Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ποιός πιστεύετε ότι μπορεί να είπε τα παρακάτω λόγια;

"Η Ζάκυνθος εμπνέει συναισθηματικά. Ακούς την ωραία παραδοσιακή μουσική, απολαμβάνεις την εξαίσια κουζίνα, χαίρεσαι τις απέραντες παραλίες και τις γαλάζιες θάλασσες, θαυμάζεις τα πανέμορφα πράσινα βουνά και το εθνικό θαλάσσιο πάρκο…"
Όποιος το βρεί κερδίζει ένα δωρεάν γύρο του νησιού που περιλαμβάνει: Γεύμα σε γκουρμέ σουβλατζίδικο της πόλης, μια βουτιά στα γαλάζια νερά της πλαζ του ΕΟΤ, εκδρομή στην Αναφωνήτρια και πικ-νικ στα καμμένα, επίσκεψη στα αυθαίρετα της Δάφνης και στο ΧΥΤΑ εντός του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου και το βράδυ γλέντι σε γνωστό νυκτερινό κέντρο με παραδοσιακή σκυλάδικη μουσική. Η απάντηση εδώ.
Post: Άρτσι Πελάου

...δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο νομάρχης Ζακύνθου, Διονύσιος Γάσπαρος.
"Η Ζάκυνθος είναι ένα πλούσιο νησί, που θα είναι το τελευταίο που θα χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. Βεβαίως, αν ο τουρισμός δεν πάει καλά στην Ελλάδα και στον κόσμο, θα χτυπηθεί και το νησί μας. Ωστόσο, πέρυσι ήμασταν ανάμεσα στα λίγα μέρη της Ελλάδας που δεν είχαμε πτώση, αλλά αύξηση από 3% του αριθμού των τουριστών. Στόχος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, φέτος, είναι να μην πέσουμε κάτω από το περσινό επίπεδο", πρόσθεσε ο νομάρχης της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ζάκυνθος δεν έχει να ζηλέψει τίποτε ούτε από τη Βενετία, ούτε από την Κύπρο και για την αύξηση των επισκεπτών, οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι του νησιού δεν κάθονται με... σταυρωμένα χέρια, αλλά προωθούν το τουριστικό προϊόν του νομού, μέσω και παρουσιάσεων, όπως αυτής που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.
Ανάμεσα στις χώρες-στόχους, από τις οποίες η Ζάκυνθος προσδοκά την προσέλκυση επισκεπτών με στόχο τη διαφοροποίηση των τουριστών της και παράλληλα ανεβάζει τον "πήχη" του τουρισμού ποιότητας, ο κ. Γάσπαρος ανέφερε τη Ρωσία και διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία (με την οποία η Ζάκυνθος έχει απευθείας μεταφορική σύνδεση), η Γαλλία, η Γερμανία, η Τσεχία και η Σλοβακία.
Όσον αφορά τη Βουλγαρία, η Εγνατία Οδός διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση των Βούλγαρων τουριστών, με αποτέλεσμα οι Βούλγαροι επισκέπτες, εάν ξεκινήσουν το πρωί από τη Σόφια, οδικώς, μπορούν το απόγευμα να βρίσκονται στη Ζάκυνθο.
Στο "άνοιγμα" προς τη βουλγαρική αγορά θα συνεισφέρουν φέτος και οι ξενοδόχοι της Ζακύνθου με ελκυστικές προσφορές για τους Βούλγαρους τουρίστες, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Γάσπαρος.
Ο κ. Γάσπαρος παρουσίασε τα τουριστικά πλεονεκτήματα του νησιού στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, έπειτα από την παρουσίαση της Ζακύνθου σε Βούλγαρους επαγγελματίες του τουρισμού και εκπροσώπους του τοπικού και ξένου Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σόφιας.
Για την παρουσίαση στη βουλγαρική πρωτεύουσα, ο νομάρχης Ζακύνθου ευχαρίστησε τον διευθυντή του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Σόφια, Λεωνίδα Ευθυμίου και σημείωσε πως πρόκειται για ένα μόνο βήμα, στην προσπάθεια προώθησης της Ζακύνθου ως τουριστικού προορισμού.

Bookmark and Share

2 σχόλια:

rouf είπε...

DIONYSIS KOMIOTIS DHMARXOS LAGANA

rouf είπε...

Ta idia elege kai o komiotis sto menoume ellada prin apo 5 meres...mallon sinenoimeni einai.