Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ήρθε στο atsarantos@inbox.com.

Αγαπητέ Atsarante στο μπλογκ «Στον ίσκιο του Ήσκιου» στη σελίδα αυτή διάβασα την ανάρτηση με τίτλο «Το φυλλάδιο του Ζακυνθινού Μεγαλοβδόμαδου 2010» παράλληλα είδα και το εν λόγω διαφημιστικό φυλλάδιο το οποίο για μία ακόμη φορά, εκτός από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις προβάλει και μία σειρά ντόπιων επιχειρήσεων. Αναρωτιέμαι, δεκαπέντε χρόνια τώρα, πόσα είναι τα έσοδα από αυτή τη δραστηριότητα; ποιος καρπώνεται τα κέρδη των διαφημίσεων; Η Μητρόπολη; Η ιδιωτική εταιρεία που το εκτυπώνει; Γιατί η Μητρόπολη δεν τα δημοσιεύει τα έσοδα; Με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο έχει επιλεγεί η συγκεκριμένη εταιρεία να τυπώνει το φυλλάδιο 15 χρόνια τώρα, όπως και κάθε άλλη τυπογραφική εργασία της Μητρόπολης Ζακύνθου; Μήπως η συχνή παρουσία-προβολή του Μητροπολίτη στην εφημερίδα του τυπογράφου, χρόνια τώρα γίνεται με τη μέθοδο της αντιπαροχής; Αυτά τα ερωτήματα έγραψα ως σχόλια στην ανάρτηση του παραπάνω μπλογκ. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι δεν δημοσιεύτηκαν. Γνωρίζω ότι διαχειριστής του μπλογκ είναι ο π. Π.Κ. τον οποίο εκτιμώ και πιστεύω ότι διακρίνεται για τις σύγχρονες αντιλήψεις του. Έχει να φοβηθεί κάτι η Μητρόπολη και ο λαλίστατος κατά τα άλλα Μητροπολίτης μας; Ελπίζω ότι ο Ατσάραντος είναι ελεύθερο και δημοκρατικό πουλί και θα το δημοσιεύσει.
Post: S.P.L
Bookmark and Share

9 σχόλια:

Ατσάραντος είπε...

Παρότι το φυλλάδιο φέρει στις πρώτες του σελίδες εισαγωγικό σημείωμα του Μητροπολίτη, δεν νομίζω ότι η Μητρόπολη έχει να κάνει με τα έσοδα από τις διαφημίσεις που υπάρχουν στο έντυπο. Τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστά στους παροικούντες τη ...μητρόπολη.

Don είπε...

o kosmos to xei toumpano kai meis krifo kamari!

youlia olomplava είπε...

to fyladio auto htan gia mena o monos tropos na brw ton thl. arithmo ths tavernas opou parhghla ton ovelia kai ekleisa trapezi gia thn parea mou. h touristikh den mporese na me e3ipiretish. to fyladio htan ki'ayto diseyreto afou kathe epixirish diethete mono ena. parola ayta den eimai yper ths emporikotitas meso ekklhsiastikwn forewn

Unknown είπε...

Αγαπητέ Ατσάραντε και σε εμένα άφησαν σχετικό σχόλειο στην τελευταία ανάρτηση...
http://topaiditisplateias.blogspot.com/2010/04/blog-post_06.html

Η απάντηση μου ήταν η εξής:

@Aνώνυμε

Εκτός τόπου αλλά όχι χρόνου το θέμα σου είναι σοβαρό διότι μιας και η Εκκλησία θα τα σκάσει τα χρήματα στο καταχρεωμένο κράτος πως βρίσκει τα φράγκα για να διαφημίσει το νησί μας?

Στην τοπική κοινωνία ξέρουμε ότι οι συναλλαγές παίζουν σημαντικό ρόλο και να σου πω την αλήθεια καλά κάνει ο Δέσποτας, είναι καθεστώς και δεν έχει να φοβηθεί κανένα, ποιός θα έχει το ανάστημα να του πάει κόντρα στα ίσα?
Ούτε καν και εσύ που γράφεις ανώνυμα.
Αν γίνει κάτι ΕΠΩΝΥΜΑ με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ίσως αλλάξει κάτι σε αυτή την ταλαιπωρημένη κοινωνία...

ΥΓ
Άσε που μπορεί να διαβάζει την πλατεία και να με ξανακαλέσει για ακρόαση στο γραφείο του.
Διάβασε το παρακάτω link και θα καταλάβεις...
http://topaiditisplateias.blogspot.com/2008/09/k.html

Ανώνυμος είπε...

έγιναν δημοσιογράφοι όλοι, έγιναν και οι κ@#οι......

Don είπε...

Οτιδήποτε διαφημίζει το νησί, μας ωφελεί όλους.
Τόσο χρήμα περνάει από την εκκλησία δεν είναι κακό να ξέρουμε που πάει.
Άλλωστε χρήματα δικά μας, και των μανάδων μας είναι.
Ας μην καυχιέται ο κάθε δέσποτας ότι κάνει φιλανθρωπικό έργο και δίνει εδώ και εκεί. Δεν τα δίνει από την τσέπη του.
Ήμαρτον, κηδεία με ξένα κόλλυβα ο καθένας μπορεί να κάνει.
Με το συμπάθιο δέσποτα, πραγματικά πιστεύω ότι έχεις προσφέρει στο νησί αλλά η πρακτική σου πολλές φορές συναντάται μόνο σε ματαιόδοξους πολιτικούς και επιχειρηματίες. Τόσες δημοσιεύσεις κάνει κάθε χρόνο η Μητρόπολη, δεν νομίζω ότι είναι έξοδο να δημοσιευτούν τα συγκεκριμένα στοιχεία, εξάλλου δεν φαντάζομαι ότι πρόκειται και για εκατομμύρια, τον κώνωπα μόλον διυλίζουμε.

youlia olomplava είπε...

to fylladio den moirazete stous touristes pou 3emparkaroun apo to ferry apo xamogelastous plasie, oute poulhte sta periptera. einai diseureto, alla einai poly e3ipiretiko. tou xronou na to analabei o k. vitsos kai na to pouloun ta vivliopolia tsh zakynthos tote tha einai emporiko.

Ατσάραντος είπε...

Αγαπητά youlia olomplava.
Αν το φυλλάδιο δεν μοιράζεται στους τουρίστες, δεν υπάρχει στα περίπτερα και είναι και δυσεύρετο -όπως λές- τότε ποιός είναι ο λόγος που εκδίδεται;

youlia olomplava είπε...

to fyladio einai ?MH KERDOSKOPIKO LEYKOMA? opoios exei thn thelhsh as ekdosh ena Pasxalino Odhgo Zakynthou na mathenoume poies epixirisis anoiktes apo thn anoi3h kai as ton dianimei sta periptera pros ofelos olwn