Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Άμεση αντίδραση της εκκλησίας στη φορολόγηση με 20%.

Bookmark and Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ιδιαζόντως μεσαιωνική εικόνα, με το χρυσοποίκιλτο ρόστερ ρασοφόρων μέσα στη Βουλή να ορκίζει κραδαίνοντας σταυρούς και λικνίζοντας λιβανιστήρια τους "σοσιαλιστές" (και άλλων αποχρώσεων) πολιτικούς μας, θα έπρεπε ν' αποτελεί μεγάλη προσβολή της νοημοσύνης για κάθε σκεπτόμενο πολίτη.

Έχει από χρόνια καταστεί σαφές, ότι η χώρα αυτή, αν δεν διακόψει εσπευσμένα το δηλητηριώδη (για το Κράτος, για την Παιδεία και για το μέλλον) εναγκαλισμό Κράτους - Εκκλησίας, θα είναι μόνιμα ο παρίας της Ευρώπης.

Άντε να δούμε πότε, επιτέλους, θα προχωρήσουμε σ'αυτό το αναγκαίο βήμα!

kostas είπε...

Η φορολογηση περεπει να εναι 35% και η Εκκλησια να αναλαβει για 3 χρονια την μισθοδοσια των ιερεων...
Και οχι να βγαινουν και να *απειλουν*,ακομα και σε τοπικο επιπεδο δυστυχως,οτι θα κοψουν τα επιδοματα η τα συσσιτια η θα απολυσουν ανθρωπους...

Θεωρω μαλιστα οτι η πρωτοβουλια αυτη, επρεπε να ειχε αναληφθει ηδη, απο τον ιδιο τον Αρχιεπισκοπο ...

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου. Το γλοιώδες εκείνο ύφος που χρησιμοποιούν οι κρατικοδίαιτοι έμποροι πίστης, "ποιμένες" και αυτοαποκαλούμενοι "ευεργέτες της κοινωνίας" είναι εξαιρετικά προκλητικό, δεδομένου ότι το υποτιθέμενο "κοινωνικό έργο" είναι συνήθως παχυλά κρατικά χρηματοδοτούμενο κατά αδιαφανέστατο τρόπο μάλιστα (μια απλή αναζήτηση με τους όρους "σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις Εκκλησίας" θα πείσει τον καθένα).

Ένα από τα τελευταία "κατορθώματα" των "ευεργετών της κοινωνίας", ήταν η εξαφάνιση κολοσσιαίου ποσού κρατικού χρήματος μέσω της "Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης" της Εκκλησίας "Αλληλεγγύη", στο σκάνδαλο των "σάπιων κοτόπουλων":

"Υπενθυμίζεται ότι η «Αλληλεγγύη» είχε λάβει από το υπουργείο Εξωτερικών επιχορήγηση ύψους 6,7 εκατ. ευρώ για επισιτιστικό πρόγραμμα προς το Ιράκ το οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε. Οι ευθύνες που αποδίδονται αφορούν σε σειρά υποθέσεων (επισιτιστικό πρόγραμμα για Ιράκ και Συρία, έρανος για τα θύματα από το τσουνάμι, επιχορήγηση από την Ιερά Σύνοδο για τα θύματα του Λιβάνου, εκμίσθωση και αγορά ακινήτων κ.ά.), για τις οποίες μεγάλα ποσά «εδαπανήθησαν διά «ανοικείους δαπάνας». (Εφημερίδα "Ημερησία", 28/8/2008).

Τέτοιο "φιλανθρωπικό έργο" έχουν, εξαφανίζουν και αρνούνται να επιστρέψουν ΚΡΑΤΙΚΟ χρήμα που τους είχε διατεθεί (ποιος ξέρει με ποιο τρόπο πίεσαν) για συγκεκριμένο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ σκοπό!

Το ζητούμενο όμως δεν είναι να έχουμε μια κοινωνία που να υπάρχει η ανάγκη για τέτοιους "ευεργέτες", αλλά μια κοινωνία που θα φροντίζει για τα πιο αδύναμα μέλη της ΚΥΡΙΩΣ με την παροχή Παιδείας και κάθε είδους υποδομής που θα τα βγάζει για πάντα από τη θέση αδυναμίας τους.

Στην ιδέα αυτή, το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η παρασιτική "Εκκλησία Α.Ε." και το ασύλληπτα καταστροφικό "εμπόρευμά" της.

rouf είπε...

The LHC is already over a week into its 2010 run, and the start of physics at 7 TeV is just around the corner.


NA MIN PETIXEI MONAXA AYTO TO PEIRAMA.

OPOIOS KATALAVE....KATALAVE ;)