Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Πως τα 400 στρέμματα έγιναν 27.000 στρέμματα για τη μονή Βατοπεδίου;

Ο εισαγγελέας Εφετών του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς κάνει λόγο για τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, για απάτη σε βαθμό κακουργήματος με τη συμμετοχή πολλών κρατικών φορέων, σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις της μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με τον κ. Σανιδά τα 400 στρέμματα που άφησε κληροδότημα το 1957 ένας μοναχός στη μονή Βατοπεδίου, τα τελευταία δέκα χρόνια αυγάτισαν και με αλλεπάλληλες κρατικές γνωμοδοτήσεις έγιναν όλη η παραλίμνια έκταση της Βιστωνίδας λίμνης, συνολικού εμβαδού 27.000 στρεμμάτων! Αυτά τα στρέμματα με την πολύ μικρή αξία, σύμφωνα με το πόρισμα Σανιδά, ανταλλάχθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο με ίσης έκτασης οικόπεδα σε περιοχές "φιλέτα" του Δημοσίου, τεράστιας οικονομικής αξίας. Όλες οι συμβολαιογραφικές πράξεις ανταλλαγής έγιναν με συμβολαιογράφο τη σύζυγο του Υπουργού κ. Βουλγαράκη! Πώς τα 400 στρέμματα έγιναν 27.000 στρέμματα; Ο Ιησούς στο γάμο στην Κανά πολλαπλασίασε το ψωμί και το κρασί, αλλά δεν τόλμησε παρόμοιο πολλαπλασιασμό της προίκας της νύφης! Οι μοναχοί του Βατοπεδίου τα κατάφεραν! ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία έχει ως εξής: Οι πανέξυπνοι ρασοφόροι εμπορικοί εκπρόσωποι του "Θεού" στη Γη έχουν στήσει ένα αποδοτικότατο μηχανισμό. Πουλάνε "σωτηρία" και εμπνέουν - ωθούν - εκβιάζουν έτσι αρκετούς εύπιστους (βλ. κορόιδα) να τους κληροδοτούν την περιουσία τους, αυγατίζοντας έτσι την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία, την οποία μετά διαχειρίζονται ποικιλοτρόπως προς ίδιον όφελος ανεξέλεγκτα και αφορολόγητα. Εξαγοράζοντας ασπόνδυλους πολιτικούς που θέλουν ψήφους, ουσιαστικά νομοθετούν όπως θέλουν, προστατεύοντας τον εγκληματικό οργανισμό τους από τον έλεγχο και την εξάρθρωση. Αυτό λέγεται "ΜΑΦΙΑ" σε μια άλλη γλώσσα.
Και ενώ εμείς αποκάτω φωνάζουμε και χτυπιόμαστε για 5-10 ευρώ αύξηση στους μισθούς, πληρώνουμε αδρά τους παχυλούς μισθούς των πάμπλουτων ιεραρχών και του μπουλουκιού τους, ανεχόμαστε τις κραυγαλέες παρανομίες τους και αγωνιούμε για μια θέση στον "παράδεισο", αντί να κοιτάμε το πραγματικό συμφέρον μας σε ΑΥΤΗ τη ζωή. Αυτό λέγεται ΒΛΑΚΕΙΑ σε όλες τις γλώσσες, και είναι αυτό που τρέφει τη θρησκεία.