Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Κατάντια, εξαφανίστηκε το άγαλμα του Σολωμού από την πλατεία.

Η απουσία του αγάλματος έγινε αισθητή σήμερα νωρίς τα ξημερώματα από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που τηλεφώνησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου για να αναφέρουν το γεγονός. Αμέσως ενημερώθηκε ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος έδωσε εντολή να καταφθάσει στο νησί ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα. Άνδρες της Ε.Α.Ο ήρθαν με C-130 μεταφέροντας και ειδικό ερευνητικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει κανένα ίχνος που θα μαρτυρούσε την κλοπή και μεταφορά του αγάλματος ενώ κανένας δεν έχει αναφέρει ότι είδε ή άκουσε το παραμικρό κατά τις βραδινές ώρες στην πλατεία. Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τις διωκτικές αρχές, αφού το άγαλμα ζύγιζε περισσότερο από 1 τόνο και για τη μεταφορά του απαιτείται όχημα με γερανό βαρέως τύπου. Όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής «μοιάζει σαν το άγαλμα να έφυγε από μόνο του, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση». Το άγαλμα αν και δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη χρηματική αξία αφού είναι το αντίγραφο του αρχικού που ήταν έργο του Αθηναίου γλύπτη Γεωργίου Βρούτου, έχει όμως μεγάλη συναισθηματική αξία αφού πρόκειται για το άγαλμα του Εθνικού μας Ποιητή. Οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση.
Bookmark and Share

4 σχόλια:

dionisis είπε...

axaxaxaxaxaxa kalo mina!!

dlappos είπε...

Κατα εγκυρη πληροφορια το πουλησε ο δημαρχος για να πληρωσει τους υπαλληλους του.
Αν συνεχισει η απεργια δεν θα φτασανε τα λεφτα ,κοψοχρονια το σκοτωσε.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Το πιο πιθανό είναι οτι μας σιχάθηκε & είπε να μας δώσει πεντε φασκελα και να την "κάνει"

rouf είπε...

KALO.....APO TA KALYTERA.

ALLA...MIN VAZETE IDEES DIOTI.

GNOSTOS NTARAVERITZIS OIKOPEDON APO THN PERIOXH KERIOY EINAI SE TELIKI SYZITISI GIA TIN AGORAPOLISIA MEGALOY OIKOPEDOU STON MARATHIA ZAKYNTHOU ME ETAIREIA APO AIGYPTO ME EDRA THN ZURIXH THS ELVETIAS.

TIMH POLISEOS GIA OSOYS EXOUN THN PERIERGIA 1.940.000 Euro

ONOMA DEN LEO ALLA PLIROFORIAKA O KYRIOS NTARAVERITZIS EPINE KAFE PRIN APO 4 MERES SE GNOSTO KAFE STO KENTRO THS ZURIXHS ME SYMVOYLOYS THS ETAIREIAS KAI
KATOPIN PETAKSE GIA AIGYPTO OPOY KAI THA PARAMEINEI GIA 7 MERES . ALL INCLUSIVE SE GNOSTO THERETRO TIS PERIOXIS.

Y.G. ITHELA NA TO ANEVASO PRIN APO THN 1 ALLA KATALAVA OTI ISOS TO PERASOUN GIA PROTAPRILIATIKO.