Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Υπογράψτε το αίτημα να φορολογηθεί η Εκκλησία!

"Συναίνεση" ζητά ο Πρωθυπουργός, ας "συναινέσουν" λοιπόν όλοι ανάλογα με την περιουσία τους και τα εισοδήματά τους! Το Σύνταγμα ορίζει ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στους Νόμους και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Η ισότητα και η δικαιοσύνη είναι βασικά στοιχεία, είναι τα θεμέλια του Συντάγματος, οπότε όποιος εισπράττει πρέπει να πληρώνει τον αναλογούντα φόρο, όπως ρητά ορίζουν οι Νόμοι του Κράτους. Απ' αυτόν τον κανόνα δεν πρέπει να εξαιρείται ούτε η Εκκλησία. Η ίδια η Διοίκηση της Εκκλησίας, αν σεβόταν στο ελάχιστο το Σύνταγμα, θα έπρεπε να ζητήσει να μην εξαιρείται από τη φορολογία.Υπογράψτε ηλεκτρονικά εδώ για να ζητήσετε να φορολογηθεί κανονικά η περιουσία της Εκκλησίας, όπως φορολογείται η περιουσία κάθε άλλου Προσώπου. Μόνο ο μισθός και οι συντάξεις των κληρικών κοστίζουν 220.000.000 ευρώ ετησίως στο Κράτος! Ακόμα, τεράστια ποσά εισπράττει η Εκκλησία ως "χρηματοδοτήσεις", "επιχορηγήσεις" και σημαντικό μέρος των Κοινοτικών κονδυλίων, ενώ ωφελείται από κάθε λογής "απαλλαγές"! Πρόσφατο παράδειγμα τα 5.6 εκατ. ευρώ τα οποία η ΜΚΟ "Αλληλεγγύη" της Εκκλησίας αρνείται να επιστρέψει στο Κράτος, μετά το γνωστό σκάνδαλο με τα σάπια κοτόπουλα...
Post: ΑΗΤΟΜΑΧΟΣ
Bookmark and Share

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ευσεβής λαμπαδανάπτης και προσκυνητής εικόνων και λειψάνων - πλην όμως σοσιαλιστής - πρωθυπουργός μας μιλά για φορολόγηση των offshore, αλλά ξεχνά να φορολογήσει τη μεγαλύτερη (κυριολεκτικά) "επιχείρηση" στην Ελλάδα, που χαίρει πλήθους προνομίων, κατά παράβαση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος:
1. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας
2. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους για Κληροδοτήματα
3. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Δωρεάς
4. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρους Μεταβίβασης
5. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει Φόρο Εισοδήματος
6. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει νόμιμο και υποχρεωτικό Ε9
7. Η Εκκλησία ΔΕΝ υποβάλλει το νόμιμο και υποχρεωτικό Κτηματολόγιο (υπάρχουν και κάποιες φήμες ότι πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα στην ΕΕ επειδή η Εκκλησία επί χρόνια "μπλόκαρε" παρασκηνιακά το θέμα του Κτηματολογίου, που δεν την συνέφερε)
8. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει το συνολικό ποσό των εισφορών για το ταμείο των εργαζομένων της (κληρικών)
9. Η Εκκλησία ΔΕΝ πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων της (κληρικών και υπαλλήλων)
10. Επίσης, κηδεύει Δημοσία Δαπάνη τους Αρχιεπισκόπους της.

Σημειωτέον, ότι η εκκλησιαστική περιουσία προέκυψε κατά μεγάλο μέρος από οθωμανικές παραχωρήσεις, για τις "εξυπηρετήσεις" που προσέφερε κατά την Τουρκοκρατία!
Και τις αναγνωρίζει το Ελληνικό Κράτος!!

Νάμαστε καλά, εμείς το αποβλακωμένο "Ποίμνιο", να τους πληρώνουμε αδρά!!