Σχολή χωρίς σπουδαστές έχει καταντήσει το ΤΕΙ Οικολογίας & Περιβάλλοντος του νησιού μας. Οι προβλεπόμενες θέσεις φοιτητών είναι 253 και οι επιτυχόντες είναι μόνο 45! Κάθε χρόνο και χειρότερα δηλαδή, μέχρι μια ωραία πρωία να μας ανακοινώσουν ότι το ΤΕΙ κλείνει οριστικά. Το πρόβλημα με τη συμπλήρωση των θέσεων, έχει προκύψει εξαιτίας της θεσμοθέτησης της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για όσους έγραψαν κάτω από 10 η τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση έχει κλείσει τις πόρτες, ενώ οι ιδιωτικές σχολές περιμένουν τους αποτυχόντες με ολάνοιχτες αγκάλες. Η τριτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση δεν χαμπαριάζει από βαθμολογίες! Χαμπαριάζει μόνο από ...ευρώ!
Υ.Γ. Μήπως να αλλάζαμε το σλόγκαν του Υπουργείου και να γράφαμε ¨ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ";
4 σχόλια:
Όσοι έγραψαν κάτω απο 10 μόνοι τους έκλεισαν την πόρτα της τριτοβάθμιας κανείς δεν τους φταίει.
Να στρώσουν κώλο να διαβάσουν.
Για την βάση μιλάμε έτσι?
Δηλαδή δεν χρειάζεται ΚΑΝ ιδιαίτερα!
Όταν όμως όλο τον χρόνο στρώνουν κώλο στην σέλα του μηχανακιού και δεν πιάνουν ούτε την βάση πρέπει αναγκαστικά να επιβραβευτούν με μια θέση στην τριτοβάθμια έτσι?
Να μην μας πούνε και καπιτάλες ε?
Και επειδή κανείς δεν μιλάει για την ταμπακιέρα, επειδή άνοιξε τει δεν σημαίνει πως αυτομάτως το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει έχει καμιά τύχη στην αγορά εργασίας.
45? αν βρουν 5 δουλειά για αυτό που θα σπουδάσουν καλά θα είναι.
Άλλα ξέχασα πρέπει και οι ζακυνθινοί να νοικιάσουν δωμάτια...
Άντε γεια...
Ατσάραντε τί ακριβώς προτείνεις;
Να περνάνε και μαθητές που δεν έχουν πιάσει την βάση;
Τώρα σε ότι αφορά την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, το αν ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα θα πάρει μαθητές που δεν πιάνουν την βάση είναι δικό τους θέμα, το πληρώνουν οι μαθητές αυτοί και όχι όλοι μας.
Απο εκεί και πέρα δύο πιθανότητες υπάρχουν:
α) Είτε οι μαθητές αυτοί βελτιώνονται κατα την διάρκεια των σπουδών τους
β) Είτε δεν βελτιώνονται όποτε αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν όταν δεν θα βρίσκουν δουλειά ή δεν θα τους προτιμούν οι εργοδότες. Οπότε το κακό ίδρυμα θα αναγκαστεί (λέξη κλειδί) να βελτιωθεί ή να κλείσει.
Και γνωρίζω ότι κάποιοι θα πούν ότι τα ιδιωτικά ιδρύματα μπορεί να ξεγελάσουν τον κόσμο, όμως πρέπει να θυμηθούμε ότι ύπάρχει και η ατομική ευθύνη. Η ευθύνη του υποψηφίου και της οικογένειας του, να ψάξει το καλό ίδρυμα και να απορρίψει το κακό ίδρυμα.
Με τον ίδιο τρόπο που θα ψάξει την αγορά υπολογιστή, την αγορά σπιτιού και την αγορά αυτοκινήτου (βασικά αγαθά στην ζωή μας)
Δεν θα βελτιώσουμε ποτέ την τριτοβάθμια εκπαίδευση αν μπαίνει ο κόσμος κατα βούληση αλλά χωρίς να το αξίζει. Πρέπει να θέλεις αλλά πρέπει και να μπορείς.
Το ζήτημα είναι ποσοι είναι οι απόφοιτοι από το ΤΕΙ.
Μόνο 4, έχουν αποφοιτήσει, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ούτε το πτυχίο, λόγω γραφειοκρατικών επιπλοκών!!!
Ατσάραντε ξεκόλα! Γνωστό ιδιωτικό κολέγιο, που πάει για αδειοδότηση, έχει σαν προαπαιτούμενο βαθμό άνω του 16 στο απολυτήριο λυκείου για τους υποψήφιους σπουδαστές του. Τα μαθήματά του δε, διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα. Συνεπώς το πτυχίο στα Αγγλικά είναι επιβεβλημένο.
Αλήθεια πόσο πάει η ταρίφα στα φροντιστήρια από τους συνδικαλιστές εργατοπατέρες καθηγητές έτσι ώστε να γράψουν τα παιδιά μας πάνω από 10?
Δημοσίευση σχολίου