Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ για την πατρίδα μου. Νεαρή κοπέλα από τη Βουλγαρία κρατείται εδώ και 5 μέρες στο Α.Τ Ζακύνθου, περιμένοντας να την απελάσουν.

«Δεν υπάρχει κράτος». Αυτή την κουβέντα μου είπε ο δικηγόρος, για να μου δείξει την κατάσταση των πραγμάτων. Την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα του 2009. Το 2002 συννελήφθη μια κοπέλα Βουλγαρικής καταγωγής γιατί εργαζόταν χωρίς βιβλιάριο υγείας και γιατί είχαν λήξει τα χαρτιά της. Οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου της επιβλήθει ποινή φυλάκισης 30 ημερών (μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή). Η υπόθεση υποτίθεται ότι έκλεισε εκεί. Το 2006 η υπόθεση ξαναϋποβλήθηκε στα δικαστήρια. Εκεί η κοπέλα δικάστηκε ερήμην (έλειπε σε σπουδές στη Βουλγαρία και οι κλητεύσεις πήγαιναν σε λάθος οδό). ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση και 1.500€πρόστιμο και χωρίς δυνατότητα έφεσης. Το δικαστήριο διέταξε την δικαστική της απέλαση. Το 2009 ξαναήρθε στην Ελλάδα κανονικά. Πήγε στην αστυνομία Ζακύνθου για να φτιάξει τα χαρτιά της. Ενώ είχε καθημερινή επαφή με την Αστυνομία, την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου κρατήθηκε στα κρατητήρια Ζακύνθου. Από εκείνη την ημέρα και μετά δικηγόρος ανέλαβε την υπόθεση. Έγινε προσπάθεια για μετατροπή της ποινής σε χρηματικό πρόστιμο. Απορρίφθηκε. Ξαναέγινε δικαστήριο με αίτημα ακύρωσης εκτέλεσης της ποινής. Απορρίφθηκε ξανά. Πως γίνεται να δικάζεται κάποιος για το ίδιο αδίκημα δυο φορές; Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που έκανε την παράνομη πρόσληψη...αθωώθηκε! Πως γίνεται απέλαση σε πολίτη Ε.Ε για τόσο μικρό αδίκημα ενώ υπάρχουν δεδικασμένες υποθέσεις με αθωωτικό χαρακτήρα για πιο σοβαρά αδικήματα. Η Βουλγαρία από 1/1/2007 είναι νέο μέλος της Ε.Ε. Αδικήματα τέτοιου μεγέθους έχουν αθωωτικό χαρακτήρα. Τα κρατητήρια της Ζακύνθου και όχι μόνο είναι σε άθλια κατάσταση. Τα κρατητήρια χρησιμοποιούνται για αυτόφωρα. Η κοπέλα κρατείται ακόμη σε αυτά τα κρατητήρια περιμένοντας να απελαθεί. Μια απέλαση παράνομη...Επίσης κάποια όργανα της τάξης έχουν άθλια συμπεριφορά. Επαναλαμβάνω, κάποια...όχι όλα.

Post: Bixlas
Bookmark and Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

skiga siga tha baloun thn boylgara ston prothalamo tou thanatou ligo poio katw apo ta skalopatia ths Mhrtopolews Zakynthou!!! AISXOS!

RossoNero είπε...

εχουμε νεα απο αυτη την υποθεση? που ειναι τωρα? να ενημερωθει η αναρτηση παρακαλω

Ατσάραντος είπε...

Η κοπέλα έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και περιμένει την απέλασή της.

Bixlas είπε...

Να σας ενημερώσω όπως ήδη σας έχει ενημερ'ωσει ο atsarantos ότι η κοπέλα βρίσκεται στο νοσοκομείο φυλασσόμενη...Μάλιστα μέχρι προχθές την φυλούσαν 3 άτομα...Θα παραμείνει εκέι μέχρι να απελαθεί. Η Υπόθεση της θα προχωρήσει στον Άρειο Πάγο...