Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Ντροπή για το Σινά, ντροπή για τη Ζάκυνθο.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στους Κήπους κλειστή. Παρατημένη, γυμνή και ετοιμόρροπη. Τα ίδια έγραφα και πέρυσι. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη Υπεράγαθο (ορεινό ιστορικό μοναστήρι που πανηγύριζε στα ισόδια. Ανήκει επίσης στο Σινά). Όλοι οι ζακυθινοί σήμερα θα αφιερώσουνε τη μέρα τους σε τηλεφωνήματα και επισκέψεις σε ένα σωρό Κατερίνες. Τη φτωχή Αγία Αικατερίνη τσου Κήπους...Ζακυθινοί είμαστε κατρουγιάλια!!! Η σκεπή έχει βυθίσει, φαίνεται και από έξω. Δεύτερο χειμώνα μέσα στα νερά. Ούτε στα κοτέτσια τους οι ζακυνθινοι δε θα άφηναν να μπαίνει νερό. Στο τέλος θα γίνει παράδοση τα λουλούδια στο κλειστό πορτόνι! Ειρωνία: Ο δρόμος στολισμένος, η εκκλησία που γιορτάζει κλειστή και ερείπιο!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΣΑΡΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΥΕΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ??ΧΑΧΑΧΑ Η ΝΑ ΚΛΕΩ.
ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΟΥΛΙΑΖΗ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΡΟΥΓΙΑΛΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΡΟΥΓΙΑΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΚΗΤΑΤΕ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ? ΟΤΑΝ ΕΡΥΠΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΦΙΑΞΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΗΤΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

vertzak είπε...

ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ, ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ¨ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ¨. ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΚΟΣΜΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΩ) ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΩΝ.