Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Kόντρα στο Δεσποτισμό...


Δεσποτισμός Από το Βικιλεξικό, ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά ένας δεσπότης, η απόλυτη και τυραννική εξουσία.Αφορμή για την ανάρτηση μου, έτυχε η δηλώσης του Μητροπολίτη Ζακύνθου που διάβασα τυχαία στο blog του ατσάραντου. http://atsarantos.blogspot.com/2008/09/blog-post_8912.html .
Μάλιστα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, προσφέρει με την καλή του καρδιά για να συμβάλλει στο τόπο, ένα ακίνητο προσφορά στο δημόσιο και στην Νομάρχια. Θα πει κάποιος ωραία, να ένας καλό άνθρωπος που συμβάλλει για την ανάπτυξη του τόπου μας. Έχω κάποιες μικρές ταπεινές απορίες...
Αγαπητοί αναγνώστες του blog αυτού, τι δουλεία έχει ένας Μητροπολίτης με την αγορά εργασίας;
Συγκεκριμένα ποιος του δίνει το δικαίωμα να ξεπουλάει την περιουσία της Ιεράς Μονής στροφαδίου του Αγίου Διονυσίου;Σε ιδιώτη ή σε κρατικό παράγοντα;
Ποιός ελέγχει για τα οικονομικά στοιχεία και τις αγορές της Μητρόπολης Ζακύνθου και της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου;
Δεν το παίζω αιρετικός, ούτε έχω κάποια αρνητική πρόθεση έχω όμως κάποια ερωτήματα, γιατί όπως έγινε και με την Ιερα Μονή Βατοπεδίου, γίνεται εδώ και χρόνια στην Ζάκυνθο.
Αποδείξεις δεν υπάρχουν(μόνο ορισμένες ενδείξεις), καθώς οι φύλακες χρησιμοποιούν όλα τα μέσα τα υπόγεια για να κλέίνουν συμφωνίες με τον Χρυσοστομό εις βάρος όλων των πιστών της Ζακύνθου.
Το θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας το οποιό με τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν ελεγχέται είναι το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο όλων των εποχών.Τα λεφτά είναι πάρα πολλά... Ορισμένοι Ιεράρχες κάνουν business πάνω σε αυτό το θέμα(με σκόπο πάντα το κέρδος εις βάρος της πίστης), αντί να δίνουν το καλό παράδειγμα στην κοινωνία, αφήνουν τα ναρκωτικά να σαρώνουν, να κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις(γεμάτες αλαζονείας της ψέυτικης εξουσίας τους)Ορισμένοι δεσποτάδες θέλουν να γίνουν Εθνάρχες και να έχουν λόγω για τα πάντα, ξεχνάν όμως το λόγω του Απόστολου Πάυλου στις επιστολές πρός Εφεσίους.
Οἱ δοῦλοι, ὑπακούετε τοῖς κατὰ σάρκα κυρίοις μετὰ φόβου καὶ τρόμου ἐν ἁπλότητι τῆς καρδίας ὑμῶν ὡς τῷ Χριστῷ, μὴ κατ’ ὀφθαλμοδουλίαν ὡς ἀνθρωπάρεσκοι ἀλλ’ ὡς δοῦλοι Χριστοῦ ποιοῦντες τὸ θέλημα τοῦ θεοῦ ἐκ ψυχῆς, μετ’ εὐνοίας δουλεύοντες ὡς τῷ κυρίῳ καὶ οὐκ ἀνθρώποις, εἰδότες ὅτι ἕκαστος ἐάν τι ποιήσῃ ἀγαθόν, τοῦτο κομίσεται παρὰ κυρίου εἴτε δοῦλος εἴτε ἐλεύθερος. Καὶ οἱ κυρίοι τὰ αὐτὰ ποιεῖτε πρὸς αὐτούς, ἀνιέντες τὴν ἀπειλήν, εἰδότες ὅτι καὶ αὐτῶν καὶ ὑμῶν κύριος ἐστιν ἐν οὐρανοῖς καὶ προσωπολημψία οὐκ ἔστιν παρ’ αὐτῷ.
Δεν έχω δεί ούτε ένα Μητροπολίτη(εκτός απο λίγους στην Ιεραρχία) να είναι σεμνοί και ταπεινοί, να τιμούν το ράσο τους και πάνω απο όλα να σέβονται το ρόλο που τους ανέθεσε ο Θεός. Γιατί μάγκες μου είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι μητροπολίτης, στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας είχαμε διαφόρων ειδών Εκκλησιαστικούς ηγέτες. Για χαρακτηριστικό παράδειγμα θα μιλήσω για τον ήρωα Χρυσόστομο Σμύρνης που έδωσε το αίμα του για να υπερασπίστει στην Σμύρνη την Εκκλησία, ένας απο τους Ιεράρχες που μας πέθαναν και μαρτύρησαν για τον Χριστό και την Ελευθερία.
Για περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω link.
Για το τέλος δεν είμαι απαισιόδοξος για την ορθοδοξία, γιατί όπως λέει και ο Χριστός:
Ιδού, εγώ σας αποστέλλω ως πρόβατα εν μέσω λύκων γίνεσθε λοιπόν φρόνιμοι ως οι όφεις, και απλοί ως αι περιστεραί. Προσέχετε δε από των ανθρώπων διότι θέλουσι σας παραδώσει εις συνέδρια, και εν ταις συναγωγαίς αυτών θέλουσι σας μαστιγώσει και ενώπιον έτι ηγεμόνων και βασιλέων θέλετε φερθή ένεκεν εμού, πρός μαρτυρίαν εις αυτούς, και εις τα έθνη.
Άρα λοιπόν, με βάση τα λεγόμενα του κάνεις δεν μπορεί να τα βάλει με την αλήθεια και την αγάπη της Ορθοδοξίας, ακόμα αν και έχουν μπεί οι λύκοι μέσα στο σώμα της Εκκλησίας και ξεπουλάν δεξιά και αριστέρα.Όμως δεν μπορούν να ξεπουλήσουν την πίστη μας...

Αντιγραφή από το topaiditisplateias.blogspot

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΓΚΑ.
ΤΙ ΕΙΠΕ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ...
ΠΟΥΛΑΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ....
ΟΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΤΕΣ... ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ....KAI EMEIS ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΓΙΑ ΟΙΚΟΝOΜΙΚΑ?
TOΣΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΝEΝΑ???
ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ???
ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓ-ΜΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΡΕΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ . ΔΕΝ
ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ.
ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 3,000,000 ΕΥΡΩ
ΚΤΙΣΜΑ 4,000,000 ΕΥΡΩ ΑΡΑ ΔΑΝΕΙΟ
7,000,000 ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 7%
11,500,000 ΕΥΡΩ.

ΑΡΑ 11,500,000:15 XRONIA =766.666
EΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ 300.000 ΝΟΙΚΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 466,666 ΠΟΙΟΣ

ΜΠΑΓΑΣΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ............
ΠΟΙΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Ν.Σ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ .........

Ανώνυμος είπε...

για την ιστορία της αγοράς του οικοπέδου, αλήθεια ένα παιδί της πλατείας τι γνώμη έχει

Ανώνυμος είπε...

Το Παιδί της Πλατείας έχει δίκιο.Οι περισσότεροι Μητροπολίτες είναι διεφθαρμένοι, πόσο μάλλον ο δικός μας ο οποίος έχει ξεπουλήσει την περιουσία του Αγίου μας(άλλοι αγοράζουν, αυτός πουλάει).Η αλήθεια είναι ότι οι Μητροπολίτες πρέπει να είναι παράδειγμα τρόπου ζωής για όλον τον λαό, αλλά αυτός είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τον τρόπο ζωής που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και που πρέπει να φέρουν τον κόσμο στην Έκκλησία, αλλά αντιθέτως, με τον τρόπο συμπεριφοράς τους και το lifestyle τους, τον διώχνουν.

Ανώνυμος είπε...

H Εκκλησία δεν είναι επιχείρηση για να αυγατίζει την περιουσία της.
Ηδη έχει αμύθητη (εκτός των άλλων έχει σχεδόν όλη την Ερμού στην ΑΘήνα).
Προτιμώ λοιπόν αυτόν που την πουλάει και μάλιστα για να γίνουν έργα που δεν θα βλέπαμε ποτέ,παρά τον άλλον, τον αλήστου μνήμης Παντελεήμονα,που είχε 1 δις καταθέσεις για τα γεράματά του!
θυμάσαι να άφησε κάτι και στη Ζακυνθο να θυμόμαστε το πέρασμά του;14 χρόνια δεν ήταν και λίγα.
Γι αυτό είχε δίκιο ο Συνετός οταν εκτός των άλλων είπε οτι όσοι είχαν έρθει πριν απο αυτόν τους ενδιέφερε μόνο το πότε θα φύγουν.

Ανώνυμος είπε...

http://enallaktikiprotasi.wordpress.com/2011/08/18/%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83/

Eδώ το νέο κείμενο και ένα αφιέρωμα στον Μητροπολίτη μας που αποφάσισε να φύγει...