Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

15-30% ακριβότερο το Lidl στην Ελλάδα απ' ότι στη Μεγάλη Βρετανία....

...σύμφωνα με το επίσημο site της αλυσίδας στο διαδίκτυο. Η σύγκριση γίνεται με τα ίδια ακριβώς προϊόντα τα οποία δίνονται σε προσφορά από αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο και με δεδομένο το γεγονός ότι ο βασικός μισθός στην Αγγλία είναι ακριβώς διπλάσιος απ' ότι στην Ελλάδα, γίνεται κατανοητό ότι η αισχροκέρδεια στην χώρα μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Bookmark and Share

3 σχόλια:

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Ατσάραντε, μήν αγνοείς τον βαθμό ελευθερίας της οικονομίας σε Αγγλία και Ελλάδα. Κάνε μία σύγκριση στο εργασιακό, στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό των δύο χωρών και θα καταλάβεις γιατί υπάρχουν περιθώρεια στο Lidl, στην Αγγλία να έχει χαμηλότερες τιμές. Ακόμη ρίξε μία ματιά στο πόσο εύκολο είναι να στήσεις επιχείρηση στην Αγγλία και πόσο στην Ελλάδα. Ο ανταγωνισμός είναι το καλύτερο εργαλείο για να περιορίσει την κατάχρηση εξουσίας των επιχειρήσεων απέναντι στους καταναλωτές.
Την επόμενη φορά που θα δαιμονοποιούμε τις επιχειρήσεις και το κέρδος και θα κάνουμε δύσκολη την ζωή τους με φοροαρπαγές, 'κινητοποιήσεις', και γραφειοκρατεία, ας έχουμε υπόψη μας ότι λιγότερες επιχειρήσεις σημαίνει λιγότερες επιλογές και περισσότερη ακρίβεια.

yannispap είπε...

Κάτι δεν πάει καλά εδώ.Οχι μόνο στην Αγγλία αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ που δραστηριοποιήται το LIDL,oι τιμές είναι διαφορετικές απο τις αντίστοιχες των προϊόντων του LIDL Ελλάδας.
Προσφορά Δευτέρας 2 Νοεμβρίου και το αρμόνιο Yamaha ypt 210 κοστίζει 129 Ευρώ,όταν στην Αγγλία κοστίζει μόλις 79,60 Ευρώ.
Αυτό συμβαίνει συνέχεια και σε άλλα προϊόντα.
Το παραμύθι περί κόστους μεταφοράς που ανεβάζει την τελική τιμή ας πάνε να το πούνε αλλού.Στο κάτω-κάτω και στις άλλες χώρες υπάρχουν έξοδα μεταφοράς.
Όμως στη χώρα της ασυδοσίας,της αισχροκέρδειας και του "μαϊμού" ανταγωνισμού υπάρχει κάτι που είναι ενα και μοναδικό:
H AΡΠΑΧΤΗ..!

http://www.dv247.com/keyboards-and-midi/yamaha-ypt-210-portable-keyboard--65211

nionios είπε...

Γιατι λετε για διαφορετικες τιμες μεταξυ ελλαδας και αγγλιας;Εδω υπαρχουν διαφορετικες τιμες μεταξυ Lidl ζακυνθου με lidl πατρων και θεσσαλονικης.Και μη μου πει κανεις οτι φταιει το καραβι,οπως εχουμε μαθει να λεμε,γιατι μια εταιρια σαν αυτη υποτιθεται οτι εχει ιδιες τιμες σε οποιο μερος της Ελλαδας εχει καταστημα.Οι δικαιολογιες δε του τυπου :θα το ειχαν προσφορα: σας απαντω: ΟΧΙ.Γιατι μετα απο δεκα μερες που ξαναπηγα το ιδιο πραγμα το ειχαν 3.90 και στην Ζακυνθο 4.19,αλλο στην ζακυνθο 15.90,σε αλλο lidl 14.50.Αν δεν ειναι αισχροκερδια εις βαρος μας τοτε τι ειναι;