Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Αυτοί Κατάκολο και εμείς ...κατακώλου!

Πάνω από 300 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και 100.000 τουρίστες το μήνα, διακινήθηκαν μέσω του λιμανιού του Κατακόλου το 2008, το οποίο πλέον αναβαθμίζει την θέση του κάθε χρόνο. Το λιμάνι Κατακόλου για ακόμα μια χρονιά διατήρησε την ανοδική του πορεία και έσπασε πάλι τα ρεκόρ, καθώς το 2008 αποδείχθηκε μια χρυσή χρονιά. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έκλεισαν στις 26 Δεκεμβρίου, το λιμάνι υποδέχθηκε 333 κρουαζιερόπλοια, 53 περισσότερα από το 2007, ενώ οι τουρίστες που αποβιβάστηκαν έφτασαν τους 677.532 έναντι 511.119 την περσινή χρονιά, με μια αύξηση η οποία ξεπερνά το 32%. Αρκετά μεγάλα ήταν και τα έσοδα για το Λιμενικό Ταμείο λόγω της μεγάλης αύξησης των αφίξεων τουριστών, καθώς έφτασαν τα 237.000 ευρώ. Ωστόσο ο Δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος τόνισε τις προηγούμενες ημέρες σε δηλώσεις ότι τα έσοδα θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα. Κατά μέσο όρο 800 ευρώ πληρώνει κάθε κρουαζιερόπλοιο, για τέλη ελλιμενισμού ενώ σημαντικά είναι και τα έσοδα από την κίνηση στα δύο καταστήματα αφορολογήτων ειδών στα οποία κάνουν τις αγορές τους οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου εισπράττει από εκεί ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 5% επί των ακαθάριστων κερδών, αυξάνοντας αρκετά το συνολικό ποσό. Εν μέσω οικονομικής κρίσης οι προβλέψεις για το 2009 διακρίνονται από μια συγκράτηση της αισιοδοξίας αφού αρμόδιοι παράγοντες της περιοχής κάνουν λόγο για περίπου 300 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.

Post: Kostas

Bookmark and Share

5 σχόλια:

ασημωνης είπε...

Στους πολιτικαντηδες ολης της χωρας φιλε μου και στα αναλογα φαινομενα...
Καλο ΣΚ

Ανώνυμος είπε...

68 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΚΩΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 5ΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΙΓΟ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 2011, ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 1.000.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑΚΙΑ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ - Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι Κατακολο και εμεις Κατα-Κωλου...
Ενα υψιλον μας χωριζει ...

Ανώνυμος είπε...

xa xa xa xa ΓΟΥΣΤΑΡΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ xa xa xa

Ανώνυμος είπε...

Ατσάραντε είδες το σημερινό τεύχος ΣΤΙΓΜΕΣ στην πρώτη σελίδα.
Ντροπή και αίσχος.
Γράψε κάτι, γιατί αυτοί οι κύριοι έχουν αυτοκυρηχθεί κριτές των πάντων, ακόμη και της αισθητικής του καθενός μας.
Oυς τ από δω φραγκοφονιάδες!!!