Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ.

"Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό......το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός. Δεν ήταν αρκετά νέος, ήταν ήδη 24 ετών. Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750. Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί. Δεν είχε μάνα να τον κλάψει, γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος. Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε, πονάνε το ίδιο. Ποιος είναι ο αστυνομικός; Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό...."Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικής στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκλητα δολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις τα οποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους, λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα), προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής, πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενος σε καταστολή. Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και "καταδρομών'' που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της σωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ''άτομα'' που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ''πολιτική παρέμβαση''. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".

Γι' αυτό το γεγονός όμως, κανένας δημοσιογράφος δε θα φωνάξει, κανένα Ιντυμίντια δε θα γράψει αράδες, κανένας ψευτοδημοκράτης μπλογκερ δε θα αναρτήσει έστω και μία γραμμή.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Atsarante καλημέρα. Λάθος το σχόλιο. Την πάτησε και ο Πρωτοσάλτε και άλλοι. Αλλά ήταν πατάτα "Κούγια".

Yannis Triantafyllou είπε...

η είδηση του θανάτου έχει διαψευσθεί τόσο από την αστυνομία όσο και από την οικογένεια...
τα πέριξ αυτής σχόλια όμως δεν παύουν να παραμένουν...

Ανώνυμος είπε...

Τιμή στον αστυνομικό (ποιο είναι το όνομά του;) που πλήρωσε το υπέρτατο τίμημα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Η βία, απ'όπου και αν προέρχεται, δεν είναι λύση κανενός προβλήματος και προκαλεί πάντα τον ίδιο πόνο, την ίδια καταστροφή. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος από βία είναι πάντα το ίδιο κατακριτέο
αναρτήσαμε στο 2skouroi.blogspot.com άρθρο για τον αστυνομικό και οφείλουν όλοι οι blogger να κάνουν το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

an eisoyn san toys alloys atsarante den 8a se uposthrizame,kala ekanes k to postarises,ta nomismata exoyn 2 plevres k otan kapoios "fevgei" t dakrya ton dikon toy den exoyn diaforetiko xroma h koinonikh taksh.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα ενημέρωσης αναμετέδιδαν υποτιθέμενο θάνατο αστυνομικού

Του Βασιλη Νεδου

Η κρίση των τελευταίων ημερών εκτός από την ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού ανέδειξε και την ανικανότητα αρκετών ευυπόληπτων ΜΜΕ να ξεχωρίσουν τις ειδήσεις από τα ψέματα.

Προχθές, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, υποστήριξε στην αίτηση αποφυλάκισής του, ότι υπέκυψε στις πληγές του συνάδελφός του που είχε ξυλοκοπηθεί πριν από ενάμιση χρόνο. Πρόκειται για τον 25χρονο σήμερα Παναγιώτη Τομαρά, ο οποίος είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όταν ομάδα 30 ατόμων τού επιτέθηκε στο γήπεδο μπέιζμπολ του Ελληνικού τον Ιούλιο του 2007 κατά τη διάρκεια συναυλίας.

Τον υποτιθέμενο θάνατο του κ. Τομαρά αναπαρήγαγαν αρκετά Μέσα Ενημέρωσης, υιοθετώντας ουσιαστικά τη δήλωση που χρησιμοποίησε ένας υπόδικος στην αίτηση αποφυλάκισής του. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και το Διαδίκτυο, καθώς οι ισχυρισμοί του Επαμεινώνδα Κορκονέα και της νομικής υπεράσπισής του έφθασαν σε πολλά δημοσιογραφικά γραφεία εν είδει ηλεκτρονικής επιστολής υπό τον τίτλο «έσβησε χθες -αθόρυβα- αστυνομικός θύμα κουκουλοφόρων του 2007». Επρόκειτο για μια πολύ βολική, για τον κατηγορούμενο ειδικό φρουρό, «αλήθεια» από τις πολλές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Πρώτος που αντέδρασε ήταν ο εμβρόντητος πατέρας του 25χρονου, ο οποίος εκτός από το προσωπικό δράμα που διανύει τους τελευταίους μήνες, άκουσε σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο γιος του πέθανε.

Οργισμένος παρενέβη στον «αέρα» και ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο διασπορέας της μακάβριας φήμης για τον πληγωμένο γιο του. Ο κ. Τομαράς προφανώς ενοχλημένος ζήτησε εξηγήσεις από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στελέχη της οποίας έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες την προσπάθεια διάψευσης της υποτιθέμενης είδησης. Σε απογευματινή εφημερίδα δημοσιεύτηκε μάλιστα χθες εκτενές ρεπορτάζ, στο οποίο περιγραφόταν η σημερινή κατάσταση της υγείας του 25χρονου ειδικού φρουρού. Απ’ ό,τι φαίνεται εξακολουθεί να έχει επιπλοκές στην υγεία του, βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση διότι έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Ο άνθρωπος, πάντως, είναι ζωντανός. Και ας έχουν διαφορετική άποψη οι προφυλακισμένοι ειδικοί φρουροί και οι δημοσιογράφοι μερίδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που πρώτα δημοσιεύουν και μετά ρωτούν.

Πηγή: Καθημερινή

Ανώνυμος είπε...

ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου

1)Πριν μια εβδομάδα ειδικός φρουρός σκότωσε εν ψυχρώ μαθητή. Η ΕΛ.ΑΣ μιλά για εξοστρακισμό και αφήνει τα "παπαγαλάκια" να μιλούν για ολοκλήρωση της βαλλιστικής. Ο ίδιος ο εμπειρογνώμονας αναγκάστηκε να βγει δημόσια στο ΣΚΑΙ και να το διαψεύσει
2)Δύο ημέρες μετά υποστηρίζει ότι άνδρας της ομάδας Ζ πυροβόλησε μία φορά στον αέρα, τη στιγμή που οι παρόντες μάζεψαν 5-6 κάλυκες και οι κάμερες κατέγραψαν 8-9 πυροβολισμούς
3)Θέλοντας να μας πείσουν ότι πρόκειται για σώμα που προστατεύει τη δημόσια ασφάλεια έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να πεθάνουν ακόμα και συνάδελφό τους.
4)Η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει σχολιάσει τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια (βλ και το χτεσινό Λαζόπουλο) που εμφανίζουν ένστολους παρεούλα με κουκουλοφόρους και λοστοφόρους

Μετά από όλα αυτά, μια ερώτηση κρίσεως
Ποιος θεωρεί σοβαρά ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι αστυνομία και όχι σώμα πραιτωριανών;
Και όσοι ξέρουν ιστορία, γνωρίζουν ότι οι πραιτωριανοί δεν ενδιαφέρονταν για το συμφέον και την προστασία του πολίτη, αλλά για το αδιατάρακτο της άσκησης εξουσίας... Και μόνο το γεγονός ότι είχαν το θράσος να "πεθάνουν" αστυνομικό δείχνει πόσο σάπια και αδίστακτη είναι η ΕΛ.ΑΣ Ντροπή τους. Δεν τους σώζει πλέον τίποτα από τη δημόσια απαξίωση και χλεύη
ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤ ΕΜΕ ΟΙ ΔΙΑΔΙΛΟΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΕΞΕΙΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΤΑΡΙΦΑΣ είπε...

Krima gia ton astinomo pragmatika lipamai, alla otan epilegis to epaggelma tou astunomikoy logiko einai oti ola mporoun na sinboun opos kai go san tarifas gnorizo tous kindinous kai ta diskola tou eppagelmatos.An den mporeis den tin kaneis... Oxi mono na dioristoume sto Dimosio kai as einai kai stin astinomia

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΕ "ΤΑΡΙΦΑ" ΠΟΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ. Ο ΑΤΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟ ΚΟΥΡΣΕΣ (ΑΠΑΤΗ) ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ, ΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

fasistes skotosate ton alexi.
meta epixirisate na ton ksanaskotosete.
tora skotonete kialon gia na sosete to tomari sas.

anti nazi...

Ανώνυμος είπε...

Απορώ... Όσοι γράφουν σχόλια δεν κάνουν ένα κόπο να ρίξουν μια ματιά και στα σχόλια των άλλων; Μου αρέσουν οι 2skouroi... Αυτό θα πει υπεύθυνη χρήση ενός μέσου!

Ανώνυμος είπε...

Και τη είσαι ρε φίλε 11.47 Ο ΤΣΩΛΟΣ των bloger