Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Ο materna mia terra πού κατάντησες!

Το μνημείο του Φώσκολου, στην ομώνυμη οδό, έχει μεταβληθεί σε χωματερή. Προσωπικά απομάκρυνα κάμποσες σακουλες σκουπιδιών, όχι όλες. Μέσα από το σωρό των σκουπιδιών φαινόταν εν μέρει η επιγραφή που λέει. Ο, ΜΑΤΕRNA ΜΙΑ ΤΕRRΑ. Αληθινή κραυγή απόγνωσης του ποιητή. Ντροπή για τον πολιτισμό μας. Θα πρέπει να καλύψουν αμέσως με μουσαμά το μνημείο του Φώσκολου, μέχρι που να διαρυθμιστεί ο χώρος, μην τυχόν και βγουν στο Ιντερνετ φωτογραφίες και δημιουργηθεί διεθνές πολιτιστικό σκάνδαλο και γίνει η Ζάκυνθος ρεζίλι των σκυλιώνε. Σημείωσε ότι ο Κύριος νομάρχης, το όνομα του οποίου δεν θέλω να θυμάμαι, έχει περιοδεύσει, μετά μεγάλης ακολουθίας και με δημόσια χρήματα, προς τιμή του Ούγου Φώσκολου, ανά την Ιταλία!! Την επόμενη φορά, δεν αποκλείεται να βρεθεί προ μεγάλων ... η συνέχεια του κειμένου εδώ.
Copy from: vitsos.blogspot

Αγαπητέ Διονύση.
Είναι απολύτως κατανοητό ότι η εικόνα ενός μνημείου πνιγμένου στα σκουπίδια, δεν αρμόζει στον πολιτισμό των Νεοζακυνθινών συμπολιτών μας. Όμως, αυτό το σοβαρό αυτό πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μια μικρή παρέμβαση-μετατροπή στο μνημείο του Φώσκολου! Με αυτό τον τρόπο ελπίζουμε να μην υπάρξουν ξανά ...πεταμένες σκουπιδοσακούλες!
Ατσ@ρ@ντος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλο αυτο. Ετσι κι αλλιως οι νεοζακυνθινοι, τον πολιτισμο, για τα σκουπιδια τον εχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η αδιαφορία των τοπικών αρχόντων για όλα (εκτός από την αχόρταγη τσέπη τους) είναι κατάσταση αξιόμεμπτη - οι δε αιρετοί μας είναι καταφανώς αξιόπεμπτοι...

Το ζήτημα είναι, ποιοι θα τους διαδεχθούν - διότι, εκτός από το τηγάνι υπάρχει και η φωτιά!

Α.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ είπε...

Αγαπητέ Ατσάραντε,
Κάτι ήξερα που επικαλέστηκα στο post μου τη δική σου παρέμβαση για το θέμα.
Πάλι δημιούργησες ένα μνημείο αντάξιο της σημερινής Ζακύθου!

Μια ένσταση μόνο: Χωράει ο κάδος που έβαλες όσους πρέπει να πετάξουμε μέσα για να καθαρίσει ο τόπος;