Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

10 και σήμερα...

...για τον σοσιαλισμό!
(χαχαχαχα καλό ε;)

Bookmark and Share

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(Ανώνυμος σε blog)
Ορισμενα μαθηματα του πως να κλεβετε και να βγαινετε λαδι, απο το ΠΑΣΟΚ.

1. Φτιαχνουμε εθνικη οδο (βλεπε ΠΑΘΕ) χωρις λωριδα ασφαλειας και χωρις εγκοπη στη νησιδα για να κανουν ευκολα αναστροφη τα ασθενοφορα. (made by Λαλιωτης)

2. Φτιαχνουμε περιφερειακη στη Θεσσαλονικη, πληρωνομαστε για ανισοπεδους κομβους και τελικα ο περιφερειακος εχει την παγκοσμια πρωτοτυπια να εχει φαναρια αντι για ανισοπεδους κομβους (χρατς χρατς Λαλιωτης)

3. Λεμε σ ολους τους Ελληνες να πανε χρηματηστηριο, οταν βαλουν τα λεφτα τους το βουλιαζουμε και μετα κανουμε την παπια.

4. Αρπαζουμε τις επιδοτησεις της ΕΕ (κτηματολογιο, ΚΑΠ) τις τρωμε σε συμβουλια και "επιμορφωτικα σεμιναρια" και ο,τι περισευει το γυρναμε πισω. (βλεπε 1ο και 2ο ΚΠΣ)

5. Χωνουμε παντου "αξιοκρατικα" δικους μας και ελγχουμε το κρατος, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ακομη και μετα απο 5 χρονια ΝΔ. Παραδειγματα (Αποστολος Ζαπρης, Γεωργιος Σβαρνιας επιφανη στελεχη του ΠΑΣΟΚ που λυνουν και δενουν μεσα στο Υπουργειο Γεωργικης Αναπτυξης).

6. Λεμε οτι "εγω δε χρωσταω σε κανενα" και Μπομπολας Αλαφουζος μας αποθεωνουν νυχθημερον και προβαλλουν πρασινη προπαγανδα.

7. Ανταλλασει η Ελλαδα τον Λαλα με Αμερικανους και το βαφτιζουμε σκανδαλο υποκλοπων αφου αυτο ειναι κατι που δεν μπορει να απαντηθει δημοσιως. (Ετσουξε Τζεφρυ?)

8. Κανουμε Ολυμπιακους αγωνες στην Αθηνα με 22δις και ψωμολυσα ολη η Ελλαδα για να νιωσουν οι Αθηναιοι Εθνικα υπερηφανοι. Εδωσε δε τετοια σημασια στην υπολοιπη Ελλαδα το ΠΑΣΟΚ που η Θεσσαλονικη δεν εχει ακομη διεθνη αερολιμενα (τωρα κτιζεται ο νεος αεροδιαδρομος) και το ΜΕΤΡΟ ειχε καταντησει ανεκδοτο.

9. Ανταλλασεται ενα δημοσιο κτιριο με κατι χιλιαδες στρεμματα στη Βιστωνιδα (απιστευτη φυσικη ομορφια) με εκπληκτικες δυνατοτητες τουριστικης αναπτυξης και αποδοσης των δεοντων στο Ελληνικο δημοσιο και οι καναλαρχες για να ριξουν την αξια της γης εκει το βγαζουν σκανδαλο και μετα ορμανε να φανε τα φιλετα και να χτισουν ξενοδοχεια. Καντε καμια βολτα εκει να δειτε τι χτιζεται.

10. Οταν τα λογια και τα επιχειρηματα στερευουν κολαμε μια ταμπελα φασιστα και την αμολαμε σαν την σουπια.

11. Α κατι για τα δαση. Μηπως και στο Los Angeles δεν εχουν μεσα και σχεδιο που καιγοταν για εβδομαδες? Γιατι αν δεν εχουν να στειλουμε τον Tzefry να τους σωσει.

12. Βαζουμε στην Ολυμπιακη, τον ΟΣΕ, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ εργατες του ΠΑΣΟΚ και αφου γινουν ζημιωγονες εκληπαρουμε να πουληθουν.

13. Δανειζομαστε μεχρι σκασμου κανουμε την οικονομια μπαχαλο και φευγουμε απο την εξουσια. Κι οταν ο αλλος δεν τα καταφερει αμολαμε πρασινες κοσμοθεωριες και επιστρεφουμε νικητες.

Λιγη τσιπα ρε. Ελεος.

Ο προεδρος της ΓΣΕΕ τι ειναι με 24.000 ευρω μισθο. Ο εργατοπατερας.
Δεν ειναι golden boy?

Γραφεας Πεζικου είπε...

Δέκα και να καίει?..............
Τελικά για ΟΛΑ τα δεινά της Χώρας μας φταίει μόνον το ΠΑΣΟΚ?
Το ερώτημα από έναν μη Πασόκο!!!

ΑΙΧΜΗΡΟΣ είπε...

Το άλλο με την Κλαυδιανού το ξέρετε?

(καλό, έ!)

Μαράκι, με όλο το σεβασμό. "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ" με τις πρακτικές του παρελθόντος. Ξέρεις εσύ ... αν δεν ξέρεις ρώτα τον μπαμπά σου.

Υγιώς σκεπτόμενοι συνομήλικοι, σύντροφοί σου έχουν ξενερώσει τα μάλα! Κρίμα...

Κατά τ΄άλλα συμφωνώ με τον σύντροφο Laska...

km είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ? ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΚΑΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΙ.
ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΕΤΡΩΓΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΦΤΑΝΗ ΠΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕ.
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.
ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απόμαχε,

Η ρητορική ερώτησή σου έχει απάντηση: Όχι, δεν φταίει για όλα τα δεινά της χώρας το ΠΑΣΟΚ. Φταίμε όλοι μας, επειδή απολαμβάνουμε διεστραμμένα την πνευματική και ηθική μας δουλεία και κατάπτωση.

Όμως, το ΠΑΣΟΚ επιζητεί διακαώς να ξανακυβερνήσει (ασφαλώς για το δικό μας καλό), οπότε οι πράξεις της παράταξης αυτής όταν ήταν επί σειρά ετών εξουσία πρέπει να αναφερθούν, μήπως και καταλάβουμε την αξία των προεκλογικών του "δεσμεύσεων" και της "μεγάλης εκτίμησης" που έχει η παράταξη αυτή στο δημόσιο χρήμα.

Βέβαια, οι αποχαυνωμένοι "πολίτες" της Μπανανελλάδας προτιμούν τα "οράματα" κάποιων "ηγετών", η πραγματικότητα απαιτεί αυτοπειθαρχία, εντιμότητα και εργατικότητα, έννοιες άγνωστες στη χώρα της φραπεδιάς και των καμπαναριών...

Γραφεας Πεζικου είπε...

Laska:Και τώρα τι γίνεται χωρίς βαρβάρους...Σέβομαι το σχόλιό Σου και εν μέρει στη τελική με εκφράζει...αλλά ΔΕΝ μας δίνει το "όραμα" που θα πρέπει να μας διακατέχει ΟΛΟΥΣ εφόσον ΟΛΟΙ μας φταίμε?Μήπως είναι λίγο αργά για Δάκρυα???

Ανώνυμος είπε...

Απόμαχε,

Δεν μπορώ να παρουσιάσω ολοκληρωμένη λύση, διότι η λύση είναι μοιρασμένη σε δέκα εκατομμύρια (ή λίγο παραπάνω) κατοίκους αυτής της χώρας. Εγώ έχω το ένα δεκάκις εκατομμυριοστό της.

Τα οράματα καλά είναι, αλλά μοιάζουν λίγο με τα λόγια - πολλές φορές είναι γεμάτα υπερβολή και μένουν μόνο οράματα. Επίσης, η συλλογική ευθύνη δεν αποτελεί ελαφρυντικό, ούτε μας απαλλάσσει από τις οικονομικές και άλλες συνέπειες των μάλλον ατυχών επιλογών μας.

Οποιαδήποτε πρόταση για βελτίωση της κατάστασης σκοντάφτει μόνιμα πάνω στο τείχος της απάθειας, τεμπελιάς, ωχαδερφισμού και εξάρτησης που τόσο βαθιά έχει διαποτίσει την ύπαρξή μας - δεν είναι φιλοσοφίες αυτά, μια βόλτα σε οποιοδήποτε σχολείο και λίγη προσοχή στις κουβέντες και τον τρόπο των παιδιών μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο μελετητή. Το μόνο όραμα που τους έχουμε εμφυσήσει είναι μια αργομισθία στο δημόσιο.

Παρασιτική ζωή, κομματικός οπαδισμός, θεοκρατική απύθμενη βλακεία, αμορφωσιά, ηθική φτώχεια και ασχήμια σώματος και ψυχής - λέξεις που μας χαρακτηρίζουν, δυστυχώς, με ακρίβεια ως χώρα. Και μας αρέσει. Δεν σκεφτόμαστε καθόλου να αλλάξουμε.

Ουραγοί, υπηρέτες και περίγελως όλης της Ευρώπης, πρωταθλητές κάθε αρνητικού φαινομένου, ονειρευόμαστε "καλύτερη ζωή" κουνώντας πλαστικά σημαιάκια και προτάσσοντας κομματικές ταυτότητες (αυτές περνάνε...) αντί ορθολογιστική γνώση, αξίες, ικανότητες, υπευθυνότητα και παραγωγικότητα.

Τι λύση λοιπόν να προτείνω; Ίσως έχεις κάποια εσύ...

Nefelli είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Cu_Jpx0s-9A&feature=player_embedded


Xeirokroteiste tous!!!!

Γραφεας Πεζικου είπε...

Laska:25-9-09 ώρα 10.51ΕΕΣΤ
Δεν έχω καμία λύση να προτείνω δυστυχώς!Προτείνω όμως για να μην χαθεί το σχόλιο Σου αυτό που απευθύνεται σε μένα και το προσυπογράφω με τα τέσσερα ΑΝ είναι δυνατόν να μεταφερθεί στο μπλόγκ μου,σε περίοπτη θέση ή σε όπια νομίζεις εσύ !Για να το φυλάξω ΣΑΝ τα μάτια μου επειδή με εκφράζει απόλυτα αλλά ΔΕΝ έχω την τεχνική να το μεταφέρω...Περιμένω να το καμαρώσω στο http://thema-xronou.blogspot.com/grafeas pezikou -Apomaxos-X.Σ.Ζησάκης κ Σε Ευχαριστώ προκαταβολικά!chris

Γραφεας Πεζικου είπε...

Laska:25-9-10.51
Λυπάμαι ΔΕΝ έχω να προτείνω τίποτε!Προτείνω και παρακαλώ ΑΝ είναι δυνατόν το σχόλιό Σου να μεταφερθεί στο ιστολόγιό μου
http://thema-xronou.blogspot.com
grafeas pezikou-Apomaxos
Επειδή απολύτως με εκφράζει και με αρέσει υπερβολικά!Είναι και επίκαιρο και διαχρονικό!Περιμένω να το καμαρώσω,και ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Ανώνυμος είπε...

Απόμαχε,

Νομίζω ότι το σχόλιό μου μπορεί να το κάνει ίδιο και απαράλλαχτο οποιοσδήποτε κάτοικος της χώρας, όλοι γνωρίζουμε στο βάθος πολύ καλά τι γίνεται και κυρίως, γιατί γίνεται.

Το κόστος, όμως, της ευρείας παραδοχής των σφαλμάτων μας και της διόρθωσής τους, είναι φόβητρο αξεπέραστο. Θα πρέπει ο καθένας από μας να διαλύσει τον εαυτό του και να τον ξαναφτιάξει από την αρχή, με άλλες αξίες και άλλες ιδέες. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να ξαναγεννηθούμε Άνθρωποι, αλλά ο φόβος για τις οδύνες της γέννας αυτής μας κρατά έμβρυα πνευματικά, δέσμιους ενός τρομερού ομφάλιου λώρου που στην άκρη του τροφός δεν είναι ο υποτιθέμενος θεός, αλλά η Βλακεία και η Δειλία, κυρίαρχες "θεότητες" στο Πάνθεον της χαμερπούς διανόησής μας.

Ζητάμε καλύτερο μέλλον, αλλά ζητάμε να μας το χαρίσουν - γι'αυτό δεν θα έρθει. Αυτοί που είναι σε θέση να σχεδιάσουν καλύτερο μέλλον, το κάνουν για τον εαυτό τους.

Πάντως, θεωρώ ότι μπορεί να γίνει μια απλή αρχή, που όλοι μας είμαστε σε θέση να την κάνουμε: Ας αρχίσουμε να σεβόμαστε εμπράκτως τους γείτονές μας, αυτούς που υπάρχουν και ζουν δίπλα μας. Τα αποτελέσματα στην κοινωνία μας θα φανούν αμέσως.

Τα σχόλια όλων, αφού γράφονται εδώ, είναι κοινό κτήμα. Ευχαριστώ.