Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Κραυγή απόγνωσης που ξεφτιλίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή για να σας ενημερώσω για τα τεκταινόμενα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και να διαμαρτυρηθώ για όσα περνάω. Ονομάζομαι Μάριος Μπενίσης, είμαι 28 χρονών, είμαι πτυχιούχος Θεολογίας και μεταπτυχιακός φοιτητής στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και είμαι γέννημα θρέμμα Ζακυνθινός. Πήγα σχολείο, μεγάλωσα στη Ζάκυνθο και ψηφίζω στο Δήμο Ζακυνθίων. Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2008, είμαι νεφροπαθής και υποβάλλομαι σε θεραπεία με αιμοκάθαρση. Ταυτόχρονα, είμαι μέλος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και ένας από τους εκπροσώπους του στο τελευταίο συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΜΕΑ). Κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, επιστρέφω στη Ζάκυνθο. Για το διάστημα από 1/6 έως 31/8/2009 έκανα αίτηση με αριθμ. πρωτ. 3453/22/04/09 στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για αιμοκάθαρση, όμως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αρνείται να με δεχθεί, προφασιζόμενη την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, παρά το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα, καθώς και το Πάσχα έγινα δεκτός μετά από πολλές «διεργασίες» και παρεμβάσεις φορέων του νησιού. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στη μονάδα που κάνω αιμοκάθαρση στη Θεσσαλονίκη, η αντιστοιχία νοσηλευτικού προσωπικού – ασθενών είναι δύο προς δέκα, ενώ στη Ζάκυνθο είναι πολύ παραπάνω. Παρ’ όλα αυτά η μονάδα της Θεσσαλονίκης δέχεται και επισκέπτες ασθενείς. Προσωπικά, εγώ, όμως, δεν πηγαίνω στη Ζάκυνθο για τουρισμό, ως επισκέπτης. Κάθε καλοκαίρι εργάζομαι στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και, ειδικά το φετινό καλοκαίρι, πρέπει οπωσδήποτε να εργαστώ για να μπορώ να έχω ένσημα και να διατηρώ βιβλιάριο ΙΚΑ. Η κοντινότερη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εκτός Ζακύνθου βρίσκεται στην Πάτρα. Νομίζω, όμως, ότι δεν είναι πρέπον για κάποιο νεφροπαθή, με ποσοστό αναπηρίας 80%, να ταξιδεύει, κάθε δεύτερη μέρα, στην πόλη της Πάτρας, απόσταση που χρειάζεται μία ώρα με το καράβι και άλλη μια ώρα οδήγηση, να υποβάλλεται σε 4ωρη συνεδρία αιμοκάθαρσης και να πρέπει να επιστρέφει πάλι στη Ζάκυνθο, μέσω της ίδιας διαδρομής. Σας στέλνω αυτή την επιστολή, καθώς γνωρίζω πως είστε ευαισθητοποιημένος στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια στα θέματα ΑΜΕΑ (συμπερίληψη ΑΜΕΑ στο Επίδομα Κοινωνικής Συνοχής, Ετήσια Αύξηση 8% του Διατροφικού επιδόματος κ.ά.) και πιστεύω ότι θα πράξετε τα δέοντα και για την προσωπική μου αυτή υπόθεση. Θα ήθελα την κατανόηση και τη βοήθειά σας στο πρόβλημά μου για να μην περνάω κάθε φορά τα ίδια για να επισκεφθώ την ιδιαίτερη πατρίδα μου και το σπίτι μου”.

Post: Kostas

Bookmark and Share

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μητροπολιτη,μηπως εφτασε η ωρα για το συλλαλητηριο?
Αρκετα ανεχτηκαμε πλεον τον Καψαμπελη και την Παρεα του...
Οι 6 μηνες που ζητησαν διορια περασαν και απο οτι φαινεται ,παλι στο δουλεμα θα μας εχουν...
Μαλλον κανονιζουν η δευτερη βαρδια του τεχνητου νεφρου να συμπεσει με την λειτουργια του αξονικου τομογραφου...Δηλαδη ποτε...
Λαμογια,τιποτα πλεον δεν σας συγκινει?
Απο πετρα ειναι οι καρδιες σας?
Αν εισασταν στην θεση αυτων των ανθρωπων,ειλικρινα σας ρωταω,τι θα κανατε?

ΝΙΟΝΙΟΣ είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.(ΑΚΑΡΔΟΙ
ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ?
ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΝΟΣ ΠΟΝΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΝΟΣ.
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

Dotoros είπε...

Έλα ρε Καψαμπέλη να το διαψεύσεις αφού το Γ.Ν.Ζ είναι ο παράδεισος όπως μας λες.Ε ρε Χρυσόστομος που σας χρειάζεται .Αν είχανε λίγο φιλότιμο οι υπεύθυνοι έπρεπε να είχαν παραιτηθεί. Αλλά που; Βλέπεις μπροστά στην καρέκλα τίποτα δεν αξίζει. Σας εύχομαι να μην ζήσετε από κοντά το δράμα του παιδιού γιατί τότε θα καταλάβετε κ.Καψαμπέλη τι σημαίνει πόνος.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΦΟΥΣΚΩΝΕ ΣΑ ΓΑΛΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΖΑΚΥΘΙΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΖΑΚΥΘΙΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΟΤΕΣ. ΡΟΥΦΑΤΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΜΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ολα καλλα μωρε παληκαρι μου το σωματειο και η ΕΣΑΜΕΑ που ησουν εκει τι εκανε???
εσυ ο ιδιος τι εκανες??
φιλαγες τις κατουρημενες τους ποδιες???
του καθε ενος???
γιατι ντε και καλα ερχεσε τωρα να αντιδρασεις???

Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΟΛΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΟΠΕΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΗ
ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ
ΜΑ ΣΤΕΚΕΤΕ ΟΡΘΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ
''ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ''

ΝΙΟΝΙΟΣ είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 10.48 ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ? ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.