Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ποιοί διαβάζουν τις εφημερίδες.

Η 'Καθημερινή' διαβάζεται από αυτούς που κυβερνούν τη χώρα. Ο 'Ελεύθερος Τύπος' από αυτούς που νομίζουν ότι κυβερνούν τη χώρα. Το 'Βήμα' και τα 'Νέα' διαβάζουν αυτοί που πιστεύουν ότι θα έπρεπε κανονικά να κυβερνούν την Χώρα. Τον 'Ριζοσπάστη' εκείνοι που πιστεύουν πως τη χώρα θα έπρεπε κανονικά να την κυβερνά μια άλλη χώρα. Οι αναγνώστες της 'Ελευθεροτυπίας' δεν ξέρουν ποιος ακριβώς κυβερνά τη χώρα, είναι όμως βέβαιοι πως την κυβερνά με λάθος τρόπο. Την 'Απογευματινή' προτιμούν οι γυναίκες αυτών που κυβερνούν τη χώρα. Την 'Ναυτεμπορική' διαβάζουν αυτοί στους οποίους ανήκει η χώρα. Την 'Εστία' διαβάζουν όσοι νομίζουν πως η χώρα είναι ακόμα δική τους. Και οι αναγνώστες της 'Espresso' δεν ενδιαφέρονται για το ποιος κυβερνά τη χώρα, αρκεί να είναι γυναίκα και να έχει μεγάλο στήθος.
Post: Dion. Pom.
Bookmark and Share

5 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Εγώ πάντως, που διαβάζω την ΑΥΓΗ, νομίζω πως αυτή η χώρα κυβερνιέται από ηλίθιους που πιστεύουν ότι ο λαός είναι πιο ηλίθιος από αυτούς, αφού μια ζωή τους εμπιστεύεται και με την ψήφο του αφήνει στα χέρια τους τη δική του τύχη αλλά και της χώρας.

MOLEMOU είπε...

ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΆΣΩ,,ΕΕΕΕΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ .

paris είπε...

Εγώ πάντως πιστεύω πως οι Έλληνες λιώνουνε με την ιδέα ότι κάποιος πολίτικος τους υπόσχεται ότι μπορεί να τους βάλει στο Δημόσιο, δλδ παραμύθια για χαζούς, και χωρίς τέλος, στα παραμύθια όμως υπάρχει όμορφο τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν χαζοί στην Ελλάδα. Ούτε ένας. Όλοι μας γνωρίζουμε καλά ποιον ψηφίζουμε και κυρίως γιατί. Οι ίδιοι έχουμε σκάψει επί δεκαετίες το λάκκο μας.

Και τώρα, ήρθε η ώρα να πληρώσουμε για τις επιλογές μας, που αντικατοπτρίζουν τη νοοτροπία μας.

Αν δεν αλλάξει αυτή, αν δεν γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες, δεν θα βελτιωθεί ποτέ η κατάσταση.

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την πρωτότυπη πηγή της ανάρτησης που είναι φυσικά από το Yes Prime Minister, την πολιτική κωμική σειρά του BBC.

Μάλιστα η μετάφραση θα μπορούσε να γίνει καλύτερη στο τέλος ώς εξής:
'....και οι αναγνώστες της 'Espresso' δεν ενδιαφέρονται για το ποιος κυβερνά τη χώρα, αρκεί αυτή να έχει μεγάλο στήθος.'
χωρίς να προσδιορίζεις ποιός έχει μεγάλο στήθος, η χώρα ή οι γυναίκα της εφημερίδας....