Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Όχι ορθή ενημέρωση, αλλά πολύ ορθή "κίνηση".

Παραμονή Θεοφανείων πρωί έξω από το Μητροπολιτικό Μέγαρο. Αστυνομικοί να τοποθετούν τις κατάλληλες σημάνσεις και ταινίες για την απογευματινή εκδήλωση. Παραμονή Θεοφανείων, απόγευμα ώρα 19.30, Μητροπολιτικό Μέγαρο. Είμαστε από τους λίγους έως ελάχιστους Ζακυνθινούς που τηρούμε πιστά ακόμη τα έθιμα του τόπου, τουλάχιστον έτσι πιστεύω από εμφανή πείρα. Ντυθήκαμε λοιπόν ζεστά λόγω της κρύας βραδιάς και κατηφορίσαμε για το Μητροπολιτικό Μέγαρο για να τιμήσουμε τον Μητροπολίτη μας λέγοντας του τα κάλαντα. Μαζί μας και άλλοι ζακυνθινοί που τυγχάνουν να σέβονται ακόμη το εν λόγω έθιμο. Το Μητροπολιτικό Μέγαρο κατάκλειστο, οι ταινίες να ανεμίζουν για την αποτροπή των αυτοκινήτων να παρκάρουν στο χώρο και εμείς να αναρωτιώμαστε τι άραγε να συμβαίνει! Τελικά φύγαμε πιστεύοντας οτι εξαλείφθηκε και αυτό το έθιμο. Το βράδυ της ίδιας μερας, μάθαμε οτι ο Δεσπότης δεν θεώρησε σωστό να γίνει αυτή η χαρούμενη γιορτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιματοκύλισμα στη Γάζα. ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ Σεβασμιώτατε. Όμως βγάλε μια ανακοίνωση να τρέξουμε όλοι μαζί σου....μην μας αφήνεις στην άγνοια, γιατί γνωρίζεις καλά οτι είμαστε πολλοί κακόβουλοι στο νησί. Θα μου πεις, "αν ερχόσουν στην εκλησία πιθανώς να το μάθαινες". Αυτό άστο είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Post: Popolaros

3 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Φίλε Ατσάραντε,

Η απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτη μας για την αναστολή της προς τιμήν του εθιμικής εκδήλωσης στο Μητροπολιτικό Μέγαρο την παραμονή των Φώτων ελήφθη την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ, συμπτωματικά το πληροφορήθηκαν ορισμένα τοπικά ΜΜΕ αμέσως και το μετέδωσαν, το άλλο πρωί (της Δευτέρας) συντέθηκε από εμένα προσωπικά (ως υπευθύνου Τύπου της ΙΜΖ) σχετικό δελτίο Τύπου, το οποίο απεστάλη αμέσως προς όλα τα ΜΜΕ (ραδιόφωνα κι εφημερίδες του νησιού μας) και παρελήφθησαν όλα, σύμφωνα με τις ενδείξεις του φαξ. Γύρω στις 11 ο ίδιος ο Μητροπολίτης, εξάλλου, εκλήθη από δύο τοπικά ραδιόφωνα να εξηγήσει την απόφασή του, όπερ και εγένετο.
Εννοείται, ότι η πληροφόρηση έγινε επίσης και κατά την Ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό.

Πέραν τούτου όμως, εκείνο που είναι ανάγκη να σημανθεί και να προβληθεί είναι αυτή καθεαυτή η κίνηση του Μητροπολίτη μας, ο οποίος ως διάδοχος του Σωτήρα των Εβραίων από το Ολοκαύτωμα μακαριστού Μητροπολίτη Χρυσοτόμου Α΄ (Δημητρίου) ύψωσε το ανάστημά του, διαμαρτυρόμενος ευθαρσώς για την επιχειρούμενη γενοκτονία των Παλαιστινίων από τους Σιωνιστές.

Αυτά, για του λόγου το αληθές!

Περισσότερα δείτε στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, εδώ: http://banato.blogspot.com/2009/01/blog-post_07.html

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι κοινοποιήθηκε η πρόθεση του Δεσπότη να μην δεχτεί τα Φωτινά κάλαντα εις ένδειξη διαμαρτυρίας.
Εγω τουλάχιστον το διάβασα στην ΗΜΕΡΑ.

airetikos είπε...

Συγνωμη, αλλα γιατι νιωθω σαν ιθαγενης, που του μοιραζουν χαντρες?
Δηλαδη, αυτη ηταν η πιο δυναμικη κινηση που μπορει να κανει καποιος,για να διαμαρτυρηθει για αυτα που συμβαινουν?
Προς Θεου δεν τον μεμφομαι,αλλα να μην υπερβαλλουμε κιολας....
Εξαλλου ολοι μας εχουμε καταλαβει ,οτι με ευχολογια και διαπιστωσεις τα προβληματα δεν λυνονται...