Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά στη βόρεια Ζάκυνθο.



Post: Kws.Mouz.
Bookmark and Share

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από να μας λες τι κάηκε κάθε τρεις και λίγο δεν μας λες τελικά τι δεν έχει καεί φέτος στο νησί... μια είναι η λύση αν πιάσουν τον/τους εμπρηστή/ες ας τον ρίξουν και αυτόν μέσα μπας και ξεβρομίσει το Ζάντε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΑΚΟΜΗ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ "ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΤΕ". ΤΟ ΒΙΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΟΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΨΥΧΗ..

Ανώνυμος είπε...

Γ**** το σπίτι σας..

alafroiskioti

Βάσω Χ. είπε...

Πάντως, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είμαστε πολύ μπορστά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών!!! Βρήκαμε τον τρόπο να λύσουμε το πρόβλημα μια για πάντα... Τα καίμε όλα και τελειώνει το παραμύθι. Η Ζάκυνθος δε θα κινδυνέψει ποτέ ξανά από φωτιά γιατί απλά δεν υπάρχει τίποτα για να καεί. Ας ακολουθήσουν το λαμπρό μας παράδειγμα και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας!!! Ας μας πει μόνο κάποιος τί μας έχει απομείνει για την ώρα και πού για να ξέρουμε πού να πάμε να κάψουμε, μην ταλαιπωρούμαστε να ψάχνουμε τα δάση και τις ραχούλες κιόλας...

popolaros είπε...

pou einai oi politikoi arxontes autou tou topou??h mhpws na elega ta lamogia poy exoun dialusei ta panta s ayto to nhsi..akomh kai thn istoria pou exei thn exoun ekmhdenhsei..
ta exoun katastrepsei ola.ola pros ofelos tous..ekei pou xrwstousan pantou twra vrethikan na exoun plouth,akinhta se ekswteriko kai ellada..me ta dika mas lefta..apo tous forus pou plhrwnoyme gia na pei mprosta aytos o topos..
alla ftaime kai emeis..12 xronia kyvernaei o nomarxhs mas..o kyrios ypaitios toy ksepesmou kai ths kseftilas tou nhsiou..
omws kala kanei..einai aksios kai magas..afou mporei kai ton afhnoume kala kanei..kai as kanei kai alla mhpws thixtoume emeis oi zakynthinoi kai ksypnhsoyme..
diaforetika as eimaste aksioi ths tyxhs mas..
giati th moira mas emeis th kathorizoyme..
ksypnate kosme

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε ένα σπιτάκι στην Αναφωνήτρια, δίπλα στο δάσος. Βγάζαμε κάθε χρόνο τα ξερόχορτα και φέτος λέγαμε πως είναι θέμα χρόνου να δούμε την περιοχή στάχτη, κρίνοντας από τις συνεχόμενες φωτιές που ακούγαμε στο νησί.

Από χθες μάθαμε πως έμεινε το σπίτι και 2-3 πεύκα. Όλο αυτό το πράσινο που μας ηρεμούσε και μας δρόσιζε έγινε στάχτη.

Με τι καρδιά να ξαναρθούμε για διακοπές και τι να δείξουμε στο παιδί μας όταν φτάσουμε εκεί; Τα κάψανε όλα και ησύχασαν! Ας κοπιάσουν όμως σε κανά χρόνο και να ζητήσει κανένας να του δώσουμε το οικόπεδο πάνω από το σπίτι και θα φάει της χρονιάς του!

zantistas είπε...

Λιμάνι δεν έχουμε, μαρίνα δεν έχουμε (υπερβάλω), νερό δεν έχουμε, δρόμους δεν έχουμε, πλατείες δεν έχουμε, πάρκα δεν έχουμε, αποχετευση δεν έχουμε, παραλίες πια δεν έχουμε, ξενοδοχεία της προκοπής δεν έχουμε, τουρισμό τα επόμενα χρόνια δεν θα έχουμε, αρχές δεν έχουμε (αρχ...α έχουμε γιατί κάπου πρέπει να γράφουμε), νομάρχη δεν έχουμε, δημάρχους δεν έχουμε, βουλευτή κάπου έχουμε (μου το είπαν), ΔΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ??????????
ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ... Η ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ!

alafroiskioth είπε...

Στο προηγουμενο σχολιο, αναφερομουν στους εμπρηστες, προς αποφυγην παρεξηγησεων!!!

Αλλα εν παση περιπτωση, δεν καταλαβα γιατι ολοι εδω μεσα βγαζετε τ αποθημενα σας? ποιος απο εσας εκανε κατι για την καταντια αυτου του τοπου????
καθομαστε αραγμενοι ολοι στους καναπεδες μας, με τα ποδια ψηλα και γραφουμε απο 10 παλαβομαρες ο καθενας για να βγαλουμε τον Κ*** μας απ'εξω.Λες κι ετσι, εμεις δεν εχουμε καμια ευθυνη γι αυτα που συμβαινουν στο τοπο μας.
Για να σας δω ολους εσας τους λαληστατους, σε λιγο καιρο που θα ξεκινησει η συσταση ομαδας εθελοντισμου πολιτικης προστασιας στο νησι.... ποσοι θα δωσετε το παρον, φιλτατοι συμπατριωτες μου??
Για να σας δω στα δυσκολα, τη στιγμη που θα κληθειτε να παρετε την κατασταση στα χερια σας και επιτελους να βοηθησετε τουτο το ερμο το νησακι, ετσι οπως το εχουμε ολοι καταντησει...
Γιατι ωραια ειναι φιλοι μου τα λογια, αλλα ετσι δεν κανουμε τπτ.
Για να δουμε λοιπον, τωρα που εφτασε η στιγμη να κανουμε εργα.....

zantistas είπε...

Εθελοντισμός.... μαλιστα.
Είναι άτοπο να προσπαθείς να απαλλάξεις τους ευθύνοντες μιλώντας για εθελοντισμό.
Ο εθελοντισμός είναι μια ιδέα, μια κίνηση που απαιτεί κίνητρα για να υλοποιηθεί. Δεν εννοώ χρηματικά κίνητρα, αλλά υποστήριξη υλική και πνευματική. Ο εθελοντής θα παρέμβει σε μια κατάσταση ανάγκης οταν θα έχει τα κατάλληλα εργαλεία αλλά και την απαραίτητη υποστήριξη από τους πρωτίστως ευθύνοντες και υπόχρεους, από αυτούς δηλαδή που αμοίβονται για αυτό.
Για παράδειγμα δεν μπορείς να υποχρεώσεις το εθελοντή να μπεί στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση μιας φωτιάς χωρίς στολή, μάσκα και εργαλεία κατάσβεσης, δεν μπορείς επίσης να τον υποχρεώσεις να παλέψει με τις φλόγες, με κίνδυνο τη ζωή του, γνωρίζοντας ότι η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι ή στην καλύτερη περίπτωση από λάθη ή ελλείψεις των αρμοδίων αρχών, γνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως επιβράβευση για αυτό που κάνει, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση για τους υπολοίπους (και με το φόβο πάντα ότι αν τραυματιστεί-πολύ πιθανό- να το αποκαλέσουν και μ...α).
Από προσωπική εμπειρία, κάποτε (δυστυχώς) συνέλεγα τα υλικά προς ανακύκλωση με ευλάβεια για να στηρίξω και εγώ το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, εθελοντικά φυσικά. Ύστερα από κάποιο διάστημα με εκπληξη διαπίστωσα ότι οι κάδοι ανακύκλωσης εξαφανίστηκαν απο την πόλη της Ζακύνθου (βλ. παραπάνω "υλικά κίνητρα"). Ρωτώντας, έμαθα ότι "τους μάζεψαν διότι κάποιοι χαζοί πετούσαν απορρίματα κάθε λογής μέσα". Αυτοί οι χαζοί, λοιπόν, είναι πολίτες οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ποτέ σωστά και στοχευμένα για το πρόγραμμα ανακύκλωσης, για τα ωφέλη που έχει για όλους μας (βλ. παραπάνω "υποστήριξη").
Για τα παραπάνω-πραγματικά- παραδείγματα και για αλλα τόσα πολλά, δεν θα βγω μόνη μου με ένα κλαδί να πολεμήσω, με κίνδυνο τη ζωή μου, δεν θα γεμίσω το σπίτι μου με ανακυκλώσιμα απορρίματα, με κίνδυνο την υγεία μου.
Θα απαιτώ από τους ευθύνοντες, θα εναντιωθώ, θα ξεσηκωθώ, θα μαυρίσω.....
πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς τους εκλέγουμε, τους αποδεχόμαστε και τους επιτρέπουμε να λειτουργούν ανενόχλητοι κατά της ζωής μας, της υγείας μας, της αξιοπρέπειας μας, της περιουσίας μας.