Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Όταν ξαναγεννιέται ο Ζακυνθινός πολιτισμός.


Σχεδόν έτοιμο είναι το εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα στο Αργάσι, μετά την αναστύλωση και αποκατάστασή του. Ένα όμορφο μικρό εκκλησάκι σε μια εξίσου όμορφη μικρή τοποθεσία, με θεά όλη την Ζάκυνθο. Μπράβο σε αυτούς που ενδιαφερθήκαν. Ας καθαρίσουν και ας περιποιηθούν και την γύρω περιοχή, έτσι ώστε να δέσει αρμονικά με το έργο.


Post: Kostas


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολως τυχαίως το επισκέφθηκα σήμερα τα απόγευμα.
Πράγματι ένα μικρό κόσμημα, ζωντανή ανάμνηση της Ζακύνθου που χάθηκε,είναι η αναστύλωση του Αγίου Σπυρίδωνα.
Χάρη στο όνειρο που πάλεψε μια ζακυνθινιά,που δυστυχώς δεν έζησε να δεί την πραγματοποίηση του(της αείμνηστης Σπυρούλας Γιατρά) και μιας άλλης γυναίκας που απέδειξε στο πέρασμα της απο το Υπ.Πολιτισμού, οτι "με λογισμό και μ όνειρο" μπορείς να πετύχεις & ν αφήσεις πίσω σου έργο,της κας Μυλωνά.
Μπράβο και σ όσους άλλους συνέβαλαν στην αναστύλωση.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ...ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια αξιζουν στην Αννα Ζαγκοτση, την πολιτικο μηχανικο που ειχε την επιβλεψη του εργου αυτου, αλλα και του εργου της αναστηλωσης της Παναγιας Σκοπιωτισσας, εργο μοναδικο για τα δεδομενα του νησιου. Ευτυχως χαρις και σε αυτη τη γυναικα, που δεν ειναι απο τη Ζακυνθο, ενα σημαντικο κοματι της κληρονομιας μας δεν χανεται. Οσο υπαρχουν επιστημονες με αυταπαρνηση και γνωση υπαρχει ακομα ελπιδα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ. ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΓΑΣΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΩΤΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 1960 ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΛ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ. ΑΠΟ ΌΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Κανοντας ομως τον συνηγορο του διαβολου θα πω οτι 450.000 ευρω ,για το συγκεκριμενο εργο ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...
Εκτος αν μεσα απο αυτα καλυφτηκαν και αλλες αναγκες της 20ης Εφοριας Αρχαιοτητων που ειναι και ο τελικος δικαιουχος...
Ετσι η αλλιως ομως, καταδεικνυεται Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των αιρετων μας να εξασφαλισουν πιστωσεις για πολλα εργα που χρειαζεται ο τοπος μας...
Φανταστειτε τι πακτωλος χρηματων χαθηκε τοσα χρονια απο μελετες που δεν εγιναν και φακελλους που ουτε καν δεν δημιουργηθηκαν(ενιοτε χανοταν κιολας)...