Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Όταν τα πεζοδρόμια γίνονται θέσεις στάθμευσης.



Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή πλατεία Αγίου Λουκά , οδός Τρικάρδου, Αγίου Διονυσίου κ.α. προκειμένου να καταδειχθεί η προκλητική ένταση του φαινομένου. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με σχετική δυσκολία μια και η ασυδοσία και η πρόκληση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο πολίτης κινδυνεύει με προπηλακισμό από τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. που βρίσκονται εκεί, αν τολμήσει κάνεις να παραπονεθεί. Είναι τέτοια δε η πρόκληση που ακόμα και κουκουλωμένα τα έχουν μερικοί πάνω στα πεζοδρόμια τα αυτοκίνητα αλλά και ακόμα πάνω στο πεζοδρόμιο γύρω από σχολείο αποκλείοντας το περπάτημα σε αυτό ακόμα και των παιδιών. Ιδιαίτερη αίσθηση μου έκανε μια μητέρα που προσπαθούσε να κυλήσει το καροτσάκι με το μωρό της ανάμεσα από τα κενά των Ι.Χ που όμως δεν έφτανε και ζητούσε την βοήθεια των περαστικών να σηκώσουν το καροτσάκι με το μωρό πάνω από τα Ι.Χ. και όλα αυτά στον παράλληλο πεζόδρομο υποτίθεται που βρίσκεται παράλληλα και πάνω από την οδό Ευγενίδου, στην οδό Μουτζά και που σε όλο το μήκος του έχει μετατραπεί σε αυθαίρετο πάρκινγκ. Κύριε Διοικητά της τροχαίας είναι πολύ καλό το έργο και η προσπάθεια που καταβάλετε με το ελάχιστο ίσως προσωπικό που διαθέτετε, αλλά παραβάσεις δεν είναι μόνο η ζώνη, το κράνος και η ταχύτητα! Φυσικά είναι και αυτές αλλά έχω την αίσθηση ότι μια και αποτελούν σχεδόν το 90% των κλήσεων μάλλον εκτός των άλλων στοχεύουν και σε εισπρακτικούς σκοπούς! Μήπως θα πρέπει να μην συνεχίζετε να κλείνετε τα μάτια στην ασυδοσία του παράνομου παρκαρίσματος;

Post by: Τρυποκάρυδος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

atsarante kanonise na se doun na trabas fotografies 8a se xosoun mesa olosoumbito.8a kameis parea kai me ton koufontina.kaleitera 8ase an klepseis kamia 50.000.000.00 ek eyropoula 8a sou bgazoun kai to kapelo kai 8a sexoun sta opa opa.apo to na tous les na kanoun thn douleia tous.blepeis h e3ousia eine kako prama na tin deineis opou opou

Ανώνυμος είπε...

opios 8a kikloforei apo edo kai pera me fotografiki mixani 8a silambanete kai 8a basanizet.efxaristoume apo to

INERNATIONAL SILOGOS ZAKYNTHION

TA LAMOGIA

Yannis Triantafyllou είπε...

Φίλε Ατσάραντε,
δεν είμαι Ζακυνθινός, πήρα γυναίκα από το νησί σας. Γνώρισα τον τόπο σας, ήρθα και έκαμα τον γάμο μου εκεί, σας έρχομαι κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα μήνα το καλοκαίρι και ξανά τον χειμώνα και την Άνοιξη...

Αυτά που λές και γράφεις, επέτρεψε μου, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα...

Σου κάνω λοιπόν μια πρόταση: όλα αυτά που σε φοβίζουν (για οποιοδήποτε λόγο) να δημοσιεύσεις φανερά και επώνυμα (π.χ. τα νουμεράκια όλων αυτών των παρανομούντων που έχεις σε φωτογραφία) να μου τα στέλνεις με e-mail να τα δημοσιεύω στο δικό μου blog, που ξέρεις, μπορεί κάποιος να συγκινηθεί και κάτι να αλλάξει...

Αν σε ενδιαφέρει στείλε e-mail (το βρίσκεις από το προφιλ μου) αν πάλι όχι, καλά να είσαι...

Yannis Triantafyllou είπε...

υ.γ. μια και μοναδική προϋπόθεση στο παραπάνω: να είναι τεκμηριωμένα για να μην μας την πει κανένας ευθυνόφοβος (π.χ. γειά σου κυρ-εισαγγελέα με την Τζένη την ωραία...)

Ατσάραντος είπε...

@toatomo
Αγαπητέ συμπατριώτη.
Δε σου φτάνει που μας πήρες τη νύφη, θες να μας πάρεις και τα ...νούμερα των Ι.Χ;
Δεν μας φοβίζει τίποτα (εκτός από το να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας) αλλά η κάλυψη των αριθμών κυκλοφορίας γίνεται γιατί σκοπός μας είναι να καταδείξουμε την πράξη και όχι τα πρόσωπα. Σε κραυγαλέες περιπτώσεις θα δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες χωρίς να καλύπτουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Πάντως, επειδή έχουν γραφτεί πολλές προτάσεις για δραστικές πρωτοβουλίες, η διάθεσή σου για προσφορά καταγράφεται. Keep bloging.

Ανώνυμος είπε...

Μια άλλη πρόταση. Να αλλάξουμε ρόλους. Πεζοδρόμια αυτοί, στους δρόμους εμείς. Να δούμε θα ενοχληθούν αν περπατάμε στη μέση του δρόμου με το πάσο μας και δεν μπορούν να περάσουν με τα αυτοκίνητά τους;

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ( ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ για να ειμαστε μοντερνοι )ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΣ MERCEDES (που εχουν απληρωτες )ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΛΕΩΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΡΥΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ..( ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ για να συμβαδιζουμε με τα μετρα αλογοσκουφη )ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΔΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΕΦΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ

( μιλάμε για μεγάλη παρέα)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΤΩΡΑ!!

Prokopis είπε...

Erotiseis:
1)3erete giati ginete autos o xamos?
2)Pios ftaiei?
3)Pos linete...
Apantiseis:
1)Stin polh tsi zakinthou OLOI molis mpenoun 8a mpoun me ta autokinita tous les kai h polh einai kamia athina...akoma kai se apostash 5 metrwn.
2) Proton "emeis" oi idioi gt na pernoume ta toutou gia tetoies mikres apostaseis? e?
Deuteron upodomh tsi zakinthou me sxesh tin palia zakinthos den exei kamia sxesh... palia mporousane aneta 3 ama3es na perasoun apo ena dromo.... tora 1 kai me to zori sta stena ...2 kai me to zori stous "dromous".
Triton na min anaferw to limeniko kai tis asthnomia pou den uparxei alla telos panton ( gia mia ta3h, oxi na mirazei kliseis pros 8eou).
3)To pos linete einai eukolo alla den mporoume EMEIS na to kanoume... gia ama eimaste zoa ... den linete tipota. Kai den milw mono gia ta pezodromia alla kai gia ola ta kikloforiaka provlimata pou mas aposxoloun.
Ama to paroume oikonomika gt na pernoume gia 5 metra to ama3i i to mixanaki? den 8a kostisei i venzini sou e?
Ama to paroume apo thema perivalontos gia auta ta anousia metra (den einai kan xiliometra) vlapteis to perivalon (ok den 8a to soseis esu alla dineis to paradeigma).
Ama to paroume apo thema ugeias pio polli kourazese na pareis to ama3i kai mexri pou na vreis parking kourazese kai somatika kai psixika.
Kai telos MIN PERIMENETE TO GAMO KRATOS PANTA, ELEOS, DEN GINETE TIPOTA, MAS EXEI GRAMENOUS. EMEIS oi idioi prepei na exoume gnosi kai sumbaloume gia auth tin ksexasmenh zakintho.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΑΤΣΑΡΑΝΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!