAVOYN MERIKOI ( EAN DEN TO XOYN EIDH KATALAVEI ) OTI POLLOI MILANE , MILANE KAI KOKO TIPOTA.

SE DEKA MERES KSEKINAEI ( HFAISTEIOY THELONTOS ) H TOYRISTIKH SAIZON KAI OI DROMOI EINAI SE KATASTASH MAXOMENHS PERIOXHS, YPODOMES 0 KAI MEIS ASXOLOUMASTE ME TO KYNHGI....

OPOS LEGANE KAI OI ARXAIOI....<< EDO O KOSMOS KEGETE KAI TO m....i XTENIZETE

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι από τις "μικρές" παρανομίες ξεκινάμε και σιγά - σιγά πάμε στις (πολύ) μεγάλες, μάλλον δεν ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Ο DJ Billy νομίζω ότι τα λέει πολύ καλά.

Kostas, πουθενά δεν αναφέρει ο Αητομάχος ότι η φωτογραφία είναι από το Κερί. Ακόμα και κάποιος με περιορισμένη νοημοσύνη καταλαβαίνει ότι είναι απλά ενδεικτική της κατάστασης, όχι απαραίτητα από εδώ ή από εκεί - που δεν έχει και καμμία σημασία. Αν ήταν από το Κερί, θα το ανέφερε, πιστεύω. Θα μπορούσε όμως κάλλιστα η φωτογραφία να είναι από το Κερί ή από τα Στροφάδια - πιθανότατα δεν θα έφτανε κιόλας να περιγράψει το κακό που γίνεται. Σε πειράζει πολύ όμως να τη βλέπεις, διότι γνωρίζεις καλά ότι αυτό ακριβώς που φαίνεται στη φωτογραφία γίνεται κι εδώ. Ξεχνάς τα σακιά με τρυγόνια από τα Στροφάδια; Ξεχνάς τα γεμάτα πορτ-μπαγκάζ από το Βασιλικό; Εμείς που τα έχουμε δει δεν τα ξεχνάμε, Kostas.

Αντί λοιπόν να καταδικάζεις με κάθε ευκαιρία την καραμπινάτη παρανομία των κυνηγών, περισσότερο ακόμα κι από τον Αητομάχο, αφού εσύ αγαπάς υποτίθεται το κυνήγι, προσπαθείς με κάμποσα θαυμαστικά να στρέψεις αλλού την προσοχή μας - ατύχησες όμως φίλε, όλοι ξέρουμε καλά τι γίνεται στο Βασιλικό, στο Κερί, στα Στροφάδια κι αλλού από τους "νομοταγείς" συγκυνηγούς σου.

Εγώ στα είχα πει, θυμάσαι; "Έρχεται ο Απρίλιος!" σου έγραφα! Και νάτον! Επί της ουσίας τι έχεις να πεις τώρα; Ή "δεν βλέπεις" κι εσύ τι γίνεται για να μη στενοχωρήσεις αυτούς που πιθανότατα κυνηγάτε παρεούλα; Αν αγαπούσες όμως στ'αλήθεια το κυνήγι, θα τους είχες "στενοχωρήσει" ήδη πολύ, διότι όλοι αυτοί παρανομούν και κάνουν κακό στο κυνήγι (εκτός των άλλων) επειδή έτσι τους αρέσει.

Ευτυχώς που με κάθε ευκαιρία παρουσιάζεται σε κοινή θέα τι είναι στ'αλήθεια το κυνήγι, και το πόσο κακό προκαλούν κάποιοι αποθρασυμένοι αιμοχαρείς εκτελεστές κουρασμένων πουλιών για τη φαύλη και διεστραμμένη διασκέδασή τους.

Αητομάχε σ'ευχαριστώ!

kostas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kostas είπε...

Bρε,βρε σαν τα χιονια...
Καλωστονε....
Σε χασαμε τοσο καιρο αλλα απο οτι φαινεται εχεις επιλεκτικη παρουσια...

Ματαια ,περιμεναμε το Πασχα,για καποιο ποσταρισμα σου,για ανυπερασπιστα ζωντανα που εκτελεστηκαν ψυχρω,για να τηρησετε εσυ και ομοιοι σου το εθιμο...
Και να εχετε τις δυναμεις σημερα ,να παρουσιαζοσαστε σημερα , σαν οι μοναδικοι υπερασπιστες αδυνατων πουλιων...
http://www.dpgr.gr/usergalleries/displayimage.php?pos=-401732



Τελευταια θυμαμαι τα ειχες βαλει με τον ΘΕΟ ,τις ΕΙΚΟΝΕΣ,με τους ανθρωπους που πιστευουνε,κτλ...
Τελικα βρηκες ακρη?

Ασε μας βρε Laskaρισμενε που μιλας εσυ για κοινη λογικη...και περιορισμενη νοημοσυνη....
Την εμπεδωσαμε ευτυχως..(Που λεει οτι οποιος δεν συμφωνει μαζι σου,ειναι οι γνωστοι χαρακτηρισμοι σου...).

Σε πειραζουν οι κυνηγοι,σε πειραζειο Θεος ,ο Χριστος,σε πειραζουν οι Αγιοι,σε πειραζει η Παναγια ,σε πειραζουν οι εικονες ,γενικα σε πειραζουν τα παντα...
Ακομα και τα χνωτα σου δεν σε πειραζουν ορισμενες φορες?

Εχεις καταντησει ο

ΦΑΩΜΑΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ !!!!


Τωρα τελευταια βεβαια ,σε απολαμβανουμε και στον ρολο του δικηγορου....

Χαιρομαι παντως που συμφωνεις με τον Βασιλη,οτι, *εδω ο κοσμος χανεται και το μ^*νι ,χτενιζεται..*
Ηθελε πολυ θαρρος απο μερους σου....να αναλαβεις το... χτενισμα ( μεταφορικα εννοειται....).

Οσο αφορα εμενα,δεν αξιζει η κουβεντα μαζι σου και δεν θα συνεχισω.....
Αν και θα ηταν εκπληξη, ,να μην ανοιξεις το καπακι του οχετου...
Τα εχουμε ξαναπει αλλωστε και το θεμα εχει ξεχειλωσει...

rouf είπε...

@ kostas

to link gia tin foto den doyleyei..... moy vgazei to parakato

http://www.supertangas.com/fotos/girls/tangas

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό μου παιδί Kostas,

Χαίρομαι που σου έλειψα, να είσαι σίγουρος ότι παρακολουθώ πάντοτε και θα υπερασπίζομαι την κοινή λογική που προσπαθούν κάποιοι να ποδοπατήσουν.

Εκτός από τις άσφαιρες προσωπικές βολές, για τις οποίες σ'ευχαριστώ, επειδή επιβεβαιώνουν την παιδικού τύπου εμπάθεια για την οποία σε έχω καταγγείλει τεκμηριωμένα πολλές φορές, μήπως έχεις να μας πεις και τίποτα για την ουσία; (Δηλαδή, την παρανομία που διαπράττεται από τους κυνηγούς αυτές τις μέρες, το διευκρινίζω μιας και φαίνεται να συνεχίζει να σου διαφεύγει κατά μυστήριο τρόπο).

Δεν μας γράφεις ούτε μια λέξη γι'αυτά! Μήπως λοιπόν τα εγκρίνεις;

Αν νιώθεις καλύτερα προσπαθώντας με τον αθώο νεανικό σου τρόπο να με "υποβαθμίσεις", επειδή δεν αφήνω ασχολίαστες τις λογικές σου πλάνες και δεν πιστεύω σε κανένα θεό και τα διάφορα είδωλα και ξόανά του, εντάξει, στο επιτρέπω νεαρέ μου.

Βέβαια, μάλλον είσαι λίγο ζαλισμένος, μπορεί να φταίει το διάβασμα για τις εξετάσεις που έχετε στο σχολείο σας.
Εγώ, που ο ίδιος αναφέρεις ότι δεν πιστεύω σε θεούς, αγίους και αναστάσεις "σωτήρων", υποθέτεις ότι εόρτασα (και μάλιστα με τον απεχθή τρόπο που αναφέρεις) το "Πάσχα"; (Εσύ, βέβαια, ως καλός χριστιανός, σούβλισες φαντάζομαι). Πολύ μπερδεμένος είσαι, μικρέ μου φίλε Kostas! Μήπως με περνάς για κανέναν άλλο;

Σε έχω προειδοποιήσει όμως, ότι ένας άνθρωπος ο οποίος σκοτώνει με βασανιστικό τρόπο μικρά ζώα για διασκέδαση, πυροβολώντας τα, δεν γίνεται πιστευτός όταν κατηγορεί άλλους για κακοψυχία...

Αλλά εσύ, το χαβά σου.

Αν σ'αρέσει τόσο να αυτοεξευτελίζεσαι, συνέχισε να μας αναφέρεις άσχετα με το θέμα της ανάρτησης πράγματα (το κάνεις συχνά αυτό, από αμηχανία), αποφεύγοντας με κάθε τρόπο να τοποθετηθείς στην ουσία, την καραμπινάτη παρανομία που διαπράττουν εκατοντάδες κυνηγοί στο νησί και την αγωνιώδη συγκάλυψη που επιχειρούν οι απολογητές τους (όπως κάποιος εδώ πέρα).

Τέλος, πριν προσπαθήσεις να μας υποδείξεις τα σοβαρά προβλήματα, καλύτερα να προσπαθήσεις να πας καλά στα σχολικά μαθήματά σου. Τα "σοβαρά" προβλήματα έφτασαν να είναι "σοβαρά", αλλά ξεκίνησαν από τα "μικρά". Ας λύσουμε λοιπόν πρώτα αυτά τα "μικρά" προβλήματα που είναι στην πόρτα μας και μετά κοιτάμε τη στραβομάρα μας στα μεγαλύτερα. Είναι όπως στο σχολείο σου - πρώτα πήγες στην πρώτη και μετά στη δευτέρα Λυκείου, έτσι δεν είναι; Δεν γίνεται ανάποδα - μ'άλλα λόγια, πριν αποπειραθείς να λύσεις τα "σοβαρά προβλήματα της χώρας", που σ'απασχολούν τόσο πολύ, κοίτα να πάρεις το απολυτήριό σου. Και μην χυδαιολογείς, νέε μου, δεν σε κάνει αυτό να φαίνεσαι άντρας, απλά αποκαλύπτει κάποια συμπλέγματα.

Ελπίζω να μην συγκαταλέγεσαι μεταξύ των παρανόμων κυνηγών (υπάρχει άραγε και κανένας που τηρεί νόμους;) Πολύ τους κάνεις πλάτες, περίεργο μου φαίνεται. Αντί εσύ, που μας φωνάζεις πως αγαπάς το νόμιμο κυνήγι, να τους καταδικάζεις έντονα σε κάθε δυνατή ευκαιρία, όπως αυτή, κάνεις την πάπια μπαλαρίνα. Γιατί, Kostas; Δεν μας τα λες καλά, νεαρέ μου...

Επειδή κατά βάθος μου είσαι συμπαθής, και δεν μου αρέσει να σε βλέπω να αυτοπυροβολείσαι συνεχώς, σου δίνω λοιπόν ακόμα μια φορά την ευκαιρία να τοποθετηθείς όπως πρέπει για την παρανομία αυτή, πριν λύσεις τα σοβαρότερα προβλήματα της Ελλάδας. Για να σε δούμε...

kostas είπε...

*Επειδή κατά βάθος μου είσαι συμπαθής*

Συγνωμη,αλλα λογω των χαρακτηρισμων-και μονο αυτων-που εχεις απευθυνει τοσο καιρο, κυριως απεναντι μου,δεν μπορω να πω και γω το ιδιο για σενα...

Σεβομαι τις αποψεις σου,οχι ομως και τον τροπο που προσβαλλεις τους εκαστοτε συνομιλητες σου....
Αν διαβασεις παλαιοτερα post σου,θα καταλαβεις...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό μου παιδί Kostas,

Οι χαρακτηρισμοί που τόσο σε πλήγωσαν σκοπό είχαν να σε αφυπνίσουν λίγο σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει κάποιος που διασκεδάζει πυροβολώντας ζώα. Δηλαδή, εσύ πώς ακριβώς ήθελες να χαρακτηριστεί η πρακτική αυτή; Καλή, πονόψυχη, πολιτισμένη, ευγενική, ήπια, δημιουργική, ωφέλιμη, αναίμακτη; Αφού τίποτε απ'όλα αυτά δεν είναι, είναι ακριβώς τα αντίθετα!

Παρόλο που δεν με συμπαθείς, μπορείς επιτέλους να τοποθετηθείς για το θέμα της ανάρτησης;

Νομίζεις ότι εξυπηρετεί την καλή εικόνα του κυνηγιού το έγκλημα που διαπράττουν όλοι αυτοί που σκοτώνουν αυτές τις μέρες τρυγόνια;

Αν εσύ, ως κυνηγός, καταδικάσεις ανοιχτά αυτά που γίνονται, τουλάχιστο θα φανεί ότι μεταξύ των κυνηγών υπάρχουν και μερικοί που σέβονται το νόμο και δεν έπιασαν το όπλο τον Απρίλη.

Ούτε ένας κυνηγός δεν εμφανίστηκε εδώ να υπερασπιστεί αυτό που εσύ αποκαλείς "σωστό κυνήγι" - αυτό δεν σε ανησυχεί; Φανερώθηκαν μόνο κάτι κουτσαβάκια να φοβερίσουν, να μην ακούγονται τα μεγάλα αίσχη τους. Πού είστε, επιτέλους, οι σωστοί και νομοταγείς κυνηγοί; Υπάρχει κανένας;

Διότι, παρόλο που εγώ θεωρώ επιβεβλημένο να σταματήσει για πάντα το κυνήγι, αν έβλεπα τους κυνηγούς να συμμορφώνονται έστω στο ελάχιστο με τους κανόνες του και τους νόμους, θα αντιμετώπιζα πολύ διαφορετικά το θέμα, τουλάχιστο δεν θα είχα να καταγγείλω εκτεταμένες παρανομίες, αυθαιρεσία και ασυδοσία.

Φαίνεται όμως ότι από τους "κυνηγούς" κανείς δεν αγαπά πραγματικά το κυνήγι. Κανείς κυνηγός ή απολογητής του κυνηγιού δεν φωνάζει, έστω προσχηματικά, για το κακό που κάνει στο κυνήγι αυτή η αυθαιρεσία και η παραβατικότητα του Ζακυνθινού Απρίλη. Κάτι αναιμικές κλάψες μόνο, αόριστες, για κάποιους άγνωστους "λαθροθήρες" - και μετά παίρνουμε το όπλο και πάμε για να εκτελέσουμε σωρηδόν τρυγόνια για διασκέδαση.

Ακόμα και εκείνος ο θλιβερός κυνηγετικός σύλλογος του νησιού χαϊδεύει με γλοιώδη τρόπο τα αυτιά των παρανομούντων για να παίρνει συνδρομές και να επανεκλέγεται κάποιο προεδρείο, αντί να υποστηρίζει με σθένος τα σωστά και δίκαια για το κυνήγι και την πρακτική του. Όλοι χειροκροτούν την προαγωγή της παρανομίας και "επωφελούνται" κυνηγώντας σε απαγορευμένη περίοδο! Να ποιο είναι το κυνήγι, λοιπόν.

Γιατί λοιπόν τα ανέχεσαι αυτά, Kostas; Γιατί τόση σιωπή για τα στραβά που συμβαίνουν, αφού αυτά κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στο αγαπημένο σου "χόμπι"; Δεν θα έπρεπε αμέσως να τα καταγγείλεις εδώ κι εσύ, μαζί και περισσότερο από τον Αητομάχο, αντί να κάνεις τον Σέρλοκ Χολμς με τη φωτογραφία, που δεν είναι (πω! πω! σώπα!) από το Κερί και άρα ο Αητομάχος μας "παραπλανεί";

Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, Kostas...

Δεν εκμεταλλεύτηκες την ευκαιρία να αποδείξεις ότι πράγματι αγαπάς το νόμιμο κυνήγι και να το υπερασπιστείς, καταγγέλοντας απερίφραστα την παρανομία, έστω ανώνυμα όπως όλοι εδώ.

Αυτή σου την ανακόλουθη τρίπλα την βλέπουμε όλοι, και το (στενάχωρο) όνομα που λογικά της αρμόζει είναι "δειλία". Λυπάμαι, αλλά έτσι είναι. Εκτός και αν θέλεις να έχεις το ακαταλόγιστο λόγω του νεαρού της ηλικίας...

kostas είπε...

Αναγνωριζω, τις φιλοτιμες ομολογουμενως προσπσθειες σου,να με πεισεις οτι αξιζει μια ανταλλαγη αποψεων για το κυνηγι μαζι σου,αλλα δεν νομιζω, οτι εχεις αποβαλλει ακομα απο το μυαλο σου,την πεποιθηση,οτι οποιος κυνηγαει ειναι δολοφονος,σαδιστης,κακοψυχος,κτλ...
Οποτε....
Συγνωμη...

Αν θυμασαι στο ειχα ξαναγραψει:
Ο σεβασμος κερδιζεται απο τον καθενα μας και δεν ειναι υποχρεωτικα αποτελεσμα ηλικιας,μορφωσης,εκπαιδευσης κτλ...
Εσυ διαλεξες αυτο το επιπεδο *αντιπαραθεσης* και εγω διαλεξα να μην συμμετεχω πλεον...
Στεναχωριεμαι μονο,που καποιες φορες σε ακολουθησα σε αυτο το επιπεδο..
Ελπιζω να το σεβαστεις...

ΥΓ.Να ξερεις οτι εγω θα ειμαι παντα εδω,οπως και ο καθενας μας,να πουμε ομορφα και ευγενικα τις αποψεις μας ,σε ενα πολιτισμενο επιπεδο...
Αν θελεις παρεμεινε και εσυ,ενεργα...
Ισως γινουμε σοφοτεροι ολοι μας..
Σε αυτο το επιπεδο ομως...
Χαιρετε....

kakiraxi είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Kostas,

Βεβαίως και διατηρώ την άποψη ότι το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα που έχοντας από πολύ καιρό χάσει την αρχική της χρησιμότητα για τους ανθρώπους, παραμένει μόνο ως μια βίαια και αιματηρή μορφή διασκέδασης κάποιων που απολαμβάνουν να πυροβολούν μικρά ζώα. Τώρα το αν θα τους χαρακτηρίσω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος έτσι ή αλλιώς, εξαρτάται κυρίως από εκείνα που κάνουν - και αυτά είναι γνωστά. Τα έχουμε αναπτύξει παλιότερα.

Για την ανταλλαγή απόψεων συμφωνώ με όσα γράφεις, αλλά να μη φτάνουμε να μη λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους!

Και τελικά, για να πάμε πάλι στο ζουμί της κουβέντας: Καταδικάζεις, ναι ή όχι, το παράνομο κυνήγι που γίνεται στη Ζάκυνθο και αλλού τον Απρίλιο; Ποιές κατά τη γνώμη σου έπρεπε να είναι οι ενέργειες εκ μέρους του κυνηγετικού συλλόγου, του δασαρχείου και των νομοταγών κυνηγών; Κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι το καθήκον τους ή συγκαλύπτουν και ενθαρρύνουν την παρανομία;

Παρακαλώ γράψε μας τις απόψεις σου...

kostas είπε...

Η αποψη μου ειναι οτι δεν συνομιλω,με καποιον που εμμενει στις αποψεις του,οτι οι κυνηγοι ειναι αιμοβοροι δολοφονοι που βασανιζουν μικρα ζωα.
Και ψελλιζουν,προσχηματικα, τα περι νομιμοτητας,λες και οταν επιτρεποταν το κυνηγι ειχε αλλη γνωμη για αυτους...
(Ξανα)Χαιρετε....

Γ.Ι.Δ.Α. είπε...

8a symfoniso me ton dj billy
OPOS LEGANE KAI OI ARXAIOI....<< EDO O KOSMOS KEGETE KAI TO m....i XTENIZETE.
poio pano o atsarantos sas leei poy exoyn paei ta leyta sas kai eseis to violi sas
laska kai kosta nomizo oti arketi faia ousia exete xalasei kai oi dyo gia to kynigi edo kai merikous mines ftanei pia. kai ideologika aniko ston laska alla ftanei pia ayti i antipara8esei metaksi sas.

rouf είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
rouf είπε...

THA SAS DOSO KATI GIA NA ASXOLITHITE...

MPEITE EDO http://www.domaintools.com/reverse-ip/

KAI META GRAPSTE STO PARATHYRAKI....ME TIN ENDIKSI

IP Address/Hostname TO PARAKATO

WWW.ZAKYNTHOS.GR

EDO KAI 2 XRONIA H NOMARXIA EXEI TON IDIO E-MAIL SERVER ME GNOSTA KSENODOXEIA TOY NHSIOY.
95 TON ARITHMO, OLA APO TO NHSI EXOUN TON IDIO E-MAIL SERVER.

META APO 29 MHNES PERIPOY AKOMA DEN PAIZEI SE KAMIA GLOSSA EKTOS TON ELLHNIKON.

ALLA OPOS MOU EIPE O KYRIOS RALATOS....DEN YPARXEI KANEI NA MILAEI AGGLIKA STHN NOMARXIA.

ASXOLITHITE MORE ME TA SOVARA KAI AFISTE TA TRIGONIA, OPOS KAI NA TO KANEIS...EINAI ORAIA AN EINAI PETYXHMENH H SALTSA.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

Σίγουρα υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορήσουμε ή δεν θα συζητήσουμε για εκείνα που είναι στην πόρτα μας. Tο κυνήγι θεωρώ κι εγώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να "λυθεί" το συντομότερο δυνατό, για πάντα.

Kostas, η όποια γνώμη μου για τους κυνηγούς πηγάζει από αυτό ακριβώς που κάνουν, να σκοτώνουν για διασκέδασή τους. Δεν είχα, ούτε έχω καμια προκατάληψη, απλά τους παρατηρώ και βγάζω τρέχοντα συμπεράσματα σύμφωνα με τις πράξεις τους. Μέχρι στιγμής αδυνατώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να σκοτώνει για διασκέδαση μικρά ζώα και να είναι ηθικά ολοκληρωμένο άτομο. Οι σχετικές συζητήσεις μου με κυνηγούς οδηγούν σε συμπεράσματα που μάλλον θα σε στενοχωρήσω πάλι αν τα εκθέσω, διότι ο ποσοτικός, αδιάφορος τρόπος που αντιμετωπίζουν τη ζωή του θηράματος είναι (για μένα) απαράδεκτος και απάνθρωπος.

Πάντως, το ότι επιλέγεις να μη γράψεις εναντίον της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τώρα δεν συνάδει καθόλου με όσα έγραφες εσύ ο ίδιος παλιότερα για τους υποτιθέμενους "λαθροθήρες" που αποτελούν το υποτιθέμενο "πρόβλημα" του κυνηγιού. Στη Ζάκυνθο, "λαθροθήρας" και "κυνηγός" παρουσιάζεται με κάθε ευκαιρία να είναι ένα και το αυτό. Μάλλον λοιπόν γνωρίζεις καλά αρκετούς από αυτούς και απλά φοβάσαι να τοποθετηθείς. Σε καταλαβαίνω.

rouf είπε...

DEN MPORO NA SAS DOSO ALLA STOIXEIA GIA TO SYGKEKRIMENO ALLA AN THELEI KAPOIOS MPOREI NA PSAKSEI POSA XRIMATA XALASE H NOMARXIA GIA TO SYGKEKRIMENO SITE, GIATI EINAI SE SERVER STHN AMERIKH ENO YPARXEI APOFASH TOY KRATOUS, OLA TA SITES TOPIKIS AYTODIOIKISIS NA VRISKONTE SE ELLHNIKO FOREA KAI SYGKEKRIMENA KATO APO TON SERVER TOY YPOYRGEIOY ESOTERIKON.

OPOIOS KATALAVE....KATALAVE. DEN MPORO NA DOSO TIPOTA ALLO EKSO.

kostas είπε...

ΓΙΔΑ,
ειμαι πρωτος που θελησα να σταματησει αυτη η *αντιπαραθεση* αλλα δεν μπορω να μην τοποθετηθω,οταν με ρωτουν,ταχατες για το παρανομο κυνηγι,ενω προφανεστατα η αντιληψη που εχουν για το κυνηγι(ειτε νομιμο ειτε παρανομο) ειναι μια...
Σαδιστες,δολοφονοι,βασανιστες κτλ,ευθυμα...
Μου θυμιζουν το ανεκδοτο με το προβατο και το κρανος του λυκου:

http://greekhumor.gr/news/modules/news/article.php?storyid=128

zoulapi είπε...

den eimai ap to keri kai oyte kinigos.

zoulapi είπε...

LASKA TO KINIGI EINAI KATI FISIKO KAI ANAGKAIO THA MOY PEIS TO EXOYME ANAGKH?OXI BEBAIA! ALLA AN EINAI ETSI TOTE GIATI TROME AKOMA TA PIO TALAIPORIMENA ZOA POY EINAI KLISMENA SE OLH TOYS THN ZOH SE ENAN STAYLO KAI STO TELOS TA SFAZOYME EN PSYXRO?DEN THA EITAN KALYTERA NA MHN YPHRXE KTHNOTROFIA KAI NA KYNIGOYSAME AYTA POY XRIAZOMASTE?KAI POIOS SOY EIPE OTI TA TRYGONIA KAI TA POYLIA POY SKOTONOYME DEN TA TROME?POIOS EINAI AYTOS POY THA MOY APAGOREYSEI NA FAW KATI POY MOY ARESEI KAI MOY TO PAREXEI H FYSH.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό Zoulapi,

Μακάρι οι άνθρωποι να πείθονταν να μην καταναλώνουν κρέας! Συμφωνώ επίσης απόλυτα στο ότι η κτηνοτροφία θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που να μην ταλαιπωρεί και βασανίζει τα ζώα που προορίζονται για κατανάλωση από ανθρώπους. Είναι δυνατό τα ζώα να ζουν σε καλές συνθήκες και να θανατώνονται χωρίς να υποφέρουν, αλλά οι άνθρωποι έχουμε μόνο το κέρδος στο μυαλό μας και τα μεταχειριζόμαστε απαίσια, με ασέβεια.

Αν όμως είμαστε ρεαλιστές, νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε ότι η κατανάλωση κρέατος δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα. Ίσα - ίσα, αυξάνεται, και αυτό είναι πολύ κακή επιλογή της ανθρωπότητας.

Δεν μπορώ επίσης να φανταστώ πως θα ήταν η κατάσταση αν όλοι βγαίναμε έξω με ένα όπλο για να εξασφαλίσουμε καθημερινά την τροφή μας - πάντως, δεν μου φαίνεται καλό σενάριο...

Όσο για το σημερινό κυνήγι, συμπεραίνω ότι δεν εξυπηρετεί πια καμμία ανάγκη, εκτός απο εκείνη της "διασκέδασης" που βρίσκουν κάποια άτομα πυροβολώντας ζώα. Τροφοδοτεί επίσης με τεράστια κέρδη σημαντικά οικονομικά συμφέροντα. Γι'αυτό και υπάρχει ακόμα...

Και τέλος, είναι δικαίωμα όλων να χαίρονται τη φύση. Το κακό είναι, ότι κάποιοι διασκεδάζουν προκαλώντας αναίτια πόνο και καταστροφή σε αυτό που λέμε "φύση". Την "ανάγκη" μπορώ να την καταλάβω, τη "διασκέδαση" δεν μπορώ!!

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια του προηγουμένου μου σχολίου, παραθέτω την εξομολόγηση ενός παιδιού, που ανατράφηκε σε κυνηγετική περιοχή από κυνηγό πατέρα:

"Φίλε μου, επίτρεψε μου να σου εξιστορήσω με δυό λόγια πώς σιχάθηκα το κυνήγι παρότι κατάγομαι από κατεξοχήν οπλοφορούσα περιοχή και έριξα την πρώτη μου ντουφεκιά στα 5 μου χρόνια. Ένα καλοκαιρινό πρωινό ανηφόρισα με τον πατέρα μου- καλή του ώρα εκεί ψηλά που βρίσκεται- για κυνήγι.Ήμουν δεν ήμουν 14-15 χρονών. Λοιπόν, σε μια περιοχή που λένε πως κρατάει πέρδικες δεν βρήκαμε τίποτα παρεκτός κάποια μικροπούλια.Ένα εξ αυτών κελαϊδούσε χαρούμενο πάνω σε μιά ξερολιθιά. Με ρώτησε ο πατέρας μου αν θέλω να το τουφεκίσει. Απάντησα καταφατικά και σε λίγο η ηχώ του πυροβολισμού πλημμύρισε τον φρυγανώδη ξερότοπο. «Πήγαινε πάρτο» μού είπε ο πατέρας μου.Πήγα, το βρήκα και το έπιασα. Το σώμα του ματωμένο και ζεστό ακόμα και στα χέρια μου ένοιωσα την καρδούλα του να χτυπά ακόμα. Πλημμύρισα ενοχές και θλίψη....Σιχάθηκα τον εαυτό μου...Ποιος ήμουν εγώ που έδωσα εντολή για να κοπεί, χωρίς καμμία ανάγκη και χάριν διασκεδάσεως, το νήμα της ζωής αυτού του όμορφου μικρού πλάσματος~ Γιατί να σταματήσω αλαζονικά το γλυκόλαλο κάλεσμα του στο ταίρι του ~ Από εκείνη τη μέρα δεν ξαναπήγα σε κυνήγι.Λίγο μετά το εγκατέλειψε κι ο πατέρας μου. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξυπνήσουν συνειδήσεις. Προσωπικά θα ήθελα να απαγορευτεί εντελώς η κατοχή πυροβόλου όπλου.Δεν εξυπηρετεί τίποτα παρά μόνο ασυνείδητες , φροϋδικές φύσεως, παρορμήσεις. Ας αφεθούν οι κυνηγοί να χρησιμοποιούν σφεντόνες και τόξα για την «φυσιολατρική» τους δραστηριότητα. Έτσι θα γλυτώσουν και δεκάδες συνάνθρωποι μας, θύματα ατυχημάτων και εγκλημάτων, από κυνηγετικά πυροβόλα όπλα. Την καλημέρα μου!"

Βρίσκεται εδώ: http://tera-amou.pblogs.gr/2009/09/aytoi-kanoyn-apobash-emeis-dinoyme-biblia.html

Δυστυχώς, οι κυνηγοί προφανώς δεν νιώθουν αυτή την απέχθεια για την αναίτια αφαίρεση ζωής... Αντίθετα, το να πυροβολούν μικρά ζώα είναι η "διασκέδασή" τους, την οποία, εδώ στη Ζάκυνθο τουλάχιστον, "υπερασπίζονται" ως "τρόπο ζωής" παρανομώντας προκλητικότατα και συστηματικά!!

"Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις"! Ας το ελπίσουμε.

kostas είπε...

...και τελειωνοντας, καταβροχθησε απο την στεναχωρια του μισο κοτοπουλο...,ξερετε,απο αυτα τα ζωντανα που δεν εχουν ψυχη και καρδουλες...!!!!!
Μα τι θελω και ασχολουμαι ακομα δεν ξερω.....

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Kostas,
Αυτή η ισοπεδωτική, παράλογη και δόλια προπαγάνδα των κυνηγών ότι τάχα το να καταναλώνεις κρέας είναι το ίδιο ακριβώς με το να πυροβολείς, να τραυματίζεις και να θανατώνεις απάνθρωπα μικρά ζώα ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, αλλά το κάνεις για τη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ σου ΚΑΙ ΜΟΝΟ, προκαλώντας αναίτια αφαίρεση ζωής και ανείπωτο πόνο στα θηράματα, αποδεικνύει πόσο δίκιο έχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι κυνηγοί εθίζονται απλά να σκοτώνουν και δεν μπορούν να σταματήσουν τη βίαια και αιματηρή δραστηριότητά τους ούτε όταν το επιβάλλει ο νόμος (βλέπε τον αισχρό Ζακυνθινό Απρίλιο, που φοβήθηκες να καταδικάσεις, παρόλο που παρουσιάζεσαι ως απολογητής του "σωστού" κυνηγιού).

Αυτού του είδους η "φυσιολατρεία" πρέπει να σταματήσει το ταχύτερο δυνατό, είναι μεγάλη ντροπή για τον όποιο πολιτισμό μας.

Οι ανεπαρκείς προσπάθειές σου να μας πείσεις για το αντίθετο βρίσκουν αντίθετη την κοινή λογική και την ανθρωπιά που κατά τα φαινόμενα λείπει από τους οπλοφόρους "ζωόφιλους" του είδους σου.

Σου είμαι πάντως υπόχρεος που με τα γραπτά σου συνεχώς καθιστάς σαφές σε όλους εδώ ότι το κυνήγι ως δραστηριότητα απέχει μεγάλη απόσταση από τη λογική, την ευγένεια, την ανθρωπιά και το σημερινό πολιτισμό.

Το κυνήγι ανήκει μόνο στο παρελθόν και εκεί πρέπει να καταλήξει το συντομότερο. Καμμία άλλη λάθος συμπεριφορά των ανθρώπων, όπως η γενική κακομεταχείριση των ζώων, δεν δικαιολογεί την ύπαρξή του σήμερα.

kostas είπε...

Mα ανθρωπε μου και εμεις οι κυνηγοι τα τρωμε τα θηραματα μας...

Εσυ θα πας να αγορασεις απο το super market ενα κοτοπουλο για να φας και ο κυνηγος θα θηρευσει(αν βρει)μια μπεκατσα,πχ η εναν λαγο και θα τα μαγειρεψει...
Απο και ως που εκεινος ειναι ανηθικος και συ ηθικος?
Η εσυ θα αποφασισεις για το τι θα φαει αυτος?

Ξεκολλα απο αυτην την αρρωστημενη εμμονη που εχεις εναντιον των κυνηγων..

Δεν κρινεται ο βιος των ανθρωπων απο το αν κυνηγανε, η οχι...

Δικαιωμα σου,να πιστευεις οτι το κυνηγι ειναι πλεον, μια μη αναγκαια δραστηριοτητα και καλο θα ηταν να σταματησει.
Σεβαστο,αν και οχι απαραιτητο ,δεκτο...

Μην προβαινεις ομως σε κατηγοριες εναντιων τους ,γιατι δενν υπαρχει αντικειμενο..Μα πως αλλιως να στο πω,για να το καταλαβεις?
Ειναι σαν να πηγαινει καποιος που ειναι κλεφτης,ενορκος, για να καταδικασει εναν κλεφτη,που δικαζεται...

Αυτο τουλαχιστον μπορεις να το αντιληφτεις?

Δεν ξερω αν το εχεις αντιληφτει αλλα μας βαρεθηκανε εδω μεσα .....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Kostas,

Μπορεί να μας βαρέθηκαν, όπως λες, αλλά νομίζω κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μας διαβάζει.

Αντιλαμβάνομαι ότι για σένα η πράξη του να πυροβολείς ένα ζώο για να διασκεδάσεις (γιατί σίγουρα δεν έχεις ανάγκη να το κάνεις) δεν εμπεριέχει κανένα ηθικό πρόβλημα. Αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα.

Θεωρείς ότι είναι κατά κάποιο τρόπο δικαίωμά σου να πυροβολήσεις ένα ζώο, πιθανότατα να το τραυματίσεις και αυτό να υποφέρει επί αρκετό χρόνο πριν πεθάνει, έστω για να το φας στο τέλος, αλλά χωρίς άλλη σημαντική αιτία εκτός από τη διασκέδασή σου.

Γνωρίζω ότι μάλλον δεν θα καταλάβεις ποτέ το αποτρόπαιο της πράξης σου, το πόσο σκληρή και αποκρουστική είναι. Μην επιμένεις στο τετριμμένο παράδειγμα του σούπερ μάρκετ, εξήγησα ήδη ότι δεν υπάρχει καμμία λογική σχέση, όσο και αν βολεύει σαν δικαιολογία τη συνείδησή σου.

Ας ελπίσουμε ότι η δική σου θα είναι η τελευταία γενιά ανθρώπων με τέτοια ατυχή κατεύθυνση ανατροφής και καταστροφικά παιδικά βιώματα, ώστε θεωρεί δικαίωμά της να εκτελεί με πυροβολισμούς μικρά ζώα για διασκέδαση και μόνο.

Όταν πάψει (σχετικά σύντομα) να υπάρχει κυνήγι για διασκέδαση, η ανθρωπότητα θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, προς τον πολιτισμό.

kostas είπε...

-Γεια σου Γιαννη..
-Κουκια σπερνω...

zoulapi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το κυνήγι:

Δεν υπάρχει κανένας Οικολόγος – Πράσινος που να είναι υπέρ του κυνηγιού. Ωστόσο, υπάρχουν μέσα στους Ο-Π δυο ρεύματα σκέψης: το πρώτο λέει όχι στο κυνήγι εδώ και τώρα, ενώ το δεύτερο προκρίνει μια λογική περιορισμού – εξορθολογισμού, ως άμεση δράση για το θέμα. Οι δυο θέσεις εκφράζονται μέσα από δυο θεματικές ομάδες και δυο κείμενα. Το πρώτο (της ομάδας για τα δικαιώματα των ζώων) υπερψηφίστηκε από το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Ο-Π, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ως βάση για συζήτηση – η οποία θα ολοκληρωθεί στο επικείμενο Συνέδριο του Ιουνίου. Το δεύτερο κείμενο (της ομάδας για το περιβάλλον) το οποίο μειοψήφησε, παρατίθεται στη συνέχεια. Οι ζακυνθινοί Οικολόγοι είναι υπέρ της β άποψης και λόγω τοπικής ιδιαιτερότητας. Σύντομα θα κυκλοφορήσει κείμενο με θέσεις και προτάσεις των ΟΠ Ζακύνθου για το κυνήγι στη Ζάκυνθο.

περισσότερα εδώ: http://zantegreens.blogspot.com/2010/04/blog-post_27.html

Ανώνυμος είπε...

Κάτι που θεώρησα ιδιαιτέρως σημαντικό, από το blog των Ο-Π:

"Η κυνηγετική δραστηριότητα προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στον οικοτουρισμό, τις μικρομεσαίες ξενοδοχειακές και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις της ορεινής κυρίως Ελλάδας. Η ζημιά που επικαλείται η κυνηγετική βιομηχανία ότι θα υποστεί σε περίπτωση απαγόρευσης του κυνηγιού είναι κατά πολύ κατώτερη εκείνης που έχει ήδη προκληθεί από την παρεμπόδιση της οικοτουριστικής ανάπτυξης η οποία απευθύνεται σε ένα κατά πολύ μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, Ελλήνων και ξένων, που επιλέγουν τον εναλλακτικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο ισχυρισμός, όπως ο πρόσφατος του ΥΠΕΚΑ (για να δικαιολογήσει την επανέγκριση της ρυθμιστικής απόφασης του κυνηγιού μετά την απόρριψή της από το ΣτΕ) ότι θα υποστούν οικονομική ζημιά τα ξενοδοχεία της υπαίθρου, δεν ευσταθεί γιατί ο αριθμός των κυνηγών που χρησιμοποιούν ξενοδοχεία είναι ελάχιστος σε σχέση με τους πολίτες που κάνουν οικοτουρισμό. Η συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών ασκεί τη δραστηριότητά αυτή κοντά στην περιοχή που κατοικεί και δεν χρησιμοποιεί ξενοδοχεία. Τέτοιοι ισχυρισμοί λειτουργούν εκβιαστικά με σκοπό να αποπροσανατολίσουν. Οι πραγματικοί λάτρεις της φύσης δεν την εγκαταλείπουν όταν τους πάρεις τα όπλα."

Ποια είναι άραγε η ζημιά στο ζακυνθινό τουρισμό από το κυνήγι; Αν κρίνουμε και από τα περισυνά συμβάντα, μάλλον υπολογίσιμη.